MGS5 - sequel, prequel czy remake?

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

MGS5 - sequel, prequel czy remake?

Sequel
13
25%
Prequel
16
31%
Remake
23
44%

Liczba głosów : 52

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 10:27

z philantrophy to juz jest mgs mobile
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Hasiu » Śr wrz 17, 08 15:21

philantrophy to juz jest mgs mobile

Tak ale może zrobią na PC jakąś rozbudowaną wersję. Fajnie by było. Zobaczymy! ;)
Hasiu
Fire Trooper

Postprzez ArecaS » Śr wrz 17, 08 15:44

MGS na PC... Kolejny, któremu marzy się zastąpienie konsoli PeCtem. Nie mówię, że źle tak marzyć, ale to nierealne. Kojima i Konami nie dadzą się przekabacić za kasę tak jak choćby Capcom. Natomiast MGS5, jak już pisałem, widzi mi się jako remake kilku części serii naraz, oczywiście z licznymi usprawnieniami. Albo osadzenie czegoś co by zrywało z głównym wątkiem między MGS1 i 2. W końcu wtedy było tyle MG, że starczyłoby na jakąś podserię, nie? ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Śr wrz 17, 08 21:00

ArecaS napisał(a):Kojima i Konami nie dadzą się przekabacić za kasę tak jak choćby Capcom.

Tak. A dwie pierwsze częśći MGS, serie Pro Evo Soccer czy Silent Hill są tego najlepszym przykładem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 21:08

To źle, że chcą się sprzedać na PC? Nie.

Zaś to źle, że nie chcą mieć większej popularności dzięki PC.

"MGS na PC... Kolejny, któremu marzy się zastąpienie konsoli PeCtem. Nie mówię, że źle tak marzyć, ale to nierealne."

Dlaczego nierealne?
Ostatnio edytowano Śr wrz 17, 08 21:24 przez Gac666xx, łącznie edytowano 1 raz
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Hasiu » Śr wrz 17, 08 21:19

Napisałem PC jakoś tak z przyzwyczajenia.. Miałem na myśli konsole, ale z drugiej strony szkoda że nie wydawają MGS'ów na komputery.. Do kompa też można podpiąć pada (i to wcale nie byle jakiego) i też można śmigać. No ale cóż.. Nie w naszych rękach takie rzeczy.. :/
Hasiu
Fire Trooper

Postprzez ArecaS » Śr wrz 17, 08 21:29

twilite kid napisał(a):
ArecaS napisał(a):Kojima i Konami nie dadzą się przekabacić za kasę tak jak choćby Capcom.

Tak. A dwie pierwsze częśći MGS, serie Pro Evo Soccer czy Silent Hill są tego najlepszym przykładem.

Nieco nie tak się wyraziłem. Z tamtego postu wynikałoby, że gra miałaby się ukazać tylko na PC, a to w ogóle nie w stylu Konami. Poza tym gry Kojimy (niekoniecznie całego Konami) zwykle nie ukazują się na PC. MGS1 i 2 są chyba wyjątkiem (bo nie liczę konwersji MG z NESa) i do tego w realiach gier jest to dość odległa przeszłość. Od czasu MGS3 Kojima zaczął skupiać się (w przeciwieństwie do całej reszty) tylko na konsolach i prędko się to nie zmieni. I nie uważam by było to złe, bo jednak na PC lepiej wypadnie i tak Splinter Cell - PeCetowcy stawiają bardziej na realizm niż mangę.
Ostatnio edytowano Śr wrz 17, 08 21:35 przez ArecaS, łącznie edytowano 1 raz
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 21:31

a przypomnijmy że za czasów MGS3 PC były najlepsze do Multi i troche sobie zawalili nie wydajac tej gry na kompa.
A co do MG mobile, z tego co słyszałem nie ma zabardzo co w tym tytule rozbudować, jest za krótki.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Sylvan Wielki » Cz wrz 18, 08 15:02

Pre, lub sequel. Na remake nie ma co liczyć sądzę. Choć TTS na GC nieźle się przyjął , stąd może doczekamy się jakiegoś kolejnego posunięcia w tą stronę.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Snake 0001 » Cz wrz 18, 08 18:43

Ja chętnie zobaczyłbym remake MG i MG2SS - fajnie by zagrać w to na silniku MGS4. Kolejnym prequelem z Big Bossem też bym nie pogardził (tylko żeby Kojima znowu nie mieszał w historii).
"Name means nothing on the battlefield."
Snake 0001
Ultra Box

Poprzednia strona

Powrót do Wszystko o serii