Prośba-pytanie :)

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Prośba-pytanie :)

Postprzez pajda » Pn maja 07, 07 23:33

Witam! Spędziłem wiele godzin na czytaniu stronki w celu zglębiania mojej wiedzy na temat MGS...no ale do rzeczy. Czy jakiś fachowiec od serii MG zechciałby sie ze mną skontaktować na gg i wyjaśnić mi pare nie jasnych dla mnie wątkow, no wiecie odpowiediec na pare pytań
Pytam całkiem poważnie!
PS: nie komentujcie jakoś kpiąco tego wątku:]
pajda
banan

Postprzez Johny Sasaki » Pn maja 07, 07 23:34

Jak masz jakies pytania to pisz tutaj.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez uci » Pn maja 07, 07 23:45

polecam takze przejrzec forum po tematach, tutaj jednak jest duzo info których na stronce nie znajdziesz
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez pajda » Pn maja 07, 07 23:51

Johny Sasaki napisał(a):Jak masz jakies pytania to pisz tutaj.

myślę że to za dużo pytań i jeszcze ktośby pomyslał że to lamerskie pytania tj. rzeczy które powinien każdy wiedzieć

edit:
m.in. interesują mnie losy poszczególnych organizacji : Outer Heaven , Fox i Fox Hound wiem tylko tyle że Big Boss pracował na Fox którą to organizacje uznano za zdrajcow nie wiem dlaczego, później Fox Hound organizacja ktorej zalżycielem byl Big Boss-równiez dużo o niej nie wiem, np. co stało się z tą organizacją po śmierci big bossa, jak zginąl big boss , mam pare takich pytań, wszystko co zawiera slowo losy..
pajda
banan

Postprzez uci » Pn maja 07, 07 23:57

możesz na PM takze napisac do kogoś. I zapytac się czy udzieli ci jakiś info.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez FoxGhost04 » Wt maja 08, 07 09:04

A o Outer Haven ,BB i Fox Hound możesz poczytać na zanzibarze tylko wejdz sobie w zakładki pierwszych częsci MG tj. MG i MG2
pozdro
It's only one way to win... brave and honor
FoxGhost04
Coward Duck

Postprzez Johny Sasaki » Wt maja 08, 07 11:59

A wiec tak w skrocie...

Big Boss zginal w 1999 roku zabity przez Solid Snake'a, Zanzibar przestaje istniec w wigilie Bozego Narodzenia tego samego roku.

Outer Heaven upadlo w 1995 roku po walce Big Bossa z Solidem.

Fox unit dzialal w latach 1964 - 1970, rok potem zostal ponownie powolany do zycia (pod nazwa Fox Hound), tym razem jednak nie przez Mjr. Zero a przez Big Bossa. Nie jestem pewien ale Fox byl uznany za zdrajcow chyba przez incydent z Philosophers Legacy. Po smierci Big Bossa wladze nad Fox Houndem przejal plk. Roy Campbell, po odejsciu Campbella i oficjalnym rozwiazaniu jednostki wladze nad najemnikami pozostawionymi na lodzie przejal Liquid Snake. Jednostka zostala zdziesiatkowana w 2005 roku przez Solid Snake'a.

Nie wzne czy lamerskie czy nie, forum jest po to, zeby rozmawiac o grze.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez kul2 » Wt maja 08, 07 12:16

Po smierci Big Bossa wladze nad Fox Houndem przejal plk. Roy Campbell

Roy kierowal akcja w Zanzibarze juz jako szef FH, przejal kontrole w 1995 po Outer Heaven, a oddal w zaraz po Zanzibarze.

Nie jestem pewien ale Fox byl uznany za zdrajcow chyba przez incydent z Philosophers Legacy

SPOILER MPO
Po czesci tak, ale glownie to z powodu ich oddzielenia sie w 1970 od CIA, co poczatkowo bylo planowane, a nastepnie, co juz bylo nie planowane, rozpoczecie dzialalnosci na wlasna reke z powodu checi stworzenia Army's Heaven. Zdobycie PL bylo celem jedynie Cunnighama.

rok potem zostal ponownie powolany do zycia (pod nazwa Fox Hound)

Niby tak, ale jednak Fox Hound mial sie rozprawic z oddzialem Fox, stad tez nazwa.

Pajda, napisalem do Ciebie na gg, zreszta masz tez w profilu, wszystko Ci chetnie wyjasnie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Wszystko o serii