Metal Gear Touch

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Metal Gear Touch

Postprzez ColonelAI » Pt lut 20, 09 23:12

Nie widziałem by ktoś zakładał temat poświęcony tej produkcji, więc założyłem.

Gra jest jednym z trzech innych tytułów Konami które mają trafić na AppStore, sklep Apple'a. Platformą docelową są iPody i iPhone'y.

Akcja MGST ma się toczyć w uniwersum MGS4 i początkowo składać się z 8 etapów (reszta dostępna jako DLC). Kontrola celownikiem ma się odbywać za pomocą touchpada. Gra ma uderzyć wiosną.

Otwarta została właśnie zaktualizowana oficjalna strona Metal Gear Touch LINK. Znajdziemy tam nowe screeny, opis gameplay'u oraz prawdopodobnie za parę godzin trailer. Na screenach widać bossów w tych samych sceneriach na których walczyło się z nimi w czwórce. Czyżby ta gra miałaby być MGS4 w wersji mini?

EDIT: Na Gametrailers pojawił się trailer http://www.gametrailers.com/player/45726.html
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez dummerworld » Pn lut 23, 09 17:58

zal
dummerworld
Arnold

Postprzez uci » Pn lut 23, 09 18:45

Może coś więcej, jakieś odczucia czemu tak uważasz? Rozwinąć myśl czemu MGS Touch jest według ciebie grą mogącą być opisaną tylko jako "zal" i to jeszcze z błędem...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Pn lut 23, 09 18:54

No uci, weź przestań. Przecież ta "gra" to naprawdę wypadek przy pracy.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Pn lut 23, 09 20:21

Saladin01 napisał(a):No uci, weź przestań. Przecież ta "gra" to naprawdę wypadek przy pracy.

Powiedzmy inaczej - Hype jaki zrobiło wokół niej Konami jest WIELE za duży. Prawda jest taka, że wyjdzie z tego popierdółka zarabiająca na licencji MGS. Szkoda...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pn lut 23, 09 22:18

popierdułka popierdułką, ale jednak powiedzieć o czymś żal bez żadnego uzasadnienia...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt lut 24, 09 02:32

Już ostrzeżenie za to dostał, a wy nie rozmywajcie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt lut 24, 09 11:45

MGST to według mnie pierwszy skok na kasę Konami i KP jeśli chodzi o serię. MGS Mobile miał fabułę toczącą się pomiędzy pierwszą, a drugą częścią. Ac!d też był niczego sobie, o MGS PO nie wspominając. Wszystkie DGN ciekawie pokazywały historię wcześniej nam znaną z trochę innej strony. MGS GB także przedstawiał ciekawą historię. A tu? Mamy celowniczka, bieżącego pełnymi garściami z MGS4. Wiem gra jeszcze nie wyszła, ale wygląda to naprawdę kiepsko.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez SALADYN » Wt lut 24, 09 13:26

MGST to według mnie pierwszy skok na kasę Konami i KP

A edycje Substance , Subsistence czy choćby Integral ???
Te wersje MGS'ów uważam że powinny być pierwszymi i ostatnimi wydaniami z serii a nie poprawkami i dodatkami za pełną cenę nowej gry mimo iż każda z osobna coś sobą reprezentuje.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez ColonelAI » Wt lut 24, 09 18:27

Ano racja. Jedynie Subsistence znacząco rozszerzał MGS3.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez ArecaS » Wt lut 24, 09 18:48

No nie przesadzaj. Substance może trybu Online nie dawał, ale dodatki i tak były warte tego by je dodać. Z resztą to były raczej edycje dla tych, którzy nie rzucili się od razu w dniu premiery po grę i czekanie się im opłaciło. A MGST może nie być taki zły, jeżeli będzie kosztował rozsądne pieniądze (czyli w tym wypadku jakieś 5 zł...). ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Wt lut 24, 09 19:51

o ile się bedzię posiadało iToucha:P

swoją drogą troche biednie potraktowali gameplay na tym, ale z drugiej strony nie kupuje się iToucha dla gier, więc taka popierdułka moze być własnie jak znalazł?
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt lut 24, 09 20:28

Oby jakość była wysoka.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Bizon » Wt lut 24, 09 20:38

uci napisał(a):swoją drogą troche biednie potraktowali gameplay na tym, ale z drugiej strony nie kupuje się iToucha dla gier, więc taka popierdułka moze być własnie jak znalazł?

Ok Uci, rozumiemy, ale to nie wynagradza nam tego wielkiego hype'u wokół teasera.
Ludzie myśleli że nadejdzie coś ważnego, a dostaliśmy tą minigierkę.
Oczywiście potencjalnych nabywców jest full, więc kampania reklamowa wiele robi.

Ja się nie mogę doczekać opinii graczy :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Wt lut 24, 09 21:34

Z tym MGST za 5zł to ostro przesadziłeś. Jedna gierka na Ipod Classic kosztuje 12$ bodajze, na iPhone'a jeszcze gorzej, tak więc na Itouch nie bedzie tak tanio.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt lut 24, 09 21:37

Ghe ghe, a mogli by to wypuścić jako interaktywną reklamę czwórki. Że niby kilkanaście dolców mam za nią bulić? Litości.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Wt lut 24, 09 22:09

a wystarczyło dać 2 wykrzykniki i zielony włacznik ;) Hype zrobił się sam, z drugiej strony bez dobrej reklamy nic nie sprzedasz.
No ja tez chetnie poczekam na jakieś opinie:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr lut 25, 09 18:05

Gac666 napisał(a):Z tym MGST za 5zł to ostro przesadziłeś. Jedna gierka na Ipod Classic kosztuje 12$ bodajze, na iPhone'a jeszcze gorzej, tak więc na Itouch nie bedzie tak tanio.

Myślisz, że ja naprawdę uważam, że ta gra może tak mało kosztować? Teraz to chyba Ty przesadziłeś i nie załapałeś ironii. Ja wiem (albo raczej domyślam się) ile kasy będą chcieli z tej gry wytrzepać i właśnie to mnie martwi, bo wątpię by taki banalny celowniczek był wart więcej niż rzeczone 5 zeta.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666xx » Śr lut 25, 09 21:29

No ale zasugerowałeś, że gra bedzie dobra jeśli bedzie kosztować 5zł. To już obaliłem twój światopogląd rozwiewając wątpliwości co do ceny i tym ułatwiając ci decyzję, że według ciebie gra będzie do dupy.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz mar 05, 09 15:03

IGN wysondował swoich użytkowników pytając się ich czy kupią produkt. Nie wiem ile osób oddało swoje głosy ale twierdząco odpowiedziało 72%. Sprzeda się i to jak ciepłe bułeczki.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Cz mar 05, 09 21:10

Mniej więcej w taki sposób zapoznamy sie z fabułą:

Obrazek

Czy Wasz palce to wytrzymają?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
SaladinAI