Oficjalne plakaty

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Oficjalne plakaty

Postprzez SaladinAI » So mar 07, 09 16:31

Ci którzy grali w czwarta odsłonę serii, wyczają je z Aktu Trzeciego. Ci którzy ich nie widzieli mogą je sprawdzić poniżej. Ich autorem jest Noriyoshi Ohrai, który znany jest także z tego że robił plakaty do oryginalnej trylogii Gwiezdnych Wojen w Japonii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez MrPayne » N mar 08, 09 00:03

Piękne, aż chce się od razu wrzucić je na tapetę... Choć przyznam, że u niektórych postaci (np. Liquid i Solid na plakacie z TTS) brak mi charakterystycznych rysów twarzy.

Największe wrażenie zrobił na mnie ten z Portable Ops. Podział walczących na dwa obozy przedzielone Metal Gearem i Snake'iem klęczącym przy ciele Elisy... Aż jakoś głupio się poczułem, gdyż nie cenię za bardzo fabuły tej części...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez SALADYN » N mar 08, 09 01:42

Widzę Sal że cię inspiruje do nowych tematów ;)

Nie podoba mi sie Snake na drugim plakacie ma wyłupiaste oczy , no i nie widzę tu innego plakatu z MGS3 który chyba też został stworzony przez Noriyoshi Ohrai , chodzi mi o ten z Snake'iem pośrodku The boss z lewej i MIG'ami z prawej.

No i pytanko typowe dla kolekcjonera , czy zostały one wydane w jakiejś fizycznej formie ???

[ Dodano: Nie Mar 08, 09 00:44 ]
http://farm4.static.flickr.com/3058/2788298339_c3840f041d.jpg

O tego nie widziałem.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kul2 » N mar 08, 09 11:09

No i pytanko typowe dla kolekcjonera , czy zostały one wydane w jakiejś fizycznej formie ???

Glowy sobie uciac nie dam, ale powinny byc w japonskim premium packach.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » N mar 08, 09 16:05

Wiele osób tych plakatów nienawidzi. mi zaś najbardziej podszedł ten z MPO: Elisa wygląda do bólu realistycznie i strasznie uroczo. MGS 2 to już przegięcie: Fortune ma piersi jak torpedy i chyba to uzasadnia monstrualny wytrzeszcz oczu Snake'a. Raidena to baba - oficjalnie potwierdzone, choć bardziej wygląda jak transseksualista. Czy on tam ma makijaż? W ogóle ten Solid wygląda jak zombiak - pół twarzy fioletowej jakby po mordzie dostał.

Wężowi bracia w TTS faktyczni nie podobni do siebie, za to cała reszta jest ok.

Eva z tym makijażem wygląda jak rasowa prostytutka zaś na motorze potężne piersi zdają się naciskać na kierownicę.

Glowy sobie uciac nie dam, ale powinny byc w japonskim premium packach.

Tak, było nawet na stronie:

http://mgs.gram.pl/readarticle.php?article_id=529

MacLean zmarł w 1987 roku. W sierpniu 2001 i lipcu 2002 w Japonii ukazały się przetłumaczone kontynuacje serii o Navarone: Storm Force from Navarone oraz Thunderbolt from Navarone. Okładki tych dwóch książek zostały wykonane przez Noriyoshi Ohrai, który zajmował się również rysunkami dla Star Wars II: The Empire Strikes Back oraz ilustracjami do Premium Packa MGS2 wydanego w Japonii, który jest niezłą gratką dla miłośników serii.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Pabian01 » Wt mar 10, 09 15:32

MrPayne napisał(a):że u niektórych postaci (np. Liquid i Solid na plakacie z TTS) brak mi charakterystycznych rysów twarzy.

Saladin01 napisał(a):Wężowi bracia w TTS faktyczni nie podobni do siebie, za to cała reszta jest ok.

Jakto nie są podobni ? Postacie z tych plakatów są tak jakby real i to mi się podoba, fajniusie są ;) Są bliźniakami, wychowanymi w róźnych warunkach stąd róźnica.
Na tym plakacie to właśnie oni mi się szczególnie podobają.

2. to Vamp i Ocelot. Reszta plakatów to już poezja.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Wt mar 10, 09 20:49

Niepodobni do postaci z gry - są zbyt przypakowani na twarzy.
SaladinAI
Cipher watches all

Metal Gear Solid 3 Snake Eater Premium Package

Postprzez GameScanner » Wt kwi 14, 09 03:31

SALADYN napisał(a):Widzę Sal że cię inspiruje do nowych tematów ;)

Nie podoba mi sie Snake na drugim plakacie ma wyłupiaste oczy , no i nie widzę tu innego plakatu z MGS3 który chyba też został stworzony przez Noriyoshi Ohrai , chodzi mi o ten z Snake'iem pośrodku The boss z lewej i MIG'ami z prawej.

[ Dodano: Nie Mar 08, 09 00:44 ]
http://farm4.static.flickr.com/3058/2788298339_c3840f041d.jpg

O tego nie widziałem.

Witam,

Owszem. Zostało wydane w MGS 3 Premium Pack. KUL powinien teraz zajarzyć, bo kiedyś mu przesłałem zdjęcia. Tak się składa że posiadam ów zestaw od jakiegoś czasu. Niestety nie miałem okazji jakoś opublikować zdjęć. Na razie załączę tylko te dwa.

Obrazek Obrazek

[® zdjęcia są mojego autorstwa, gra z mojej kolekcji]
www.GameScanner.org - tysiące skanów o wysokiej rozdzielczości okładek i pudelek gier wideo. Projekt jednoosobowy.

www.NintendoPassion.com - allegro http://ja.gram.pl/NintendoPassion - blog
GameScanner
Ultra Box

Postprzez Simon » N cze 21, 09 22:40

Piękne te plakaty! A najpiękniejszy ten z Snake Eatera...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SaladinAI » Śr sie 05, 09 16:02

W sumie są jeszcze inne plakaty, przykładowo pochodzące z okładek gry:

Obrazek

Obrazek

Ten ostatni mam na ścianie, tyle że w innych kolorach i bez napisów. Przypomina zapowiedzi filmowe.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Śr sie 05, 09 16:23

Ten z MGS 3 prezentuje sie rzeczywiście o wiele lepiej w takich kolorach w jakich tu widać.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Powrót do Wszystko o serii