Czy chcia?bys by? Snake'm???

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Czy chcia?bys by? Snake'm???

Postprzez Ramzes » N sty 22, 06 22:53

Ja szczerze mówi?c chcia?bym by? takim"Snake'em" tz. ?e chcia?bym by? najlepszym ?o?nierzem i zostaje gdzie? wys?any na jak?? misje( najlepiej do d?unglii) ;D i poprostu walczy? po cichu z jakimi? stra?nikami, którzy pilnuj? czego?. :D.Stosowa? na nich CQC i inne bajery. A? wreszcie uratowa? kogo? i zosta? uznany za Big Boss'a! Ta gra mnie zainspirowa?a! I gdyby nie ona to nie wiem w co bym teraz gra? i co bym robi? ??? :)

A Ty?? Chcia?by? by? NIM??Albo nie??
Ostatnio edytowano N sty 22, 06 23:00 przez Ramzes, łącznie edytowano 1 raz
Ramzes

Odp: Czy chcia?bys by? Snake'm???

Postprzez Suzaku » N sty 22, 06 22:57

A kto by niechcial :D jak bylem maly to nawet sie bawilismy z qmplem ze ja bylem snejkiem a moj qmpel byl ninj? i sie nawalalismy (na niby) czaisz slow motion te sprawy a za chaff grenade mialem puszki po farbie ubawn nie z tej siemi;]
Suzaku
Uber Big Boss

Postprzez Ramzes » N sty 22, 06 23:04

ja te? teraz z quzynem ( troche m?odszym aby lepiej wychodzi?y qnify) ca?y czas sie ciosamy i próbujemy bajery z CQC. A nawet przebieramy sie za bophaterów, którymi chcemy by?(ja zawsze Snakiem)!!!hehehe! oczywi?cie tak aby sobie krzywdy nie zrobi?! ale naprawde jest super! ;D ;D
Ostatnio edytowano N sty 22, 06 23:05 przez Ramzes, łącznie edytowano 1 raz
Ramzes

Postprzez Suzaku » N sty 22, 06 23:10

to jest troszeczke dziecinne ale kiedys sie przebralem na bal karnawalowy za snakea za?ozylem czarny stroj a'la commando foki mialem kabure pistolet na gaz GLOCKA z laserem takim jak w MGS ;] i moj qmpel byl przebrany za ocelota i ogolem zostalismy wypiani ale zajeboza byla bez kitu nikt nie mail takiego stroja jak ja, jak zobaczylem jakies ksiezniczki czy tam byznesmenow to normalnie sikalem ze smiechu ;]
Suzaku
Uber Big Boss

Postprzez Adamska » Pn sty 23, 06 13:08

Ja tam nigdy nie chcia?em by tym kim nie jestem :P

Ale jak chcecie przedzierac sie g?odnym przez d?ungle, wpieprzac surowe zwierz?ta i móc w ka?dej chwili zgin?c to ju? wasza sprawa... :-\
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez SniperWolf » Pn sty 23, 06 15:04

Jako? nie chcia?abym ogl?da? tak licznej ?mierci i cierpienia wszystkich, których bym mija?a...
"To czego się najbardziej boimy, już nam się przytrafiło."
SniperWolf
Inkarnacja VR

Postprzez tomekd » Pn sty 23, 06 21:19

Wed?ug SNAKE "zabicie cz?owieka jest o wiele ?atwiejsze na polu bitwy"
tomekd
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Pn sty 23, 06 21:53

Wed?ug SNAKE, ale nie wed?ug ciebie ;). Je?li kogo? bierze na wymioty gdy widzi biedne zwierzaki zabijane lub nie mo?e znie?? widoku zarzynanych przez tatusia karpii w wannie to zapewne b?dzie mia? problem z poci?gni?ciem za spust.

Aczkolwiek... ja nie moge znie?? widoku biednych zwierz?tek (?ywych, te wirtualne mi nie przeszkadzaj?, wiadomo), które s? za?ynane (nawet w humanitarny sposób). Jednak one s? niewinne, a taki ?o?nierz lub z?odziej to co innego, mniej bym si? chyba waha? ni?li mia?bym zabi? niewinne zwierz?tko (np. na polowaniu).

Heh, ?yciowy dylemat poniewa? uwielbiam bro? paln? i bia?? ;).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Ramzes » Pn sty 23, 06 21:58

Ja lubie bardziej bro? bia?? bo jestem szermierzem :P :P
Ostatnio edytowano Pn sty 23, 06 21:59 przez Ramzes, łącznie edytowano 1 raz
Ramzes

Postprzez Gac666x » Pn sty 23, 06 22:02

Ale ja nie jestem szermierzem, czy ja mówi?em, ?e jestem szermierzem ? ??? ???
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Ramzes » Pn sty 23, 06 22:15

Nie ale mówi?e? o bia?ej broni! wiec ja te? j? lubie!(dlatego powiedzia?em ?e jestem szermierzem)
Ramzes

Postprzez Gac666x » Pn sty 23, 06 22:18

No ale bycie szermierzem, a zbieranie no?y, tasaków, mieczy to co innego. Troche logiki kolego ;).

Tak poza tym to offtopujemy.

Wracaj?c do tematu.

Ja osobi?cie nie chcia?bym by? Snakiem. Bycie Snakiem w grze, a wrzeczywisto?ci to troche odmienne rzeczy. Niestety jak to wida? nawet w grze Game over wyst?puje dosy? cz?sto. Nie chcia?by raczej nikt by jego Gameover nast?pi? na jego pierwszej misji w ci?gu bardzo krótkiego czasu ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Ramzes » Pn sty 23, 06 22:21

Wiem ?e to co innego.ale ja sie pos?uguje bia?? broni?> :P
Ramzes

Postprzez PiotrB » Pn sty 23, 06 22:22

Nie chcia?bym by? ca?kowicie Snake'iem ,ale kilkana?cie jego cech chcia?bym mie?. Ciesz? si?, ?e jestem do niego troche podobny.
PiotrB
The Fear

Postprzez jungestuchol » Śr sty 25, 06 00:09

Chcia?bym by? snejkiem. Bo chc? wiedzie?, co czuje cz?owiek, za którym ci?gle pod??a widmo ?mierci (wirus Fox Die z nastawion? losowo dat? aktywacji), który starzeje si? szybciej, ni? inni, który wie, ?e ca?e jego ?ycie, pocz?wszy od momentu pocz?cia jest efektem eksperymentu gwa?c?cego prawa ludzkie i boskie. Chc? cho? przez chwil? zazna? losu ojcobójcy, zabójcy przyjació?, alkoholika, który przez wiele lat by? li tylko marionetk? w r?kach wszechw?adnej si?y, z któr? cho?by i walczy? z ca?ych si?, pokona? jej nie mo?e. I wie, ?e pokona? nigdy nie zdo?a. Ciekawi mnie to, jak to jest by? cz?owekiem, który nie potrafi zbudowa? normalnego zwi?zku, którego wszelkie kontakty z lud?mi nios? ze sob? ?mier? lub rozczarowanie i gorzkie ?zy. Jak to mo?e by?, by? przekl?tym przez los? Ehhh..... ?ebym móg? by? snejkiem.....

P.S.
Obejrzyjcie dok?adnie nowe awatary Fox Hunda i Borasa. Od tej pory tak si? b?dzie kara?o za marnowanie innym miejsca na monitorze. A pó?niej zapewne ban. Informacja ku przestrodze.
Ostatnio edytowano Śr sty 25, 06 00:10 przez jungestuchol, łącznie edytowano 1 raz
jungestuchol
Mistrz ciętej riposty

Postprzez Mr_Zombie » Śr sty 25, 06 15:32

Wypowiadajacym si? tu, ?e chcieli by by? Snejkiem - prosz? bardzo, wojsko czeka. Zobaczcie, czy to tak fajnie jest by? wys?anym na samobójcz? misj?, bez ?adnego ekwipunku, gdzie ka?dy nieuwa?ny krok mo?e kosztowa? Ci? ?ycie, gdzie Twój los sprowadzony jest tylko do bycia pionkiem w jakiej? bzdurnej grze politycznej :/. Doprawdy nie rozumiem, co w tym mo?e by? fajnego.
Snake to nie Bond, który w ka?dym odcinku ma pakiet gad?etów, now? fur?, kilka m?odych i seksownych dziewczyn do zabawy i przede wszystkim dobry humor.
Jak ju? napisa? jungestuchol, Snake to bardziej posta? tragiczna, której losu naprawd? ci??ko zazdro?ci?.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez -S-N-A-K-E- » Śr kwi 05, 06 14:12

Ja osobi?cie chcia?bym by? Snakeiem, rajcowa?y by mnie jakie? ciekawe misje itp.
P.S.Przez t? gr? teraz jestem w wojsku :evil: i zamierzam zosta? zawodowym wojakiem :lol: (a kontakty w woju mam :D )
a mo?e kiedy? trafi? nawet do Gromu :D
SEMPER FI
-S-N-A-K-E-
Inkarnacja VR

Postprzez -S-N-A-K-E- » Śr kwi 05, 06 14:14

I uwierz mi Zombie s? wariaci na tym ?wiecie, którzy s? sk?onni tak ?y?...
SEMPER FI
-S-N-A-K-E-
Inkarnacja VR

Postprzez liquid kaczor » Śr kwi 05, 06 15:33

-S-N-A-K-E- napisał(a):Ja osobi?cie chcia?bym by? Snakeiem, rajcowa?y by mnie jakie? ciekawe misje itp.

Ciekawe to mo?e i one s?, ale w rzeczywisto?ci nie wykonalne i z góry zdane na nie powodzenie.

-S-N-A-K-E- napisał(a):I uwierz mi Zombie s? wariaci na tym ?wiecie, którzy s? sk?onni tak ?y?...

No w?a?nie wariaci. Wydaje mi si? ?e oni jednak d?ugo by nie po?yli :)
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Zombie_Snake » Cz kwi 06, 06 19:21

Có?... Wydaje mi si?, ?e bycie" Snake'iem" jest dost?pne dla ka?dego. Kilku kumpli, bandanka na g?owie i ASG :)
Jak ?piewa? Kazik:
"jak by?em ma?ym ch?opcem, to chcia?em byc ?o?nierzem,
dwadzie?cia lat min??o, a ja nadal w to wierze!"
.

Tyle, ?e dzisiejsze wojsko to raczej (wg mnie ofkoz) misje stabilizacyjne i ci?g?e treningi. Raczej ma?o prawdopodobne, ?e jaki? ?o?nierz zostanie wys?any sam za linie frontu (je?liby taka istnia?a).
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Relict » Cz kwi 06, 06 21:16

hmmm by? Snake'em ???

Moim zdaniem TAK !! JA CHCEM I CHCIA?BYM BY? TAKI JAK SNAKE
Chod? tu wiadomo ?e to nie doko?ca prawdziwa posta? , bardziej wyobra?ona taki a'la Super Bohater bo kto sam tyle by prze?y? tyle misji itp ... Ale napewno chcialbym kims takim zosta? ... kto wie mo?e kiedy? wkrocze do Marines czy Zielonych Beretów ..... zobacze jak to fajnie :evil: :evil: :evil:
Relict
Red Blaster

Postprzez Sage » Cz kwi 06, 06 21:59

Well, primo to Snake nie jest regularnym ?o?nierzem, tak?e nei oczekujcie, ?e po pój?ciu do wojska spotkacie si? z takimi misjami. Pr?dzej co? takiego b?dzie mia?o miejsce w oddzia?ach specjalnych. Do nich trafia si? jednak poprzez armi?. S?dz? jednak, ?e jednostki typu DF nie s? tymi najbardziej wyspecjalizowanymi - mo?e i istniej? takie jak foxhound, ale hej - jaki rz?d by si? do nich przyzna?? Jedyna droga do nich prowadzi pewnie przez regularne oddzia?y specjalne. to chyba jedyna droga by by? kim? takim jak snejk.

A czy sam chcia?bym nim by?? Nie nim konkretnie, ale kim? w jego sytuacji. Za?o?? si?, ?e to brzmi dziecinnie, zw?aszcza pisane przez pi?tnastolatka, ale z ch?ci? prze?y?bym ca?y jego ból, strach i zw?tpienie, byleby nie musie? prowadzi? ?ycia takiego jak reszta ludzi. nie pasuj? do takiego zycia.
Tak, wiem, ?e ?ycie przede mn? i ?e zaraz kto? powie ?e jeszcze mam czas i dorosn? i zmieni? zdanie. Mo?liwe cho? ma?o prawdopodobne. Prosta zasada. Wszystko albo nic. Zreszt?, po co ja si? t?umacz?? Nevermind.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez liquid kaczor » Cz kwi 06, 06 22:05

O ile mi sie wydaje to ani Marines, ani Zielone Berety nie sa formacj? Polsk?.
Wi?c:
- jako obywatel Polski nie zabardzo mo?esz wst?pi? do wojska Brytyjskiego lub Ameryka?skiego
- je?li Ci si? to, w jaki? sposób, uda to automatycznie staniesz si? 'zdrajc?' albo 'dezerterem' (nie pami?tam, ale to które? z tych) i je?eli wrócisz do kraj zostaniesz os?dzony i osadzony w wi?zieniu (teoretycznie przynajmniej :) )
pozostaje Legia Cudzoziemska, ale za to te? jest proces
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Relict » Pt kwi 07, 06 11:18

liquid kaczor napisał(a):O ile mi sie wydaje to ani Marines, ani Zielone Berety nie sa formacj? Polsk?.
Wi?c:
- jako obywatel Polski nie zabardzo mo?esz wst?pi? do wojska Brytyjskiego lub Ameryka?skiego
- je?li Ci si? to, w jaki? sposób, uda to automatycznie staniesz si? 'zdrajc?' albo 'dezerterem' (nie pami?tam, ale to które? z tych) i je?eli wrócisz do kraj zostaniesz os?dzony i osadzony w wi?zieniu (teoretycznie przynajmniej :) )
pozostaje Legia Cudzoziemska, ale za to te? jest proces

ee no to wielka lipa u nas to za du?ego super wojska to niema ...

GROM ?? chyba jedyne .... :idea:
Relict
Red Blaster

Postprzez Sage » Pt kwi 07, 06 12:50

liquid kaczor napisał(a):O ile mi sie wydaje to ani Marines, ani Zielone Berety nie sa formacj? Polsk?.
Wi?c:

Owszem mo?esz.

Ministerstwo Obrony Narodowej (www.mon.gov.pl) napisał(a):
W dniu 20 lipca 2004 r. Rada Ministrów przyj??a rozporz?dzenie w sprawie trybu udzielania obywatelom polskim zgody na s?u?b? w obcym wojsku lub w obcej organizacji wojskowej (Dz.U. nr 175 z dnia 10 sierpnia 2004 r.). W my?l tego aktu prawnego: "Art. 199a. Obywatel polski mo?e przyj?? s?u?b? w obcym wojsku lub obcej organizacji wojskowej za zgod? organu, o którym mowa w art. 199d. Art.199b Obywatelowi polskiemu podlegaj?cemu obowi?zkowi czynnej s?u?by wojskowej mo?e by? udzielona zgoda na s?u?b? w obcym wojsku lub obcej organizacji wojskowej tylko w przypadku, gdy odby? on zasadnicz? s?u?b? wojskow? lub przeszkolenie wojskowe albo bez odbycia tej s?u?by zosta? przeniesiony do rezerwy i nie posiada przydzia?u mobilizacyjnego lub pracowniczego przydzia?u mobilizacyjnego. Art. 199c. Zgody na s?u?b? w obcym wojsku lub organizacji wojskowej mo?na udzieli?, je?eli ??cznie spe?nione s? nast?puj?ce warunki:1) s?u?ba ta nie narusza interesów Rzeczypospolitej Polskiej,2) s?u?ba nie jest zakazana przez prawo mi?dzynarodowe,3) s?u?ba nie wp?ynie na zadania wykonywane przez Si?y Zbrojne,4) nie zachodzi przeszkoda, o której mowa w art. 199b. Art. 199d. 1. Zgody na s?u?b? w obcym wojsku lub obcej organizacji wojskowej udziela, z zastrze?eniem ust. 2, minister w?a?ciwy do spraw wewn?trznych po zasi?gni?ciu opinii Ministra Obrony Narodowej. 2. Obywatelom polskim b?d?cym ?o?nierzami w czynnej s?u?bie wojskowej lub by?ymi ?o?nierzami zawodowymi, zgody, o której mowa w ust.1, udziela Minister Obrony Narodowej. 3. Udzielenie zgody i odmowa jej udzielenia nast?puje w drodze decyzji administracyjnej. Art.199f. Rada Ministrów okre?li, w drodze rozporz?dzenia, tryb udzielania obywatelom polskim zgody na s?u?b? w obcym wojsku lub obcej organizacji wojskowej, uwzgl?dniaj?c w szczególno?ci, ?e w udzielonej zgodzie nale?y poda? nazw? obcego wojska lub obcej organizacji wojskowej, w której mo?e by? pe?niona s?u?ba, oraz okres, na jaki zgoda jest udzielona, a tak?e wymóg powiadomienia polskiego urz?du konsularnego o terminie i miejscu rozpocz?cia s?u?by oraz jej zako?czenia." W przypadku, gdy obywatel polski zdecyduje si? na s?u?b? w obcym wojsku bez uzyskania zgody w?a?ciwych organów, podlega konsekwencjom okre?lonym w artykule 141 Kodeksu Karnego (Rozdzia? XVIII KK, "Przest?pstwa przeciw obronno?ci"). W my?l jego postanowie?: "Kto, b?d?c obywatelem polskim, przyjmuje bez zgody w?a?ciwego organu obowi?zki wojskowe w obcym wojsku lub w obcej organizacji wojskowej, podlega karze pozbawienia wolno?ci od 3 miesi?cy do lat 5." Przepis ten nie obejmuje obywatela polskiego b?d?cego równocze?nie obywatelem innego pa?stwa, je?eli zamieszkuje on na jego terytorium i pe?ni tam s?u?b? wojskow?.

Najwa?niejsze to to, ?e musisz odby? s?u?b? wojskow? w Polsce i swoim przej?ciem nie mo?esz zaszkodzi? jej interesom.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez liquid kaczor » So kwi 08, 06 08:23

o fak, mój b??d.
Ale jakie? 3 lata temu by? proces goscia który wróci? do Polski po odbyciu s?u?bny w Legii Cudzioziemskiej. My?la?em, ?e prawo sie nie zmieni?o.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666x » So kwi 08, 06 16:31

Jak wida? data:

W dniu 20 lipca 2004

No a jakies 3 lata temu to bodajze 2002-2003 rok, wi?c jeszcze przed ustaw?. Nawet jakby ustawa by?a wcze?niej to liczy si? to, kiedy odby? s?u?b? (wide procesowanie Jaruzelskiego po 20tu latach).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Zombie_Snake » N kwi 16, 06 14:08

W sumie to jedyny taki "Polisz Fox-Hound" to GROM. Oczywi?cie patrz?c na to ze strony jednostek specjalnych, a nie osobowo?ci. ?eby dosta? si? do GROMU to trzeba by? chyba zawodowym zo?nierzem, z nienagannym przebiegiem s?u?by i spe?niac okre?lone kryteria: sprawno??, wytrzyma?o?? i strzelnica chyba. Tak wi?c moi drodzy, patrz?c na kondycje naszej m?odzie?y, która najsprawniej pos?uguje si? bejzbolami, to mam nadziej?, ?e III W? nie wybuchnie za mojego zycia.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Relict » N kwi 16, 06 20:18

Co do trzeciej wojny ?wiatowej to miejmy tylko tak? nadzieje ( a co TAM nasza m?odziesz nas uratuje ! w tym ja haha !) :P :P :P
Relict
Red Blaster

Postprzez Sokoov » N kwi 23, 06 19:09

Czy chcia?bym by? Snejkiem? chmmm... pewnie ?e tak! Jego misje s? po prostu ?wietne (chocia? jak zosta? storturowany przez Volgina to mo?e nie chcia? bym by? :? )
Sokoov
Fire Trooper

Następna strona

Powrót do Wszystko o serii