Definytywny koniec serii...

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Definytywny koniec serii...

Postprzez kul2 » Pt sty 27, 06 11:57

Dysk przynosi jeszcze jednk? nowin?: podczas fragmentu po?wi?conego MGS4 dowiadujemy si?, ?e gra ma by? 'szóstym i ostatnim rozdzia?em opowie?ci o Solid Snake'u'. Co by to mia?o nie znaczy? - wygl?da na to, ?e nie tylko Kojima i Shinkawa opuszcz? ?wiat MG.

Kojima tyle razy mowil juz ze odchodzi, a jednak nigdy tak naprawde nie odszedl. Nie chce tu jednak poruszac jego zachowania, ktore przypomina troche rozkapryszonego dzieciaka, czekajacego tylko na kilka slow pochwal, prosb 'blagamy zostan', podwyzki i tym podobnych.

Chodzi mi o koniec serii, o ile taki nastapi, jak sie na to zapatrujecie?
Jest to dobra decyzja, czy jednak nie?

Moze to zabrzmi troche dziwnie, ale Kojima wyciaga z nas coraz wiecej kasy - kilka roznych soundtrackow do MGS3, z ktorych kazdy odblokowywal co innego, zreszta podobnie bylo z MGS2, gdzie soundtrackow tez bylo dosc sporo. Coraz wiecej oficjalnych wydawnictw, artbookow, coraz wiecej jakichs projektow pobocznych - MGA, MGS:DC, komiks MGS. Takie sa prawa rynku, ale MGSy jednak byly inne, nie bylo czuc ze sa robione dla kasy. Aczkolwiek zatrudnienie Gackt'a, by reklamowal MGS2 juz bylo pewna przesada.
Patrzac tak na to, chcialbym aby MGS4 byl ostatnia czescia serii, ale zeby byla to czesc udana. Po prostu nie chce by MGS zakonczyl sie jakims gniotem zrobionym na sile.
Tyle ode mnie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Odp: Definytywny koniec serii...

Postprzez Nr48 » Pt sty 27, 06 12:27

Te? tak s?dz?. Nie powinni robic z tego jakiej? "Mody na sukces". Kojima powinien jako? zakonczy? wszystkie w?tki (i nie trzeba wcale u?mierca? Snake'a). Po prostu niech "czwórka" b?dzie godnym zako?czeniem tej serii. A tak szczerze to w?tpi?, ?e zrobi? z tego crapa jakiego? (ale pieprzn?? si? mog? odrobin? - patrz MGS2). Z drugiej strony, nawet jak Kojima ze swoj? "band?" odsunie sie od sagi MGS, to i tak Konami znajdzie kogo? na ich miejsce (bo MGS jest ju? dobrze wyrobion? mark?). I wtedy dopiero mog? zacz?? si? ró?ne cyrki.
Nr48

Postprzez liquid kaczor » Pt sty 27, 06 12:31

podczas fragmentu po?wi?conego MGS4 dowiadujemy si?, ?e gra ma by? 'szóstym i ostatnim rozdzia?em opowie?ci o Solid Snake'u

O Solidzie w?asnei o to mnie martwi. Tak?e chcia?bym aby MGS4 by? ostatni, ale ?eby to by? ostatni Metal Gear wogule ( no chyba, ze zrobi? cz??? z Gray Fox'em ) bo jak to mówi moja babcia "co za du?o to nie zdrowo". Niestety zapewne powstan? kolejne cz??ci bo to MGS i ludzie to kupi? i zrobi si? tak samo jak z Crashem :-\ :-\
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Adamska » Pt sty 27, 06 12:39

kul napisał(a):Dysk przynosi jeszcze jednk? nowin?: podczas fragmentu po?wi?conego MGS4 dowiadujemy si?, ?e gra ma by? 'szóstym i ostatnim rozdzia?em opowie?ci o Solid Snake'u'. Co by to mia?o nie znaczy? - wygl?da na to, ?e nie tylko Kojima i Shinkawa opuszcz? ?wiat MG.

Solid Snake'u- nie ma tu mowy o ko?cu Metal Gear Solid. Mo?e stac si? tak, ?e MGS4 wytworzy kolejny w?tek fabularny, który zostanie dalej poci?gni?ty, a g?ównym bohaterem mo?e byc np. Raiden. Choc rzeczywi?cie istneje te? inna- najgorasza mo?liwo?c. MGS4 zamknie wszystkie w?tki, zwieje wszystkie w?tpliwo?ci i tym samym... zako?czy seri? MGS, a mo?e nawet MG...

Liquid- moja babcia mówi za to- "nic na si??" ;) i je?li ma to ju? byc maszynka do pieni?dzy, a nie sensowna gra to ja te? jestem w stanie (z bólem) pogodzic si? z zako?czeniem serii, bo wole j? dobrze zapami?tac :'(
Ostatnio edytowano Pt sty 27, 06 13:05 przez Adamska, łącznie edytowano 1 raz
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez liquid kaczor » Pt sty 27, 06 12:48

I tego w?a?nie oczekuj?, lepiej zako?czy? teraz ni? ci?gn?? tylko dla kasy. Wiele serii poiwnno si? zako?czy? juz dawno ale tak si? nie dzieje i trawa tworzenig gniotów bo maj? tytu?. Smutne ale prawdziwe.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Sage » Pt sty 27, 06 16:15

MGS4 nie b?dzie ostatnie i troch? mnie to wkurza. B?dzie mo?e ostatni? przygod? Snejka, ale hej, nie tylko on jest w mgs. Prawdziwy duch metal gear ju? ulatuje, Kojima i jego zespó? najwyra?niej okrzepli i zacz?li by? pazerni na kas?... Dobrze ?e MGS1 2 i 3 trzymaj? poziom, podejrzewam, ?e 4 te? go utrzyma, ale nic pó?niej. Z tego nie b?dzie nic dobrego, nawet je?li Kojima si? za to zabierze.
Metal Gear sta? si? kopalni? z?ota, w której im ni?ej si? schodzi, tym gorsze z?oto znajdujesz, cho? coraz go wi?cej...Kolejne mgs-y b?d? i wcale mi si? to nie podoba.
MGS4 ostatni? cz??ci? serii - dla w?asnego i naszego dobra.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez designboot » Pt sty 27, 06 16:38

Ja nie do ko?ca wiem jak wygl?da sytuacja prawna z prawami do tytu?u,tzn.czy kojima ma prawa do samego tytu?u wszystkich postaci i ?wiata wykreowanego czy tylko pewne cz??ci sk?adowe.To zagadnienie jest do?? wa?ne poniewa? je?eli posiada prawa autorskie do ca?ego tytu?u to wydaje mi si? ?e pró?no??(która siedzi przecie? w ka?dym cz?owieku),oraz wykreowana marka na któr? pracowa? tak d?ugo i która jest tak ulotna nie pozwoli mu na zrobienie tzw.GNIOTA.Ca?kiem mo?liwe i? czwarta cz??? b?dzie ostatni? cz??ci? która niekoniecznie, jak pisa? kto? wyrzej musi zawi?za? wszystkie w?tki,wr?cz przeciwnie mo?e pozostawi? pe?no niedomówie?,b?d? nawi?za? nowe.Nie ma wed?ug mnie to wi?kszego znaczenia gdy? powinni?my patrze? na mgs jako pewn? wizj? czy opowie??,a nie historyczny dokument który merytorycznie jest ca?o?ci? i gdzie nie ma miejsca na poetyk?(rozumian? oczywi?cie szeroko).Chcia?bym ?eby to by?a ostatnia cz???(i to najlepsza) poniewa? w przysz?o?ci pozwoli?o by to jej zachowa? status legendy,czego? co znalaz?o by si? w kanonie najpi?kniejszych opowie?ci.I w?a?nie to mo?e zadecydowa? o tym ?e HK nie odwa?y si? na profanacj? legendy któr? sam stworzy?.Wystarczy popatrzy? na Sapkowskiego i jego Wied?mina.Owszem prawa marketingu s? nieub?agane wi?c wydawanie 50-tego soundtracku jest jak najbardziej naturalne,mo?e budzi? niesmak ale z drugiej strony nierozumiem do ko?ca KUL-a kiedy zwraca uwag? na takie post?powanie. Wydawanie tego typu dodatków nie ingeruje w ?aden sposób w merytoryczny przekaz MGS.I jest raczej niegro?ne dla serii.
Problem pojawia si? w momencie gdy prawa autorskie do ?wiata posiada KONAMI,bo mo?na z czystym sumieniem powiedzie? ?e powstan? dziesi?tki tytu?ów w stylu MGA czy snake's grandchildren revange.I o to si? ca?y problem rozbija bo gdy widz? w MGA dwie laleczki które porwa?y samolot to krew mnie zalewa.To jest pewne niebezpiecz?czstwo,bo czy uda si? zostawi? odseparowany obraz MGS od reszty badziewia spod znaku MGA?Czy obraz wspania?ej sagi przetrwa czy stanie si? kolejnym FF?

Jestem jak najbardziej za definitywnym ko?cem serii Kojimy o snake'u(i g?o?nym zako?czeniu sagi taki booom :D )i najlepiej nie nadwyr??aniu tytu?u MGS jakimi? niedoróbkami lecz realnie patrz?c wydaje mi si? i? przez d?uuugie lata b?dziemy mieli do czynienia z prób? odcinania kuponów od legendy.
Reasumuj?c,nie dra?ni mnie wydawanie setek soundtracków czy artbooków bo to nie jest gro?ne,ale boj? si? polityki Konami która w perfidny sposób mo?e przez swe dzia?ania marketingowe zatrze? granic? mi?dzy Dzie?em Kojimy a reszt? produktów wydawanych jedynie na "podstawie"MGS
designboot
Uber Big Boss

Postprzez PiotrB » Pt sty 27, 06 17:57

Troch? mi smutno, ?e "MGS4 b?dzie szostym i ostatnim rozdzia?em opowie?ci o Solid Snake'u". Patrz?c jednak na pierwszy trailer i screeny o pi?kne wykonanie nie ma co si? martwi?. Kojimie mo?e nie wypali? jedynie fabu?a i pewne rozwi?zania gameplay'u. Patrz?c jednak na poprzednika my?l?, ?e MGS4 b?dzie fantastycznym zwie?czeniem serii któr? tak kochamy.
Polityka Konami owszem jest troch? zbyt lec?ca na zyski.
PiotrB
The Fear

Postprzez SniperWolf » N sty 29, 06 01:38

Je?li panowie Kojima i Shinkawa maj? si? wycofa?, to niech przynajmniej nie wsadzaj? nast?pców na swoje fotele - to by dopiero by?a kicha... Ostatnia przygoda Solida? Jego te? lepiej nie zast?powa?, przecie? to ju? zupe?nie nie to... :-\ :'(
"To czego się najbardziej boimy, już nam się przytrafiło."
SniperWolf
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666x » N sty 29, 06 02:14

" Jego te? lepiej nie zast?powa?, przecie? to ju? zupe?nie nie to... "

A MGS 3? Tam Solida nie ma i jest dobrze. W MGS 2 wyst?puje po?owicznie i te? nikt nie narzeka?.

Je?li o mnie chodzi to MGS4 móg?by przynajmniej zamkn?? rozdzia? Solid Snake'a, Liquida, Ocelota i innych g(?)ównych bohaterów ;).
Potem niech bedzie Metal Gear, ale ju? nie "Solid". Jako skradanka gra w nowej ods?onie, fabule i z nowymi postaciami raczej du?o nie straci, a mo?e zyska?.

Z drugiej strony tyle kolejnych cz??ci i robi si? serial. Nie jest to dobrze, ale dopóki gra b?dzie na poziomie to chyba nie ma si? co martwi? prawda? Lepiej mie? wybór grania w tyle "scenariuszy" ni? powtarza? przez 5 lat ten sam w kó?ko.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Adamska » N sty 29, 06 02:19

Gac666 napisał(a):" Je?li o mnie chodzi to MGS4 móg?by przynajmniej zamkn?? rozdzia? Solid Snake'a, Liquida, Ocelota i innych g(?)ównych bohaterów ;).

Wiesz jako? nie wyobra?am sobie MG/S bez Snake'a czy Ocelota, za bardzo si? do nich przyzwyczai?em i nie wyobra?am sobi? serii z innymi postaciami, wi?c jakby mieli z nich rezygnowac to niech lepiej zrezygnuj? z kontynuacji, bo niechcia?bym ?eby?my do g?ównego bohatera MG zwracali sie Joe czy Michael :P :P :P
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez liquid kaczor » N sty 29, 06 02:33

Zrobi? klona Solid'a i bedzie cacy.

"W MGS 2 wyst?puje po?owicznie i te? nikt nie narzeka?."
Tu si? mylisz, wiele razy s?ysza?em ?e MGS bez Snake'a to nie to i ?e Raiden to .... i takie tam.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Mr_Zombie » N sty 29, 06 02:34

Gac666 napisał(a):W MGS 2 wyst?puje po?owicznie i te? nikt nie narzeka?.

Bym polemizowa? z tym "nikt" ::).

Osobi?cie nie uwa?am, by MGS by? jako? za bardzo wyeksploatowywany (jest takie s?owo?). Pomijaj?c Acidy, których nawet nie mia?em okazji widzie? na ?ywo, wi?c nie wiem co z nimi, ka?da gra - nawet MGS:Ghost Babel - trzyma?a bardzo wysoki poziom, ka?da by?a nowatorska, ?wie?a i wida? by?o, ?e nie by?a robiona z p?du za kas?, ale by da? u?ytkownikom naprawd? dopracowane dzie?o. Konami to nie taki Capcom, który potrafi wydawa? kolejne Residenty - w ró?nych odmianach, cz?sto z nik?ymi innowacjami, i z ró?nym skutkiem - niemal?e co roku (ja tam si? z tego ciesz?, ?eby nie by?o ;)).

W wypowiedzi zosta?o jedynie powiedziane, ?e to ostatni rozdzia? opowie?ci o Snake'u, nie, ?e to ostatnia cz??? serii. Podobnie jak Gac uwa?am, ?e je?eli Kojima chce spoakowa? manatki i wycofa? si? serii, to przede wszystkim powinien najpierw zako?czy? prowadzon? do tej pory fabu??, wszystko co trzeba dopowiedzie?, ewentualnie u?mierci? wszystkich bohaterów, tak, ?eby potem nikt ju? nie móg? si? podczepi? pod histori? sklonowanych braci i Patriotów, bo faktycznie powstaje z tego powoli brazylijska telenowela.

Sama gra w sensie "skradanka w niedalekiej przesz?o?ci z wielkimi mechami w roli g?ównej, dziwnymi bohaterami i filmowym klimatem" mog?aby dalej trwa?, nawet bez Kojimy. Moim zdaniem - nie wiem jak wygl?da MGS3, wi?c to, co do teraz powiem tyczy si? tylko cz??ci MG1-MGS2 - Kojima si? troch? wypala. Wszystkie cz??ci powielaj? niektóre schematy fabularne czy te? pod wzgl?dem grywalno?ci (?eby wspomnie? chociazby rozwalanie w??cznika od elektrycznej pod?ogi za pomoc? naprowadzaj?cej rakiety - ten element ci?gnie si? w serii ju? od samego pocz?tku :/). [EDIT: teraz w?asnie zauwa?y?em, ?e to, co teraz napisa?em, k?óci si? troche z tym, co napisa?em dwa akapity wy?ej. Ale chyba ka?dy wie, o co mi chodzi :P.]

Oczywi?cie, istnieje obawa, ?e nowa osoba mog?aby co? spieprzy?, delikatnie mówi?c (w ko?cu Snake's Revange pokaza?, co mo?na zrobi?, je?eli nie czuje si? w pe?ni klimatu). Jednak ryzyko jest zawsze...
Ostatnio edytowano N sty 29, 06 02:37 przez Mr_Zombie, łącznie edytowano 1 raz
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666x » N sty 29, 06 04:48

Mr napisał(a):Bym polemizowa? z tym "nikt" ::).

Nooo dobra, fakt wiele osób narzeka?o na Raidena. Ale sami powiedzcie, ?LE BY?O? Mnie Raiden wogóle nie przeszkadza?, a nawet go lubi?em. Gdyby wokó? niego ci?gne?a si? seria to bym nie narzeka?. Jedyne co móg?by sam jako posta? zrobi? to skróci? w?osy, bo nie s? praktyczne na takiej wojence ;).

Snake ju? swoje zrobi?, niech odejdzie jak Big Boss, na jego miejsce napewno co? si? znajdzie.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Dragon71 » N sty 29, 06 11:08

Có?...

Z jednej strony uwielbiam seri? MGS. Móg?bym na okr?g?o gra? w coraz to nowe cz??ci tej wspania?ej sagi. O ile kolejne cz??ci nie straci?yby swojego uroku. Tego "czego?". Jakby tak si? sta?ó, by?o by bardzo ?le. I dla serii, i dla graczy.

Z drugiej za? strony nie chc? by MGS sta? si? maszynk? do nabijania kasy. Wiecznie ci?gn?ce si? w?tki o Patriotach etc. Mówi?c szczerze, raczej nie b?d? chcia? gra? w Metal Gear Solid 10! Je?eli ka?ada z nast?pnych cz??ci b?dzie mia?a to "co?", ten czar i klas? - kupuj? to. Jednak to b?dzie ju? odgrzewany kotlet. Ci?gle to samo. Dlatego s?dz?, ?e MGS 4 powinien zako?czy? seri?. Kojima wie jak najlepiej to zrobi?.

Mam zatem dylemat. Po?owa mnie chce gra? w MGS'y ca?y czas. Natomiast druga cz??? mnie chcia?aby, aby ta genialna seria zako?czy?a si? w wielkim stylu na MGS 4. My?l?? o tym, przychodzi mi na my?l Robert Korzeniowski i Adam Ma?ysz. Robert zako?czy? w momencie, kiedy by? w bardzo dobrej formie. Zako?czy? z podniesion? g?ow? i w wielkim stylu. Natomiast Ma?ysz skacze dalej, ale jednak coraz s?abiej. Skacze dlatego, ?e ró?ni sponsorzy etc. chc? zbi? na nim kase.

Mimo wszystko chyba jednak wol?, aby MGS 4 zako?czy? seri?. Tak wygl?da moje zdanie.
Dragon71

Postprzez borx » N sty 29, 06 14:56

A ja absolutnie sie z tym niezgadzam. Kiedy pojawi sie MGS4 na PS3 podejrzewam ze b?da to czasy pierwszej generacji softu na t? konsole co znaczy ze programisci nie beda jeszcze potrafili w pe?ni wykozystac mozliwosci konsoli. Gdyby seria MGS zosta?a zako?czona na takim w?asnie etapie to moim zdaniem byloby to totalne marnotrawstwo. Uwa?am ze na nowej generacji sprz?tu powinny ukazac sie dwa MGSy. Tak jak Na PS2. Zobaczcie jaka jest ró?nica w gameplayu, designie, grafice itd miedzy MGS2 a MGS3. Dok?adne poznanie mocy konsoli daje programistom mase nowych mo?liwo?ci. Dlatego uwa?am ze u schylku panowania PS3 powinien ukazac sie MGS5 oczywiscie rezyserowany prez Hideo ( no chyba ze skoncza mu sie pomys?y- wtedy seria powinna byc przerwana i absolutnie nie kontynuowana przez kogos innego! )
Ostatnio edytowano N sty 29, 06 15:00 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Sage » N sty 29, 06 15:05

Tjeh, wszystko pi?knie, ale o co naprawd? nam chodzi? O to, ?eby gierka fajnie wygl?da?a i by?o w niej w piiiiiizdu mo?liwo?ci, czy ?eby to dalej by? MGS, a nie telenowela z coraz lepszymi efektami specjalnymi? Gameplay i fabu?a to w tym wypadku dwie rzeczy, które powinni?my rozdzieli?, a robienie mgs5 tylko dlatego ?e
borx napisał(a):(...)Dok?adne poznanie mocy konsoli daje programistom mase nowych mo?liwo?ci (...)

chyba mija si? z celem.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez borx » N sty 29, 06 15:12

Wcale nie mija si? z celem! Poznanie mo?liwosci technicznych konsoli + artystyczny geniusz Kojimy = piekna, rozbudowana i szalenie klimatyczna gra :)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Mr_Zombie » N sty 29, 06 15:31

Tak, ale wówczas, wkrótce po schy?kowych czasach Ps3 pojawi?oby si? PS4. I co, znowu "gdyby seria MGS zosta?a zako?czona na takim w?asnie etapie (...) byloby to totalne marnotrawstwo"? Nie mo?na tak do tego podchodzi?. Albo ko?czymy, albo przemy ca?y czas dalej.

Swoj? drog? - ciekawi mnie jedna rzecz. Czy Kojima chce zako?czy? seri? ze wzgl?du na gameplay (?e nie chce mu si? ju? robi? wi?cej gier skradankowych) czy raczej ze wzgl?du na fabu?? (?e nie chce ju? wi?cej ci?ga? sklonowaneg super ?o?nierza, który ugania si? za kolejnymi modelami czo?gu na dwóch nogach)?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez borx » N sty 29, 06 15:49

Mr napisał(a):Tak, ale wówczas, wkrótce po schy?kowych czasach Ps3 pojawi?oby si? PS4. I co, znowu "gdyby seria MGS zosta?a zako?czona na takim w?asnie etapie (...) byloby to totalne marnotrawstwo"? Nie mo?na tak do tego podchodzi?. Albo ko?czymy, albo przemy ca?y czas dalej.

Swoj? drog? - ciekawi mnie jedna rzecz. Czy Kojima chce zako?czy? seri? ze wzgl?du na gameplay (?e nie chce mu si? ju? robi? wi?cej gier skradankowych) czy raczej ze wzgl?du na fabu?? (?e nie chce ju? wi?cej ci?ga? sklonowaneg super ?o?nierza, który ugania si? za kolejnymi modelami czo?gu na dwóch nogach)?

Nie no bez przesady. watpie by Kojima chcial siedziec nad metalem przez kolejne 10 lat. PS5 to czasy bardzo odlegle i nie ma co wybiegac tak daleko w przyszlosc. skupmy sie na nadchodzacych czasach czyli PS3. I tu odrazu masz odpowied? na swoje pytanie. Dlaczego chce skonczy? ( zakladajac ze nie zmieni zdania ) ? Mysle ze jest poprostu znuzony konwencj?. jako artysta ma w g?owie wiele pomys?ów. Chcialby twórczo sie rozwijac a nie tkwic caly czas w swiecie MGS. Koniec serii w pewnym sensie uwalnia Kojime od Snake'a i daje mu pole do popisu na nowym gruncie. tak mysle.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez FOX HUND » Pt mar 03, 06 17:21

Metal Gear Solid przypuszczam ?e nie bedzie kontynuowany tak jak FIFA, ze co chwila nowe cz?sci.....i tak dalej. Napewno sie zako?czy wspania?a seriia MGS :( ale kiedy nie wiem.........ale sie sko?czy!
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Zombie_Snake » Pt mar 03, 06 18:43

Ladies and gentelman! Tera Zombie powie s?owo na niedziela :lol:

Teoretycznie rzecz bior?c MGS4 to tak naprawde MGS3! Czemu spytacie? Otó? MGS3 by? pokazem tego co dzia?o si? przed MGS1, o tym co kierowa?o BB itd, a w ko?cu MGS to gra o Solidzie nie? Ogólnie mozna powiedzie?, ?e by?a to cz??c 1. Tak wi?c suma sumarum Odejmijmy cyferk? 3 i co mamy? MGS1, MGS2, ... <-MGS4.
Next: Je?li chodzi o technikalia to zgadzam si? z borxem. Pe?ne poznanie mo?liwo?ci devkitów konsoli daje wielkie mozliwo?ci. Nie ?dziwi?bym si? gdyby Kojima odszed?, a MGSa 5 zrobi? jaki? m?ot i wszystko spieprzy?. Ale do tego daleko. W filozoficznym sensie uwa?am, ?e MGS4 powinno by? ostatnim MGSem sygnowanym nazwiskiem Kojima. Powinna to by? tak?e najlepsza cz??? zgodnie z zasad? ewolucji, ale tu ponownie wkracza wypowied? borxa.
Tak wi?c nie nale?y dzieli? skóry na nied?wiedziu.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez FOX HUND » Wt mar 07, 06 22:10

My?le sobie ?e to mo?e by? tak:
MGS4 bedzie ostatni? cze?ci? ze Solid Snake'm...ale nie ostatni?! to znaczy ?e mog? powsta? potem inne cze?ci np. MGS5- akcja bedzie sie dzia?a po MGS3.......i moga równie? odnowi? MG....
Mo?e tak by?...heh :)
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
FOX HUND
The Patriot

Postprzez PiotrB » Cz mar 09, 06 16:03

FOX HUND napisał(a):My?le sobie ?e to mo?e by? tak:
MGS4 bedzie ostatni? cze?ci? ze Solid Snake'm...ale nie ostatni?! to znaczy ?e mog? powsta? potem inne cze?ci np. MGS5- akcja bedzie sie dzia?a po MGS3.......i moga równie? odnowi? MG....
Mo?e tak by?...heh :)

Jak ma by? MGS bez Solid'a Snake'a to g?ównym bohaterem powinien by? Big Boss.
PiotrB
The Fear

Postprzez liquid kaczor » Cz mar 09, 06 17:58

Big Boss albo Gray Fox. Ale jak bedzie bez Kojimy to ja osobi?cie nie chce ?adnej wi?cej cz??ci. :P
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez FOX HUND » Cz mar 09, 06 18:00

liquid kaczor napisał(a):Big Boss albo Gray Fox. Ale jak bedzie bez Kojimy to ja osobi?cie nie chce ?adnej wi?cej cz??ci. :P

Zgadzam sie.....
FOX HUND
The Patriot

Re: Odp: Definytywny koniec serii...

Postprzez Snake » Cz mar 09, 06 19:52

tylko ze rajden najpierw powinien przejsc operacje plastyczna twarzy gdyz z taka dziewczeca uroda to niema czego szukac w mgs.szczerze mowiac raiden powinien zdechnac w czworce. MGS4 to powinna byc ostatnia odslona serii i oby udana.Solid Snake Rules!!! gra bez Snake to juz nie to samo. A mgs 2 mozna grac ale tylko w czesc Snakiem to jakies 15 min gry. Kojima przesadzil wprowadzajac nowa postac.
The world need only one Big Boss and one Snake...
Snake
Inkarnacja VR

Re: Odp: Definytywny koniec serii...

Postprzez FOX HUND » Cz mar 09, 06 20:10

Snake napisał(a):tylko ze rajden najpierw powinien przejsc operacje plastyczna twarzy gdyz z taka dziewczeca uroda to niema czego szukac w mgs.szczerze mowiac raiden powinien zdechnac w czworce. MGS4 to powinna byc ostatnia odslona serii i oby udana.Solid Snake Rules!!! gra bez Snake to juz nie to samo. A mgs 2 mozna grac ale tylko w czesc Snakiem to jakies 15 min gry. Kojima przesadzil wprowadzajac nowa postac.

A jednak znalz?o sie miejsce dla niego w MGS2.

Powinien zgina?......i mo?e. Pewnie bedzie sie chcia? odegra?....i podczas walki z kim? moze zgina?....Ja bym tak chcia?..
(i nie obra?aj Raidena bo mnie sie ju? kiedy? oberwa?o)heh
A co do ostatniej cze?ci nie jestem pewien.... :?
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Mr_Zombie » Cz mar 09, 06 20:50

D?isas ludzie, odczepcie si? ju? od tego ch?opi?cego wygl?du Raidena :/. Wprowadzaj?c go, Kojima przynajmniej sko?czy? ze stereotypem, ?e bohaterem gier akcji musi by? super komandos ze szramami na twarzy, z ci?t? gadk?, po?eraj?cy dziennie kilko ?rutu madafaka; udowdni?, ?e równie dobrze komandosem mo?e by? ch?opak o nieco delikatnej urodzie i budowie cia?a, wci?? si? wahaj?cy, niepewny swego post?powania; je?eli kto? nie potrafi? wej?? w skór? totalnego noobs'a, jakim by? tu Raiden, jego problem. Tym, którzy potrafi wczu? si? w rol? nowego bohatera, ta posta? w ogóle nie przeszkadza?a, niektórzy nawet go polubili...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666x » Pt mar 10, 06 15:07

Kurna ludzie! Wy chyba nigdy nie byli?cie w wojsku ani nie widzieli?cie rekrutów. Ile tam jest m?odych ludzi, którzy nie wygl?daj? jak klon Solid Snake'a... ZDZIWILIBY?CIE SI?!

Fakt, go?? ma nieprzepisowy fryz (za d?ugi) ale nalezy do jednostki specjalnej, a to by?a jego PIERWSZA misja!! On jest w tym zielony, dopiero co trening prze?y?, nie mo?ecie tego zrozumie?? Kojima chcia? by? oryginalny i przedstawi? w?a?nie obraz z takiej sytuacji. Fakt, raiden ma do?wiadcznei, bo jako dziecko bra? udzia? w konflikcie zbrojnym, aczkolwiek to s? wspomnienia nik?e, a ?e przeszed? jakie? pranie mózgu, które pozwoli?o mu o tym zapomnie? to ju? kolejna historia.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Wszystko o serii