Wrazenia zwiazane z trailerem z E3

W celach porządkowych.

Postprzez boggoo » Pn lip 16, 07 08:55

Właśnie, poza tym były momenty w których to mówili przez Codec by ich nie podsłuchiwać, że kodowali rozmowy, lecz zdarzało się że potrafił ktoś się wtrącić do rozmowy mimo tego. Bo jak rozmawiasz przez radio to inni słyszą(jak ktoś jest w okolicy) co mówisz, a przez Codec tego nie ma.

Wracając do kwestii samego trailera, jeśli chodzi o niektóre tekstury, no trochę niskiej jakości są, takie to już były w MGS3, no ale nie przesądzajmy tego, ekipa Kojimy ma jeszcze trochę czasu(niecały rok), więc zdołałby to poprawić. Poza tym Kojima chciał MGS4 wydać później by go jeszcze bardziej podrasować, lecz Konami narzuciło mu termin kiedy ma MGS się ukazać. W TV w jednym programie o grach mówili, że termin to 30 marca 2008.
No, ale i tak uważam, że w MGS4 grafa nie jest najważniejsza, tylko treść i grywalność.
boggoo
Black Color

Postprzez uci » Pn lip 16, 07 09:51

no w MGS2 rozmowy przerzucaly sie na codec by zmniejszyc ilosc gadanych filmow, druga rzecz, nie wszyscy musza miec codec.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kotlet_schabowy » Wt lip 17, 07 00:49

Dodam, że w MGS 1 nie było trudno zamontować codec : Meryl ukradła go strażnikowi, a przecież nie robiła w czasie akcji operacji ucha :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gillian » Wt lip 17, 07 13:10

Saladin01 napisał(a):Ciekawostki na szybko:
(...)
-walka Raidena z Vampem ma miejsce w Wschodnio Europejskim mieście
(...)

a ja mam pytanie, na jakiej podstawie zostało to stwierdzone?
bo teraz pojawiają się pogłoski, że jednak to Am Płd [przez wzgląd na architekturę], ale co nasunęło wcześniejszy wniosek?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt lip 17, 07 16:28

No cóż pierwsze co nasunęło Mi ten pomysł to to że cała lokacja wyglądała inaczej od tych do tej pory pokazanych. Zaś domy w niej poniekąd przypominały te w stylu Europejskich. Zaś z drugiej strony przypomniało Mi się że Vamp pochodzi z Rumunii, więc to od razu się jakoś nasunęło. W sumie pierwotnie nie brałem pod uwagę że może to być Południowa Ameryka, być może był to błąd ale z drugiej strony trzeba się na prawdę na tym znać więc zasugerowałem się tym co inni ludzie mówili na różnych forach że to Wschodnia Europa.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez solidus87 » Wt lip 17, 07 22:23

Mam teorie dlaczego Raiden został cyborgiem, a mianowicie - jak wiemy w jego żyłach krążą nanomaszyny które to jak się dowiadujemy z SoL są zintegrowane z dzieckiem Olgi, znaczy to że jeżeli Raiden umiera = to dziecko też. Może więc Raiden postanowił przetoczyć swoją krew do kogoś/czegoś/jakiegś miejsca gdzie byłaby ona bezpieczna i gwarantowała życie dziecka. Stąd też decyzja o egzoszkielecie i sztucznej białej krwi. Jak myślicie czy żuchwa Jacka jest z metalu czy to tylko jakać osłonka od egzoszkieletu ? Swoją drogą jego głos jest jakiś taki du***waty :) chrypa jakby miał ambicje być drugim Grey Fox-em
solidus87
Inkarnacja VR

Postprzez kotlet_schabowy » Śr lip 18, 07 00:02

Czy ja wiem, przetoczenie krwi to raczej nieduży problem, nie musiałby stawać się cyborgiem, zresztą z informacji podanych wcześniej wiemy, że z jakiegoś powodu zostaje z Raidena tylko głowa i kręgosłup.
Co do dziwnych włosów na trailerze, to doszedłem do innych wniosków. Po pierwsze, włosy Ocelota zachowują się naturalnie. Po drugie, być może fryzura Meryl MA być taka (przecież w MGS 1 miała takie włosy, a jak wiemy naturalnie raczej tak się nie utrzymują). Po trzecie, gdy Meryl zgina głowę, to ładnie się "załamują" na jej ramieniu.

Wogóle to coraz bardziej mi się podoba trailer, głównie przez muzykę (zwróciłem uwagę bardziej na motyw chórowy, o którym wspominał Saladin, piękne).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Śr lip 18, 07 00:54

Jeżeli chodzi o muzykę, czy tylko mi muzyka z walki Raiden vs Vamp przypomina trochę Yell Dead Cell z MGS2? Szczególnie moment, gdy Vamp wyciąga z sobie z klaty nóż.

Inna sprawa. Jak to jest, że Raiden bardziej zwija się z bólu, gdy Vamp dźga go nożem w brzuch (końcówka), aniżeli jak robi sobie seppuku? Nie mówiąc już o tym, jak to jest, że cyborg czuje ból, podczas gdy człowiek (Vamp) nie? Przecież Vamp sam sobie wręcz wbijał głębiej tą katanę o_O.

EDIT: Własnie obejrzałem japoński trailer. Dziwne uczucie. Postacie, które w angielskiej wersji brzmią mimo wszystko rześko - Campbell i Snake - tu brzmią jak naprawdę zmęczeni życiem ludzie. Ocelot zaś, który w angielskiej wersji ma głos zachrypłego dziadka, w wersji japońskiej ma jeden z potężniejszych głosów w całym trailerze - mocny i wyraźny. Raiden zaś brzmi dużo poważniej niż w wersji angielskiej (gdzie z kolei brzmi jak młodzian).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Hal » Śr lip 18, 07 02:28

Mam podobne odczucia co do muzyki lecącej w czasie walki tej dwójki. To raczej na pewno jest ten sam motyw, z tym, że delikatnie zmieniony. Być może w tej części posłuży za podkład do scen z Vampem. W końcu utwór ten towarzyszył nam w starciu z każdym członkiem Dead Cell, a Vamp jest ostatnim żyjącym przedstawicielem tej organizacji.

Chciałbym jednak wrócić raz jeszcze do postaci w kominiarce. Otóż im dłużej nad tym myślę, tym bardziej prawdopodobne wydaje mi się, iż pod tą podszywką stoi Raiden. Już nie mówię o jego energicznych, zwinnych ruchach, czy blond włosach, które niemal od razu skojarzyły mi się z Jackiem; chodzi o kilka innych czynników, które zdają się składać w racjonalną całość.
Jak doskonale wiecie, w momencie, gdy owa postać śpieszy z pomocą do drugiego z członków oddziału Meryl, w miarę wyraźnie słychać gdy krzyczy: Jonathan!. Otóż przesłuchałem ten fragment dobre kilkanaście razy i wniosek jest jeden. To głos Quintona Flynna. Bohater wypowiada jeszcze coś podbiegnąwszy do Meryl, ale nie jestem w stanie rozpoznać treści.
Idąc dalej tym tropem. Istnieją pewne podstawy by twierdzić, iż osoba z zakończenia trailera z TGS 06', to ta sama postać co charakter w kominiarce (maska i kosmyk blond włosów spod niej wystających, podobna postura). W tym wcześniejszym trailerze tajemniczy mężczyzna włącza maskę (posiadającą cechy octocamo) i ujawnia się jako młody Snake. Czy taka zabawa tożsamością postaci czegoś Wam nie przypomina? Ależ oczywiście. Pierwszy trailer w ogóle MGS4, ten w którym Hideo bawi się konwencją. Tam Raiden skrywał się pod maską Solida, a następnie ujawnił się wszystkim.
Ostatni z moich argumentów może wydać się stosunkowo łatwy do podważenia. Jeśli to rzeczywiście nowa dla serii postać, to dlaczego ukryto jej twarz pod warstwą materiału? Jak dla mnie totalnie zbyteczny zabieg. Przecież z maską czy bez, świeży bohater i tak zawsze postrzegany jest przez odbiorców jako wielki znak zapytania.
Mogę się mylić. Nie ukrywam jednak, iż bardzo zależałoby mi, aby zobaczyć w ostatecznej wersji gry Raidena takiego, do jakiego się przyzwyczaiłem i jakiego polubiłem jeszcze w Sons of Liberty.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez kul2 » Śr lip 18, 07 08:00

Teorie do tematu z przemysleniami.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez wredny » Śr lip 18, 07 12:03

Bohater wypowiada jeszcze coś podbiegnąwszy do Meryl, ale nie jestem w stanie rozpoznać treści.

Mnie sie wydaje ze mowi "commander"
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez solidus87 » Śr lip 18, 07 13:44

Tak to chyba ten sam piskliwy głos Quintona Flynna. Zgadza się także długość i kolor włosów oraz wysokość i postura ciała. Ciekawe jest także to dlaczego tylko ta postać jest taka zamaskowana, przecież reszta członków FH ma w pełni odkryte twarze ? Czyżby był to nasz Raiden ?

[ Dodano: Sro Lip 18, 2007 1:50 pm ]
wredny napisał(a):Mnie sie wydaje ze mowi "commander"

Mówi wyrażnie do Meryl - "Major".
solidus87
Inkarnacja VR

Postprzez Pabian01 » Śr lip 18, 07 15:28

Przeciez Raiden ma nanomaszyny wiec raczej tez zaczolby "szalec"
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Śr lip 18, 07 16:22

Owa postać krzyczy wyraźnie do Meryl "Commander, commander"
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Śr lip 18, 07 17:53

Raiden miał nanomaszyny - teraz kiedy jest cyborgiem nie musi ich już mieć.

Wracając do kolesia w kominiarce, to nie musi być raiden, ale w MPO też nam się wydawało że zbyt prostym posunięciem było to że Null = Grey Fox
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kotlet_schabowy » Śr lip 18, 07 19:48

Tak, ale wątpię, żeby w czasie akcji z nowego trailera zamaskowaną postacią był Raiden cyborg (który nie ma nanomaszyn), jeżeli już teoria, że to Raiden, to tylko i wyłącznie przed "wypadkiem", czyli taki jak z MGS 2, czyli z nanomaszynami.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Anik » Śr lip 18, 07 19:54

A jest możliwe że nanomaszyny Raidena mogły się różnić od innych?

00:01:04:Celem Liquida jest przejęcie kontroli nad SOP.
00:01:08:By to zrobić musi zbadać strukturę nanomaszyn i dowiedzieć się w jaki sposób komunikują się ze sobą.
00:01:18:Nanomaszyny obecnie stosowane przez wojsko i PMC to trzecia generacja.
00:01:19:Ale powstały na bazie tych z pierwszej generacji.
00:01:23:Pierwszej generacji...?

Bo nie ma nic o drugiej generacji :laughing4:
Anik
Crying Wolf

Postprzez FOX HUND » Śr lip 18, 07 23:17

PRZEPRASZAM, że dopiero dziś zobaczyłem nowy trailer z MGS4. To co ujrzałem po prostu mnie zablokowało. Te wszystkie ruchy postaci, twarze(Meryl, Vamp) są tak dopracowane, że aż takiego słowa nie znam aby móc opisać to co widziałem. Tego niestety tutaj się nie da wyrazić pisząc posty! Ale wiem, że na pewno zagram w ta grę. Gratulacje Kojimie oraz tym, którzy stworzyli MGS4!
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez wredny » Śr lip 18, 07 23:27

Gratulacje Kojimie oraz tym, którzy stworzyli

Spokojnie , jeszcze nie ukonczyli pracy. To co zobaczyles moze sie jeszcze zmienic , vide Meryl wyglada calkiem inaczej niz z TGS 06. Oczywiscie i tak jest bosko... i pewnie bedzie jeszcze lepiej. (Ja i tak nie bede narzekac).
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Blady » Cz lip 19, 07 00:03

FOX HUND, słuchając twoich słów przypomina mi się podsumowanie działań premiera w minionym roku...tak tak, przytakujemy, tak tak...żyj w swoim świecie

Gdybyś oceniał obiektywnie, to zauważyłbyś cały szereg niedociągnięć w tym trailerze, który notabene jest gorszy za każdym razem, kiedy do komuś pokazuje...Toż to farsa!! Kojima, miałeś rok, czemu pociołeś dwie zupełnie pozbawione powera pokazówki? Gdzie czasy, w których każdy trailer był małym arcydziełem...Widać przepadły, jednak nie przeszkadza to ludziom, którzy będą zjadać cokolwiek zostanie im podsunięte pod nos.

Tak tak, masz racje, auhm, nie inaczej.

Hal Emmerich: Blady nie podoba mi się Twój ironiczny ton w stosunku do forumowiczów (wcześniej Pajda w dziale o MGS2). Chłopakowi się zwiastun podobał i to są jego własne odczucia. Spasuj bo dam Ci osta. Szanujmy się wzajemnie na litość boską.
Ostatnio edytowano Cz lip 19, 07 02:33 przez Blady, łącznie edytowano 3 razy
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez FOX HUND » Cz lip 19, 07 00:19

Poniekąd masz rację pisząc, że żyje we własnym świecie gdzie MGS zajmuje kluczową pozycję
i zawsze będe za.
Może i widać małe niedociągnięcia takie jak niedorobione cienie czy też włosy Meryl spryskane super ekstra lakierem, które nawet podczas tarzania się po ziemi zachowują swój kaształt.
Pewnie usuną te "błędy". Mnie i tak zachwycił nowy trailer.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Zychu(snipershit) » Cz lip 19, 07 12:28

Mnie tez jak Fox Hund zachwycil, gdybysie nie pisali o slabych teksturach wogle bym ich nie zauwarzyl. No ale zaczeliscie nawijac o niedciagnieciach to tez zaczely mi przeszkadzac...
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez kotlet_schabowy » Cz lip 19, 07 17:48

Ale każdy może pisać stylem, jakim chce, nie mówię, że dobrze jest się czepiać, ale też bez przesady w drugą stronę (warn ?), myślę, że jak ktoś poczuje się urażony, to odpisze i dojdzie do porozumienia: to do Hala.
Ogólnie zgadzam się z Bladym (nie co do FOXHUNDa, tylko trailera) :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Zalew » Cz lip 19, 07 17:57

SniperShit napisał(a):Mnie tez jak Fox Hund zachwycil, gdybysie nie pisali o slabych teksturach wogle bym ich nie zauwarzyl. No ale zaczeliscie nawijac o niedciagnieciach to tez zaczely mi przeszkadzac...

Widzicie do czego doprowadziliście ? Zepsuliście SniperShitowi przyjemność z oglądania trailera : P
Zalew
Night Sight

Poprzednia strona

Powrót do ARCHIWUM