Jak się wydostać z celi ?

W celach porządkowych.

Jak się wydostać z celi ?

Postprzez adamek » N gru 28, 08 17:47

Witam jestem tu nowy i 1 raz przechodzę MGS na PC
Mam problem otóż poddałem się na torturach, bo nie mam aż tak zręcznych palców. I teraz jestem w Celi z nieboszczykiem z Darmy. Trochę gadałem na częstotliwości 140.85 i 140.12 i sobie siedzę i czekam 15 minut i nic. Co trzeba zrobić ? Bo opis mi jakoś nie pomaga.
adamek
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » N gru 28, 08 19:03

Witam.

Spójrz na solucję na www.mgs.gram.pl, a ogólnie podpowiem Ci, że są bodajże 3 mozliwości wyjścia z celi. Kombinuj :)
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » N gru 28, 08 19:28

Ja bym sie schowal pod lozko ze wstydu.
Albo udal wlasne samobojstwo przy pomocy keczupu.
W ostatecznosci, poczekalbym az przyjdzie wybawiciel.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Socom » Pn gru 29, 08 02:48

łał :O Widać, że na forum panuje jeszcze świąteczna atmosfera bo za założenie takiego tematu jeszcze jakiś czas temu dostałbyś bana albo chociaż ostrzeżenie :P Jak byk pisze w solucji:
Kiedy jesteś już w celi, masz do wyboru trzy drogi ucieczki:
a) Zadzwoń po Otacona (141.12) i poproś o przyjście i pomoc. Gdy już przyjdzie, da Ci parę rzeczy. Zanim strażnik przyjdzie, połóż się na podłodze i użyj Ketchupu. Strażnik pomyśli, że popełniłeś samobójstwo i wbiegnie do celi przestraszony. Wtedy ucieknij.
b) Zadzwoń po Otacona, weź jego rzeczy, a potem schowaj się pod łóżko (Oczywiście gdy strażnik jest w kiblu). Gdy przyjdzie pomyśli, że dałeś dyla i wbiegnie przestraszony do celi. Wtedy ucieknij.
c) Możesz cierpliwie poczekać na Ninję. On Ci na pewno pomoże.
Na przyszłość lepiej sam troszkę poszukaj zanim zapytasz na forum (nie zrzędzę tylko dobrze radzę :D ) Pozdrawiam.

EDIT:

Nie straszę tylko koleżeńsko doradzam. Sami powiedzcie: po co taki temat skoro wyraźnie pisze w solucji??? A kolega pisze że opis mu nie pomógł? Na bank w każdej dostępnej w necie solucji MGS było podane rozwiązanie. Jakby wszyscy tak robili to mielibyśmy 2199984 tematów typu: "Trzęsą mi się ręce podczas strzelania ze snajperki- co mam zrobić?" albo "Mam 3 drzwi do wyboru nie wiem w które wejść- POMOCY". Ja zanim spytałem o swój problem na forum 2 tygodnie szukałem po necie rozwiązania. Nie znalazłem: zapytałem. Jeżeli próba nakłonienia początkującego forumowicza do chociaż minimalnej próby rozwiązania własnego problemu za pomocą google lub chociażby zerknięcia na zanzibar to wg Was zabawa w moderatora to dzięki za ostrzeżenie kul :| .....
Ostatnio edytowano Pn gru 29, 08 14:28 przez Socom, łącznie edytowano 1 raz
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez Gac666xx » Pn gru 29, 08 05:53

Socom, nie baw się w moderatora i nie strasz ludzi.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Garfield^ » Pn gru 29, 08 15:25

Sorry za OT ale Socom ma rację, odpowiedź na pytanie jest podana na stronie głównej i na innych serwisach zapewne też więc kolega zadając pytanie udowodnił że nie szukał ani przez chwilę bo łatwo znaleźć, jeśli każdemu będzie odpowiedź podsuwana pod nos to google splajtuje :)

Prawidłowa odpowiedź na to pytanie brzmi:

Obrazek
Garfield^
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez ArecaS » Pn gru 29, 08 15:36

Wiem, że pewnie dostanę kolejnego warna za offtop i podważanie decyzji zarządu, ale muszę to napisać.

Na 90% for internetowych założenie takiego tematu byłoby karane warnem. A już zwłaszcza w wypadku, kiedy na stronie, pod którą forum przylega jest opis, w którym jak byk jest odpowiedź na pytanie. A tutaj nie. Tu osoba, która tą gafę wytyka dostaje osta, bo "bawi się w moderatora". Tak więc, drodzy panowie Gac i kul, nie wiem czemu jesteście aż tak upierdliwi i w to nie wnikam, ale może wartałoby zrobić sobie krótki urlop i przemyśleć czy to w ogóle ma sens? W końcu nadzorowanie forum nie polega tylko na dawaniu ostrzeżeń i banowaniu. Mam nadzieję, że dałem Wam temat do rozmyśleń.

Jeszcze raz przepraszam za OT, ale trochę nie było gdzie tego napisać. Post Wam nie pasuje, to go usuńcie albo wydzielcie jakiś temat. W każdym razie musiałem to napisać, bo źle się tutaj dzieje. Do zobaczenia, bo jak znam życie, szybko na to forum znowu nie wejdę.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Infernal Warrior » Pn gru 29, 08 16:24

E, spokój.

1. ArecaS, nikt tu na razie ostrzezenia nie dostal, wiec nie gadaj pierdol. (Dobra, jednak dostal z malym opoznieniem wiec to przeoczylem, masz prawo dać mi w morde kiedy tylko chcesz ;] )
2. Taka ciekawostka:

Na 90% for internetowych założenie takiego tematu byłoby karane warnem.

Widać, że na forum panuje jeszcze świąteczna atmosfera bo za założenie takiego tematu jeszcze jakiś czas temu dostałbyś bana albo chociaż ostrzeżenie

Wezcie sie zdecydujcie w takim razie, czy tutaj jest za duzy rygor czy za maly bo mozna sie pogubic.

3. A jesli chodzi o zabawe w moda i straszenie, no to dokladnie jest to ten cytat Socoma ktory podalem wyzej, wiec prosze Cie Socom, nie wypieraj się.

Zamknijcie to, bo ja niestety nie moge.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Pn gru 29, 08 16:30

Ostatni raz mówię. Nie bawić się w moderatora. A ty Arecas już nie doradzaj dobrze? Moderujemy ro forum od lat, dłużej niż ty zapewne na forach jesteś, więc nie ucz Snake'a Camo zmieniać.

Zamykam.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pn gru 29, 08 17:07

Socom, Garfield^, ArecaS, dostaliscie ode mnie po prezencie.

Nie dlatego, ze jestem wredny, chociaz jestem, ale dlatego ze chce z Was zrobic meczennikow, ktorzy cierpia w walce o lepsze forum. Bedziecie zaczatkiem mojego eksperymentu. Bawcie sie dobrze.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do ARCHIWUM