Scarab Emblem

W celach porządkowych.

Scarab Emblem

Postprzez morris » Pn paź 06, 08 14:44

Czy ktokolwiek z was zdobył Scarab Emblem jest to 22 odznaka. Z tego co się orientuje to trzeba wykonać 100 forward rolls. Tylko że nawet po wykonaniu 400 nie dostałem tej odznaki. Proszę o wsparcie:)
morris
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pn paź 06, 08 14:48

Dziwne, ja dostaje za kazdym razem.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Askel » Pn paź 06, 08 15:59

U mnie nie było żadnych problemów. Może już raz zaliczyłeś wcześniej?

Chyba, że to za każdym razem pokazuje każdy emblem z osobna.
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez tomekx90 » Pn paź 06, 08 21:04

Ja mam ten sam problem co Morris już chyba piwinienem miec ten emblemat z 4 razy a ani razu go nie dostałem:(
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez greyfox » Pn paź 06, 08 21:30

Nie wiem gdzie zasięgałeś informacji ale za 100 przewrotów w przód dostajemy emblem "frog". Zaś aby otrzymać emblemat "scarab" należy PRZETURLAĆ się po ziemi 200 razy albo więcej - nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie nie mają być to skoki jak jest napisane na zanzibarze w tutorialu do emblemów.

EDIT: ehh te literówki :/
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » Pn paź 06, 08 21:51

Perform over 100 rolls - Scarab

Roll oj jump to the side 200 times or more - frog
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez greyfox » Pn paź 06, 08 22:28

I to mnie właśnie strasznie drażni na zanzibarze. Znane są błędy w tutorialach ale jakoś ich nikt nie zamierza poprawiać aby były w 100% zgodne. Why ?
Roll oj jump to the side 200 times or more - frog

Z tym roll to nie wiem ...... raczej samo Jump.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » Pn paź 06, 08 22:32

I to mnie wlasnie strasznie drazni wsrod ludzi, ze widza blad ale jakos ich drogi nie spotykaja sie z adresami mailowymi ludzi ktorzy moga ow blad naprawic. Dlaczego?

A ja wiem z tym roll, roll or jump.

Odpowiadajac na Twoje pytanie, nie mam pojecia dlaczego Cie to drazni, ale naprawde jest na to dobra rada - pomoc.
Ostatnio edytowano Pn paź 06, 08 22:42 przez kul2, łącznie edytowano 1 raz
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez tomekx90 » Pn paź 06, 08 22:38

Wiecie na zanzibarze to pisze "Scarab Wykonaj 200+ skoków w bok" i ja to wykonałem kilku krotnie i ani razu nie dostałem emblematu... no chyba że walłem się w liczeniu:P
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez kul2 » Pn paź 06, 08 22:42

Tak, to blad. Bylo dobrze, zostalo zmienione na zle, teraz znow jest dobrze. Scarab - 100+ do przodu

Przepraszam za zamieszanie.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez greyfox » Pn paź 06, 08 23:24

Widzę że poprawiłeś błędy ale nadal jest źle. Nie mam zamiaru się kłócić sprzeczać etc. Porozmawiaj na ten temat z Ucim. Swego czasu dyskutowaliśmy o tym na czacie.
I to mnie wlasnie strasznie drazni wsrod ludzi, ze widza blad ale jakos ich drogi nie spotykaja sie z adresami mailowymi ludzi ktorzy moga ow blad naprawic. Dlaczego?

Już jeden z komentarzy sugerował że jest błąd i można się było temu przyglądnąć czyż nie ?

Shady2236 dnia 29.06.2008 19:30:17
i jest bład smiley bo frog sie zdobywa za skoki do przodu a Scarab za skoki w bok smiley jak same nazwy mówia smiley hehe zaba skacze w przód a rak chodzi w bok pozdrawiam smiley

Swego czasu chciałem coś pozmieniać o czym sam dobrze wiesz (chodzi mi o poprawki do żabek z mgs3) ale po tym iż zostałem "olany" podziękowałem,
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » Wt paź 07, 08 09:04

Już jeden z komentarzy sugerował że jest błąd i można się było temu przyglądnąć czyż nie ?

I wlasnie na cos takiego zostalo poprawione przeciez i napisales ze jest zle, ale okej, zmienilem znowu. A uci na pewno po powrocie z pracy wyjasni o co chodzi, dzieki czemu w weekend czeka mnie powtorka aktu piatego.

Swego czasu chciałem coś pozmieniać o czym sam dobrze wiesz (chodzi mi o poprawki do żabek z mgs3) ale po tym iż zostałem "olany" podziękowałem,

I gdybys zajrzal to bys zobaczyl ze jest wprowadzona Twoja lista, wraz z lista ktora zrobil Bizon, jest nawet Twoja 65 ukryta w trzecim poscigu niewidoczna dla nikogo innego zabka, wiec 'olany' nie zostales. Nikt nigdy nie zostal.

Odnosnie fragmentu pogrubionego - nie wiem. GrayFox to chyba najbardziej popularna ksywa na tej stronie/forum i po prostu nie pamietam Was wszystkich.

Zeby nie byc goloslowanym:
Lista ze strony
Gray Fox
Gray Fox Fox Hund
GrayFox
GRAY_FOX
Grey Fox
Grey-Fox-Jr
GreyFox

Lista z forum
Gray Fox
GrayFox
Gray_Fox
Grey-Fox-Jr
greyfox

A przeciez w mailu podpisales sie jako GreyFox, czyli ksywa inna niz tu na forum.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez greyfox » Wt paź 07, 08 11:13

Z całym szacunkiem Kul, na prawdę. Bo chylę czoła Ci za to jakie masz pojęcie o serii i w ogóle za taki rozwój zanzibaru. Ale ...
gdybys zajrzal to bys zobaczyl ze jest wprowadzona Twoja lista

Przejrzałem wszystkie dokumenty odnośnie mgs3 i nie znalazłem tam swojej (czyt. poprawionej waszej) wersji. Gdyby była to pewnie nie było by problemu ze znalezioną przeze mnie żabką w trzecim pościgu gdyż grałem w wersję mgs3 snake eater PAL. Być może w innych wersjach delikatnie się to różni - nie wiem nie było mi dane grać we wszystkie.
Żeby nie być gołosłownym zamieszczam linka do pliku który Ci kiedyś wysłałem.

http://www.freewebs.com/wilczeq/zabki.doc

Co do nicka to ja jestem "ten" GreyFox ( ze stronki ) i ten greyfox (z forum/czata) i ten greyfox@interia.eu (co przysyłał maila). Dokładnie ten który swego czasu kłócił się o mp5, myślę że kojarzysz mnie bardzo dobrze.

Co do scaraba...
Napisałem wyżej
należy PRZETURLAĆ się po ziemi 200 razy albo więcej - nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie nie mają być to skoki
a ten komentarz jaki zacytowałem miał tylko przedstawić fakt że już wtedy było wiadomo o błędzie ( i nie zostało to zweryfikowane ) a nie że jest on informacją dobrą.
Co do ilości przeturlań nie dam sobie ręki uciąć gdyż wykonałem ich na prawdę sporo.
Tak jak mówisz - polecam sprawdzić to dokładnie, samemu, bo na wielu wielu innych stronkach/forach itd jest ten sam problem. Zresztą - Uci wszystko wyjaśni.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez morris » Wt paź 07, 08 14:45

Mam oficjalny przewodnik wydany przez KONAMI i tam jest napisane

SCARAB-perform over 100 rolls

FROG-roll or jump to the side 200 times or more

frog emblem dostałem już dawno najprawdopodobniej za pierwszym razem dlatego się zastanawiam może robię coś źle a SCARAB to ostatnia odznaka jakiej brakuje mi do kolekcji i mnie to strasznie drażni.
morris
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Wt paź 07, 08 15:01

greyfox - http://mgs.gram.pl/readarticle.php?article_id=78
Te ktorych nie poprawiales nie zostaly poprawione, te ktore poprawiles zostaly umieszczone z adnotacja o tym kto to napisal, wiec naprawde nie rozumiem o co Ci chodzi.

Bizon specjalnie zbieral zabki zeby sprawdzic Twoja liste i w razie problemow ja skorygowac, co zreszta zrobil i to tez jest zaznaczone.

Mam oficjalny przewodnik wydany przez KONAMI i tam jest napisane

Powaznie? Angielski wydany przez KONAMI? Gdzie kupiles? Jak wyglada?

myślę że kojarzysz mnie bardzo dobrze

Oh...Teraz juz tak.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez greyfox » Wt paź 07, 08 16:23

No myślę Kul że jak dla Ciebie nie trudno by było to znaleźć...

http://www.amazon.co.uk/Metal-Gear-Soli ... 1906064067

i cena nie jest zbyt wygórowana wg mnie ...
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » Wt paź 07, 08 16:26

To nie jest wydawnictwo KONAMI, to Piggyback.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez greyfox » Wt paź 07, 08 16:43

Chwila chwila. A to że wydał ją kto inny w Europie i stanach to robi jakieś znaczenie ? Jest napisane "Official" ? Jest. Czy dana książka ma logo Konami ? Ma. Innego na pewno nie będzie bo tym samym Konami podważało by samo siebie - akceptując i wydając licencje na dany produkt a potem wypuszczając coś "innego".
A chyba nie sądzisz że dawali by do tego logo Konami nie mając odpowiedniego przyzwolenia. Autorem było piggyback, ale jest to oficjalny poradnik na Europę i USA.

A żebym nie był gołosłowny oto link do polskiej stronki:
http://www.empik.com/metal-gear-solid-4 ... d1330105,p
W opisie książki jest dokładnie wszystko napisane.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » Wt paź 07, 08 17:04

Pokaz mi gdzie ja zakwestionowalem oficjalnosc tego poradnika, bardzo prosze.

morris, napisal ze posiada wydany przez KONAMI poradnik, wiec sie zapytalem o to co widac wczesniej.

Ja rozumiem ze chcesz byc pomocny, ale mi naprawde chodzi o wydawce. Z pewnych 'kolekcjonerskich' przyczyn interesuje mnie ta kwestia.

A tak calkiem uczciwie to moja wersja nie ma loga Konami, wiec z checia je zobacze na tej o ktorej Ty mowisz.

Inna kwestia to link ktory podales, w mojej wersji jest zaznaczone ze to Piggyback redagowalo ten poradnik, a w linku ze to Prima Games.

Tak zupelnie gdzies na boku. Nie pytalem sie Ciebie tylko morrisa, wiec sie z łaski swojej nie wpinkalaj miedzy wodke a zakaske bo to niekulturalnie.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez greyfox » Wt paź 07, 08 17:35

morris, napisal ze posiada wydany przez KONAMI poradnik

Rozumiem iż ważą się dla Ciebie dosłownie każde słowa więc postaram się je dobierać w miarę odpowiednio.
Czy jeżeli jest napisane: "In development on-site at the Konami Studios in Tokyo, this is the 100% complete guide to
Metal Gear Solid 4 and its multiplayer online gaming extension: Metal Gear Online.", to nie można przez przypadek (jak to zrobił morris) uznać go za wydany przez Konami ?
Poza tym w obydwóch przypadkach autorem poradnika jest piggyback a to że jest inny wydawca nie ma tu najmniejszego znaczenia. I Prima Games nie redagowało a jest wydawcą.
mi naprawde chodzi o wydawce
No to ja Cię zapewniam że wydawnictwa Konami na terenie EU/USA nie uświadczymy.
I wracając do nieszczęsnego tematu żabek (niestety)
I gdybys zajrzal to bys zobaczyl ze jest wprowadzona Twoja lista

Nie jest wprowadzona moja lista tylko wybrane elementy z niej gwoli ścisłości.
Na upartego więc powinny być 3 listy żabek. Wasza stara, Bizona i moja. Przynajmniej tak to napisałeś.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » Wt paź 07, 08 17:48

to nie można przez przypadek (jak to zrobił morris) uznać go za wydany przez Konami

Naprawde pomyslalem ze morris ma poradnik wydany przez Konami.

Nie jest wprowadzona moja lista tylko wybrane elementy z niej gwoli ścisłości.

Co zreszta napisalem. Naprawde nie mam ochoty sie powtarzac, ani kontuowac tej pseudo dyskusji.

Przynajmniej tak to napisałeś.

Widac tak.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez morris » Wt paź 07, 08 18:33

Przepraszam tak jest wydany przez piggyback.
Jest tylko wydany przy współpracy z KONAMI.
Przyznaje że się w tą kwestie nigdy nie zagłębiałem.

[ Dodano: Wto Paź 07, 08 17:58 ]
Na ekranie wyświetlającym nasze wszystkie odznaki:
FROG - title awarded to soldiers for frequently rolling forwards.
W przewodniku jest notatka do SCARAB emblem:
One hundred forward rolls is a lot, but it's a simple requirement to meet once you know about it.
Ja tu czegoś nie rozumiem, albo jest coś nie tak z moim angielskim.
morris
Inkarnacja VR

Postprzez Askel » Wt paź 07, 08 19:00

Przestańcie się drapać.
Tak na dobrą sprawę to siejecie ostry offtop, od jakiegoś czasu nie rozmawiacie o emblemacie do zdobycia a kłócicie się, łapiecie za słówka i jesteście dla siebie złośliwi.

Mało tego, dał się w to wciągnąć admin, co prawdę mówiąc wydaje mi się nieco dziwne.

Pewnie zaraz polecą ostre flame'y na mnie, ale co tam, jakoś to zniose i nie będę się odgryzał za wszelką cenę.

Howgh.

[Edit]
@Morris, najprawdopodobniej Twój angielski jest dobry.
I w sumie to mi zaczyna robić wodę z mózgu.
No, ale skoro FROG jest już na w grze za rolling forward to chyba SCARAB będzie za skoki w bok...

Spróbuj w takim razie teraz przechodząc grę bez przerwy robić jedne i drugie skoki, może tym razem to coś da...
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez odin » Wt paź 07, 08 20:07

Ależ wy chrzanicie. Nie powinniście się przytulić, uśmiechnąć, rozsławiać wiedze i umiejętności zamiast sprzeczać i drapać jak to mój przedmówca napisał ;) ? Nie ma znaczenia tak dużego czy ktoś się w czymś pomylił, kul wie Swoje, kul zapewne wie o czym mówi, GreyFox też zapewne wie, ale są problemy w komunikacji. Gdzieś po środku. Uściśnijcie sobie rękę i przestańcie sobie na słowa wjeżdżać.

Pamiętajcie że długoletni redaktorzy są wyczuleni na różne nieścisłości. To nie jest tak że zarejestrowali się rok temu i są pełni ekscytacji związanej z eksploracją nowinek serii. Tutaj mówimy o latach, w moim przypadku lat około 5, a w przypadku kula prawie 6 równych lat. Z tym że kul jest bardziej poświęcony całej społeczności, właściwie wszystkiemu tutaj. Angażował się i angażuje tak samo jak kiedyś. Tak więc, podsumowując - robimy to dla was, więc czasem prosimy o wasze zrozumienie.
Ostatnio edytowano Śr paź 08, 08 09:26 przez odin, łącznie edytowano 1 raz
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez uci » Wt paź 07, 08 20:50

no nic, musiałem z roboty napisać :P

sam miałem problem ze scarabem, bo skakałem jak głupi na boki (bo na początku myślałem że tak to trzeba zdobyć) żeby dostać Frog i do przodu żeby mieć Scaraba.
W statystykach jakie mamy podczas briefingów okazało się jednak ze skoki w bok i do przodu zaliczają sie tylko na konto "jump" i ogolnie dostałem za to froga.

W grze scaraba dostaniemy tylko za 200 przeturlań w bok
kładziemy się, dajemy celowanie a nastepnie zaczynamy sie turlać, jeden pełen obrót daje nam jedno przeturlanie, więc troche trzeba się nakręcić.

Mam nadzieje że ci to pomoże Morris
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul2 » Wt paź 07, 08 20:55

Dziekuje serdecznie.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez tomekx90 » Wt paź 07, 08 20:57

Dzięki ci Uci za tą informacje może teraz mi się uda zdobyc ten emblemat:D
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez odin » Wt paź 07, 08 21:11

No to skoro już się wyjaśniło wszystko, mam nadzieje usłyszeć jeszcze końcowe zdanie GreyFoxa, i zakończmy ten temat.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez greyfox » Wt paź 07, 08 21:27

mam nadzieje usłyszeć jeszcze końcowe zdanie GreyFoxa

Chciało by się powiedzieć "a nie mówiłem?" ...
Ale jakoś tak wyszło że nie ma to najmniejszego sensu.
Może przyjdzie kiedyś taki czas kiedy z Kul'em uściśniemy sobie ręce sącząc jakieś piwko i będziemy się śmiali z sytuacji jakie tu zachodziły.
Tymczasem musi chyba wystarczyć skromne przepraszam z mojej strony za sprowadzenie na taki poziom tej dyskusji.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez morris » Wt paź 07, 08 21:31

Wielkie dzięki, bo mi to spać nie dawało.
morris
Inkarnacja VR

Następna strona

Powrót do ARCHIWUM