Superszybkie megacelne uber celowanie...

W celach porządkowych.

Superszybkie megacelne uber celowanie...

Postprzez Hidden » N kwi 05, 09 12:29

W MGS3 sporo grałem i zęby na tym zjadłem, ale nigdy nie byłem geniuszem szybkości. Oglądnąłem sobie wczoraj speedruna i zacząłem się zastanawiać jakim cudem ludzie potrafią wchodzić w FFP i od razu walić headshota. =.- Tak samo jak np z Volginem potrafią walić mu cały czas heady, bez przerwy, gdy ja po jednym headzie nie trafiam go następnymi, bo ma chwilowego godmode'a. Jak to jest...? Proszę o rozwiniętą wypowiedź, pewnie to już wałkowano, ale jedyny znaleziony temat mi nic nie wyjaśnił. ^^'
Hidden
Red Blaster

Postprzez ArecaS » N kwi 05, 09 16:37

Widziałem gdzieś info jak to się robi w starym MGO, więc w wersji single powinno być tak samo. Jak stoisz na równym terenie, to przy przechodzeniu w FPP automatycznie celownik jest ustawiony na głowę przeciwnika (o ile stoisz dokładnie naprzeciw niego). Sam nie sprawdzałem, bo jakoś mi na tym nie zależało. A z Volginem nie mogę pomóc, bo nie wiem. Może to kwestia założenia maski albo trafienia nim się pozbiera po poprzednim strzale?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Johny Sasaki » Pt kwi 10, 09 16:17

Hidden, check this shit, nei patrz na to co sie dzieje na ekranie, tylko napieprzaj active reload (R2,R2), strzal ([]), active reload itd, bo animacja nie wyrabia. Na Volgina masz 10 sekund zanim mu sie God Mode wlaczy, potem na poczatku drugiej fazy wloz maske Raidena to go pojedziesz. Jak masz Naganta, to 3 strzaly, potem druga czesc walki tez 3 strzaly i after birds, wiec nie glupio jest pojechac dziada z papuga.

A celowanie w banie to kwestia praktyki, jakkolwiek auto aim + fakt, ze po wcisnieciu first person view batona masz muszke i szczerbinke dokladnie na srodku ekranu pomaga.

Ogolnie, to skup sie na tym o czym mowil mistrz Obi-Wan, czyli na mocy a nie na tym co widzisz, bo oczy sa zludne.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Powrót do ARCHIWUM