Metal Gear Solid Ground Zeroes - Pre-Order

Początek rewolucji Big Bossa i przekształcenie serii jaką znamy

Metal Gear Solid Ground Zeroes - Pre-Order

Postprzez NagietWonsz » Pn sty 13, 14 08:55

Witam!
Mam do Was pytanie moi Snejkowi przyjaciele.
Pewnie nie jeden z Was zamowil juz Pre-Order Metal Gear Solid Ground Zeroes.
Czy moglibyscie podzielic sie z nowicjuszem gdzie najlepiej (oraz tanio) zakupic owy pre-order?
Rozgladalem sie poki co po oficjalnej stronie MGS jednak omijaja tam nasz malutki kraj.

Dajcie jakies rady lub linki (jesli jest to zgodne z regulaminem).
Jesli beda to zagraniczne portale to mile widziane bedzie rozwianie watpliwosci na temat przesylki do Polski. :flower:

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
NagietWonsz
Inkarnacja VR

Re: Metal Gear Solid Ground Zeroes - Pre-Order

Postprzez Simon » Pn sty 13, 14 09:40

Witamy na forum! W końcu jakiś zacny i rzeczowy debiut:)
Najsensowniejszą ofertę wydaje się mieć zavvi http://www.zavvi.com/elysium.search?sea ... und+zeroes oraz muve.pl http://muve.pl/playstation-3/playstatio ... -ps3/62182
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez NagietWonsz » Pn sty 13, 14 09:47

Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.
Z tego co widze, to na zavvi przesylka standardowa jest darmowa, co wychodzi okolo 15zl taniej niz z muve. Trzeba to przemyslec :D
Czy miales moze doswiadczenie z ktoryms z tych sklepow?
NagietWonsz
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 09:47

NagietWonsz napisał(a):Jesli beda to zagraniczne portale to mile widziane bedzie rozwianie watpliwosci na temat przesylki do Polski. :flower:

Zarówno zavvi/thehut (bodajże zamówienia powyżej 10GBP) oraz amazon (zamówienia powyżej 20GBP realizowane przez amazon) wysyłają za darmo do Polski. W przypadku amazona musisz doliczyć różnicę 3% VATu.

No i witamy :)

edit:

NagietWonsz napisał(a):Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.
Z tego co widze, to na zavvi przesylka standardowa jest darmowa, co wychodzi okolo 15zl taniej niz z muve. Trzeba to przemyslec :D
Czy miales moze doswiadczenie z ktoryms z tych sklepow?

Ja regularnie kupuję w brytyjskich sklepach. W przypadku zavvi i thehut musisz im dać od tygodnia do nieraz trzech na dostawę (choć ostatnio bliżej tygodnia), bo leci to pocztą. Bardzo sporadycznie (u mnie raz) zdarza się, że coś nie dojdzie - ale zwracają kasę lub ślą ponownie bez problemu. Ale mam wrażenie, że od kiedy u nas dostarcza inpost a nie PP jest lepiej.

Amazon to ogólnie gitarka. Kurier do 5 dni :). Ale w tej chwili na amazonie raczej drogo wychodzi GZ no i nie widzę wersji na next geny.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez NagietWonsz » Pn sty 13, 14 09:57

Witam, witam.
Ciesze sie ,ze zostalem tu milo i szybko przyjety :)
Zaskakujace jest to ,ze odpowiedzi sa na temat i wyczerpujace.

No to jeszcze jedno pytanie nowicjusza - zamowienie Pre-Order'a wyglada tak samo jak gry ,ktora juz wyszla? Chodzi tu dokladniej o wplate pieniedzy - czy wplacam od razu po "zaklepaniu" Pre-Ordera czy czekam do jakiejs oficjalnej daty? Widze ,ze niektore strony zastrzegaja ,ze cena moze ulec minimalnej zmianie.
NagietWonsz
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 10:44

Płacisz przy wysyłce. Nie daj się nabierać na przedpłaty.
Zagraniczne sklepy pobierają kasę w momencie kiedy wysyłają.

Zavvi i amazon mają gwarancję, że jeżeli cena się zmieni zawsze pobiorą tę niższą kwotę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez NagietWonsz » Pn sty 13, 14 10:54

Czyli podsumowujac - "kupuje" teraz, a oni wysylaja mi maila lub jakies powiadomienie ,ze wysylka jest mozliwa i prosza o wplate?
Poki co za najbardziej atrakcyjna oferte uwazam ta na zavvi. Przyznam ,ze wczesniej nie slyszalem o tym sklepie, ale skoro polecacie :D
Szkoda ,ze cena jest w funtach ,a nie dolarach :D
NagietWonsz
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » Pn sty 13, 14 12:49

Koledzy widzę powiedzieli już wszystko co można w temacie. Ja od siebie dodam że warto się zarejestrować od razu i regularnie sprawdzać pocztę, zavii często wysyła kupony zniżkowe zazwyczaj na minus 10% ceny, co prawda przez bonusowy upust można stracić darmową wysyłkę ale zawsze w takim wypadku można coś jeszcze dodać do koszyka np dla znajomego co podniesie cenę zakupów i przywróci darmową wysyłkę, dzieląc wtedy koszty wyjdzie jeszcze taniej niż pierwotnie. Haczyk tkwi w tym że kody promocyjne nie działają na pre ordery więc trzeba zamawiać po premierze tylko że wtedy cena może być już wyższa.
Niestety nie wiem czy zauważyliście ale cenę na GZ w zavii już poniesiono, wcześniej wynosiła ona 23 funty, teraz jest już 29. Patrząc na obecny kurs funta najtaniej wychodzi więc oferta muve.pl o ile ktoś nie ma jakiś zniżkowych kodów czy punktów do wykorzystania w brytyjskim sklepie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 13:24

NagietWonsz napisał(a):Czyli podsumowujac - "kupuje" teraz, a oni wysylaja mi maila lub jakies powiadomienie ,ze wysylka jest mozliwa i prosza o wplate?
Poki co za najbardziej atrakcyjna oferte uwazam ta na zavvi. Przyznam ,ze wczesniej nie slyszalem o tym sklepie, ale skoro polecacie :D
Szkoda ,ze cena jest w funtach ,a nie dolarach :D

Nic nie wpłacasz. Musisz mieć kartę z możliwością płatności w internecie. Podajesz dane, a oni sami sobie ściągną kasę w odpowiednim momencie.

W dolarach takiej ceny możesz szukać w amerykańskim amazonie albo play-asia (tu darmowa wysyłka bodajże od 25 USD, ale czas oczekiwania spory).

SAL, http://www.thehut.com/elysium.search?se ... und+zeroes - za 23 na PS3 w tej chwili
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez NagietWonsz » Pn sty 13, 14 13:48

Widze, ze wszyscy jestescie Play'akami :D Ja zasilam szeregi Xboxowcow :P
NagietWonsz
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Pn sty 13, 14 14:44

NagietWonsz napisał(a):Widze, ze wszyscy jestescie Play'akami :D Ja zasilam szeregi Xboxowcow :P

Ja zasilam szeregi Sony, MS, Nintendo i Segi, więc nie w tym rzecz :P

Zdecydowana większość tutaj ma zamiar grać na PSach, więc w domyśle podajemy ceny na takie platformy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn sty 13, 14 16:46

Ja osobiście brałbym w muve.pl, co prawda żeby zarezerwować płacisz cenę od momentu złożenia zakupu, ale jeśli cena się zmieni na niższą to zwracają Ci kasę (miałem juz ten przypadek ze 2-3 razy :) ). Poza tym w muve.pl w razie jakichkolwiek problemów wszystko da się rozwiązać.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez NagietWonsz » Wt sty 14, 14 19:27

Pisalem do muve.pl ,aby upewnic sie czy w razie zmiany ceny na moja korzysc zwracaja pieniadze - odpisali, "Niestety, bardzo mi przykro ale jest to mało prawdopodobne."
Jednak nadal zastanawiam sie nad zakupem w ich sklepie. Jedyne pytanie - kupowac juz teraz czy liczyc ,ze cena troche opadnie :D Druga mozliwosc moze wiazac sie rowniez z tym ,ze cena moze urosnac :D
NagietWonsz
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » Wt sty 14, 14 19:41

Nie ma szans żeby urosła, zbyt popularna seria a jest spora szansa że ludziom nie spodoba się prologowanie jednej gry i będą chcieli odzyskać część kosztów jak najszybciej.
SALADYN

Postprzez Simon » Cz sty 16, 14 17:57

Nie mam źródła ale ponoć GZ ma koniec końców nie zawierać coopa...Jeśli by się to miało potwierdzić to dla mnie pre-order do odstrzału.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gac666 » Cz sty 16, 14 18:22

Od kiedy najsilniejszym atutem MGSa jest Coop? Nie przesadzasz Simon?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Simon » Cz sty 16, 14 21:41

Nigdy nie twierdziłem, że jest najsilniejszym ale mocno na niego liczyłem i teraz naprawdę nie muszę się spieszyć z kupnem.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Cz sty 16, 14 22:34

Gac666 napisał(a):Od kiedy najsilniejszym atutem MGSa jest Coop? Nie przesadzasz Simon?

Od Peace Walkera na przykład, tylko że otwarta struktura i spore rozmiary plansz raczej nie sprzyjają kooperacyjnemu skradaniu. To nie Borderlands.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Cz sty 16, 14 23:20

Peace walker to wyjątek, gra nigdy nie stawiała na coop'a. Co prawda ja uwielbiam wszelaki coop w grach, ale nie ma sie co oszukiwać ;).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Solidny » Pt sty 17, 14 01:34

Gac666 napisał(a):Peace walker to wyjątek, gra nigdy nie stawiała na coop'a. Co prawda ja uwielbiam wszelaki coop w grach, ale nie ma sie co oszukiwać ;).

Peace Walker był pod coopa, a ta gra wygląda jak PW2, więc rozumiem zawód ;)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Simon » Pt sty 17, 14 08:58

SALADYN napisał(a):tylko że otwarta struktura i spore rozmiary plansz raczej nie sprzyjają kooperacyjnemu skradaniu

Każdy, kto grał w SC Blacklist powie ci, że się mylisz. Hell, ograłeś ze mną i z Wesem (a czasami nawet znalazł się i czwarty kompan) GR Future Soldiera a wypisujesz takie bezedury:P

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gac666 » Pt sty 17, 14 11:31

Ale SC Blacklist i GR FS nie mają wcale otwartej struktury Simon. SC Blacklist to malutkie mapki, a GRFS jest liniowy do bólu z wyjątkiem może 2óch map, które dają Ci złudzenie, że masz wybór.

Otwarty coop jest w takim Saints Row 3/4 czy Mercenaries 2, ba Chaos Theory miał dużo bardziej otwartego Coopa.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt sty 17, 14 14:38

To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Osvelot » Pt sty 17, 14 18:04

Gac666 napisał(a):Od kiedy najsilniejszym atutem MGSa jest Coop? Nie przesadzasz Simon?

Od kiedy w "grze" będzie najprawdopodobniej jedna prawdziwa, porządna misja - a reszta to quasi-sanboxowe wariacje. Wobec tego każdy aspekt tego całego bonusowego freestyle'u jest na wagę złota, nie wyłączając właśnie co-opa.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Simon » So sty 18, 14 00:21

Gac666 napisał(a):Ale SC Blacklist i GR FS nie mają wcale otwartej struktury Simon. SC Blacklist to malutkie mapki, a GRFS jest liniowy do bólu z wyjątkiem może 2óch map, które dają Ci złudzenie, że masz wybór.

Fakt, nie ma tam otwartej struktury ale według mnie te mapy nie były wcale małe i mi przypominały otwartą strukturę.
Ostatnio edytowano So sty 18, 14 03:20 przez Simon, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » So sty 18, 14 01:07

W pełnej grze już pewnie uświadczymy ten tryb...bo na tutorial to aż za dużo.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » So sty 18, 14 03:03

Simon napisał(a):Hell, ograłeś ze mną i z Wesem (a czasami nawet znalazł się i czwarty kompan) GR Future Soldiera a wypisujesz takie bezedury:P

Gac mnie ładnie wybronił, z tego co mówi Koji gra mam mieć naprawdę duże miejscówki. Na nic pokroju GTA raczej bym nie liczył ale już po gameplayach widać że rynny w Future Soldier nie ma co porównywać z swobodą MGSV, choć to przyjdzie mi zweryfikować organoleptycznie.

http://allegro.pl/metal-gear-solid-v-ground-zeroes-folia-gratis-i3888928342.html

To dopiero oferta i znowu te naklejki, must have.
SALADYN

Postprzez Gac666 » So sty 18, 14 10:07

Simon napisał(a):
Gac666 napisał(a):Ale SC Blacklist i GR FS nie mają wcale otwartej struktury Simon. SC Blacklist to malutkie mapki, a GRFS jest liniowy do bólu z wyjątkiem może 2óch map, które dają Ci złudzenie, że masz wybór.

Fakt, nie ma tam otwartej struktury ale według mnie te mapy nie były wcale małe i mi przypominały otwartą strukturę.

Wybór jest wtedy gdy do mapy możesz podejść na wiele sposobów. Masz kilka punktów (np A,B,C,D) i do każdego możesz podejść indywidualnie, od końca czy środka, doesn't matter. W grach wymienionych wyżej masz ścisły alfabet od A do Z. MGS 5 ma szanse być otwartym coopem jeśli będziemy mieli strukturę misji niczym w GTA czy serii AC.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Tidus93x » So sty 18, 14 11:35

SALADYN napisał(a):http://allegro.pl/metal-gear-solid-v-ground-zeroes-folia-gratis-i3888928342.html

To dopiero oferta i znowu te naklejki, must have.

Jedna osoba kupiła, aż mi człowieka żal, bo się srogo zawiedzie, a jeszcze przepłacił w kosmos.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt sty 21, 14 23:41

Wszedłem na amazon anulowac preorder na GZ, a tu już za 22 funtów: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00G ... UTF8&psc=1
Ja miałem ze zniżką, więc stoi moje zamówienie za 17 :). Za tyle to chyba jednak zostawiam...
Gillian
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid V