GT Event (Sezon 4) - 27.10 (Suzuka Circuit)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 4) - 27.10 (Suzuka Circuit)

Postprzez Hal » Śr paź 16, 13 20:25

Niedziela 20.10 - Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (3/7)

Obrazek

Rekord toru: PRZESTEPCA (Nissan Xanavi Nismo Z '06) – 2:02,082

Ustawienia samochodów na Deutsche Tourenwagen Meisterschaft:

- tuning zabroniony

Można: zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, ustawić dyferencjał w samochodach z napędem 4WD, przywrócić sztywność nadwozia oraz wyremontować silnik, przemalować karoserię i zmienić felgi.

Nie można: Cała reszta

- wszystkie wspomagacze wyłączone

- opony: wyścigowe twarde

- moc pojazdów ograniczona do 450 koni mechanicznych

- w poszczególnych wyścigach cyklu startować może każdy z dopuszczonych do zawodów pojazdów. Jednak przeciągu całej serii kierowca może tylko jednokrotnie skorzystać z danego modelu. Listę dopuszczonych wozów znaleźć można w temacie Ranking.

Tor: Suzuka Circuit

Ustawienia pogody na kwalifikacje w Jeździe Próbnej:

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 0

Ustawienia pogody na wyścig:

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 6/10

Ilość okrążeń: 33.

Z jakich samochodów nie mogą już skorzystać dani kierowcy:

- Tar: Mercedes-Benz CLK Touring Car ‘00 / Audi Abt Audi TT-R Touring Car ‘02

- Namingway: Mercedes-Benz CLK Touring Car ‘00 / Audi A4 Touring Car '04

- Luqat: Audi Abt Audi TT-R Touring Car ‘02 / Audi A4 Touring Car '04

- DoctorEgg: Alfa Romeo 155 2.5 V6 TI '93

- Plazi: Audi Abt Audi TT-R Touring Car ‘02

- Ghostkasper: Mercedes-Benz CLK Touring Car ‘00

- Simon: Alfa Romeo 155 2.5 V6 TI '93

- Budyń: Mercedes-Benz CLK Touring Car ‘00

Pozostali zawodnicy mają do swej dyspozycji każdy z siedmiu dopuszczonych do cyklu DTM samochodów.

Kwalifikacje w Jeździe Próbnej: 20:15-20:45. Jednookrążeniowy wyścig formujący: 20:45. Planowy start wyścigu: około 20:50.

Kolejne starcie DTMów. Rozgrywki tej klasy pojazdów powoli wkraczają w decydujacą fazę. Na jakie pojazdy zdecydują się tym razem uczestnicy wyścigu? Jak wybór ten przełoży się na zdobycz punktową poszczególnych kierowców? Przekonamy się już w najbliższą niedzielę.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 4) - 20.10 (Suzuka Circuit)

Postprzez Luqat » Śr paź 16, 13 22:36

Dobry wieczór :) Mam do Was prośbę/pytanie. W związku z tym, że na 99,9% nie będę mógł się pojawić w najbliższą niedzielę czy zgodzilibyście się zamienić kolejnością ten wyścig z następnym? Suzuka to jeden z moich ulubionych torów i nie chciałbym przegapić tego wyścigu. W pierwszym sezonie taka zamiana się udała, dlatego pytam też teraz. Z góry dzięki za ustosunkowanie się do prośby. ;)
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Śr paź 16, 13 23:52

Plazi, czy Ty również potwierdzasz swoją nieobecność dnia 20.10?
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Simon » Cz paź 17, 13 00:37

Mi to rybka, możemy zamienić:]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez plazimodo » Cz paź 17, 13 21:04

Potwierdzam. I nie mam nic przeciwko zmianie zaproponowanej przez Luqa.
plazimodo
Machinegun Kid

Postprzez Hal » So paź 19, 13 18:08

Wyścig przełożony na 27.10. Zarządzam wyjątkową, tygodniową przerwę od Eventu;)
Hal
Zanzibar

Re: GT Event (Sezon 4) - 27.10 (Suzuka Circuit)

Postprzez dregg » So paź 19, 13 19:58

To świetnie, że wyścig został przełożony, bo już miałem pisać, że nie dam rady jutro się pojawić.
dregg
Arnold

Postprzez Simon » N paź 20, 13 03:04

Idealnie! Bo chyba bym nie dał rady:p
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Luqat » N paź 20, 13 18:52

No i wychodzi na to, że Tar jechałby dziś sam ;) Gdyby nie ja, ciekaw jestem ilu z was zgłosiłoby nieobecność? Nie musicie mi dziękować, hehe ;D
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Pt lis 01, 13 20:48

Aż trzy Mercedesy CLK w stawce rozpoczynającej wyścig zwiastowały jednostronny pojedynek z udziałem tych maszyn. I takie też do pewnego momentu było niedzielne starcie na Suzuce. PRZESTEPCA zdobył pole position i znakomicie je wykorzystał, bezproblemowo uciekając reszcie stawki. Nad torem szybko zgromadziły się deszczowe chmury, a opady poważnie odmieniły kształt rywalizacji o dalsze lokaty. Jadący najsłabszym samochodem w stawce, Tar w deszczowych warunkach wykorzystał korzyści płynące z napędu 4x4 w swoim aucie i awansował na znakomitą, drugą lokatę. Aspirujący o zwycięstwo Luqat musiał zadowolić się najniższym stopniem podium. Jednak pozycja liderującego PSY nie była ani przez moment zagrożona. Tak oto PRZESTEPCA wygrał czwarty wyścig w swym czwartym sezonie startów w Evencie.

Wyniki wyścigu (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft; Suzuka Circuit, 33 okrążenia, wyścig trwał około 1h i 23min.):

1. PRZESTEPCA (Mercedes-Benz CLK Touring Car ‘00) – najszybsze okrążenie: 2:05,035

2. Tar (Alfa Romeo 155 2.5 V6 TI '93) – strata: + 36,849; najszybsze okrążenie: 2:08,101

3. Lu (Mercedes-Benz CLK Touring Car ‘00) – strata: + 1:40,455; najszybsze okr.: 2:05,095

4. Nami (Audi Abt Audi TT-R Touring Car ‘02) – strata: + 2:43,109; najszybsze okr.: 2:06,014

5. Plazi (Vauxhall Astra Super Touring Car ‘00) – strata: ponad 3 min.; naj. okr.: 2:06,921

6. Simi (Vauxhall Calibra Super Touring Car ‘94) – strata: - 1 okr.; najszybsze okr.: 2:09,970

7. Heavy (Mercedes-Benz CLK Touring Car ‘00) – strata: - 4 okr.; najszybsze okr.: 2:12,209

8. Bysiek (Vauxhall Calibra Super Touring Car ‘94) – DNF

9. Ghostkasper (Vauxhall Calibra Super Touring Car ‘94) – DNF

10. DoctorEgg – DNS

Upomnienia:

- Plazi vs Tar. 8. okrążenie. Tar, wykorzystując lepsze wyjście z szykany, sposobi się do wyprzedzenia Plaziego przed wjazdem na prostą startową. W tym samym czasie kierowca Astry zmaga się już jednak ze spinem. Szybka kontra ratuje sytuację, ale rozchybotany na mokrym asfalcie Opel i tak uderza w przejeżdżającą już obok Alfę. Obie maszyny doznają usterki koła. Przynajmniej według powtórki Tara. Replay Plaziego nie wskazał żadnych uszkodzeń. Jednak to powtórka poszkodowanego rozstrzyga, toteż kara za spowodowanie lekkiego defektu w pojeździe rywala: Plazi -3 pkt.

- Namingway vs Luqat. 11. okrązenie. W deszczowych warunkach Nami wpada w poślizg na nawrocie i niespodziewanie zajeżdża drogę wyprzedzającemu go właśnie, jadącego stabilną i przewidywalną linią, Luqata. Oba pojazdy doznają usterek koła. Kara za spowodowanie lekkiego uszkodzenia w aucie rywala: Namingway -3 pkt

Klasyfikacja Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (po 3/7)

1. Tar – 65 pkt

2. Namingway – 37 pkt

3. Luqat – 31 pkt

4. Plazi – 28 pkt

5. Budyń & PRZESTEPCA – 25 pkt

7. Simon – 20 pkt

8. DoctorEgg – 11 pkt

9. Heavy Ghost – 9 pkt

10. Ghostkasper – 8 pkt

Klasyfikacja Dookoła Świata (po 3/10)

1. Tar – 55 pkt

2. Namingway – 50 pkt

3. Budyń – 33 pkt

4. Luqat – 29 pkt

5. Plazi – 27 pkt

6. PRZESTEPCA – 25 pkt

7. DoctorEgg – 24 pkt

8. Simon – 19 pkt

9. Heavy Ghost – 9 pkt

Klasyfikacja Generalna (po 5/15)

1. Tar – 105 pkt

2. Namingway – 78 pkt

3. Plazi – 58 pkt

4. Budyń – 46 pkt

5. Luqat – 41 pkt

6. DoctorEgg – 40 pkt

7. Simon – 29 pkt

8. PRZESTEPCA – 25 pkt

9. Heavy Ghost – 9 pkt

10. Ghostkasper – 8 pkt
Hal
Zanzibar

Postprzez Namingway » So lis 02, 13 02:16

Kierowniku! Tak się składa, że na 11 okr. w wyżej opisanym zdarzeniu, odniosłem swoje pierwsze uszkodzenia w wyścigu i moje auto nie było uszkodzone podczas tego incydentu, więc kara aż 6 pkt. mi się nie należy ;)
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Namingway » So lis 02, 13 03:25

A druga sprawa to, że nie do konca jestem przekonany o mojej winie w zdarzeniu :) Wydaje mi sie że to Lu bardziej uderzył we mnie, niż ja w niego. Cały czas byłem z przodu i po wewnetrznej, a Lu widział doskonale co się dzieje, i miał wystarczjąco dużo miejsca i czasu na reakcje. Gdyby zachował trochę wiecej ostrożności, to nie doszło by do całej sytuacji ;) Rzecz ujmując, prosiłbym jednak sędziów o ponowne przyjżenie się całej sytuacji ;)
Namingway
Predator

Postprzez Luqat » So lis 02, 13 15:20

Jeśli o mnie chodzi, to cięzko mi powiedzieć czyja wina była. Byłeś przede mną i na nawrocie zacząłeś się ślizgać i prawie stanąłeś, wobec czego podjąłem decyzję o wyprzedzaniu po zewnętrznej i kiedy Cię już mijałem poczułem stuknięcie w bok. Nie mam teraz dostępu do konsoli więc nie mogę sprawdzić powtórki.

Wkurzony jestem, bo mogłem powalczyć z Psą, ale nie założenie deszczowych, a opony przejściowe spowodowało konieczność ponownej wizyty w boksach po kilku okrążeniach i tym, samym rozwalenie jakiejlkowiek taktyki. Potem, po wizycie drugi raz u mechaników dogonił mnie Nami, no i nastąpiła wyżej opisana sytuacje. Gdyby nie przymusowy zjazd do boksów to kontaktu zapewne by nie było. No i jechałem już do końca z uszkodzonym kołem, co w deszczu i z goniącym od połowy wyścigu Tarem nie było łatwe.

P.S. W niedzielę mnie niestety nie będzie bo jestem w czasie przeprowadzki na raty i ciężko mi "dopasować grafik". Wybaczcie.
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Namingway » So lis 02, 13 18:52

Tak czy inaczej w czasie całego zajścia, nie prowadziłem uszkodzonego samochodu jak to sugeruje Tar. Nawet jeśli wina leży po mojej stronie to mój samochod był w pełni sprawny. Uszkodzenia odniosłem dopiero w wyniku kontaktu z Lu, więc kara za całe zajście powinna być zdecydowanie mniejsza ;)
Namingway
Predator

Postprzez Hal » So lis 02, 13 19:50

Twoja wina jest w mojej interpretacji oczywista. Całe zajście miało miejsce przy nawilżeniu toru oscylującym w granicach 80%. Na nawrocie pojechałeś środek-wewnątrz, a więc w cornerze auto znalazło się na najszybszej, ale i najbardziej wyślizganej w deszczowych warunkach linii. Nic dziwnego, że pojazd został wprowadzony w poślizg. Luqat, widząc Twoje kłopoty i spadek prędkości, postanowił wykorzystać to na swą korzyść i przeprowadzić manewr wyprzedzania po zewnętrznej. Wszystko zakończyłoby się pomyślnie, gdyby nagle Twoje Audi Nami nie odbiło nagle (wyniku kontry zapewne) w przeciwnym kierunku. Samochód zajechał drogę Lu i skończyło się jak się skończyło...

Nieco podobny incydent, identycznie oceniony, zaszedł pod koniec 8. okrążenia pomiędzy mną, a Plazim.

Co do wysokości kary. Według mojej powtórki, jechałeś Nami lekko uszkodzonym już pojazdem. Audi odniosło usterkę tylnego lewego koła po tym, jak po zakrętach S na 8. okrązeniu wyścigu wypadło poza tor i uderzyło w barierę z opon, znajdującą się po lewej stronie toru. Jeśli tak nie było, udowodnij mi stosownym zdjęciem, a wtedy dopasuję odpowiednią wielkość upomnienia. Niestety, fotografie wykonane w grze nie uwzględniają wizerunku HUDa, więc musiałbyś wykonać fotkę aparatem, tak by było widać wykres samochodu. Masz taką możliwość?
Hal
Zanzibar

Postprzez Namingway » N lis 03, 13 02:03

Oczywiście, że mam :) fotki już wysłane.
Namingway
Predator

Postprzez Hal » N lis 03, 13 16:52

W porządku, Nami, udowodniłeś swoje stanowisko. Poprawiłem, co było do poprawy.

Pozdrawiam.
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club