GT Event (Sezon 5) - 4.05 (Circuito de Madrid - Mini)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 5) - 4.05 (Circuito de Madrid - Mini)

Postprzez Hal » Śr kwi 30, 14 19:45

Klasyki Motoryzacji (1/10)

Obrazek

Tor: Circuito de Madrid - Mini

Rekord toru: brak

Ilość okrążeń: 55

Samochód: Abarth 1500 Biposto Bertone B.A.T 1 '52

Opony: komfortowe miękkie

Ustawienia samochodów na Klasyki Motoryzacji

Tuning niedozwolony

Niedozwolone wspomagacze: linia pomocnicza, system kontroli trakcji, ASM, wspomaganie kierownicy oraz wychodzenie z poślizgu.

Można: Zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, przywrócić sztywność nadwozia oraz wyremontować silnik i przemalować karoserię.

Nie można: Cała reszta.

Godzina startu:

- tor otwarty dla treningu: 20:30 - 20:45

- kwalifikacje: 20:45 - 21:00

- start wyścigu: 21:00

[UWAGA]

Po jednorazowym odstępstwie od normy w postaci starcia na Gran Turismo Arenie, na wszystkie kolejne wyścigi powracają już ciężkie uszkodzenia mechaniczne. Ewentualny defekt pojazdu można naprawić odwiedzając pit stop.

W serii Klasyki Motoryzacji obowiązywał będzie jeden przymusowy zjazd do boksu. Kierowcy, którzy w trakcie wyścigu nie wykonają planowego zjazdu otrzymają systemową karę czasową.

Niewykluczone, że w kwalifikacjach do zawodów w Madrycie zajdzie kosmetyczna zmiana. W ramach testu pojawić się mogą kwalifikacje w formie, w której żaden z zawodników nie widzi na torze nikogo poza sobą.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 5) - 4.05 (Circuito de Madrid - Mini)

Postprzez Kalten » Cz maja 01, 14 10:33

Mnie niestety nie będzie. Co trzecią niedzielę mam pracującą i to jest właśnie ta najbliższa. Stawię się na kolejny wyścig.
Obrazek
Kalten
Arnold

Postprzez Luqat » Cz maja 01, 14 13:27

Ze mną też może być ciężko jak już mówiłem, bo w niedzielę mecz o 19tej i na 21 na pewno nie zdążę. No chyba, że będzie padać i przełożą. A wykosztowałem się na tą rakietę już :/ No chyba, że wyjątkowo jechalibyśmy w sobotę, może wtedy Kalten też by się załapał. Co Wy na to?
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Kalten » Cz maja 01, 14 13:34

Ja w sobotę mogę pojechać :)
Obrazek
Kalten
Arnold

Postprzez ldsix » Cz maja 01, 14 15:14

Chcialem z wami pojezdzic, ale chyba bede musial dluzej pograc. Dopiero co kupilem gt6 i sie dorabiam.
Jak te autko zdobyc tak a propo?
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez Hal » Cz maja 01, 14 16:47

Bonus logowania na poziomie 200% i udział w sezonówce z udziałem Toyoty FT-1 oraz w pierwszym etapie Akademii GT, powinny wzbogacić Twój portfel o prawie milion kredytów.

Reszta to już niestety tylko mozolne nabijanie kasiory w karierze. Ponoć Zawody Red Bull X1 gwarantują solidny zastrzyk gotówki, ale by wziąć w nich udział musisz mieć już licencje IB bodajże.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez bigbudyn500 » Cz maja 01, 14 17:25

Tak jest, zawody redbulla są najbardziej kasownym przedsięwzięciem w grze . Nie ma kar za ścinki więc i wygrać bardzo łatwo . Trolujesz ze 2 godzinki i uzbierasz sporo kasiorki (starczy na wszystko co potrzebne w sezonie). Co do dnia to jest mi to obojętne czy to będzie sobota czy niedziela , miałem jechać w góry ale się pokopało więc siedzę na dupie w domu
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez niceman2000 » Cz maja 01, 14 18:33

hehe widze standarcik.... to może każdy napisze kiedy możne jeździć i jeśli nie ma innego optymalnego terminu zostaje Niedziela. Mnie pasuje każdy dzień z wyjątkiem Soboty, czas byle wieczorem.
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » Cz maja 01, 14 18:41

Wyścig jest w niedzielę o stałej porze. Kto może, ten jedzie. Kto nie może, zapraszam na za tydzień.
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Cz maja 01, 14 18:51

No i wszystko jasne... silna ręka musi być. A z przyjemniejszych tematów zapraszam scigantow i nowych i starych na potyczki w ramach treningu i integracji dzis wieczorkiem
niceman2000
Predator

Postprzez ldsix » Cz maja 01, 14 20:04

Hal napisał(a):Bonus logowania na poziomie 200% i udział w sezonówce z udziałem Toyoty FT-1

Niestety dzisiaj zostal zamkniety.
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez bigbudyn500 » Pt maja 02, 14 11:26

To że zamknięty to nie oznacza że nie zgarniesz puli za złoto . Wyników jedynie nie zarejestrujesz. Jeśli widzisz jakieś zawody w sezonówkach a jeszcze nie jechałeś to wbijaj śmiało
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez ldsix » Pt maja 02, 14 12:44

Niestety tutaj sie mylisz. Event z udzialem Toyoty zostal calkowicie zakonczony. Nie mozna nawet zgarnac kasy.
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez Simon » Pt maja 02, 14 14:01

Potwierdzam, wyjątkowo całkowicie go zamknęli i nie można już wystartować.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez ldsix » N maja 04, 14 18:43

Mozna wejsc jako widz do pokoju? Nie mam tej fury. A popatrzylbym chwile jaki poziom prezentujecie.
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez Hal » N maja 04, 14 18:48

Można, tylko o prośba o nie pisanie niczego na czacie w trakcie trwania wyścigu.
Hal
Zanzibar

Postprzez Hal » Wt maja 06, 14 16:50

Wyniki wyścigu (Klasyki Motoryzacji; Circuito de Madrid Mini; 55 okrążeń; Abarth 1500 Biposto Bertone B.A.T 1 '52; wyścig trwał około 1h i 13min.):

1. Budyń – najszybsze okrążenie: 1:14,920

2. Tar – strata: + 3,540; najszybsze okrążenie: 1:14,659

3. Niceman – strata: + 24,332; najszybsze okrążenie: 1:15,263

4. Namingway – strata: + 45,087; najszybsze okrążenie: 1:15,281

5. Roht – strata: + 1:33,909; najszybsze okrążenie: 1:16,101

6. PRZESTEPCA – strata: + 1:59,775; najszybsze okrążenie: 1:15,354

7. Ghostkasper – strata: + 2:23,751; najszybsze okrążenie: 1:15,717

8. Simon – strata: ponad 3 min.; najszybsze okrążenie: 1:16,867

9. Lalek – strata: ponad 3 min.; najszybsze okrążenie: 1:14,677

10. Heavy Ghost – DNS

Nowy rekord toru: Tar (Abarth 1500 Biposto Bertone B.A.T 1 '52) – 1:14,659

Upomnienia:

brak

Klasyfikacja Klasyków Motoryzacji (po 1/10)

1. Budyń – 25 pkt

2. Tar – 20 pkt

3. Niceman – 16 pkt

4. Namingway – 13 pkt

5. Roht – 11 pkt

6. PRZESTEPCA – 10 pkt

7. Ghostkasper – 9 pkt

8. Simon – 8 pkt

9. Lalek – 7 pkt

Klasyfikacja drużynowa Klasyków Motoryzacji (po 1/10)

1. N/N Racing – 29 pkt

2. sTAR SIM Motorsports – 28 pkt

3. Starzy Ale Jarzy – 25 pkt

4. TurboBandyci – 19 pkt

5. M&M's Racing Team – 11 pkt

Klasyfikacja Generalna (po 2/20)

1. Budyń – 45 pkt

2. Namingway – 38 pkt

3. Tar – 36 pkt

4. Niceman – 29 pkt

5. Roht – 21 pkt

6. Ghostkasper – 20 pkt

7. Simon – 14 pkt

8. PRZESTEPCA – 10 pkt

9. Luqat – 9 pkt

10. Kalten – 8 pkt

11. Heavy & Lalek – 7 pkt

Drużynowa Klasyfikacja Generalna (po 2/20)

1. N/N Racing – 67 pkt

2. Starzy Ale Jarzy – 54 pkt

3. sTAR SIM Motorsports – 50 pkt

4. TurboBandyci – 30 pkt

5. M&M's Racing Team – 29 pkt

6. HG Motorsports – 7 pkt
Hal
Zanzibar

Postprzez Luqat » Wt maja 06, 14 22:28

i jak tam poziom Idsix? ;) Nami, co tak "słabo"? BB graty 8) Widzę, że Tar naciskał do końca >:-> Były jakieś stłuczki itepe? Jestem ciekaw co tam się działo ciekawego 8)
No i widzę, że Nice ostro. Będę musiał podkręcić tempo żebyśmy powalczyli o drużynowe mistrzostwo, chociaż będzie cięęęęężko ;)
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Wt maja 06, 14 22:50

Fajny, czysty wyścig. Chociaż niestety znowu pojawiły się problemy, gdzie niektórzy nie widzieli innych na torze.

Pierwsza trójka, którą stanowili początkowo Lalek, Budyń i ja, stosunkowo szybko oddaliła się od peletonu i prowadziła wewnątrzną walkę. Starcie pomiędzy lalkiem, a Budyniem było ozdobą wyścigu do momentu, w którym ten pierwszy nie uszkodził Abartha na jednym z pierwszych okrążeń, zaraz po przymusowej wizycie w picie. W czołówce zostałem więc ja i Budyń. W drugiej połowie wyścigu moja strata do lidera wynosiła około 7 sekund, ale na kolejnych okrązeniach udało mi się ją mozolnie niwelować. Budyń był jednak tego wieczora zbyt mocny, by oddać lidera.

Na uwagę zasługuja perypetie Nice'a, który już po pierwszym okrązeniu znalazł się w boksie. to sprawiło, że trafił na ostatnie miejsce w stawce, jednak uniknął w ten sposób tłoku pierwszych okrążeń i miał już za sobą, w przeciwieństwie do reszty kierowców, przymusowy zjazd do mechaników. Ta niecodzienna taktyka popłaciła w dalszej części rywalizacji, kiedy chyba ku zdumieniu wszystkich Najs znalazł się nagle na najniższym stopniu podium:)
Hal
Zanzibar

Postprzez Hal » Pt maja 09, 14 23:51

Żółta kartka ostrzegawcza dla Starych Ale Jarych za niedospasowanie koloru lakieru pojazdu pod wymagania swojego zespołu. Przy następnym takim niedopatrzeniu komisja przyzna już teamowi karę punktową.
Hal
Zanzibar

Postprzez Luqat » So maja 10, 14 08:06

Że niby ja sobie karę przyznam? No way ;-) BB, co to ma znaczyć? Co to za niesubordynacja? Chwilę mnie nie ma i już jesteś niegrzeczny. Oj nieładnie :D
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez bigbudyn500 » So maja 10, 14 12:29

:stop: Hola hola :! . Co to za przypał z jakimiś żółtymi kartkami za nie dopasowanie koloru :? :? Kolorek crystal blue siedzi na abarcie już od dawna .Hmm a o jakim nie dopasowaniu mówimy :? :? podobny kolor podczas zmagań w madrycie miał Lalek ale to nie mój team . Dodam że mój "drużynowy" czyli Lu nie jechał w madrycie . Domagam się :D OFICJALNYCH PISEMNYCH PRZEPROSIN :D :D :D

Poza tym to jednego sędziego mam po swojej stronie i zapewne samobója nam nie strzeli . :P :P
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez lalek » So maja 10, 14 16:47

Pytałem się o kolor i podobno to nie ma znaczenia. Nie wiem czy jestem przypisany do zespołu i czy z tego powodu mamy mieć jedne barwy. Jeżeli tak, to ok, dostosuję się.

A sam wyścig bardzo dobry, niestety pora trochę wczesna. Przez to duży ruch w chacie i co chwile pojawiający się koło mnie domownicy nie pomagali się skoncentrować. Popełniłem błąd, uderzyłem w bandę i od tego momentu już w ogóle nie mogłem się skupić. Na koniec jeszcze przymusowy pit stop po którym straciłem szansę na walkę z kimkolwiek. Może następnym razem będzie lepiej, bo moje tempo było w zasadzie nie najgorsze.
Graty panowie!
lalek
Inkarnacja VR

Postprzez Namingway » N maja 11, 14 01:34

Lalek, już nie bądź taki skromny;) Wyścig fajny, chociaż dla mnie nie ułożył się najlepiej ( tzw. majówkowe "zmęczenie" ;) ) Jeszcze podczas treningu udało mi się zrobić całkiem niezły czas, do którego podczas wyścigu nie byłem wstanie się nawet zbliżyć. Popełniałem sporo błędów i nie dałem rady utrzymać tempa czołówki. Na szczęście mój kolega z drużyny nie zawiódł :D świetna taktyka Nice :D Szkoda tylko, że nie widziałem PRZESTĘPCY :/
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Hal » N maja 11, 14 14:44

Kwestia lakierów nie dotyczy bezpośrednio Lalka. W wyścigu po madryckich ulicach był on kierowcą niezrzeszonym, który nie musiał dopasowywać koloru swego samochodu pod wymagania zespołu.

Sprawa ta została poruszona w obrębie Starych Ale Jarych (nawet pomimo nieobecności w ostatnim wyścigu Luqata) z prostej przyczyny – dotyczy ona zasad, jakie opisują jazdę w teamach. Dlatego konsekwencje za przestąpienie tych reguł powinny spaść na zespół, a nie na indywidualnego zawodnika.

Przechodząc już jednak do konkretnego przypadku Budynia. Muszę przyznać, że w czasie analizy powtórki, jaki i samego wyścigu, przekonany byłem, że kolor lakieru w Abarthcie Budynia był identyczny do tego, jakim pomalowana była maszyna lalka. Fabryczny model pojazdu nie jest zaś pomalowany lakierem, który nosiłby jakąś konkretną nazwę, a S.A.J zobowiązało się przecież odznaczać karoserię na cykl klasyków farbą Crystal Blue.

Stąd przedwczesna i pochopna decyzja o kartce ostrzegawczej dla Starych Ale Jarych. Sorki za całe zamieszanie. Dopiero po wejściu w tryb fotograficzny i dokładnemu przyjrzeniu się pojazdom lalka i Budynia z bliska, byłem w stanie wychwycić nieznaczną różnicę pomiędzy tonem lakierów, jakimi pomalowane zostały auta obu zawodników.

lalek

Obrazek

Budyń

Obrazek
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club