GT Event (Sezon 5) - 18.05 (Autumn Ring)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 5) - 18.05 (Autumn Ring)

Postprzez Hal » Wt maja 13, 14 23:19

Klasyki Motoryzacji (2/10)

Obrazek

Tor: Autumn Ring

Rekord toru: Tar (Nissan Fairlady Z 300ZX TT 2seater (Z32) '89) – 1:33,572

Ilość okrążeń: 41

Samochód: BMW 507 '57

Opony: komfortowe miękkie

Ustawienia czasu i pogody na wyścig:

- wirtualna godzina rozpoczęcia: 9:00

- współczynnik upływu czasu: 5

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 0

Ustawienia samochodów na Klasyki Motoryzacji

Tuning niedozwolony

Niedozwolone wspomagacze: linia pomocnicza, system kontroli trakcji, ASM, wspomaganie kierownicy oraz wychodzenie z poślizgu.

Można: Zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, przywrócić sztywność nadwozia oraz wyremontować silnik i przemalować karoserię.

Nie można: Cała reszta.

Godzina startu:

- tor otwarty do treningu: 20:30 - 20:45

- kwalifikacje: 20:45 - 21:00

- start wyścigu: 21:00

[UWAGA]

W serii Klasyki Motoryzacji obowiązuje jeden przymusowy zjazd do boksu. Kierowcy, którzy w trakcie wyścigu nie wykonają planowego zjazdu otrzymają systemową karę czasową (50 sekund).

Wyjazdy poza ciągłą białą linię (wyznaczającą przestrzeń toru) więcej niż dwoma kołami w celu zyskania czasu bądź pozycji, karane będą punktami ujemnymi.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 5) - 18.05 (Autumn Ring)

Postprzez Umarlak69 » Pt maja 16, 14 23:59

fajny tor świetne auto lol powodzenia panowie :salute:
Umarlak69
Inkarnacja VR

Postprzez Simon » So maja 17, 14 15:24

Zamiast życzyć powodzenia po prostu do nas dołącz;]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Umarlak69 » N maja 18, 14 11:13

dzięki za zaproszenie ale nie wiem czy podołam takiemu wyzwaniu i czy szef mnie za akceptuje.... :|
Umarlak69
Inkarnacja VR

Postprzez Simon » N maja 18, 14 12:42

Wystarczy, że przeczytasz skrupulatnie regulamin i będziesz czysto jeździł przestrzegając CRC. Wbijaj już dziś:)

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Hal » N maja 18, 14 17:47

O ewentualnej akceptacji porozmawiamy po wyścigu:) Na razie zapoznaj się z regulaminem i spróbuj zastosować się do niego w trakcie dzisiejszego starcia.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Pn maja 19, 14 19:48

Witac Pany
Pudło było ale to raczej zasługa przypadku ogólnie słaba jazda przez cały wyścig.... i nuda, trzeba będzie więcej popracować nad treningiem.
Pierwszy moment przebudzenia nadszedł kiedy zdałem sobie sprawę ze rozpędzona kometa Halina ;-) pędzi na mnie i nic nie jest w stanie tego zmienić. Postanowiłem ze jednak spróbuje trochę spowolnić rywala na torze w razie gdyby koledze z teamu przytrafiła się jakaś przygoda, skutek jednak był niezauważalny. Zostało tylko mgliste wrażenie ze ktoś przejechał obok. Pit-stop na początku ostatniego okrążenia i wyjazd tuz przed nosem Simona obudziły jednak ducha walki na dobre i jakoś dowiozłem "3" do mety.
P.S
Ja niestety odpadam z zabawy na dwa może na 1 tydzień. Jesli uda mi sie wrocic przed wyscigiem na Suzuke to bedzie to jazda bez trzymanki
Pozdro Pany
niceman2000
Predator

Postprzez Simon » Pn maja 19, 14 20:52

sTAR SIM EPIC FAIL...

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Namingway » Pn maja 19, 14 22:46

Dla mnie wyścig ułożył się świetnie :D Wygrane kwalifikacje i niezły start zaostrzyły mój apetyt na zwycięstwo, jednak mały błąd na jednym z pierwszych okrążeń i spadek o dwie pozycje sprawiz, że wizja mojego triumfu zaczęła się trochę oddalać. Dwa okrążenia dalej Budyń popełnia błąd i o mały włos nie dochodzi do kraksy między nami. Na szczęście nic takiego się nie dzieje, ale przez to zostłem daleko w tyle za liderema. Tar jechał bardzo szybko co było widać po rekordach okrążeń, pomyślałem wtedy, że lepiej powinien uważać bo jadąc takim tempem łatwo o błąd. Tą myślą trafiłem w dziesiątke bo dosłownie kilka zakrętów dalej wskoczyłem na pozycję lidera mijając BMW Tar'a, który zalicza spin'a. Jak sie okazało później Tar uderzył jescze w swojego kolegę z drużyny , chcąc wrócić do wyścig, ciężko uszkadzając się nawzajem... Od tego momentu emocje dla mnie się skończyły i bezstresowo jechałem do mety. Zgadzam się z Nice'em, po 7 okr. było nudno ale zwycięstwo to zwycięstwo, no i kolejny świetny występ ekipy NN Racing :D THX ALL :)
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Simon » Pn maja 19, 14 22:58

Akurat to kolega z drużyny pierdyknął w zastygniętego Tara...

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Hal » Wt maja 20, 14 00:55

Zastygnięty byłem niestety tylko przez krótką chwilę. Zabrakło mi ewidentnie zimnej krwi w tej sytuacji i ruszyłem swoje BMW. To w moich oczach zmienia ocenę tego incydentu. Nie wiem, czy bez tej nieroztropnej decyzji doszłoby pomiędzy mną, a Simonem do kontaktu, ale i tak mam sobie wiele do zarzucenia po tym zdarzeniu. Konsekwencje mojego błędu na jednym z zakrętów były nietypowe, bo po zatrzymaniu auta po poślizgu, pojazd zatrzymał się na wyjściu z cornera, niemal na środku drogi. Stojąc w tak groźnym miejscu, niczym przeszkoda zachęcająca do potrącenia, trudno było mi utrzymać nerwy na wodzy. Widząc jak pierwsi kierowcy z trudem i o włos mijali mój unieruchomiony samochód, a także wciąż nie mogąc pogodzić się z utratą dość wyraźnego lidera, pochopnie ruszyłem BMW. Ta decyzja zaważyła nie tylko o moim dalszym losie, ale i odebrała Simonowi szansę na ugranie tym razem czegoś więcej. Godne uwagi, że po tych perypetiach ze mną Simon dojechał do mety z niecałą minutą straty do zwycięzcy.

A N/N Racing? Cóż, ich wyniki póki co mówią same za siebie. Jednak jeszcze nie składamy broni, pozostało wiele starć przed nami. Chwilowa nieobecność Nice'a może zaś być pobudką do ponownego podjęcia rękawicy w rywalizacji zespołowej i nadrobienia paru oczek:P
Hal
Zanzibar

Postprzez Hal » Cz maja 22, 14 00:20

Wyniki wyścigu (Klasyki Motoryzacji; BMW 507 '57; Autumn Ring; 41 okrążeń; wyścig trwał około 1h i 11min.):

1. Namingway – najszybsze okrążenie: 1:39,223

2. Tar – strata: + 12,216; najszybsze okrążenie: 1:39,115

3. Niceman – strata: + 52,322; najszybsze okrążenie: 1:40,387

4. Simon – strata: + 53,584; najszybsze okrążenie: 1:39,943

5. Ghostkasper – strata: + 1:15,819; najszybsze okrążenie: 1:40,631

6. Luqat – strata: + 1:54,318; najszybsze okrążenie: 1:40,981

7. Budyń – DNF

8. Heavy Ghost – DNF

Upomnienia:

- Zaległe upomnienie za wyścig na Indianapolis Motor Speedway

Simon vs Ghostkasper, 36. okrążenie. Kara za spowodowanie w samochodzie rywala uszkodzeń ciężkich: Simon -5 pkt

- Upomnienie za wyścig na Autumn Ring

Tar vs Simon, 7. okrążenie. Tar nieroztropnie rusza unieruchomiony dotąd samochód, który stał na środku jezdni w czasie, gdy inni kierowcy próbowali go wyminąć. Kara za spowodowanie w pojeździe oponent usterek ciężkich: Tar -5 pkt

Ewentualne skargi i wnioski o ukaranie pozostałych winowajców (o ile tacy są) składać można do 25.V.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club