GT Event (Sezon 5) - 25.05 (Autumn Ring Mini)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 5) - 25.05 (Autumn Ring Mini)

Postprzez Hal » Śr maja 21, 14 17:33

Gokartowe Wariacje (2/5)

Obrazek

Tor: Autumn Ring Mini

Rekord toru: brak

Ilość okrążeń: 100

Samochód: PDI Racing Kart 100

Opony: komfortowe miękkie

Ustawienia czasu i pogody na wyścig:

- wirtualna godzina rozpoczęcia: 9:00

- współczynnik upływu czasu: 5

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 0

Ustawienia kartów na Gokartowe Wariacje

Tuning dozwolony

Niedozwolone wspomagacze: linia pomocnicza, system kontroli trakcji oraz wychodzenie z poślizgu

Można: Ingerować w przełożenia skrzyni biegów, a także rozlokować balast. Ponadto: zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, przywrócić sztywność nadwozia oraz wyremontować silnik, przemalować karoserię i zmienić numer startowy.

Nie można: Cała reszta.

Godzina startu:

- tor otwarty do treningu: 20:30 - 20:45

- kwalifikacje: 20:45 - 21:00

- start wyścigu: 21:00

[UWAGA]

Ze względu na nadzwyczaj niewielką długość toru, zaleca się zachowanie szczególnej ostrożności w czasie manewru dublowania. Dublowani kierowcy proszeni są o monitorowanie sytuacji w lusterku wstecznym i ewentualny zjazd z głównej linii oraz odpuszczenie gazu.

Na cykl Gokartowych Wariacji niewielkiej modyfikacji ulega pojęcie dostatecznego overlapu. Dla gokartów będzie to zdobycie pozycji, w której kierowca atakujący wewnętrzną przynajmniej zrówna swój pojazd z wyprzedzanym kartem.

Po jednokrotnym odstępstwie od normy w czasie wyścigu na Gran Turismo Arenie, na dalsze zawody cyklu powracają ciężkie uszkodzenia mechaniczne.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 5) - 25.05 (Autumn Ring Mini)

Postprzez Luqat » Śr maja 21, 14 18:54

Nie mogłeś dać tego toru na później? Dwa wyścigi pod rząd na tej samej praktycznie trasie, w dodatku zakończone zapewne dublowaniem nie będą zbyt miłe :-)
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Śr maja 21, 14 19:14

Rozchodzi się o to, by na jednym wylocie do Japonii objąć jak największą ilość wyścigów w Kraju Kwitnącej Wiśni. Teamy muszą oszczędzać na biletach lotniczych;)

Potraktujcie to jako tygodniową majówkę Na Jesiennej Pętli.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Namingway » Cz maja 22, 14 18:44

Zapraszam na otwarty trening dziś wieczorem ;) Start mniej więcej o 21:00
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez bigbudyn500 » N maja 25, 14 18:03

Chłopaki mogę się spóźnić . Moglibyście zaczekać z kwali do 21:00 :? jeśli mnie nie będzie do 21 to zaczynajcie . Postaram się być
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Namingway » Pn maja 26, 14 12:44

Katastrofa.. Za szybko się chyba cieszyłem z sukcesów NN Racing.. Nice nieobecny, a ja tuż na początku wyścigu zaliczam Disconect'a.. W efekcie cała przewaga w punktacji, którą tak ciężko było wypracować poszła się pier.. kochać :D No nic, mówi się trudno, Nice wracaj szybko bo trzeba spiąć poślady i odrabiać straty :)
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Hal » Wt maja 27, 14 19:33

Dla mnie niedzielny wyścig miał dwa oblicza. Pod względem zespołowym poszło nam z Simonem naprawdę dobrze. Zdołaliśmy zdobyć razem dużo punktów i praktycznie całkowicie zniwelować stratę do liderującego teamu. Szkoda jednak, że odbyło się to w taki, a nie inny sposób (nieobecność Nice'a i dc Namiego), no ale nie mamy na to wpływu.

Jeśli zaś chodzi o mój występ indywidualny, to tutaj było już gorzej. Nie jeśli chodzi o końcowe miejsce, bo to było bardzo dobre, ale ogólną nierówność i sporą liczbę znaczących pomyłek. Jazda kartem po Autumn Ring okazała się bardzo wymagająca i wyczerpująca. Co prawda w najlepszych dla mnie fragmentach wyścigu uzyskiwałem czasy, które pozwalały mi na rywalizowanie z Budyniem, jednak prowadzący był tego wieczora praktycznie bezbłędny i nawet nie pozwolił mi na zwietrzenie szansy na odebranie mu zwycięstwa.

Brawo dla Kaspra za pierwsze podium. Oby tak dalej!:)
Hal
Zanzibar

Postprzez Hal » Pt maja 30, 14 17:49

Wyniki wyścigu (Gokartowe Wariacje; Gran Turismo PDI Racing Kart 100; Autumn Ring Mini; 100 okrążeń; zawody trwały około 1h i 9min.):

1. Budyń – najszybsze okrążenie: 38,525

2. Tar – strata: + 1:12,500*; najszybsze okrążenie: 38,432

3. Ghostkasper – strata: + 2:40,500*; najszybsze okrążenie: 38,971

4. Simon – strata: ponad 3 min.; najszybsze okrążenie: 39,313

5. Heavy Ghost – strata: + 2 okr.; najszybsze okrążenie: 39,463

6. Luqat – DNF

7. Namingway – DNF

* - Ostateczna strata czasowa Kaspra i Tara do Budynia przedstawiona została orientacyjnie. Wszystko za sprawą powtórki zawieszającej konsolę po wejściu w Statystyki Na Żywo.

Nowy rekord toru: Tar (Gran Turismo PDI Racing Kart 100) – 38,432

Upomnienia:

Ghostkasper (TurboBandyci) – brak numeru startowego na gokarcie. Proszę pilnować takich szczegółów i dopasowywać pojazdy pod wytyczne zespołów.

Ewentualne skargi i wnioski o ukaranie winowajców składać można do 1.VI.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club