GT Event (Sezon 5) - 22.VI (Kart Space)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 5) - 22.VI (Kart Space)

Postprzez Hal » Śr cze 18, 14 02:44

Gokartowe Wariacje (3/5)

Obrazek

Tor: Kart Space I

Rekord toru: brak

Ilość okrążeń: 100

Kart: Gran Turismo Racing Kart Junior

Ustawienia gokartów na Gokartowe Wariacje

Tuning dozwolony

Niedozwolone wspomagacze: linia pomocnicza, system kontroli trakcji oraz wychodzenie z poślizgu

Można: Ingerować w przełożenia skrzyni biegów, a także rozlokować balast. Ponadto: zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, przywrócić sztywność nadwozia oraz wyremontować silnik, przemalować karoserię i zmienić numer startowy.

Nie można: Cała reszta

Godzina startu

- tor otwarty do treningu: 20:30 - 20:45

- kwalifikacje: 20:45 - 21:00

- start wyścigu: 21:00

[UWAGA]

Ze względu na nadzwyczaj niewielką długość toru, zaleca się zachowanie szczególnej ostrożności w czasie manewru dublowania. Dublowani kierowcy proszeni są o monitorowanie sytuacji w lusterku wstecznym i o ewentualny zjazd z głównej linii przy jednoczesnym odpuszczeniu gazu.

Na cykl Gokartowych Wariacji niewielkiej modyfikacji ulega pojęcie dostatecznego overlapu. Dla kartów będzie to zdobycie pozycji, w której kierowca atakujący wewnętrzną zrówna przynajmniej swój pojazd z tym wyprzedzanym.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 5) - 22.VI (Kart Space)

Postprzez Snaaake ! » N cze 22, 14 20:17

Pany dziś znów nie dam rady z wami pojechać. Trochę ciężko z czasem ostatnio. Mam nadzieję,że spotkamy się w przyszłym tygodniu. Udanego wyścigu !
PSN ID Heavy_Ghost
Snaaake !
Machinegun Kid

Postprzez Roht » Cz cze 26, 14 22:25

Mnie też nie będzie [DISAPPOINTED FACE]

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Roht
Machinegun Kid

Postprzez Simon » Pt cze 27, 14 17:11

Nie będzie cię na wyścigu, który już się odbył...:D
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Hal » N cze 29, 14 02:23

Wyniki wyścigu (Gokartowe Wariacje; Gran Turismo Racing Kart Junior; Kart Space I; 100 okrążeń; dystans wyniósł 76,4 kilometrów):

1. Budyń – czas: 1:02:12,860; najszybsze okrążenie: 36,622

2. Niceman – strata: + 35,600*; najszybsze okrążenie: 36,785

3. Namingway – strata: + 1:08,300; najszybsze okrążenie: 36,969

4. Tar – strata: + 1:15,100; najszybsze okrążenie: 36,679

5. Luqat – strata: + 5 okr.; najszybsze okrążenie: 38,037

6. Simon – strata: + 70 okr.; najszybsze okrążenie: 37,951

Nowy rekord toru: Budyń (Gran Turismo Racing Kart Junior) - 36,622

* - różnice czasowe pomiędzy kierowcami mogą nieco różnic się od rzeczywistych i zostały podane jedynie orientacyjnie. Wszystko za sprawą zawieszania się powtórki po wejściu w Statystyki na Żywo.

Upomnienia

- Tar vs Namingway. 42. okrążenie. Z powodu niewielkiej odległości, jaka dzieliła obu zawodników w chwili zapalnej całego zdarzenia, sytuacja zakwalifikowana została jako Incydent Wyścigowy. Dlatego bez kar w tej sytuacji.

- Tar vs Budyń. 83. okrążenie (z perspektywy Budynia). Incydent, jaki zaistniał w czasie dublowania. Pomimo iż Tar zjechał z najszybszej linii i znacząco obniżył prędkość swego pojazdu, został i tak uderzony przez wykonującego manewr dublowania Budynia. W wyniku tego, lider odniósł stratę w postaci uszkodzonego prawego koła w swym gokarcie. Oceną zdarzenia zajął się jeden z sędziów, Namingway, który po analizie sytuacji doszedł do wniosku, iż dublowany kierowca, Tar, nie popełnił wykroczenia, gdyż:

- nie znajdował się na linii wyścigowej.

- w trakcie bycia dublowany przepisowo zwolnił gokarta.

- tuż przed dublowaniem gokart Budynia zarzuciło, przez co pojazd nie podszedł do zakrętu naturalną ściężką. Gdyby w miejscu, w którym doszło do zderzenia obu maszyn, nie znajdował się kart Tara, pojazd prowadzony przez BB znalazłby się całkowicie poza torem, ścinając zakręt.

Biorąc pod uwagę wszystkie wymienione czynniki zajścia, żaden z kierowców nie otrzymuje upomnienia.

- Tar vs Namingway. 92. okrążenie. Jądąc tuz przed nosem Namingway'a, Tar prowadzi gokarta z uszkodzonymi dwoma przednimi kołami. Na profilowanym, długim łuku, jadący na przodzie kart zahacza o murek znajdujący się po wewnętrznej jezdni. Maszyna Tara nagle wytraca prędkość, a jadący za nią Naming nie jest w stanie odpowiednio zareagować na niespodziewaną sytuację. Namingway uderza w tył gokarta Tara, przez co jego pojazd doznaje usterki jednego z przednich kół. Tar musi pogodzić się natomiast z uszkodzeniem silnika w swej maszynie. Incydent zakwalifikowany jako Błąd Zasadniczy Tara. Poruszając się po dynamicznym łuku, który pokonuje się na pełnym gazie, kierowca popełnił prostą pomyłkę, która naraziła na szwank nic niespodziewającego się zawodnika, będącego bezpośrednio z tyłu. Dodatkowo, winowajca prowadził pojazd, który podłegał już usterce, toteż wysokość kary musi uwzględniać i ten aspekt zdarzenia. Kara za spowodowanie defektu w samochodzie przeciwnika w trakcie prowadzenia maszyny zmagającej się już z uszkodzeniami: Tar -6 pkt

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Namingway » N cze 29, 14 12:09

To był bardzo trudny wyścig. Wygrane kwali nie pozwoliło mi poczuć się pewnie, i już na pierwszych okrążeniach po drobnym błędzie, straciłem pozycję lidera na rzecz Budynia i Nice'a, którzy tego dnia byli w świetnej dyspozycji. Nie mogąc utrzymać tempa liderującej dwójki postanowiłem skupić się na obronie 3 pozycji przed moim głównym rywalem w klasyfikacji generalnej, Tar'em.

Już na 7 okr. Tar "usiadł" mi na ogonie, i od tego momentu zaczęła się emocjonująca walka która trwała niemal do końca wyścigu! :) Dzielący nas dystans przez cały czas był niewielki. Tar co rusz atakował nie dając mi ani chwili spokoju, jednak z większości tych potyczek, to mi jednak udawało się wychodzić zwycięsko i bronic pozycji :) Nie obyło się jednak bez problemów. Na 92 okr. Tar po udanym ataku, popełnia poważny błąd, zahacza o barierkę i niemal zatrzymuje się przed moim nosem. Ja nie jestem w stanie zareagować i wpadam na jego gokart, na szczęście mogę jechać dalej bez większych konsekwencji i dowieźć najniższe miejsce na podium :)

Co do całego eventu, to z początku miałem sporo wątpliwości co do doboru torów i fur jakimi będziemy się ścigać. Myślałem po prostu, że będzie za łatwo i trochę nudno, ale jak to się mówi: "im dalej w las, tym więcej drzew" :) z wyścigu na wyścig jest coraz trudniej, i poziom trudności poszczególnych wyścigów jest większy niż mogłoby się wydawać ;)
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Simon » N cze 29, 14 16:36

Gokarty bym zaorał razem z tą trasą.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez niceman2000 » N cze 29, 14 17:13

Dla mnie wyścig ułożył się dość dobrze. Lekkie przygody się co prawda zdarzały ale nie miało to większego znaczenia na wynik.
W powtórce znalazłem odpowiedz na pytanie co się stało z tylu. Trafiłem na walkę Nami-Tar ciągle ciśnienie , pięknie.
Budyń okazał się poza zasięgiem a próby utrzymania jego tępa były wielce ryzykowne ....Brawo
niceman2000
Predator

Powrót do Gran Turismo Club