GT Event (Sezon 5) - 29.VI (Brands Hatch - Indy Circuit)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 5) - 29.VI (Brands Hatch - Indy Circuit)

Postprzez Hal » Śr cze 25, 14 01:21

Klasyki Motoryzacji (5/10)

Obrazek

Tor: Brands Hatch – Indy Circuit

Rekord toru: brak

Ilość okrążeń: 65

Ustawienia czasu i pogody na wyścig:

- wirtualna godzina startu: 6:00

- współczynnik upływu czasu: 12

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 0

Samochód: Lotus Europa Special '72

Opony: komfortowe miękkie

Ustawienia samochodów na Klasyki Motoryzacji

Tuning niedozwolony

Niedozwolone wspomagacze: linia pomocnicza, system kontroli trakcji, ASM, wspomaganie kierownicy oraz wychodzenie z poślizgu.

Można: Zmienić olej, felgi, zmodyfikować balans hamulców, przywrócić sztywność nadwozia oraz wyremontować silnik i przemalować karoserię.

Nie można: Cała reszta.

Godzina startu

- tor otwarty do treningu: 20:30 - 20:45

- kwalifikacje: 20:45 - 21:00

- start wyścigu: 21:00

[UWAGA]

Nie zlekceważcie wyścigu na angielskim torze. Nie dość, że zawody rozpoczną się od jednego z najbardziej wymagających zakrętów, to na dodatek w czasie startu oślepiało nas będzie wschodzące słońce, które mocno ograniczy widoczność. Na wysoki stopień trudności niedzielnego starcia niebagatelny wpływ będzie miał również samochód – prowadzenie wyposażonego w napęd MR Lotusa wymaga odpowiedniej techniki jazdy oraz koncentracji. Nie zaniedbujcie treningu!

Kierowcy, pragnący wziąć udział w wyścigu na Brands Hatch, proszeni są o punktualne stawienie się na torze. Będziemy starali się uniknąć w kolejnych startach opóźnień, jakie ostatnio się nam często przytrafiały.

W serii Klasyki Motoryzacji obowiązuje jeden przymusowy zjazd do boksu. Kierowcy, którzy w trakcie wyścigu nie wykonają planowego zjazdu otrzymają systemową karę czasową (50 sekund).
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 5) - 29.VI (Brands Hatch - Indy Circuit)

Postprzez bigbudyn500 » Śr cze 25, 14 10:46

Mnie nie będzie . WAKCJOLEEEEE :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Roht » Pt cze 27, 14 09:34

Tu też mnie nie będzie :)

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Roht
Machinegun Kid

Postprzez ldsix » So cze 28, 14 17:07

Będę :)
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez Simon » So cze 28, 14 17:45

Ale będziesz czy tylko mówisz, że będziesz?
:]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez ldsix » So cze 28, 14 18:41

Nie mam nic do robienia jutro o tej porze, wiec zagram. Fure mam, 20 okrazen zrobilem, jestem gotowy :)
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez Hal » N lip 06, 14 16:58

Wyniki wyścigu (Klasyki Motoryzacji; Lotus Europa Special '72; Brands Hatch – Indy Circuit; 65 okrążeń; dystans wyniósł 126,36 kilometrów):

1. Tar – czas: 1:04:42,980; najszybsze okrążenie: 57,129

2. Namingway – strata: + 49,137; najszybsze okrążenie: 57,876

3. Simon – strata: + 1:16,831; najszybsze okrążenie: 58,053

4. Niceman – strata: + 1:47,679; najszybsze okrążenie: 57,160

5. Luqat – strata: + 3 okr.; najszybsze okrążenie: 59,791

6. Neurophate – DNF

Nowy rekord toru: Tar (Lotus Europa Special '72) – 57,129

Upomnienia

- Incydent zgłoszony: Niceman vs Neurophate. 16. okrążenie, Paddock Hill. Na przestrzeni całego 15. okrążenia Neuro nie ułatwiał manewru dublowania Nice'owi. Na prostej startu/mety ówczesnemu liderowi wyścigu udało się co prawda wyprzedzić samocód debiutanta, jednak już na kolejnym zakręcie narażony został na kolejne starty czasowe. Neuro uderzył w prowadzącego Lotusa, który poprzez zakręt poruszał się linią wyścigową, a ten w efekcie wylądował w głębokim piasku. Zanim Nice ponownie wprowadził swój pojazd do wyścigu, bezpowrotnie utracił prowadzenie i realne szanse na podjęcie walki o zwycięstwo. Poszkodowany Lotus nie doznał żadnych usterek, aczkolwiek na bazie 15. pkt działu Kar, Neurophate powinien otrzymać upomnienie. Jego wysokość dostosowana byłaby do wielkości strata czasowych, jakie poniósł Niceman (około 20 sekund) i wyniosłaby cztery oczka. Neuro szczęśliwie unika jednak kary, gdyż obejmuje go jeszcze immunitet debiutanta. Ten aspekt jazdy kierowcy (zachowanie przy dublowaniu) musi ulec jednak znacznej poprawie.

- zbyt szerokie wyjazdy poza tor bez oddania zysku:

Niceman – 52. okrążenie. Kara: -1 pkt

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez ldsix » N lip 06, 14 17:26

1. Moj nick w PSN to neurophate_ld
2. Oczywiscie to ja zawinilem w sytuacji z nicemanem, ale nieprawda jest, ze moj pojazd nie doznal uszkodzenia, jechalem przez 2 lub 3 okrazenia z uszkodzonym lewym przednim kolem (znosilo mnie na bok). Uderzenie wyniklo z tego powodu, ze nie moglem opanowac samochodu, gdybym milegoczlowieka chcial w tym momencie przepusic zmieniajac pas, to wpadlbym w poslizg i wypadek wygladalby jeszcze gorzej.
Podkreslam, ze moja wina jest ewidentna i sie nie tlumacze z niczego, tylko przedstawiam sprawe z mojej perspektywy.
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez Hal » N lip 06, 14 18:06

Dlatego raczej staramy się unikać przepuszczania na zakrętach lub bezpośrednio przed nimi, a korzystamy z prostych (nawet tych najkrótszych). Na tym torze takim dobrym miejscem jest prosta startu/mety lub Cooper Straight.

Powtórki poszczególnych kierowców czasem różnią się pomiędzy sobą, jeśli chodzi o 'wykrywanie uszkodzeń'. U mnie w czasie tej sytuacji Twoje auto było w pełni sprawne. Ten bug jest niestety obecny już od GT5. W tym konkretnym incydencie, to że byłeś uszkodzony nie zmienia jednak oceny całego zdarzenia.
Hal
Zanzibar

Powrót do Gran Turismo Club