Uzbrojenie w MGS4

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Uzbrojenie w MGS4

Postprzez Old Snake » Cz paź 12, 06 02:51

Napisz? jakie uzbrojenie uda?o mi si? wypatrze? na screenach i trailerach.

Najemnicy:

http://media.ps3.ign.com/media/714/7140 ... 75844.html

Na pewno nie jest to M4 A1/A2 jak mylnie uwa?acie. Nie zgadzaj? si? przyrz?dy celownicze, t?umik p?omienia, za d?uga lufa i brak carry handle.
Jest to na 98% H&K 416.

-Heckler und Koch 416 modular carabine
http://world.guns.ru/assault/hk416-2.jpg

- Grantnik prwdopodobnie M203 albo AG- 36

Snajperzy:

Niestety przez z?? jako?c trailerów mam trudno?ci z rozpoznaniem ich karabinu wyborowego. Wida? lufe i 1/3 ?o?a oraz celownik optyczny. Ale patrz?c na przewód pod luf? odprowadzaj?cy gazy wylotowe i ci?nienie obstawiam ?e to lekko zmodyfikowana wersja M21

- Springfield M21 + prawdopodobnie celownik ART (?apy nie dam sobie uci??)

Snake i araby?

http://media.ps3.ign.com/media/714/7140 ... 34741.html

Z ca?? pewno?ci? AK 104 :) z podwieszanym granatnikiem GP-25

Arab strzelaj?cy do gekkou:

http://media.ps3.ign.com/media/714/7140 ... 70797.html

-RPG-7

Pistolety:
Snake ma Colta Governmenta, a Meryl sami zgadnijcie ;)

Gdzieniegdzie przewija?y si? jeszcze AK - 47/74/102 ale nie mog? dok?adnie powiedzie? bo pokazane s? urywkowo.

Jestem troche zawiedziony bo spodziewa?em si? bardziej nowoczesnych pukawek jak cho?by XM-8, które pojawi?o sie ju? najnowszym Ghost Reconie, albo troche starszy G 36

Arsena? który chcia?bym zobaczy? to:

Pistolety:
- Fife-Seven (5,7mm)
- SOCOM MK 23 (.45)
- GLOCK 19 (9mm)
- H&K UCP (4,6mm)

PM:
- Mp-5 SD 6 (9mm)
- H&K MP-7 (4,6mm)
- FN P90 (5,7mm)

Karabiny szturmowe:
- XM-8 (5,56 NATO)
- G-36 C (5,56 NATO)
- AK 107 (5,45mm )
- AK 47 (7,62mm)

Karabiny wyborowe:
- SWD Dragunow (7,62mm)
- H&K G3-SG1 (5,56 NATO)
- Barret XM 500 (.50 BMG)

Specjalnie podpisa?em przy ka?dej broni kaliber aby pokaza? jakie daje mo?liwo?ci zamiana amunicji lub kompatybilno?? paru broni na jeden typ amunicji. Np. gdy potrzebujemy si?y ognia strzelamy z MP 7 ale równie dobrze mo?emy t? sam? amunicj? zdejmowa? po cichu wrogów za pomoc? HK UCP.

Wprowadzi?em tak?e pare splów, które jeszcze nie trafi?y na rynek ale pojawi? si? za rok lub kilka lat.

Piszcie czy co? przeoczy?em lub zrobi?em jaki? b??d. Napiszcie tak?e jaki jest wasz mile widziany w grze arsena?.
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 07 20:21 przez Old Snake, łącznie edytowano 1 raz
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Snake VR » Cz paź 12, 06 12:15

Wiec tak dla mnie widziany w grze arsena? to Famas no mam nadzieje ze sie pojawi w MGS 4. Licze ze bronie dostepne w MGS bed? nowoczesne , chcia? bym zeby wystepowa?a w grze mozliwosc jej modyfikacji
Snake VR
banan

Postprzez Gac666x » Cz paź 12, 06 12:44

Famas sie nie pojawi ze wzgl?du na licencj? i z drugiego wzgl?du, ?e kiepsko znosi piaskowe klimaty.

Bardzo dobre spotrze?enia Old snake, faktycznie to nie jest M4, ale M4 bodaj?e mia? na pierwszym trailerze, ale to ju? tak dawno, ?e nie pami?tam ;).

Karabin z granatnikiem to 100% AK wida? od razu ;].
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Cz paź 12, 06 14:24

to co na screenie pokaza? old snake to napewno nie jest H&K gdy? widzia?em w jakim? sklepie z ASG podbn? spluw? pod patrontem COLTA a dok?adniej C-15 http://military.pl/?prod=7&cat=27 obadajcie se replike i zobaczycie ?e jest zbyt podobny ?eby nie by? to on
H&K nie stosuje takiego zamka przez który ludzie myl? tego gnata z M4
a co do broni to to co wymienili?cie dla mnie pasi bo jestem fanem MP5 (ach ten cudny wygl?d :oops: a co dopiero wersja SD taka jak w MGSie pierwszym :oops: )
famasa nie chc? widzie? on jest szpetny cholernie (podobnie wiele francuzek jest gruba?nych xD) poza tym to bro? do walk typu urban wi?c jakby co lepiej zast?pi go MP5 (grom chocia?by go taszczy :P [ale rym :D ]) a jak co? mocniejszego do urbana trza to wtedy w gr? wchodzi wy?ej wymieniony COLT lub AK :wink:
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Old Snake » Pt paź 13, 06 23:02

to co na screenie pokaza? old snake to napewno nie jest H&K gdy? widzia?em w jakim? sklepie z ASG podbn? spluw? pod patrontem COLTA a dok?adniej C-15 http://military.pl/?prod=7&cat=27 obadajcie se replike i zobaczycie ?e jest zbyt podobny ?eby nie by? to on
H&K nie stosuje takiego zamka przez który ludzie myl? tego gnata z M4

Dlaczego zak?adasz, ?e to musi by? koniecznie Colt, a ja nie napisa?em ?e to na 100% musi by? HK 416. Nie rozumiem stwierdzenia, ?e Heckler & Koch nie stosuje takiego zamka jak w M4. Ja widz? wyra?nie, ?e wyrzutnik ?usek jest os?oni?ty klapk?, ma dopychacz czó?enka zamka i tak? sam? zasad? napinania spr??yny zamka, wszystko identycznie jak w karabinach Colta. Mo?e nie przyjrza?e? si? za bardzo HK 416?
Colt nigdy nie zastosowa? sk?adanej muszki (jak jest to w przypadku karabinu z MGS 4), co wi?cej przyjrzyj si? kolbie M4 a HK 416. Nie ma tam dodatkowego zaczepu na zawieszenie taktyczne (w karabinie z MGSa tak?e go nie ma).
Po prostu porównajcie sobie same kolby.
Old Snake
Vamp

Postprzez solidus grabczas » So paź 14, 06 00:18

on ma sk?adan? muszk? akurat :P (ten do którego link wys?alem) a ?e jest podczepiona r?czka ot inna sprawa ale moim zdaniem to jest kolt :P
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » So paź 14, 06 08:20

O rany:
http://mgs.imro.pl/readarticle.php?article_id=333
Wiecie jak to by Wam zycie ulatwilo?:D
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Teddy » So paź 14, 06 09:41

Czasami si? zastanawiam po co pisa? te artyku?y jak i tak ich nikt nie czyta..
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Adamska » So paź 14, 06 09:43

Niektórzy po prostu cz??ciej odwiedzaj? forum ni? sam Zanzibar :cry:
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Old Snake » N paź 15, 06 13:11

Czyli temat karabinu zamkni?ty. Solidusowi grabczasowi zwracam honor (ja i tak po cichu licze na to ?e b?dzie tam HK ;) ). Swoj? drog? Pan Kojima móg? wybra? jaki? inny projekt np. OICW Land Warrior czy XM8. Bardziej pasowa?oby do futurystycznego wygl?du gry (aby tylko nie przesadza? i nie zrobi? z MGSa 4 drugiego Kill Zone'a).
Old Snake
Vamp

Postprzez solidus grabczas » N paź 15, 06 14:11

nom a czemu mi ten artyku? umkn?? poj?cia nie mam :P ale z lekturk? si? zapozna?em i jest git
a co do H&K to mi sie marzy MP5 (pare postów wy?ej ju? si? ni? zachwyca?em) i mam nadziej? ?e nie b?dzie ju? arcy genialnego pomys?u kojimy z broni? na strza?ki usypiaj?ce (wkurza mnie ta beretta i to ostro bo tak naprawd? w dupie nie ma sensu se jej wk?ada? a PSG-t to ju? wogóle ?enada) je?li pocz?tek ma by? bez broni palnej to no? w ?apie snake'a chc? widzie? (z tego co wiem w 3 by? ten motyw zastosowany wko?cu....)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez oldsnake » N paź 15, 06 15:49

Ja tam expertem militarnym nie jestem ale wiem ?e jak dostane M63 to zrobie tako sieke ?e wszystkie 3 frakcje sie zjednocoz zeby mi dokopa?. OO jezuuuu. Jak ja kocham m63, i w mgs3 jeszcze ten krzyk przy strzelaniu muaa. Niewazne jakies tam bazooki, socomy, m4 (bo ak moze byc) wszystko lezy przy m63. :D
So long as we reamin loyal to our countries, soldiers like us need nothing to belive in.-BIG BOSS

Fighting was the only thing i was good at, but at least i always fought for what i belived in.-GRAY FOX
oldsnake
banan

Postprzez Snake VR » N paź 15, 06 16:59

A mi wystarczy dobry karabin albo snajperka. Lubie bawic sie w snajpera czasami w grach. Oczywiscie wszystko zalezy od tego jak mam zamiar przechodzic gre , czy ma to byc na Rambo czy moze po cichu
Snake VR
banan

Postprzez Old Snake » Pn paź 16, 06 18:12

mam nadziej? ?e nie b?dzie ju? arcy genialnego pomys?u kojimy z broni? na strza?ki usypiaj?ce

Dlaczego? Dla mnie by?o to zabawne, a po zatym nie ka?dy chce zabija? przeciwnika. Pistolet na strza?ki mo?e by?, a jak to? nie chce to nie musi go przecie? u?ywa?.

Ja tam expertem militarnym nie jestem ale wiem ?e jak dostane M63 to zrobie tako sieke ?e wszystkie 3 frakcje sie zjednocoz zeby mi dokopa?

Chyba chodzi?o ci o M60. Nie s?dze by Pan Kojima nagradza? graczy za robienie sieki w grze, raczej za cich? infiltracje.
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Wt paź 17, 06 20:58

ale có? BB a SS to te? ró?ne typy osób, jako? nie wiedze zeby snake biega? woko?o i zmiata? wszytskich M-60.
SS to zawsze jako? mi sie kojarzy? z wybuchami i broni? z tym zwi?zan?.
BB to bardziej pod rambo, karabiny itp.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Powrót do Metal Gear Solid 4