Big Boss a MGS 4

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Big Boss a MGS 4

Postprzez Szpaner » N paź 14, 07 22:28

Jak sądzicie co Hideo wymyślił wstawiając z powrotem Big Boss`a do MGS`a i jaką role on odegra w Guns Of Patriots
Szpaner
Coward Duck

Postprzez uci » Pn paź 15, 07 07:39

kto powiedział że BB wogóle pojawia się w MGS4 ? Naked Snake odegrał przecież swoją role w MGS3 i MPO...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Szpaner » Pn paź 15, 07 11:45

Pisząc ten temat sugerowałem się tym ze na Oh w dziale postaci z MGS`a 4 prawdopodobie jest fota Big Boss`a i zastanawiam sie czy zyje ;/ gdyż widząc fotke Big Boss`a Metal Gera 2 wygladał młodziej a z tego co mi wiadomo trupy sie niestarzeją
Szpaner
Coward Duck

Postprzez Gac666xx » Pn paź 15, 07 12:07

What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Szpaner » Pn paź 15, 07 13:52

Dzięki za te tematy dzięki temu wpadłem na taki tor myslenia ze Big Boss wcae nie musi być martwy może zrobili z nim to samo co Grey Foxem moze po części jest cyborgiem tymbardziej ze Grey zginął mniejwięcej wtedy co Big Boss a jednak ten fak nieprzeszkodził mu na Shadow Moses wic czemu nie miałby powrócić Big Boss jeżeli moje przypuszczenia sa trafne moze być naprawde ciekawie
Szpaner
Coward Duck

Postprzez Pabian01 » Pn paź 15, 07 16:40

Jako cyborg? Odpada, Hideo pewno zdjae sobie sprawe ze kolejny cyborg zwlaszcza BB bylby przesada. Powroci w formie retrospekcji, dowiemy co sie z nim dzialo dokladnie podczas SM i pozniej. Jesli mnie pamiec nie myli to bodajze na Zanzibarze czytalem ze Vamp zostal STWORZYNY. Jest on niesmiertelny, wiec moze i BB tez jest. Opcja cyborga jest nie do przyjescia :P
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Szpaner » Pn paź 15, 07 17:26

Jeżeli Big Boss byłby nieśmiertelny jak Vamp to jakim cudem Armia USA w MGS`sie miała xiało Big Boss`a chyb ze w MGS 3 medycyna ruszyła do porzodu i poprosu zastapiki mu uszkodzone narządy
Szpaner
Coward Duck

Postprzez uci » Pn paź 15, 07 22:34

Z czasów MGS sa Arty pokazujące BB zamrożonego czy jakoś otoczonego przez naukowców, którzy pobierali z jego martwego ciała DNA do terapi genowej.

Co dalej co do Vampa, on nie został stworzony, on został odbudowany przez nowoczesną cywylizację, a ponieważ on sam mówi że raz już umarł, to znaczy że zmieniono go w wampira, a nie stworzono wampirem.

I ostatnia sprawa, Saladin juz o tym wspominał, ten ART zrobil Shinkawa, nie kontaktując się z Kojimą i wrzucił tam swoją wizej MGS4, stąd niemowlak w dłoniach raidena, młodszy wygląd snake'a itp. W tym Zombie - Boss
uci
Uber Big Boss

Postprzez IroSnake » Śr paź 17, 07 12:55

Moze Big Boss powróci w jako duch coś jak The Sorrow i ukazywał by się Solidowi
IroSnake
Inkarnacja VR

Postprzez Pabian01 » Śr paź 17, 07 13:51

Sorrow tak robil gdyz za zycia byl medium, a z tego co mi wiadomo BB takowym nie byl ;).
Moze okaze sie ze tak jak z Liquid Ocelotem. Ktoras z postaci kiedys stracila jakas czesc ciala i zastapili ja czescia od BB, ale ta opcja tez odpada bo za duzo bylo tych przeszczepow.
Wczesniej chcialem by BB ukazal sie zywy w MGS4 teraz zostaje przy retrospekcjach i opowidaniach od innych postaci. [moze bedzie tak ze jakas postac zacznie nam opowiadac o BB, ale bedzie to opowiadanie ineraktywne tzn. my bedziemy sterowac BB :D byloby ciekawie, ale podobno Snake ma byc jednyna grywalna postacia]
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Szpaner » Śr paź 17, 07 16:39

Moze wysunę śmieszną teze ale może Big Boss wcale nie zginął na Zanzibar moze miał idealnego klona i to klon walczył ze Snakiem i został zabity, a tak naprawdę prawdziwy Big Boss sie gdzieś ukrywał przed Patriotami
Szpaner
Coward Duck

Postprzez Blady » Śr paź 17, 07 17:11

W Portable Ops Kojima pokazał, że poprzednie części sagi (przed "Solid") wiele go nie obchodzą, są jedynie punktem wyjścia. Przeca gdyby nie MGS1 to byśmy się nie dowiedzieli, że Big Boss jest ojcem Snake'a, więc nie przyjmujcie niczego za pewne.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr paź 17, 07 22:01

no ale walka z klonem na zanzibarze?

równie dobrze mozna by ożywić GF i wogole...

Wydaje mi się że BB będzie wracał przy tych wspomnieniach przypisanych pod kółkiem. Sceny z 3jki, MPO i arty.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Szpaner » Cz paź 18, 07 11:18

Może i masz rację ale tak czy inaczej będzie trza zagrać by dowiedzieć się na pewno jak to będzie z tym Big Bosse`m, osobiście wolałbym by wrócił Big Boss Resurection :iconbiggrin:
Szpaner
Coward Duck

Postprzez uci » Cz paź 18, 07 17:25

ja znów licze na to że jak nie ożywiono go do tej pory, to w 4ce tez go zostawią.
:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Szpaner » Cz paź 18, 07 23:40

A moze specjalnie zwlekali z powrotem Big Boss`a aż do tego momentu wiem na pewno to że Hideo napewno nas czymś zaskoczy zresztą nie pierwszy raz i nie ostatni mam nadzieje :iconbiggrin:
Szpaner
Coward Duck

Postprzez uci » Pt paź 19, 07 22:05

no własnie, ale ożywienie BB nie będzie wcale aż tak zaskakujace. Prędzej zaskoczy mnie np. śmierć meryl czy coś.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Szpaner » So paź 20, 07 02:28

uci napisał(a):no własnie, ale ożywienie BB nie będzie wcale aż tak zaskakujace. Prędzej zaskoczy mnie np. śmierć meryl czy coś.

No tak ale to juz jakby było przerabiane przecież jedno z zakończeń MGS`a przedstawiało Smierć Meryl i aż momentu gdy zaczeły pojawiać się informację o MGS 4 trufno było powiedzieć które zakończenie było tym oficjalnym a brak Meryl w MGS 2 że to ze smiercią Meryl było oficjalnym zakonczeniem ale wracając do tematu sam fakt pojawienia sie Evy jest dla mnie dziwny wczesniej jakoś jejniebyło nawet wzmianki a tu nagle się pojawia może ma to jedynie przedstawić bardziej postac Big Boss`a i rozwiazać zagadkę dlaczego zdradził swój kraj moze to między inymi Snake jest pokazany przy grobie The Boss
Szpaner
Coward Duck

Postprzez uci » So paź 20, 07 02:32

hmm bo Eva jako tako pojawiła się dopiero w MGS3, więc troche dziwne żeby miały się wzmianki oniej pojawić w MGS1/2. Zagadke dlaczego BB zdradza kraj masz rozwiazana juz przeciez w MGS3/PO, a co do grobu..hmm to juz idzie na off.
A co do BB, on miał juz swoje 5 minut, nawet 2 razy, MGS4 to gra o Solidzie i jego walce z bratem.
A skoro ma byc to ostatnia gra z Solidem, po co ozywiać BB na te przyslowiowe 5 minut pod koniec fabuły.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Szpaner » So paź 20, 07 16:04

No ok ale Snake niewie
Szpaner
Coward Duck

Postprzez Solidny » So paź 20, 07 22:46

uci napisał(a):hmm bo Eva jako tako pojawiła się dopiero w MGS3, więc troche dziwne żeby miały się wzmianki oniej pojawić w MGS1/2. Zagadke dlaczego BB zdradza kraj masz rozwiazana juz przeciez w MGS3/PO, a co do grobu..hmm to juz idzie na off.
A co do BB, on miał juz swoje 5 minut, nawet 2 razy, MGS4 to gra o Solidzie i jego walce z bratem.
A skoro ma byc to ostatnia gra z Solidem, po co ozywiać BB na te przyslowiowe 5 minut pod koniec fabuły.

Bo to "ostatnia część" i muszą być wszyscy, oto dlaczego :)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » N paź 21, 07 09:42

No ale Fox Hound, Dead Cell, Cobry, Fox, Olga ? (wymieniac dalej) też mają być?:>
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pn paź 22, 07 21:41

uci napisał(a):No ale Fox Hound, Dead Cell, Cobry, Fox, Olga ? (wymieniac dalej) też mają być?:>

Pewnie w tych opcjonalnych retrospekcjach (Olga koniecznie jako matka Sunny).
Zresztą ja tylko podałem powód jakim mogą się sugerować twórcy ;p

Big Boss niech się tam nawet pojawi, chociażby jako umysł uwięziony w zniszczonym ciele (próba wskrzeszenia). Liquid mógłby tego próbować by się zemścić na nim, pokazać co udało mu się stworzyć. Dodatkowe upokorzenie, ponieważ BB byłby wrakiem człowieka.

Trochę pofantazjowałem, ale czy można inaczej próbować przewidzieć scenariusz? ;)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez phsx » Pn paź 22, 07 22:15

My(wy) się tu wysilamy nad przewidywaniem a Kojima i tak nam takiego wała zrobi, jakiego nikt się nie spodziewa i te przewidywania będzie można między bajki włożyć. Przynajmniej ja tak uważam. On wie, że to musi być coś czego fani się nie spodziewają.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez uci » Pn paź 22, 07 22:53

no ale tak mowimy, o Liquidzie chcącym zalatwić BB...
A snake?
Wydaje mi sie ze wlaka braci bedzie znacznie ciekawsza
uci
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Wt paź 23, 07 14:36

Dla mnie niestety sam motyw walki braci zalatuje sztampą i liczę na to, że Kojima tak naprawdę pokaże to inaczej, niż się zapowiada. Zlecenie zabicia Liquida to powtórka z rozrywki, Snake znowu wykonuje dla kogoś zadanie, Liquid jest "zły", chociaż scena na Arsenal Gear zapowiadała bardzo ciekawe rozwinięcie wątku stosunków między braćmi. Solid Snake vs Liquid Snake to dla mnie gorszy pomysł niż Solid Snake vs Big Boss, tego drugiego przynajmniej nie widzieliśmy jeszcze w 3D :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Szpaner » Wt paź 23, 07 15:39

kotlet_schabowy napisał(a):Dla mnie niestety sam motyw walki braci zalatuje sztampą i liczę na to, że Kojima tak naprawdę pokaże to inaczej, niż się zapowiada. Zlecenie zabicia Liquida to powtórka z rozrywki, Snake znowu wykonuje dla kogoś zadanie, Liquid jest "zły", chociaż scena na Arsenal Gear zapowiadała bardzo ciekawe rozwinięcie wątku stosunków między braćmi. Solid Snake vs Liquid Snake to dla mnie gorszy pomysł niż Solid Snake vs Big Boss, tego drugiego przynajmniej nie widzieliśmy jeszcze w 3D :).

A MGS 3 jak sądzisz kto tu był postacia grywalną ok podpowiem ze Big Boss zanim dostał ten przydomek więc on też jest w 3D
Szpaner
Coward Duck

Postprzez Boras » Śr paź 24, 07 10:47

Szpaner napisał(a):
kotlet_schabowy napisał(a):Dla mnie niestety sam motyw walki braci zalatuje sztampą i liczę na to, że Kojima tak naprawdę pokaże to inaczej, niż się zapowiada. Zlecenie zabicia Liquida to powtórka z rozrywki, Snake znowu wykonuje dla kogoś zadanie, Liquid jest "zły", chociaż scena na Arsenal Gear zapowiadała bardzo ciekawe rozwinięcie wątku stosunków między braćmi. Solid Snake vs Liquid Snake to dla mnie gorszy pomysł niż Solid Snake vs Big Boss, tego drugiego przynajmniej nie widzieliśmy jeszcze w 3D :).

A MGS 3 jak sądzisz kto tu był postacia grywalną ok podpowiem ze Big Boss zanim dostał ten przydomek więc on też jest w 3D

Tak masz racje ale kotletowi bardziej chyba chodzi o to ze pojedynek pomiedzy Solidem a BIGBOSSEM nie byl jeszcze w 3D :P
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez uci » Śr paź 24, 07 11:16

no ale był pojedynek z cyborgiem Ninją, więc walka z BB w 4ce wyglądała by podobnie. Ale skoro ma byc to ostatnia gra z Solidem, wiec co ożywic BB zeby go zabić?
mamy Liquida (zły) Solida (dobry) i w końcu to się musi skończyć.

SS z BB walczył dwa razy, a z Liquidem tylko raz ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Szpaner » Śr paź 24, 07 11:51

Żeby być bardziej dokładnym to Solid walczył z Liquidem tylko w jednej grze ale walczyli ze sobą 3 razy

Snake vs Chelikopter
Snake vs Metal Gear Rex
Snake vs Liquid (na pięści)

A jeżeli chodzi o Big Boss`a to kto mówi ze on musi być ponownie tym złym może połączy siły z Solidem przeciwko Liquidowi/Ocelotowi
Szpaner
Coward Duck

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4