To jest grób The Boss...

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Kazek » Wt sty 30, 07 20:23

No to zgadleś uci, choć nie do końca. Mialem ostatnio taka schizujacą teorie ze to grób Solid Snake'a, który zginal z powodu FoxDie gdzies tak po zakończeniu MGS2, a postac która salutuje przed jego grobem to... Solid Snake a dokladniej jego pamieć w ciele Big Boss'a o czym dowiedzielibyśmy gdzies tak pod koniec MGS4, wyjasnialo by to wiele watków np. pomieszanie z kolorem oczu, wstrzykiwanie sobie tej tajemniczej substancji aby żyć. A wszystko byloby sprawką patriotów, ich nowy projekt mający na celu zatrzymanie Liquid Ocelota:D :P Nie zdziwia mnie żadne komentarze...
Kazek
Running Man

Postprzez Solidny » Wt sty 30, 07 21:22

Ok... Ale po co wkładać pamięć SS do ciała BB, który jest dużo mniej sprawny? Już prędzej ciało SS z pamięcią BB, który salutuje nad grobem The Boss.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Wt sty 30, 07 22:02

no jakby mieli już gdzies wkłądac pamięć SS to raczej do kolejnego cyber-ninjy ktorych to chyba tam mają gdzieś całą fabrykę.

tylko po co SS miałby sam sobie salutować?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Pn lut 19, 07 17:26

Ja tam teraz stoję za tezą że to grób Raidena. Po ostatnich newsach można wywnioskować że zginął gdzieś po wydarzeniach na BS, być może w jakiejś misji w której mógł uratować świat robiąc coś heroicznego. Teraz Snake przychodzi nad jego grób i salutuje co jest bardziej prawdopodobne niż to że salutował by na grobem The Boss, której nie znał i nie miał z nią nic wspólnego czyli inaczej niż z Raidenem, z którym mógł się zaprzyjaźnić. W końcu trochę razem przeżyli. No i przychodzi jak na grób przyjaciela. Poza tym napisy na nagrobku niczego nie wykluczają data 19XX oznacza datę urodzin, no a Jack urodził się jeszcze w XX wieku. Reszta wydaje Mi się jest specjalnie stylizowana na to żeby scena przypominał zakończenie MGS 3. Ot nawiązanie.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kotlet_schabowy » Pn lut 19, 07 17:33

W sumie bardzo ładna teoria, ale ja mam jeszcze swoją :

większość przeciwników teorii, że Solid Snake salutuje nad grobem The Boss pyta : "skąd zna jej historię ?". Na tę kwestię przynajmniej mogę odpowiedzieć : z dysku, który zawierał też informacje o Patriotach (MGS2). Wiemy, że znajdowały się tam dane dotyczące niechcianych informacji, które miały być zawsze niszczone przez GW. Proste więc, że Patrioci chcieli też tuszować prawdziwą historię The Boss. Tyle.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pn lut 19, 07 17:39

No kotlecie wspominałem o tym gdzieś w Przypuszczeniach, ale imo ważniejszym pytaniem jest nie "skąd Snake wie" ale "dlaczego salutuje". Dlatego wolę grób Raidena, ostatnie fakty mogą na to wskazywać.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kotlet_schabowy » Pn lut 19, 07 17:45

Czasami najprostsze wyjaśnienie może być dobre : na pytanie dlaczego ? odpowiem : z szacunku, po prostu. Jednak zgodzę się, że wersja z Raidenem pasuje do MGS 4.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pn lut 19, 07 17:48

Ale jakby nie było nie znał jej. Wiesz to trochę bez sensu jeśli miałoby to wyglądać tak: Snake dowiaduje się o The Boss, myśli sobie jakim to ona była wspaniałym i szlachetnym żołnierzem - odświętnie się ubiorę i walę na jej grób :?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Kazek » Cz lut 22, 07 23:07

Dla mnie wszystko jest jasne... to grób The Boss, a wystarczy mi tylko jeden znak - kwiaty na cmentarzu...
Kazek
Running Man

Postprzez SaladinAI » Cz lut 22, 07 23:15

Kazek napisał(a):Dla mnie wszystko jest jasne... to grób The Boss, a wystarczy mi tylko jeden znak - kwiaty na cmentarzu...

Teraz to dopiero pojechałeś...leże, kwiczę i udaję żółwia!
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Cz lut 22, 07 23:48

Kazek napisał(a):Dla mnie wszystko jest jasne... to grób The Boss, a wystarczy mi tylko jeden znak - kwiaty na cmentarzu...

Aż tak dobrze znasz się na kwiatach?? :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Anik » Cz lut 22, 07 23:52

Ciekawe czy te też zmieniają kolor :)
Anik
Crying Wolf

Postprzez Kazek » Pt lut 23, 07 00:04

A co jestescie slepi wiadomo ze kwiaty jako symbol sa lepsze od niesamowitych historii ze to grob Raidena (vide Saladin ) :d co jak co, ale po Solidzie najmniej bym sie spodziewal zeby salutowal nad grobem Raidena ;d
Kazek
Running Man

Postprzez Solidny » Pt lut 23, 07 01:58

Przesadzasz, mimo, iż go pojechał, to jednak kumpel.

Ja i tak uważam, że to grób The Boss. Snake nawet nie musiał wiedzieć nic o niej. Cholera, ja też bym chyba zasalutował, jakbym zobaczył grób z napisem "In memory of a Patriot who saved The World".

Sam Kojima przyznał, że kwiaty na cmentarzu to nawiązanie do The Boss (ale czyj grób to nie powiedział).

Co do Raidena - ciekawe czy te daty na grobie to Hideo wcisnął potocznie mówiąc dla jaj. Bo nie wydaje mi się by zmarł przed 2000 rokiem. Jeśli jest inaczej to lecę zagrać znów w MGS2, szpilanie młodym, gibkim i ślicznym zombie to niesamowite przeżycie zapewne.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Pt lut 23, 07 11:37

Z drugiej strony popatrzcie. Gdyby to był grób Raidena to by jedna rzecz się zgadzała.

Raiden w MGS 4 jest już martwy, podtrzymywany przy życiu przez exoszkielet. Tekst "Tym razem to ja bede ratował ci życie" może oznaczać, że Snake nie wiedział, że Raiden jeszcze żyje i był w szoku jak go zobaczył. Salutowanie przed grobem mogło być właśnie dla Raidena, ale daty szczerze mówiąc mogą się nie zgadzać (nie pamietam co tam było). Jednak w miare sensownie to wygląda.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt lut 23, 07 11:41

ale znów, nie pasowałby klimat, bo jak to nie jest grób The Boss, to kogoś podobnego do the boss, żeby pasował klimat.

bo skoro raiden jest stylizowany na Foxa, to by odpadał grób z jego ciałem, bo fox też grobu nie miał.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666x » Pt lut 23, 07 11:45

Jednakże właśnei to mogą być lekkie różnice, końcu po kiego grzyba taka kalka. The Boss mi wogóle nie pasuje, bo Snake jej nie znał i ciężko byłoby żeby miał poznać skoro o The Boss praktycznie nic nie było wiadomo z racji tego, że była to tajemnica. Ewentualnie może to być ktoś inny jeszcze, ale definitywnie nie The Boss.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Pt lut 23, 07 12:23

Może mi ktoś przesłać w miarę wyraźne zdjęcie tego grobu z MGS4?
Zobaczymy co ja wymyślę

A co do Raidena
Nie wszystko musi być takie same jak było z Grey Foxem
W każdym razie modle się o to :D
Anik
Crying Wolf

Postprzez SaladinAI » Pt lut 23, 07 13:53

ale daty szczerze mówiąc mogą się nie zgadzać

No tam było widać, z tego co pamiętam, tylko pierwsze cyfry: 19XX XXXX.

co jak co, ale po Solidzie najmniej bym sie spodziewal zeby salutowal nad grobem Raidena ;d

To od kiedy Solid tak nie lubi Raidena? Dużo razem przeszli, zaś po wydarzeniach na BS musieli pozostawać w kontakcie.

A co jestescie slepi wiadomo ze kwiaty jako symbol sa lepsze od niesamowitych historii ze to grob Raidena

Pewnie. Swego czasu czytałem najgłupszą teorię na ten temat. A chodziło tam że kwiaty które zostawił BB na cmentarzu rozrosły się i dlatego otocznie grobu tak wygląda :? To co mówisz to niemal podobne, ale pomyśl raz jeszcze. Kojima to wielki mąciciel. Po obejrzeniu trailerów MGS 2, każdy stwierdził że ninja tam występujący to Fox. W końcu nawet te same teksty strzelał. A jak wyszło? Więc pomyśl jeszcze raz o symbolach...natomiast jeśli będę się mylić i grób okażę się grobem The Boss to nakopiesz Mi niemiłosiernie (po tym jak rozprawię się z Hideo).
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Poganski TROLL » Pt lut 23, 07 14:11

Gac666 napisał(a):Jednakże właśnei to mogą być lekkie różnice, końcu po kiego grzyba taka kalka. The Boss mi wogóle nie pasuje, bo Snake jej nie znał i ciężko byłoby żeby miał poznać skoro o The Boss praktycznie nic nie było wiadomo z racji tego, że była to tajemnica. Ewentualnie może to być ktoś inny jeszcze, ale definitywnie nie The Boss.

To jest wg Ciebie wystarczajacy (decydujacy) argument przemawiajacy ze tym, ze nie jest to grob The Boss? Jezeli tak to polecam ten temat http://www.metalgearsolid.org/forum/viewtopic.php?t=9900

Jednak jezeli sa jeszcze jakies inne argumenty to naprawde chetnie ich wyslucham :)

I jeszcze cytat... Kojima zapytany w jednym z wywiadow czyj to grob odpowiedział: "I'll leave that to your imagination! I'll give you a hint: It's probably the person you're thinking of. "
Ostatnio edytowano Pt lut 23, 07 14:23 przez Poganski TROLL, łącznie edytowano 1 raz
Dwa Trolle: Duncan i Adam Jones ;)

http://ja.gram.pl/TROLL14
Poganski TROLL
Fire Trooper

Postprzez Anik » Pt lut 23, 07 14:21

Jakoś to że Liquid mu o THe Boss powiedział jakoś mnie nie przekonuje...
może prędzej Ocelot ale po co miał by to robić?
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » Pt lut 23, 07 14:31

Hmm jesli to bedzie The boss to bedzie troche za latwe ;d ... to musi byc ktos inny -_- Osobiscie chcialbym zeby byl to grob Foxa ^^ bo to byl jedyny przyjaciel Snejka ze tak powiem...
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Poganski TROLL » Pt lut 23, 07 14:38

Ostatnio edytowano Pt lut 23, 07 14:42 przez Poganski TROLL, łącznie edytowano 1 raz
Dwa Trolle: Duncan i Adam Jones ;)

http://ja.gram.pl/TROLL14
Poganski TROLL
Fire Trooper

Postprzez Kazek » Pt lut 23, 07 14:41

Na grobie wyraznie widac date 192x-1964 (sprawdzcie wersje HD trailera), wiec Boze czy tak trudno niektorym zaakceptowac ze to grob The Boss :wink: jesli nie widac za dobrze dat to początki napisu widac w miare ( who saved the world)
Ostatnio edytowano Pt lut 23, 07 14:46 przez Kazek, łącznie edytowano 1 raz
Kazek
Running Man

Postprzez Anik » Pt lut 23, 07 14:45

Z Foxa zbyt wiele nie zostało, ale grób zawsze można postawić symbolicznie

Tylko właśnie to "Who (widać kawałek litery S)...The Wo..."
Tyle doczytałam, i wszystko jasne :)
Jestem pewna że to grób The Boss w 95%

Edit
Tak tylko ja patrzałam na inne zdjęcie - mniej wyraźne i tyle zobaczyłam
a to co teraz jest to widać wszystko :P
I jeszcze 19XX-19XX
Ostatnio edytowano Pt lut 23, 07 14:51 przez Anik, łącznie edytowano 2 razy
Anik
Crying Wolf

Postprzez Infernal Warrior » Pt lut 23, 07 14:47

Ja tam widze "Who saved the world" i datę 19XX - XXXX. Logicznie na to patrząc to jest grób The Boss ale przy Kojimie mozna zapomniec o logice wiec nie wydaje mi sie zeby to byl grob The Boss - zbyt proste by to bylo :wink:
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez wredny » Pt lut 23, 07 14:50

Mam nadzieje ze nie... nagle SS dowiedzial sie o The Boss! omg ;/ (nie moge sie z tym pogodzic i sie nie pogodze! xD) Dowiemy sie po premierze gry :P... Czekam na nowy trailer , chce cos zobaczyc nowego.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Anik » Pt lut 23, 07 14:53

Też bym chciała żeby to nie był grób The Boss (hłehehehe)
Ale wszystko na to wskazuje
A może Kojima zmieni nagle zdanie do tego czyj to grób będzie :/
Anik
Crying Wolf

Postprzez Bizon » Pt lut 23, 07 16:10

Ja na tych zdjęciach nic nie widzę więc nie będę się sprzeczał :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Solidny » Pt lut 23, 07 17:09

Infernal Warrior napisał(a):Ja tam widze "Who saved the world" i datę 19XX - XXXX. Logicznie na to patrząc to jest grób The Boss ale przy Kojimie mozna zapomniec o logice wiec nie wydaje mi sie zeby to byl grob The Boss - zbyt proste by to bylo :wink:

Przecież data śmierci jest najwyraźniejsza. Już prędzej widziałeś XXXX-19XX. Rety, ludzie... zabawne, że każdy widzi to co chce :P.

Kazek, grób o którym mówisz, że widać na nim tyle, to grób The Boss z MGS3. Dali dla porównania :roll:
Solidny
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4