Beauty and the Beast

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez SaladinAI » Cz sie 23, 07 21:05

Pytanie: Famitsu podaje że 75% procent tych postaci to kobiety. Jednak po zdjęciach aktorek od razu widać że wszystkie postacie to kobiety. O co chodzi?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz sie 23, 07 21:08

Saladin chyba zle mnie zrozumiales.
Famitsu napisalo ze caly BAB to kobiety, a ja napisalem ze to info pewne na 75% bo a) nie bylo potwierdzenia ze strony Konami b) nie tlumaczyl tego czlowiek, ktory normalnie tlumaczy rzeczy z Japonskiego.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez barth » Cz sie 23, 07 21:58

tylko mi sie wydaje że pani Mieko wygląda jak facet(sorry za offtop, ale może to jest właśnie to 75% :D )
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666xx » Cz sie 23, 07 22:23

Anik napisał(a):
Gac666 napisał(a):Tak to wiemy. Ale coś musiało ten szok między innymi wywołać.

Niekoniecznie wybuch bomby 5 metrów od człowieka jest już tak traumatycznym przeżyciem.

Tak,tylko ty zacząłeś pisać o alkoholizmie i o tym że się nad nią partner znęcał.Więc pozwoliłam sobie "przypomnieć".

No, ale np. Octopussy żyła w okresie wojen, widziała różne rzeczy, piła ile wlezie, nabawiła się depresji i objawiło się to tym, że teraz psychodelicznie i groteskowo stara się roześmiać publiczność poprzez rozszarpywanie napotkanych ludzi. Oczywiście to tylko luźny przykład.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 22:36

Ale w sumie, 90% samobójstw z powodu wojny popełniaja ludzie którzy już mieli skrzywienie psychiczne. Więc każda z nich mogła zostać jakos skrzywiona w dzieciństwie (mieć dzieciństwo jak raiden lub coś).
Potem trafaiają na front, ogladają towrzyszy ginacych dzień w dzień. Kumpel z którym jesz obiad, na kolacje kopiesz mu grób. Od tego można zechizować.
Ludzie psychiczni zaczynają sobie samo jakoś z tym radzić. Np. śmiać z tego wszytskiego -> choroba się rozwija -> pole bitwy pełne trupów jest smieszne, zabicie kogoś jest zabawne, sprawia przyjemność. Ale samemu cięzko tego dokonać, cialo ludzkie łątwo zniszczyć.
Cybrogizacja - władza i siła uzalezniaą i powodują rozrost chorób lub skrzywień psychicznych. Skoro nikt nie da mi rady, to nie musze się bac, można się smiac do woli.
Choroba się rozwija...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Zychu(snipershit) » Pt sie 24, 07 13:11

To ja napisze swoje odczucia. Na początku brakowało mi trochę normalniejszych bossów, tak ja Ocelot czy Sniper Wolf, nie jakiś magicznych. Ale czym dalej poznaje i oglądam trailer. Narzekać ze są aż przesadzeni. W MGS 2 Vamp też był przesadzony bo był nieśmiertelny a walczyc się z nim dało. Ci bossowie są schizowi, ale pewnie pokonać się ich da, jak na każdego bossa bedzie jakis sposób. Ci bossowie są schizowi i przerażający, pewnie jak ktoś by się spalił i grał w MGS4 widząc tych bossów sam by skrzywił się ;D. A z Tym Scream Manitsem widać że ma laleczki Mantisa i Sorrow, sądzę że to oznacza że przejął ich moce, i to się wydaje orginalne.
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez phsx » Pt sie 24, 07 13:44

Zauważyłem coś dziwnego, w 3,45 min trailera (tego z http://www.metalgearsolid.us/gc.wmv ) gdy kamera pokazuje Screaming Mantis, wykonuje on/ona taki ukłon, kładąc jedną rękę na klatce piersiowej. Nie ukłaniał się tak czasem Mantis w którymś filmiku? Albo ktoś inny? Jestem prawie pewny, że skądś znam ten ruch ;-)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Sage » Pt sie 24, 07 13:46

vamp
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez phsx » Pt sie 24, 07 13:49

Gdzie kiedy? Musze to obejrzeć.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Zalew » Pt sie 24, 07 13:55

A tu są zdjęcia w wysokiej rozdzielczości: Mantisa, Wolfa, Ravena i Octopusa

StinG przed bodajże rozpoczęciem walki z Raidenem, poszukaj sobie na you tube :P
Zalew
Night Sight

Postprzez Rafał » Pt sie 24, 07 13:57

StinG napisał(a):Gdzie kiedy? Musze to obejrzeć.

Ukłon Vampa widać chociażby w walce Raidena na Big Shell, wykonuje on charakterystyczny ukłon :).
http://www.youtube.com/watch?v=ztecwfpsZbA
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez kul2 » Pt sie 24, 07 13:58

A tu są zdjęcia w wysokiej rozdzielczości: Mantisa, Wolfa, Ravena i Octopusa

Od wczoraj sa w galerii MGS4.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Rafał » Pt sie 24, 07 14:01

Wracając do zdjęć w wysokiej rozdzielczości. Zauważyliście na zdjęciu Mantisa, kukiełki Psycho M. i The Sorrow :P ?
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez Sage » Pt sie 24, 07 14:01

walka z nim przed spotkaniem z emmą na przykład.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt sie 24, 07 14:06

Zauważyliście na zdjęciu Mantisa, kukiełki Psycho M. i The Sorrow ?

Kilka razy na 6 stronie przypuszczen ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Morikage » Pt sie 24, 07 14:09

Odnośnie Mantisa zauważyłem jeszcze jedną rzecz. W dwóch momentach (3:19 i 3:25) wykonuje gest ręką, coś jak machnięcie, po którym pozostali bossowie odchodzą z miejsca walki. Odnosze wrażenie że Mantis może równiez nad nimi mieć kontrolę. Natomiast ukłon na końcu wykonuje wyraźnie w stronę Snake'a, jak gdyby cały czas wiedział że ten obserwuje wszystko z ukrycia.
Morikage
Machinegun Kid

Postprzez phsx » Pt sie 24, 07 14:25

Może to była, pewnego rodzaju demonstracja oddziału? I na końcu ukłon, że to dla Snake'a ten show :)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Uzion » Pt sie 24, 07 15:07

I nie zabijaja go, poniewaz jest im do czegos potrzebny... Znowu zostaje wykorzystany! Nieeee... To tylko moja wyobraznie to nie moze sie kolejny raz powtorzyc... Prawda?
Uzion
The Fury

Postprzez Zychu(snipershit) » Pt sie 24, 07 15:34

A widzeliscie ten mantis nie kontrolował żołnierza przy pomocy umysłu, tylko jak kukiełke przy pomocy linek, widać te linka jak sie przejrzycie
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez uci » Pt sie 24, 07 17:51

no tez już było mówione :P

A ukłon mantis nie kończnie musial być do SS. Jej drugą laleczką był The sorrow, więc to moze jakiś hołd dla poległych/zabitych żołnierzy, albo coś.
uci
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Pt sie 24, 07 18:39

Może i tak, hołd dla swoich 'idoli' :) Ale ciekawe skąd ona ich zna.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Blady » Pt sie 24, 07 18:59

Oczywiście, że nie tak, wiem, że w MGS nic nie jest pewne, ale na Boga, przestańcie głupoty prawić!! TO JASNE, że to ukłon pod koniec spektaklu- Solid obserwuje trupy, był to pokaz siły, żaden ukłon do fanów...przestańcie jakieś spiskowe teorie dziejów tworzyć...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt sie 24, 07 19:29

Co do linek wydaje mi się że są one tylko jako "iluzja". żołnierz kontrolowany jest przez psychiczne moce mantis, a ludzie wokoło (lub tylko gracze) widzą sznurki dla zwiększenia efektu "władcy marionetek".

A co do pokazu siły, niewiadomo czy był to pokaz siły. Moze chodzilo o zniszczenie tego spychacza, małe rugby, ukłon dla duchów zmarłych ( co po by wedle mnie pasowało, najpierw pokaz mocy a'la mantis, potem gest w stronę Sorrowa) i idziemy dalej.

Skoro Gekko mogły się pobawic arabami, to czemu nie bosowie?
uci
Uber Big Boss

Postprzez phsx » Pt sie 24, 07 20:31

Ja tylko żartowałem, dla mnie jasne jest, że to dla Snake'a.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez wredny » Pt sie 24, 07 21:06

Uklon ? Mnie sie wydaje ze poprostu tym ruchem Mantis sie cofnela...
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez wojnar » Pt sie 24, 07 21:19

Troszkę przegięci są ci bossowie. Ciekawe jakie będą strategie aby ich zniszczyć...
Wolfa nie da się zniszczyć zwykłą bronią, do tego jest szybki i zwinny, Raven szybko lata, więc ciężko będzie "ją" trafić, Mantis może kontrolować ruchy swoich przeciwników za pomocą linek, Octopus korzysta z OctoCam i potężnych macek, zdolnych zmiażdżyć człowieka...
Sądzę że to będą trudne walki...

A co do Mantisa i tego ukłonu to myślę że to jest skierowane do Snake'a, ponieważ w pierwszej scenie gdzie "ją" widzimy wydaje mi się że patrzy się na niego, do tego z góry miałaby dobry widok na całą okolicę więc raczej mogła go zobaczyć za samochodem, do tego ukłoniła się dokładnie w jego stronę a ten ukłon mógł oznaczać koniec "pokazu"...
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Zalew » So sie 25, 07 08:34

A czemu z góry zakładacie, że wszyscy członkowie B.A.T.B. to kobiety ? może byli wzorowani na modelkach a wcale kobietami nie są ? ^^ Np. taki Raven...
Zalew
Night Sight

Postprzez kul2 » So sie 25, 07 09:18

A czemu z góry zakładacie, że wszyscy członkowie B.A.T.B. to kobiety ?

Bo tak napisalo Famitsu.
Poza tym na stronie Konami przy hasle Beuty sa modelki, a przy Beast maszyny.
Dodatkowo pokazywano film w ktorym montowano na modelkach kulki do motion capture, a potem dawano szkice BATBU.

Zreszta sam Kojima w Lipsku powiedzial:
'Wojna stworzyla te paskudne bestie, ale pod nimi kryja sie piekne kobiety.' Nawet retorycznie zapytal widownie 'Czy te piekne kobiety wroca do ludzkiej postaci?'
Ostatnio edytowano So sie 25, 07 11:41 przez kul2, łącznie edytowano 1 raz
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » So sie 25, 07 09:35

No i zauważ że jedna z modelek nie jest drobniutka, więc mozna się domysleć że to ona będzie "grała" raven.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » So sie 25, 07 09:41

Polemizowalbym odnosnie tej drobnosci - http://www.maximonline.com/girls_of_max ... 1169&ind=5 ;) ale na tym zdjeciu na stronie 1 wyszla strasznie poteznie, coz charakteryzacja i odpowiedni ubior.
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4