TGSowy trailer

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez uci » Śr wrz 19, 07 19:51

pędze zasysać...
Ahh 2 h :(
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wredny » Śr wrz 19, 07 19:54

Komar to nie zaden Fox. Tam jest ich 2. To jakies PMC.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 19, 07 20:09

Ciekawe kto się dobiera do Naomi. Rex vs Ray. To będzie walka.

Zdaje mi się, albo polepszyli grafikę. MGS4 wygląda jak film. Scena w której skacze Ray jak by wyjęta z Advent Childern. ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Bizon » Śr wrz 19, 07 20:12

Jak było już mówione, wygląda na to, że walka REX vs. Ray rozegra sie wokół bazy na Shadow Moses.
Rzeczywiście grafika w wielu miejscach wygląda naprawdę super!
Ten Ray wygląda wręcz wspaniale!
Ogólnie, to chce jeszcze zobaczyć ten trailer w prawdziwym HD.
Będzie na co patrzeć...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 19, 07 20:15

Bizon napisał(a):Jak było już mówione, wygląda na to, że walka REX vs. Ray rozegra sie wokół bazy na Shadow Moses.
Rzeczywiście grafika w wielu miejscach wygląda naprawdę super!
Ten Ray wygląda wręcz wspaniale!
Ogólnie, to chce jeszcze zobaczyć ten trailer w prawdziwym HD.
Będzie na co patrzeć...

Ja już to przewidziałem ;) http://www.metalgearsolid.us/forum/view ... sc&start=0

Trailer w HD będę oglądał parę razy. Tak robię z trailerem BATBU. :)

Brakuje mi angielskich głosów. Zżyłem się z nimi.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez kul2 » Śr wrz 19, 07 20:17

To pieknie, ale moze zamiast pisac o tym co bedziesz robil napiszesz jakies spostrzezenia zwiazane z trailerem?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez wredny » Śr wrz 19, 07 20:18

Obejrzalem trailer juz kilka razy i co moge powiedziec? Hm pewnie juz i tak wszyscy wiedza ale... scena kiedy Raiden przygotowuje sie do walki dzieje sie kiedy wypowiada slowa "Snake teraz to ja bede cie bronil" (czy jakos tak) No i wyglada na to ze zostal powaznie ranny. (krawi w helikopterze).

Walka miedzy Snejkami w MG cudowna! ale jakos nie wierze ze bedziemy sterowac tym kolosem ;>

Naomi jest hot ! Jednym slowem.

Jak widac bedzie duzo smiechu w nowej czesci. Zakonczenie rozwala xD
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez uci » Śr wrz 19, 07 20:19

WOW....

Snake za sterami Rexa Vs. Ray, to będzie musiało być coś...

Ale i kolejne spoilery wychodzą...
FROGS maja buty jak Vamp, a wedle tekstu pracują oni dla Liquida, do tego ten umierający Raiden i Vamp z kolejną dziura w głowie.
To jest po prostu coś świetnego, trzeba obejrzec to znowu, ciekawe ile ukryto tam bajerów dla wprawnego oka.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Śr wrz 19, 07 20:23

Raiden...Raiden? ;(
Ubieram się na czarno i będe w żałobie przez całe następne 2 lata
Wygląda na to że w MGS każdy ninja musi umrzeć
Anik
Crying Wolf

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 19, 07 20:24

kul napisał(a):To pieknie, ale moze zamiast pisac o tym co bedziesz robil napiszesz jakies spostrzezenia zwiazane z trailerem?

Fajny był. Zwłaszcza końcówka.

Anik spokojnie. Raiden się wyliże.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez MasterMGS » Śr wrz 19, 07 20:27

Trailer full wypas dosłownie odleciałem!
Obrazek
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez komar737 » Śr wrz 19, 07 20:36

Troche uroczo-szczegolowych popierdolek, jakich sie dopatrzylem. Pyrysta.

Wozik pancerny rozwalajacy brame, lawirujacy miedzy Gekko itd. to wozik nalezacy do tego "kupca". Najwyrazniej bedziemy przed kims uciekac (tak jak w MGS3 i 1), a w srodku beda wszyscy "dobzi" (czterej pancerni i małpa).

Akcja w "podziemnym parkingu" to te samo miejsce (a nawet i sytuacja), w ktorym Meryl powiedziala "This is new FoxHound" na ktoryms z poprzednich trailerow.

Dywan, na ktorym rozlozone sa bronie, to dywan turecki, kroj klasyczny, wzor symetryczny. Wielokolorowy.

Ci super-zolnierze sa uzbrojeni w P90 (Sage is happy :P).

Zolnierze FH natomiast w M8.

Rex jest w takim samym stanie, w jakim go pozostawilismy (otwarta japa, rozwalony radar - nie rozumiem tylko braku DZIAŁA SZYNOWEGO ), co moze wskazywac na to, ze nikt wczesniej go nie "odgrzebal" z Shadow Mosess.

Wiem, ze to okrutne, ale Raiden tak naprawde nie umiera - to by bylo nie w stylu Kojimy. Ale spokojnie - moze jeszcze zdechnie.

W momencie, kiedy gromadka PCMow ostrzeliwuje wozik pancerny, w helikopterze znajdujacym sie w tle, stoi jakas kobieta (nie jakas, a Noami :) ).

Moze jeszcze poszerlokuje pozniej.

A teraz silne przypuszczenie: Naomi ( :love4: ) ma na szyji dog-taki Foxa..
komar737
banan

Postprzez uci » Śr wrz 19, 07 20:47

no w końcu to rodzeństwo...
Ale że nikt nie wpadł na to że nasz zamaskowany blondas to...
Johnny Sasaki (zamaskowany, z biegunką)

A co do Rexa, pasuje na tego z SH (podobne otoczenie, zniszcozny radar, zdemontowany Railgun) Pewnie Armia próbowała go naprawić, ale zrezygnowali bo pojawiły się raye. No a psyk otwarty bo inaczej nic się nie widzi.

No A Raiden napewno jest ciężko ranny = umierający, nie to co Vamp, temu to nawet seria w głowe chyba nieprzeszkodzi ( zauważyłem ze jak wstaje to mu bielmo z oczu znika, jak Peterowi z Heroes jak wracał do życia).

Frogs to kobiety <lol> czyżby Batbu bez pancerzy?
A moze w MGS4 już brakuje mężczyzn w armiach (oczywiscie za sprawą Solida) i zatrudniają płeć piękną?

A małpka wymiata, zarówno jak właściciel.
uci
Uber Big Boss

Postprzez komar737 » Śr wrz 19, 07 20:57

Ale że nikt nie wpadł na to że nasz zamaskowany blondas to...
Johnny Sasaki (zamaskowany, z biegunką)

PS1. Ten blondasek naprawde przypomina Sassakiego

Wiem, zlosliwy jestem.

A co do Rexa, pasuje na tego z SH (podobne otoczenie, zniszcozny radar, zdemontowany Railgun) Pewnie Armia próbowała go naprawić, ale zrezygnowali bo pojawiły się raye. No a psyk otwarty bo inaczej nic się nie widzi.

Jak juz wczesniej mowilem - to ten sam.
komar737
banan

Postprzez kul2 » Śr wrz 19, 07 20:59

Kilka skrinow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kogo on tu niesie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Śr wrz 19, 07 20:59

no wszytsko jasne ze to ten stary, znsizczenia, brak klap w wyrzutniach na kolanach. A railgun mi się jednak wydaje ze zdemontowany bo niepotrzebnie by zawadzał
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 19, 07 21:06

ColonelAI ostrzeżenie.

Trailer mnie troche zmieszał. Jakoś tak momentami strasznie mi zalatuje Power Rangers. Rex vs Ray? Ło matko nie wiem co myśleć o tym, ale nie bardzo mi to leży, szczególnie, że niby na shadow moses. Dobija szczególnie to, że to jest ten sam rex z jedynki. Czyż on nie płonął jak dobrze pamiętam?

Raiden przymierający... hmm wolałbym go nie uśmiercać.

Tak poza tym wygląda na to, że Otacon nie będzie tylko biernie się przyglądał akcji i sam popilotuje śmigłowiec.

W scenie gdzie PMC strzelają do Snakea na lotnisku oprócz naomi w pozycji "zaraz cos zniszczę" stoi Vamp.

Zaś ten oddział "super" żołnierzy oprócz bycia efektownym to nic więcej przypisać nie mogę. Takie ewolucje jak widać efektywnym ich nie zrobiła.

Scena z Snakiem i Johnym jest dziwna ponieważ Snake mówi iż broni nie odbezpieczył, a ewidentnie słychać mechanizm przeładowywania jak Johny zaczyna w niego mierzyć =='.

Zaś koleś z irokezem z FH przypomina mi Jack-5 (i jego odmiany) z Tekkena xD.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Śr wrz 19, 07 21:25

Muszę czekać do jutra, aż Gametrailers wrzuci trailer na swój serwer, by móc obejrzeć go w HD (mam za słabego kompa na typowe HD >.<).

Pierwsze spostrzeżenie - grafika wyładniała. Snake wygląda inaczej niż ostatnio, dużo lepiej.
Drugie spostrzeżenie - pierwszy trailer z MGS4, który podoba mi się w całości, od początku do końca.

W scenie w helikopterze Raiden wygląda, jakby faktycznie umarł (chwyt w stylu ostatnie wykrztuszenie krwi stosowany często w filmach). Chociaż powiem szczerze, że ta biała krew wypływająca mu z buzi wygląda naprawdę dziwacznie...

Dalej, Naomi jest kolejną kobietą w serii, zaraz po Sniper Wolf i EVA, która lubi eksponować swój biust długim dekoltem.

W ogóle, jakim sposobem udało się Liquidowi (jest ona z Naomi, a Naomi pracuje dla Liquida) zdobyć Sunny?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Blady » Śr wrz 19, 07 21:26

Dźwięk odbezpieczenia broni towarzyszy każdej czynności, jaką ma miejsce w świecie MGS, jednak scena ta jest...ogólnie cały trailer jest...

Kojima, tak, brakowało mi w MGS3 MGS'a, ale tutaj trochę jakby Koji zebrał wszystkie patenty oraz pomysły z poprzednich części i wymieszał je w jednym kotle myśląc, że zadowoli fanów- ale zwykłem mawiać- co za dużo dobrego to też niedobrze. A tutaj jest dobrze za dobrze dobrego, więc niedobrze.

No i czy tylko ja mam wrażenie, że KAŻDY z trailerów MGS4 był żaden? Przy okazji MGS3 mieliśmy istną orgię przy każdym filmiku, tutaj zaś...no...efekciarstwo wymieszane z nudą i brakiem polotu. Trochę. No, ale miejmy nadzieję, że nie będzie źle.

A przy okazji- Halo 3 dostał od Famitsu oceny 10/9/9/9. Taka grzanka mała.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 19, 07 21:26

Przepraszam za te głupstwa.

A czy zauważyliście napis "Outer Haven" na nodze Ray'a? Liquid już na prawdę wskrzesza OH.

Z tego co czytałem na TGS miał się pojawić duży MG. A tu ani widu ani słychu. Chyba, że chodziło Rex'a i Ray'a. Drużyna Ninja się nie popisała. Możliwe, że będą to przeciwnicy w grze. Scena podczas której Snake obezwładnia Johnego bardzo przypomina tą z Meryl (MGS1).

Jeśli wojownicy ninja mają buty zakończone szponami, a jak wiadomo mają je OH, to Vamp pewnie przyłączył się do Liquida. Albo ukradł technologię.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Śr wrz 19, 07 21:31

"Eye see you" to ten napis wymiata...

No ale Gac spójrz na tego Rexa, zniszczony, porozrywany, okopcony. Widac że ten sam. Jedyne że czy on tam tak leżał te 10 lat?

Faceci u Liquida w smigłowcu wygladają identycznie.

A co do tekstu - Snake wclae się nie zmienileś, to napewno mówi Solid?

a co do tych Frogs, no prócz tego że to 4 babki, to może jednak to batbu? Jedna z BATBU ma ciało wilka, co moze być takim sarkofagiem do podtrzymywania życia, a w jedną z frogs koleś z irokezem władował cały magazynek. Reszta oberwała po jednej kulce tylko.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Śr wrz 19, 07 21:39

Blady napisał(a):No i czy tylko ja mam wrażenie, że KAŻDY z trailerów MGS4 był żaden? Przy okazji MGS3 mieliśmy istną orgię przy każdym filmiku, tutaj zaś...no...efekciarstwo wymieszane z nudą i brakiem polotu. Trochę. No, ale miejmy nadzieję, że nie będzie źle.

W tym się akurat z tobą zgodzę. Przy MGS3 każdy trailer oglądałem z zapartym tchem (reżyseria, grafika, muzyka), tutaj jest tylko OK.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 19, 07 21:39

No ale halo... Rex oberwał kilka razy Stingerem, płonął przez dobre kilka minut (jak walczyliśmy na gołe klaty), a potem płonął przez dobre kilka kolejnych godzin... Jak on może działać.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 19, 07 21:43

Gac, mineło 10 lat? Wszystko da się naprawić?:>
uci
Uber Big Boss

Postprzez komar737 » Śr wrz 19, 07 21:58

Pobawmy sie znowu w psich detektywow.

Ok - Snake jest w Rexie, tym z MGS1. Po co? Nawet jesli "poszedl" po niego do SH... to co tam pozniej robi Ray? A moze jedynym sposobem powstrzymania Raya bylo wygrzebanie starego zloma, jakim jest Rex (na dodatek nie uzbrojony)?
Liquid rownie dobrze mogl po cos wrocic na wyspe, a Snake moze w ten sposob chcial mu jakos przeszkodzic.
Bo scenariusz typu - ja, ty, na Metal Geary, tu i teraz - jest przekomiczny.

Tak, czy siak - okropnie trudno wyobrazic sobie tą walke. Jak to jeszcze bedzie gameplay, to juz w ogole ZOE (no takie na wozku inwalidzkim).

Z tego wszystkiego mozna natomiast wysnuc jeden, sprytny wniosek - nie bedzie nowego MG w MGS4.
komar737
banan

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 19, 07 22:24

Tak Rex Metal Gear vs Ray ANTI metal gear =='. Uhuh powodzenia Solid ;).

Uci oczywiście, że można było naprawić, ale to jest tak naciagane jak ręka liquida :/.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Rafał » Śr wrz 19, 07 22:33

Trailer jest bardzo fajny, a walka MG Rexa z MG Rayem jest niesamowita. Mój apetyt na nowego MGS znowu urósł i sięga już zenitu :).
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez Blady » Śr wrz 19, 07 22:39

UCI, to nie może być BABU, bo Kojima powiedział, że członkinie oddziału zmieniły się w bestię w wyniku działania post*ekhm* syndrome, a nie od kulki przyjętej na twarz.

Co do kulki- wkurza mnie ten kolczyk Meryl, no tak, fajnie, wiem, "Ocelota wisiorek itp", no, ale ile można?

Biust Naomi- Kojima needs to get laid. BIG TIME.

Wydaje mi się, czy Snake ma bardziej niebieski kostium w scenie field strippingowania swojego gnata?

Co do tej sceny- nawierzchniodrogowy gość aż za bardzo przypomina mi hybrydę człowieka demolki i postaci granej przez Chrisa Tuckera w 5 Elemencie.

Wymiana ognia Sneja przy helikopterze- ŻAŁOSNE- goście stoją obok siebie, otwarte pole, odległość dźgnięcia włócznią, a mimo to nikt nikogo nie trafia. Thx Mori San!

Przy realizmie zostając.
Co do klikania i odbezpieczania, przeanalizowałem sobie ów kawałek i jest on wielce zagadkowy. Kiedy oglądałem go pierwszy raz myślałem, że Kominiarkowiec pierwszym kliknięciem odbezpieczył broń z safety, a potem wrzucił jeszcze auto- pewnym jest zatem, że broń nie mogła być zablokowana. Materiał pokazuje jednak, że kciuk Soldata nie jest nawet blisko przełącznika ognia, który cały czas spoczywa na jednej i tej samej pozycji. Myślałem również, że Snejk wkręca (udanie) oponenta, żeby odwrócić jego uwagę i zyskać na tym kilka sekund potrzebnych sekund potrzebnych do przejęcia broni. Good one Snake, ale co to- po przejęciu broni jest ona REPETOWANA- wyskakuje łuska (skąd Snake mógł wiedzieć, że nie ma pocisku w komorze?), wskazując, że ów bojownik nie wie NIC o realiach wojny i powinien zostać w domu. Naprawdę ŻADNA scena, ani napięcia, sensu ani komizmu, jedynie oczywiste jak kopniak w krocze i splunięcie na kark przypomnienie powtarzanej do znudzenia sceny z MGS1, gdzie jednak miała ona odrobinę sensu i smaku. No, jednak o jakim smaku mowa, skoro na końcu filmu mamy goły zad. GOŁY ZAD, KOJIMA, HD READY 599$ ZAD!!
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez komar737 » Śr wrz 19, 07 22:45

Blady, normalnie to zawsze razem z toba nacieralem na idiotyzm, kretynizm i bajkowosc co kolejnych trailerwo MGS4, jednak dzisiaj jakos nie potrafie.

Teraz to normalnie nawet ta małpa mnie nie zniecheca. Hmm.
komar737
banan

Postprzez Anik » Śr wrz 19, 07 22:47

Blady tak jakbyś nigdy nie widział tyłka..chyba każdy go ma?

Blady napisał(a):Co do kulki- wkurza mnie ten kolczyk Meryl, no tak, fajnie, wiem, "Ocelota wisiorek itp", no, ale ile można?

no comment
Anik
Crying Wolf

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4