Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM
Johny Sasaki napisał(a):
1. Eva ma cialo Big Bossa
2. Okazuje sie, ze cialo Big Bossa bylo cialem Solidusa
Wiec kogo poskladal Pettrovich? A moze to wszystko, caly poscig itd byl farsa a Eva po raz kolejny grala?
Ja nie zastanawiam się nad tym co mi się nie podobało, wole powspominać całą fabułę, poskładać sobie różne historie lub poczytać między wierszami.
greyfox napisał(a):ps. i nie podoba mi się pojemność kieszeni snejkapowinni w końcu to jakoś sensownie rozwiązać. Mogli chociaż walnąć wzmiankę w codecu na styl sprzedaży broni Drebinowi - że to mkII dostarcza snejowi wybrane bronie w inwentażu. Z drugiej strony wyobrażam sobię mkII tachajacego railguna czy stingera i jakoś mi się wesoło robi
greyfox napisał(a):Dołączę się do głosu iż a Akibą to bylo przegięcie. Reszta jak najbardziej pasuje i jakoś nie widzę tego jakoby miało być inaczej.
Co do odwzorowania bólu, cierpienia itd postaci Snake'a Raiden'a i innych to wg mnie to jest mistrzostwo. Nawet jeżeli chodzi o samą gre Snejem.
A to że Snejk za wiele nie mówi ... No a co ma mówic skoro jest "zielony" w temacie ? Ma się może kłócić z resztą ekipy że nie mają racji ? Chce dokończyć misję i tyle go w sumie obchodzi.
Boli was że Raiden zatrzymał "stateczek", a nie bolało was jak GrayFox w mgs1 uratował sneja poprzez zatrzymanie nogi Rex'a? A nie przyszło wam na myśl że może Ocelot tak naprawdę nie chciał zabić Sneja i dlatego okręt staną ? Może mi się wydaję i nad interpretuję, ale czy Ocelot nie mówił w końcówce że potrzebował sneja żeby sie uwolnić od foxdie ? Żeby zmylić patriotów. Tak samo Raiden przytrzymany przez gekko - czysta prowokacja żeby zwabić Vampa. Przecież powiedział "I don't fear death", więc wątpię aby nie mógł właśnie tak zrobić.
Co do Vampa to sama Naomi mówi że nanomaszyny tylko wzmocniły naturalne zdolności samoleczenia. Sam bieg po wodzie wg mnie nie został wyjaśniony nad czym ubolewam - no chyba że coś przegapiłem.
Wg mnie część jest udana a jej największym atutem jest Ocelot ;]
ps. i nie podoba mi się pojemność kieszeni snejkapowinni w końcu to jakoś sensownie rozwiązać. Mogli chociaż walnąć wzmiankę w codecu na styl sprzedaży broni Drebinowi - że to mkII dostarcza snejowi wybrane bronie w inwentażu. Z drugiej strony wyobrażam sobię mkII tachajacego railguna czy stingera i jakoś mi się wesoło robi
abovePL napisał(a):Zostal wyjasniony ale podczas gadki przez codec w ktoryms akcie. Polecam meczyc Otacona po kazdym wazniejszym momencie, zaraz po rozpoczeciu misji czy wejsciu na nowe tereny. Chlopak ma pelno informacji ktore moga pomoc. A co do Vampa to mial jakies specjalne urzadzenie czy cus juz cholera nie pamietam za dobrze, ale zostalo to powiazane chyba z jakims bossem i o ile mnie pamiec nie myli bylo to mowione na poczatku drugiego aktu jak zadzwonisz do Otacona.
abovePL napisał(a):Dodajmy ze robia to jedna reka
Tyka napisał(a):W zasadzie to ja wole się nie czepiać bo po co, MGS to MGS i tyle mi wystarczy żeby się nie czepiać,
Dzięki Mr. Blue akurat nie słyszałem tego w grze, bo o Vampie (bieganie po wodzie itp.) słyszałem, a niektórzy narzekają że to jest niewytłumaczone.
Mi się nie podoba że to jest takie krótkie... gra mogła by być z 5 razy dłuższa... żeby było więcej zabawy
Courso napisał(a):Fakt najdłuższy i najokrutniejszy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość