Baza Danych MGS 4 (Spojlery)

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez kul2 » Wt lip 29, 08 06:31

o tym że BB był obiektem pierwszego Projektu Snatcher.

To akurat bylo powiedziane w MG2.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Grigori » Wt lip 29, 08 08:15

Faktycznie, było. :(
Grigori
" Snake: Where's the truth then?
Eva: It's hidden in the lies... "
Grigori
Ultra Box

Postprzez Johny Sasaki » Wt lip 29, 08 10:53

A czemu uwazasz, ze MGS4 i MPO sa 'z poza' swiata MGS? Przeciez MPO jest naprawde kompletna pozycja, nie liczac jednego kwasu (pt "Null", co i tak zostalo potem w miare rozsadnie wytlumaczone, przynajmniej rozsadnie jak na rozne kwiatki z serii).
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez ryniu » Wt lip 29, 08 14:44

Chciałbym spytać czy jest może ktoś chętny do współpracy przy tłumaczeniu MG Database? Myślę że można by zrobić coś w stylu MGWiki. Wiem, że jedna już taka strona istnieje ale nie zawiera ona chyba nawet w połowie tego co znajduje się w Database? Czy byłby ktoś chętny do pomocy?
'Name means nothing on a battlefield, after a week, no one has a name'
ryniu
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Wt lip 29, 08 15:36

Z pewnoscia DB pojawi sie na ZL.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ryniu » Wt lip 29, 08 16:04

Skoro tak to chetnie pomoge w tlumaczeniu.
'Name means nothing on a battlefield, after a week, no one has a name'
ryniu
Inkarnacja VR

Postprzez Blady » Wt lip 29, 08 17:07

Ja chcę tylko upewnić się, że nikt nie będzie tłumaczył Davida na Dawid, a zostawi Colonela Colonelem. Proszę!
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt lip 29, 08 17:13

Oh dla Ciebie wszystko. Nawet dostaniesz specjalna dedykacje.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Wt lip 29, 08 17:22

Grigori - albo jesteś fanem całej sagi MGS i godzisz się ze wszystkim co wymyślił jej autor, albo nie. Nie można być po środku - "dla mnie MGS4 nie istnieje bo coś tam...". Jest tak albo nie. Słońce świeci lub nie świeci - nie ma trzeciej możliwości. ;)
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Grigori » Wt lip 29, 08 20:01

Jest. Kojima zmarł w tragicznym wypadku, zaraz po zakończeniu mgs3. Konami, nie mogąc pozwolić sobie na jego stratę wykorzystali Projekt Snatcher - wstawili mu nowe serce, akurat reżysera brazylijskich serialów bo tylko takiego mieli pod ręką. Zamiast mózgu natomiast wstawili mu kasę fiskalną.
I ja mam uznawać wymysły tego złośliwego cyborga?

Mój świat, moje kredki - moja sprawa :hippy2:
Grigori
" Snake: Where's the truth then?
Eva: It's hidden in the lies... "
Grigori
Ultra Box

Postprzez kul2 » Wt lip 29, 08 20:23

Nie rozmywajcie z laski swojej.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr. Blue » Pn wrz 01, 08 16:14

Nie zwracajcie uwagi na Grigoriego. Każdy ma prawo do wszystkiego; na świecie są nawet ludzie którzy uznają że ziemia jest płaska. :happy7:

Bo choć jego tezy są czysto absurdalne (Bo czwórka jest bardzo składna i braknie w niej kwiatków pokroju wieku Jagera, bo to od początku do końca dzieło Kojimy, bo to on jest za nie odpowiedzialny i nie dał by sobie niczego na siłę wciskać, bo powiedziałby "Fu*k you Konami" i tworzył grą chociażby w Zanzibarze, bo Database to dzieło stworzone pod jego nadzorem, do którego niedługo pewnie dołożą łatkę, bo logiczne jest, że The Fury musiał być już wcześniej miotaczem.... A przede wszystkim, ponieważ MGS to emocje a nie perfekcyjna dokładność szczegółów: Widziałem, jak Big Boss wybucha a w 1 jest mowa o jego ciele (?). Uznawanie, według swojego widzimisie, co jest kanoniczne a co nie, to hipokryzja, bo przecież to mogą robić jedynie twórcy, vide G. Lucas.), to jest naprawdę spoko gościu, którego strasznie szanuję i lubię, ale krzywię twarz gdy wysuwa własne "słuszne" wnioski.

A dlaczego jeszcze się do niego nie zraziłem? Po prostu, nie schodzę na te tematy.
Mr. Blue
Coward Duck

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 4