Gameplay MGS4

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Flyman » Śr maja 31, 06 00:07

Tak si? zastanawiam jak wp?ynie na rozgrywk? wprowadzenie exoszkieletu Raidena. MGS by? zawsze skradank? i je?eli Kojima nie chce tego drastycznie zmienia? to albo Raiden nie b?dzie mia? go od pocz?tku gry albo Raiden nie b?dzie g?ówn? podstacj?.
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 31, 06 00:11

Ale ju? by?a mozliow?? grania Ninj? w VR zarówno w MGS i MGS2, wystarczy ?e po??cz? gameplay tych postaci i ju? mamy sterowanie dla raidena.

A co do skradanki, to je?eli b?dziemy gra? raidenem to napewno Kojima wymy?li sposób ?eby by?a to skradanka.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Flyman » Śr maja 31, 06 00:20

Tak wiem ?e by?a taka mo?liwo?? niestety ja nie mia?em okazji pogra? :( . Mam tak? nadzieje bo nie chce gra? w kolejn? bezmy?ln? sieke!!
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 31, 06 12:51

Czy ty uwa?asz ?e Kojima pozwoli na stworzenie bezmy?lnej sieki??
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » Śr maja 31, 06 13:11

My?l? ?e Kojima to jeden z nielicznych twórców którzy staraj? si? z tym walczy?, a patrz?c przez pryzmat tego co si? ostatnio dzieje na rynku jestem troch? zaniepokojony teraz nawet pltformówka musi by? pe?na strzelania. A co si? stanie jak Kojima odejdzie....
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 31, 06 18:10

ale jeszcze nie odszed? i nie pozwoli by z MGS4 zrobi? PoP, cho? gra raidenem mo?e przypominac troche Princea - dwa trony, przynajmniej niektóre elementy
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr maja 31, 06 19:48

Oczywi?cie na Raidena jako w pe?ni grywalnego bohatera raczej nie mamy co liczy? ale niby czemu gra nim nie mia?aby by? siek??Gdyby ju? pojawi? si? jako grywalny bohater, cho?by przez chwil?,taki element gry móg?by si? pojawi? np. w chwilowej nieobecno?ci Snake'a trzeba by by?o zrobi? jak?? zadym?,przecie? takie elementy pojawia?y si? ju? w metalach np.walka Raidena i Snake'a w Arsenal Gear.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Śr maja 31, 06 21:31

tylko ?e ta sieka w arsenalu zalicza si? do walk z bossami. A co do Gameplaya, jak dla mnie mog?o by by? co? jak w RE albo mo?liwo?c grania dwoma bohaterami lub po przej?ciu gry jako bonus gra raidenem.

Có? jezeli by si? da?o grac Raidenem to uwa?am ?e gra zyska?a by klimat Tenchu - skradanie z katan?, skok z dachu, cios i szyba ucieczka. Cóz mam wra?enie ?e graj?c Raidenem trudno by?o by uzyska? No Kill bonus :P
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » Śr maja 31, 06 22:27

Saladin01 napisał(a):Oczywi?cie na Raidena jako w pe?ni grywalnego bohatera raczej nie mamy co liczy? ale niby czemu gra nim nie mia?aby by? siek??Gdyby ju? pojawi? si? jako grywalny bohater, cho?by przez chwil?,taki element gry móg?by si? pojawi? np. w chwilowej nieobecno?ci Snake'a trzeba by by?o zrobi? jak?? zadym?,przecie? takie elementy pojawia?y si? ju? w metalach np.walka Raidena i Snake'a w Arsenal Gear.

Fajnie by by?o, ale znaj?c Konami to pewnie b?dziemy musieli poczeka? na Subsistence lub cos podobnego.
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 31, 06 23:31

od razu skreslacie raidena jako postac grywaln? bo jest za "fajny"

a nóz jednak nim bedziemy grali:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » Śr maja 31, 06 23:38

Chcia?bym ?eby? mia? racje. :) Zreszt? za Kojim? si? nie trafi wystarczy spojrze? na MGS:SOL
Flyman
Zanzibar

Postprzez borx » Cz cze 01, 06 00:29

Szczeze? Bardzo chetnie bym Raidenem troche pogral. Powiedzmy tyle ile gralo sie Snakiem w MGS2. Raidena z MGS2 naprawde lubilem
( a smiejcie sie ile chcecie ) i mysle ze jego nowe wcielenie tez polubie. Zreszta cos mi sie zdaje ze Kojima sie z nami bawi i Raiden w finalnej wersji wcale nie musi dokladnie odpowiadac temu wizerunkowi z teasera. We'll see
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Flyman » Cz cze 01, 06 01:52

A ja ci powiem borx ?e te? lubi? Raidena, co ju? kilka razy pisa?em na tym forum. A co do jego nowego wizerunku ju? sam powoli si? gubi? w tym co o nim my?l? ale pewnie w?a?nie oto Kojime chodzi. Miesza nam w umys?ach i si? pewnie cieszy w tej swojej Japonii!!! :lol: A? strach my?le? co b?dzie z seri? je?eli naprawd? odejdzie!!! :cry:
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » Cz cze 01, 06 07:52

No przynam sie te? ?e ch?tnie bym Raidenem pogra?, szczególnie ?e graj?c nim prawdopodobnie poczujemy si? CyberNinja w klimatach Tenchu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz cze 01, 06 12:26

Aaaaaa...jak my wszyscy lubimy Raidena :) Jednak chcia?bym nim zagra? tak jak Hideo pokaza? w trailerze.Po co mia?bym si? nim skrada? skoro mog? rozwali? ca?? armi? MG.By?aby to chwila odpr??enia od gry Snejkiem.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Sage » Cz cze 01, 06 13:24

Czego? takiego bym si? nie spodziewa?. Je?li Raiden bedzie grywaln? postaci?, na pewno wprowadzi mu si? jakie? ograniczenia, bo gra kim? takim by?aby zwyczajnie za ?atwa.
W vr mgs1 fox te? by? do?? ogranizony. Gdy stawa?e? si? niewidzialny, traci?e? ?ycie. Mo?e przy Raidenie nei b?dzie to tak dramatyczne, mo?e b?dzie lecia?a w dó? stamina, bo ja wiem? A mo?e w ogóle nie b?dzie a? tak hardkorowy, mo?e po prostu Kojima chcia? nam da? do zrozumienia, ?e Raiden nie jest popychad?em, ale wojownikiem, z któreym nale?y si? liczy??
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Cz cze 01, 06 14:31

W grze oczywi?cie sprawa gry Riadenem b?dzie wygl?da? innaczej niz w trailerze.Zwró? uwag? jak zchowuj? si? bossowie w cut-scenkach np.Vamp eliminuje oddzia? Seals bez mrugni?cia okiem, a jednak ma problemy z trafieniem nas no?em podczas walki.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez borx » Cz cze 01, 06 21:15

Sage napisał(a):Czego? takiego bym si? nie spodziewa?. Je?li Raiden bedzie grywaln? postaci?, na pewno wprowadzi mu si? jakie? ograniczenia, bo gra kim? takim by?aby zwyczajnie za ?atwa.
W vr mgs1 fox te? by? do?? ogranizony. Gdy stawa?e? si? niewidzialny, traci?e? ?ycie. Mo?e przy Raidenie nei b?dzie to tak dramatyczne, mo?e b?dzie lecia?a w dó? stamina, bo ja wiem? A mo?e w ogóle nie b?dzie a? tak hardkorowy, mo?e po prostu Kojima chcia? nam da? do zrozumienia, ?e Raiden nie jest popychad?em, ale wojownikiem, z któreym nale?y si? liczy??

Dokladnie, ograniczenia musza byc bo scena z trailera jakkolwiek pieknie ukazana jest kiczowata jak cholera. Sorki ale ja tam niechcialbym Raidena skaczacego z mecha na mecha i rozwalajcego je z palcem tam gdzie slonce nie dochodzi. To juz poprostu lekka przesada. Za to przypadl mi do gustu design Raidena. takie polaczenie czlowieka z maszyn? wrecz. To daje kojimie oooogromne pole do popisu w kwestii ukazania nam ciekawej psychiki czy tez motywacji takiej postaci.
Rozsterki Raidena tracacego powoli resztki czlowieczenstwa i zamieniajacego sie powoli w maszyne do zabijania? Dla mnie SUPER POMYS?!:)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez SaladinAI » Cz cze 01, 06 22:32

W sumie to Raiden chyba tylko nosi exoszkielet tak jak Olga ,nie jest jego cz??ci? jak w przypadku Gray Foxa.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez borx » Cz cze 01, 06 23:31

Saladin01 napisał(a):W sumie to Raiden chyba tylko nosi exoszkielet tak jak Olga ,nie jest jego cz??ci? jak w przypadku Gray Foxa.

No wlasnie jakos bardziej wyglada mi to na cos co jest bezposrednio polaczone z jego cialem i mam dziwne przeczucie ze Kojima poszedl wlasnie w ta strone. zwroccie tez uwage na twarz Raidena. chyba nie jest zbyt ludzka nie? Sczczegolnie oczy. no chyba ze sobie zalozyl szkla kontaktowe i pomalowal wargi na szaro :shock: Dla mnie to nie wyglada na zwyczajny exoszkielet, ba to napewno nie jest ZWYCZAJNY exoszkielet. Japonczycy lubuja sie w motywach typu " Ghost in the Sheel " i cosik czuje ze Kojima smarzy nam tu cos w tym stylu:)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Flyman » Cz cze 01, 06 23:45

Ciekawie wygl?da ten nowy Skull Suit Snake wygl?da jak logiczny nast?pca kamufla?y, ciekawe na jakiej zasadzie b?dzie to dzia?a?o mo?e trzeba b?dzie zdobywa? jakie? punkty do?wiadczenia w danym ?rodowisku. Po czym kombinezon stopniowo b?dzie dawa? lepsze maskowanie??
Flyman
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Cz cze 01, 06 23:46

Nie wiem o co Ci chodzi .On tam wygl?da ca?kiem normalnie,te szare wargi to tylko kawa?ek jakiego? szk?a,jest to cz??? kasku przes?aniaj?ca jego wargi.Nie widz? te? powodu dlaczego Hideo mia?by zrobi? z Raidena maszyn?.Skoro Olga nosi?a swobodnie exoszkielet to tak samo wygl?da sprawa z Raidenem.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Flyman » Cz cze 01, 06 23:51

Nie no jego twarzy wygl?da rzeczywi?cie sztucznie. Zobacz jakie ma cienie pod oczami. A co do warg to zawsze mia? szare jakby plastikowe.
Flyman
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Cz cze 01, 06 23:55

Póki co dla Mnie to tylko lekko zmieniony design postaci.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt cze 02, 06 06:28

hmm ale jest o wiele wi?cej czynników mówi?cych za przemian? Raidena w cyborga. Cho?by sam fakt ?e he?m otwiera mu si? sam od siebie (jak Greyowi w MGS), albo fakt ?e oczy dopiero otwiera jak zsune?y mu si? wizjery z oczu. I Najwa?niejsze spójrz na grubo?? zbroi.

Egzoszkielety Solidusa i Olgi by?y do?c spore i grube bo musia?y pomiesci? i cz?owieka i wszystkie te urz?dzenia zwi?kszajace sprawno?? fizyczn?, si? itp.
Ten od Raidena jest dopasowany do cia?a jak Skull Suit z MGS2 czy egzoszkielet foxa, a co za tym idzie, mo?e byc cz?sci? jego cia?a.

Borx masz racje japo?czycy uwielbiaj? Ghosta, a co za tym idzie przes?ania z tego filmu - czy jestem bardziej maszyn? czy cz?owiekiem?
Mo?liwe ?e raiden te? b?dzie mia? chwilami takie dylematy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N cze 04, 06 13:23

Nooooo...teraz to ju? wiem ?e Raidenem sobie nie pogramy(przynajmiej w MGS 4):
http://www.metalgearsolid.org/forum/vie ... php?t=9435
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N cze 04, 06 21:33

Ale co? za co?:]

za to wiemy ?e bedzie tez kolejny Metal Gear Online a tam ju? na bank pogramy Raidenem - Awesome Raidenem:)...

Wi?c teraz graj?c w MGS4 bedziemy wyczekiwac filmików z Raidenem tak jak w MGS z Grayem Foxem
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N cze 04, 06 22:21

Tja,znaj?c polskie warunki mo?na sobie pomarzy? o grze w MGO.Z kupnem PS 3 to samo :(
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Flyman » N cze 04, 06 23:01

No super!!! Szkoda pogra?bym sobie Raidenem. Online ?mieszna sprawa w Polsce ciekawe jakie ??cze b?dzie trzeba mie? ?eby mo?na sobie pogra? bez opró?nie?, zreszt? narzazie nie ma czym si? przejmowa?, bo pomimo tego ?e jeste?my UE my?l? ?e Sony zrobi nam jak?? niespodziank? z cen? PS3. Ciekawe jaka cena b?dzie PS3 przy starcie konsoli w Polsce. Jak obstawiacie??
Flyman
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » N cze 04, 06 23:06

Swego czasu PS 2 mo?na by?o kupi? za oko?o 1900(najtaniej).Co do PS 3 stawiam na ok.3000-3500z? :P
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4