Beauty and the Beast

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Gillian » N sie 26, 07 20:51

Ale Vader miał klimatyczny, mocny głos. A te postaci brzmią dla mnie jak zabawki za 10 zeta. Ale mniejsza z tym.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez boggoo » N sie 26, 07 20:59

No mniejsza z tym, to zależy od gustu, ale może akurat tak brzmią, bo jednak mało co mówią. Zobaczymy później jak będzie, bo przesądzać to po jednym trailerze nie można. W danej sytuacji głos każdej osoby może brzmieć dziwnie, także przez syntezator.

Jak narazie nie wiemy jak brzmi głos Screaming Mantis, może będzie mieć ciekawy głos, coś pokroju Psycho Mantisa :) Ekipa ma jeszcze czas na takie poprawki. Mogą wmontować głosy do jakiegoś programu, by poprawić brzmienie głosów bossów. Bo pewnie mają gdzieś w oryginale głosy i sobie je przerobią.

Pożyjemy, zobaczymy.
boggoo
Black Color

Postprzez Gac666xx » N sie 26, 07 21:58

Ja bym prosił o zamianę słowa "pedał" na "homoseksualista". Tak poza tym to jeśli o Vampa chodzi to wiadomo, że się zgadza, bo był Bi.

Mnie głosy się podobają, Cyber Ninja też miał lekkie brzmienie, a tu w wypadku kobiet dźwięk jest elektryzjący i momentami piorunujący.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Zalew » N sie 26, 07 22:48

Mi się tam głosy podobają :P "Rage !"
Zalew
Night Sight

Postprzez uci » N sie 26, 07 22:53

"Laugh with me"

głosy sa jakie są bo one sa jednak cyborgami. Ninja i Olga w szkielecie też mieli zmiechnizowane głosy.
A od rage to mnie ciarki przechodziły.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez phsx » N sie 26, 07 23:16

Głosy te miały straszyć bezradnych szeregowców na polu walki. I udało się. Przynajmniej na mnie wywierają takie wrażenie.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez boggoo » Pn sie 27, 07 00:25

No mi się głosy podobają, bo jakbym był na polu bitwy i jakbym usłyszał "SHOW ME YOUR RAGE!!!!" to bym narobił chyba w gacie. Raging Raven ma chyba najpotężniejszy głos z całej czwórki. Tylko ciekawe jest która kobieta będzie którym bossem.
boggoo
Black Color

Postprzez uci » Pn sie 27, 07 00:58

ja podobnie. Nie wspomne o "śmiej się ze mną" jak nic morale napewno poszło tym arabom na dół.

A co do tego która jest która. Może tak jak ułozone są fotki na Kojima Pro?

- Lyndall - Octopus
- Scarlett - Raven
- Mieko - Wolf
- Yumi - Mantis

???

Ciekawostka

Jean Cocteau - ten pan napisał ksiązkę o tytule "Les Enfants Terribles", a takze był reżyserem (francuskiej wersji) i scenarzystą (disneyowskiej) filmu "Beauty and the beast"
uci
Uber Big Boss

Postprzez Zychu(snipershit) » Wt sie 28, 07 01:02

U ciekawa Uci ciekawsotka.
A glos Rage!! jest hipnotyzujacy, specjalnie wlaczam ten trailer aby ją uslyszec. Glosy mają przerazajace i klimatyczne.
Ale z desingu mi sie nie podoba ta laska z mackami. Nie jest orginalna. Za bardzo przypomina DR.Octopus z Spaider-mana
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez Gillian » Wt sie 28, 07 01:06

Jak dla mnie tymczasowo brzmią one jak zabawki z odpustu, które po naciśnięciu krzyczą skrzypiąco 'Rage! Rage!'. Co do scybernetyzowanych głosów Foxa i Olgi - one brzmiały mimo wszystko ludzko. Przynajmniej ci bohaterowie nie wydzierali bezsensownie jak porąbani. Choć wiadomo, to tylko trailer, ale wrażenie pozostawił na mnie bardzo złe.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 11:37

Witam. To jest mój pierwszy post na tym forum. Odwiedzałem stronę o MGS jeszcze za czasów Outer Haven.

Trailer i oddział Pięknych i Bestii bardzo mi się spodobały. Filmik mogę oglądać parę razy pod rząd i tak mi się nie znudzi. Widzę w tych kobietach nawiązanie do Ghost in the Shell. Z tego co wiemy to Kojima jest fanem tego filmu. Nawiązania widać w MGS 2. Np. komunikacja przez nanoroboty oraz zakończenie. Moim zdaniem wyglądają jak połączenie japońskich mechow i komiksowych bohaterów. W poprzednich częściach bohaterowie tez byli połączeniem kultury zachodniej i japońskiej.

Nie uważam ze głosy BAB brzmią tandetnie. Rzeczywiście mogą przestraszyć. Zresztą Metal Geary także wydaja dźwięki w celu wywołania strachu.

Co do tego ze kobiety krzyczą jak opętane pamiętajmy ze doznały szoku wojennego. Gray Fox i Olga miały normalne glosy ponieważ byli raczej zdrowymi ludźmi. No może oprócz Foxa. Głos Olgi w exoszkielecie przypominał mi Arnolda Schwarzeneggera.

Przepraszam za literówki.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez boggoo » Wt sie 28, 07 12:17

Bywa właśnie tak, że głos osób ulega zmianie, gdy np. jeśli mają zwichrowaną psychikę np. Gollum z Władcy Pierścieni, miał kiedyś normalny głos, a później się mu zmienił(no bez liczenia że ma mniej zębów) jak był pod wpływem pierśnienia, to doprowadziło do takiej zmiany. Jak się spotyka w różnych filmach gdzie głównymi złymi są jacyś psychole to bywa często(nie mówię że zawsze), że mają nienaturalną barwę głosu.

A tutaj że BaB mają taki głos a nie inny, to temu(jak pisałem wcześniej) po to by wzbudzić strach w oddziałach wroga. A to że powtarzają często to samo np. Raging Raven to swoje "RAGE!!!!" to może być też spowodowane zmianami w jej psychice.

Mam nadzieje, że rozmowa z bossami będzie odbywać się w miarę normalny sposób, że dowiemy się ciekawych rzeczy z ich historii(bo ja też nie chce jak wy spłycenia postaci jak to było w MGS3-mimo że nigdy w niego nie grałem, ale wiem o co chodzi). W/g mnie miałyby ciekawą historię do opowiedzenia, która by nas przekonała do pewnych refleksji na pewne tematy, bo ja osobiście po graniu w MGS1(tego z PSX i PC) i MGS2, zacząłem na pewne rzeczy patrzeć zupełnie inaczej niż przed graniem.
boggoo
Black Color

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 12:39

Czytałem o PTSD i wiem że te kobiety mogły mieć bardzo ciężkie życie. Jeśli HK w pełni wykorzysta ten pomysł MGS4 może być najbardziej głęboką częścią sagi. Zastanawiam się tylko czy będą zdolne do rozmowy z ludźmi. Może przy Snake'u będą się inaczej zachowywać.

Faktycznie w 3 bossowie byli bardzo spłyceni oprócz The Boss i The Sorrow. Inni tak szybko zniknęli jak się pojawili. Ale radziłbym w zagranie MGS3 przed czwartą częścią. Ma się pojawić Eva która jest bohaterką trzeciego MGSa.

MGS zawsze mówił o sprawach które są omijane przez media np. homoseksualizm, klonowanie, o dzieciach uczestniczących w wojnie. To wszystko sprawia że MGS to coś więcej niż gra.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Sage » Wt sie 28, 07 12:43

ColonelAI napisał(a):Ma się pojawić Eva która jest bohaterką trzeciego MGSa.

E no bez jaj, ile ona będzie miała, 80 lat? Wydawało mi się, że dawno te plotki zostały uznane za idiotyzm.

ColonelAI napisał(a):MGS zawsze mówił o sprawach które są omijane przez media np. homoseksualizm, klonowanie, o dzieciach uczestniczących w wojnie.

LOL WUT.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 12:47

LOL WUT.[/quote]

?

Tak Eva się pojawi. Ta starsza pani z renderów to ona. Nie przesadzajmy że będzie miała 80 lat. MGS3 toczyło się w roku 1964 więc może mieć z 67. :) Przepraszam za offtop.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez boggoo » Wt sie 28, 07 12:51

Sage napisał(a):ColonelAI napisał/a:
Ma się pojawić Eva która jest bohaterką trzeciego MGSa.

E no bez jaj, ile ona będzie miała, 80 lat? Wydawało mi się, że dawno te plotki zostały uznane za idiotyzm.

Miałaby kole 70lat, bo była chyba nieco młodsza od Big Bossa.

ColonelAI napisał(a):Jeśli HK w pełni wykorzysta ten pomysł MGS4 może być najbardziej głęboką częścią sagi.

No jeśli Kojima dobrze tym zagra, to może być bardzo ciekawe.

ColonelAI napisał(a):Może przy Snake'u będą się inaczej zachowywać.

Być może, bo po obejrzeniu trailera mało można powiedzieć jak się do końca będą zachowywać. Z Laughing Octopus, Screaming Mantis i Raging Raven dałoby się jeszcze rozmawiać, a nie wiadomo jak byłoby z Crying Wolf, być może będzie używać już jakiegoś syntezatora głosu(bo czegoś używa, bo słyszeliśmy jak płacze), być może będzie trochę małomówna, lecz to nie znaczy że mało może przekazać, może mało powiedzieć, lecz treściwie.

Zobaczymy jak gra się ukaże, lub jakiś nowy trailer bardziej przybliżające BaB.
boggoo
Black Color

Postprzez Sage » Wt sie 28, 07 12:52

no sorry, homoseksualizm i klonowanie to ostatnie rzeczy jakie są omijane przez media. dzieci na wojnie to stary i 'nie sprzedający się już dobrze' temat więc pojawia się rzadziej, ale wciąż daleko ma do statusu omijanego.

67 by miała chyba gdyby w czasie trójki miała 17 lat.

On 20th July 2007, during the 20th anniversary presentations for the Metal Gear series, it was revealed that EVA will be present in Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.[6] The game takes place in the year 2014(from the E3 2007 trailer), 50 years after the events of Snake Eater, making EVA 77 years old, based on her birthday from the info in MGS3 and the fact MGS4 is taking place in 2014

ale racja, faktycznie wystąpi. mea culpa.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 13:01

W mediach to jest szum wokół tego. Nie okłamujmy się takie rzeczy nadal są tematami tabu.

Z tą Evą troszkę przesadziłem, ale na pewno w grze była młodą kobietą. Na renderze wygląda trochę jak babcia ale nie jest źle. :)

Wydaje mi się że w tej części wszystko jest jakby bardziej spójne. Bossowie, kolorystyka, design.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Sage » Wt sie 28, 07 13:03

ColonelAI napisał(a):W mediach to jest szum wokół tego. Nie okłamujmy się takie rzeczy nadal są tematami tabu.

w polsce. Metal Gear to japońska gra.

[/offtop]
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 13:06

Wiem. :D Ale Kojima podzielił się tą grą z całym światem.

Na pewno są tacy ludzie dla których te tematy są niewygodne.

Rozmowa z Wolf może być bardzo ciekawa. Pewnie ta część wyniesie serie na jeszcze wyższy poziom.
Ostatnio edytowano Wt sie 28, 07 13:09 przez ColonelAI, łącznie edytowano 1 raz
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez kul2 » Wt sie 28, 07 13:08

Chcecie po warnie?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 13:09

kul napisał(a):Chcecie po warnie?

Przepraszam za sianie nieładu.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Wt sie 28, 07 15:08

hmm offtopowanie :P

Swoją drogą, na kilku zagranicznych forach znalazlem jeszcze kilka ciekawostek o BaB.

Wszystkie poza raven używaja Solid eye system ,mozliwe że raven używa innego gdyż walczy w powietrzu. Oznaką są te czerwone punkciki, podobnie jak u Snakea i Raidena.

Co do Mixu poprzednich bossów, to wygląda nastepująco.
MGS1 - Typ walki (Stealth, Offensive, Psychic, Range)
MGS2 - Broń (Macki, Harrier, Noże, Railgun)
MGS3 - Uczucia w Walce (Radość, Furia, Strach, Smutek)

Logo ośmiornic jest nad oczyma hełmu.

Laleczka Sorrowa może byc oznaką zdolności medium u Mantis.

Pozatym wszystko juz napisaliśmy tutaj;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez boggoo » Wt sie 28, 07 15:28

Laleczka Sorrowa może byc oznaką zdolności medium u Mantis.

Też tak się zastanawiałem nad tym. Te marionetki mogą po prostu symbolizować zdolności Screaming Mantis.

uci napisał(a):Wszystkie poza raven używają Solid eye system ,możliwe że raven używa innego gdyż walczy w powietrzu. Oznaką są te czerwone punkciki, podobnie jak u Snake'a i Raidena.

Nie pokojarzyłem tych czerwonych punktów z Solid Eye System. Raging Raven może używać tak jakby zminiaturysowanego osprzętowania takiego jaki się montuje w samolotach(pokazujące aktualne nachylenie, prędkość itp), być może ma w tym też radar namierzający wroga i poza tym ma taki hełm gdyż ona wzbija się wysoko w górę, więc pewnie dostarcza jej tlenu, gdy jest bardzo wysoko.

Mnie to zaciekawiło, że Raging Raven połączono z latającym Metal Gearem.
boggoo
Black Color

Postprzez uci » Wt sie 28, 07 15:40

cóż latające geary mogą być częscią oddziałów Raven, tak jak Gekko mogą należeć do innej z grup, druga rzecz czy latające i gekko to jedyne mini MG na polach bitwy?

Sam helm od Raven przypomina maski pilotow, więc mozliwe ze reszte systemu może miec pod nim.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Wt sie 28, 07 18:07

Oto napisy do najnowszego trailera MGS4:

00:00:05:Piękna i Bestia.
00:00:08:Nie były nawet żołnierzami od początku, wiesz.
00:00:16:kurde miałem tu gdzieś papierosy
00:00:23:Go! gO! GO!
00:00:35:przepraszam? ci bossowie mieli być tutaj nie?
00:00:39:ALA MOJE JAJA!
00:01:09:TO JA SPADAM!
00:01:18:POWALIŁO WAS!
00:01:30:Z DROGI ŚLEDZIE
00:01:50:A KUKU
00:01:58:PAC
00:02:12:SORRY
00:02:15:NEW LEVEL +1 DO LATANIA
00:02:30:CZEŚĆ
00:02:40:ALA MOJE NERY
00:03:19:RAUS!
00:03:22:Już.
00:03:24:Ołuuuuuu!
00:03:28:Takie śmieszne?
00:03:34:Spokojnie...
00:03:55:Tylko tyle?
00:04:05:PURK!
00:04:15:A teraz misja...
00:04:19:www.metalgearsolid.us
Nevar
banan

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 18:21

Podobno Snake w MGS4 ma działać w rożnych częściach globu. Bliski Wschód ma być wprowadzeniem. Ciekawe czy z każdą z bossów będziemy walczyć w rożnych sceneriach?
Z tego co wiadomo w MGO ma się pojawić Arktyka, a online jest na silniku 4 więc całkiem możliwe że tak będzie.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Nevar » Wt sie 28, 07 18:24

Ale na trailerze były razem...
Nevar
banan

Postprzez ColonelAI » Wt sie 28, 07 18:28

Nevar napisał(a):Ale na trailerze były razem...

Nie zaprzeczam. Może ta scena jest w stylu tej z 3 gdzie bossowie pojawiają się na początku.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Uzion » Cz sie 30, 07 16:07

Albo mozliwe, ze bedzie tak jak w MGS 2. Pierwszy rozdzial na Bliskim Wschodzie i nastpne gdzies indziej.
Uzion
The Fury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4