Big Bossowy fanart

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Big Bossowy fanart

Postprzez MasterMGS » N wrz 16, 07 19:40

Witam. Mam tutaj fanart MGS4 na którym widzimy BB i Old Snake, fanart powstał w 2005, ale skąd autor wiedział że Old Snake będzie miał białe włosy i czarny kostium i jeszcze ta czarna bandana? Pamiętamy że w pierwszym trailerze z TGS Snake nie miał jeszcze białych włosów (tylko szare) i nie był ubrany na czarno. Tak było dopiero na trailerze z E3 2006(!). Więc czy autor tego fanarta to przewidział(?) i czy właśnie tak będzie wyglądał BB w MGS4? Lub jest to po prostu zbieg okoliczności? I czy pod koniec MGS4 dojdzie do walki pomiędzy Old Sanke a BB? Opisywaliście kiedyś postacie z MGS4 jedną z nich był ??? - tajemnicza chimera - z opisu wynika wyraźnie że to BB. Dobra teraz pokażę Wam ten fanart:
FANART MGS4

Taka ciekawostka BB ma opaskę nad uchem a powinien mieć ją pod małżowiną żeby się nie zsunęła - ale to chyba przeoczenie ze strony autora.
Ostatnio edytowano Wt wrz 18, 07 23:37 przez MasterMGS, łącznie edytowano 2 razy
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez kul2 » N wrz 16, 07 19:46

fanart powstał w 2005

Skad to wiesz?;)

Lub jest to po prostu zbieg okoliczności?

To zalezy od odpowiedzi na pierwsze pytanie ;)

Opisywaliście kiedyś postacie z MGS4 jedną z nich był ??? - tajemnicza chimera - z opisu wynika wyraźnie że to BB

Ta tajemnicza chimera to byl niepotwierdzony wyciek, nic wiecej.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez MasterMGS » N wrz 16, 07 19:49

kul napisał(a):Skad to wiesz?;)

A stąd :P
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez kul2 » N wrz 16, 07 19:51

No to przeczytaj co on tam sobie napisal. Zbieg okolicznosci.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez IroSnake » N wrz 16, 07 19:58

Eeee "...he needs to finish his legacy in ther name of the Patriots'' to chyba żart
IroSnake
Inkarnacja VR

Postprzez MasterMGS » N wrz 16, 07 20:05

Dopóki MGS4 nie wyjdzie ten fanart będzie mnie nurtować...
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez Gac666xx » N wrz 16, 07 20:53

Hmm to tak jak przewidziec, że po piątku jest sobota.

Wszyscy się starzeją, często siwieją. bohaterowie zaś raczej nie łysieją. Zaś Snake zawsze miał pociąg do bycia nieogolonym, tak więc czemu nastarość nie miałby mieć pociągu do wąsów? To taki wiek, gdzie mężczyzna stwierdza, że mu do twarzy tak więc to, że gość akurat się z artem wstrzelił było zbiegiem okoliczności z wysokim prawdopodobieństwem sukcesu.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N wrz 16, 07 21:02

Z drugiej strony cały art jest w takich tonacjach (białe włosy, czarne stroje) - prosty zbieg okoliczności.

A jak cię to dręczy, to spójrz na twarz BB z Arta Shinkawy, a na twarz BB z tego FANarta. Proste
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kotlet_schabowy » Pn wrz 17, 07 00:07

Przecież o "wąsatym" designie Solid Snake'a wiadomo od TGS 2005, czyli września 2005, a obrazek opublikowano w październiku.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez ColonelAI » Pn wrz 17, 07 15:10

Na pewno jeszcze wcześniej musiały być przecieki o Snake'u. Co do fanarta Snake żywcem wzięty z trailera w 2005 roku. Facet zainspirował się i narysował.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez MasterMGS » Wt wrz 18, 07 23:23

Ale to nie zmienia faktu jak autor wpadł na pomysł i zrobił Snake'owi białe włosy i czarny kostium >.< Zbieg okoliczności? - Takie przypadki zdarzają się 1 na 1 i sto zer!
To prawie nie możliwe.

PS: Sorry że się tak czepiam ale przecież nie zrobiłbym takiego (durnego) tematu na takim porządnym forum o MGS od tak - coś w tym jest. Może wypowiecie się więcej na temat tego fanarta...
Obrazek
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez komar737 » Wt wrz 18, 07 23:29

Sama slawna tapeta ze szkicami postaci dawlala przeciez niejako poglad na to, ze snake bedzie podstarzaly. Gosciu poszedl jeszcze dalej, rozwijajac pomysl i wykreowal siwego Sneja.

[jesli juz bysmy zakladali, ze obrazek powstal przes trailerem TGS, co sugerowano na poczatku tematu]
komar737
banan

Postprzez kul2 » Śr wrz 19, 07 08:20

Takie przypadki zdarzają się 1 na 1 i sto zer!
To prawie nie możliwe.

Rety. Gac Ci juz wyjasnil.

Wszyscy się starzeją, często siwieją. bohaterowie zaś raczej nie łysieją.

Kotlet tez.

Przecież o "wąsatym" designie Solid Snake'a wiadomo od TGS 2005, czyli września 2005, a obrazek opublikowano w październiku.

Może wypowiecie się więcej na temat tego fanarta...

Moze Ty sie wypowiesz, bo jak na razie rzucasz pustymi haslami o tym, ze nie moze to byc zbieg okolicznosci, a nie podajesz zadnych argumentow dlaczego byc nim nie moze.

Dla mnie nadinterpretujesz zwykly rysunek, ktory praktycznie nic nie znaczy. Zreszta przeczytaj co tam jest napisane: 'now he needs to finish his legacy in the name of the patriots', to wypacza sens calej serii.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez MasterMGS » Śr wrz 19, 07 17:31

kul napisał(a):'now he needs to finish his legacy in the name of the patriots', to wypacza sens calej serii.

Te słowa wcale nie wypaczają sensu serii. Słowa Ocelota pod koniec PO: "I want Him to join us, yes Big Boss so that we can become the Patriots". Pewne nawiazanie jest... ale to nie o tym mowa. Koniec z mojej strony :iconbiggrin:
Obrazek
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez kul2 » Śr wrz 19, 07 17:43

I want him to join us.
(przerwa) Yes, Big Boss... So that we can become the Patriots.

Przeciez to nie ma zadnego zwiazku...
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Śr wrz 19, 07 17:54

No ale obok tego arta jest drugi art pokazujący full BB, i widac ze to troche fuszerka, ponadto te medale:/ Jak jakis radziecki generał.

Ale serio, robić tyle halo że jakiś średni rysownik olał szary kolor i zastapił ciemny niebieski - czernią. Moze mial trailera w daremnej jakości jak ja gdy pierwszy raz oglądałem TGS06. Myślałem ze Snake ma białe włosy i czarny kostium.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 19, 07 18:01

Po prostu twórca tego fanarta miał wtyki u Konami.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 19, 07 18:14

Nie nie, toż to jest sam Kojima, który to narysował! Nie widzicie tych podobieństw kreski? Gdy bliżej przeanalizowałem pismo kojimy i ten art doszedłem do wniosku iż w MGS5 będziemy grać w szachy z Big Bossem! W00t!
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Śr wrz 19, 07 18:30

Gac666 napisał(a):Nie nie, toż to jest sam Kojima, który to narysował! Nie widzicie tych podobieństw kreski? Gdy bliżej przeanalizowałem pismo kojimy i ten art doszedłem do wniosku iż w MGS5 będziemy grać w szachy z Big Bossem! W00t!

Prawda waćpanie. Toż to Kojima-san w to palce maczał.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Drax » Cz sty 31, 08 00:03

MasterMGS napisał(a):skąd autor wiedział że Old Snake będzie miał białe włosy i czarny kostium i jeszcze ta czarna bandana? Pamiętamy że w pierwszym trailerze z TGS Snake nie miał jeszcze białych włosów (tylko szare) i nie był ubrany na czarno.

Nie do końca rozumiem z tymi włosami. Da ktoś link do tego trailera?
Przecież on miał i będzie miał szare włosy.Autor tego fan arta dał po prostu taki kolor.
Białe a siwe mała różnica więc co do włosów twoje pytanie nie ma sensu.
A co do BB to wygląda on tak jak zawsze(kiedy był stary) tak mi się wydaje.
A co do walki między BB a SS to jest taka możliwość, bo przecież znacie Kojime i całą serie
MGS, jest nieprzewidywalna.
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez kul2 » Cz sty 31, 08 08:52

kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Curtis » Cz lut 07, 08 20:16

Zobaczycie że Big Boss wogóle się nie pojawi w MGS4 to by było zbyt nieprawdapodobne by Big Boss się pojawił sądze że artworki to była mała prowokacja
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Gillian » Cz lut 07, 08 20:32

Ale juz zostało powiedziane w jaki sposób Big Boss może (!) się pojawić w MGS4.
Gillian
Uber Big Boss

Powrót do Metal Gear Solid 4