Ulubiona walka (SPOILERY!)

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Z kim walka jest Twoją ulubioną?

FROGS
0
Brak głosów
Laughing Octopus
4
4%
Raging Raven
0
Brak głosów
Crying Wolf
17
17%
Vamp
4
4%
RAY
10
10%
Screaming Mantis
6
6%
Liquid Ocelot
60
59%

Liczba głosów : 101

Ulubiona walka (SPOILERY!)

Postprzez Nevar » Cz lip 03, 08 15:34

Która walka jest Waszą ulubioną w MGS4? Trudno mi się zdecydować pomiędzy RAYem a Ocelotem... Niech będzie Ocelot. Poza tym świetna jest też walka z Crying Wolf i z Laughing Octopus...
Nevar
banan

Postprzez wredny » Cz lip 03, 08 16:07

Zdecydowanie z Liquidem. Walczac z nim czujemy jakby cala seria przelatywala nam podczas tej walki. Genialne.

Druga walka: z Octopus, genialna muzyka, jedna z moich ulubionych taka mocna, no i fajny patent z tym jej chowaniem :)

Na trzecim miejsciu: Crying Wolf, przede wszystkim za klimat, grajac pierwszy raz mozna miec dreszcze ^^
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Crusher » Cz lip 03, 08 16:11

Heh ostatnia walka najlepsza nie ma co! "We have a score to settle!" zaraz po niej walka Metal Gearów i na 3 miejscu Screaming Mantis :D wiadomo za co...
Crusher
Vamp

Postprzez uci » Cz lip 03, 08 16:56

no napewno walka metal gearów - ta totalna demolka całej areny
potem koncowy pojedynek Solida z ocelotem - nie jeden tekken mógłby brac przyklad :]
I chyba własnie Crying wolf za niezły mix walk snajperskich i w zwarciu.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wojnar » Cz lip 03, 08 18:05

Mi chyba najbardziej podobały się walki z Wolf i Mantis z czego wybrałem tą drugą ;]

Strasznie podobało mi się to wymyślanie i dzwonienie do Otacona i Rose jak ją pokonać.
Zmiana numerku kontrolera, itp. a następnie pokonanie jej swoją własną bronią...
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Nevar » Cz lip 03, 08 20:25

Mi się właśnie walka z Mantis najmniej podobała... Była zbyt przesadzona, potrafiła się teleportować, a konwencjonalna broń nic jej nie robiła -- nawet rail gun! Przecież on niszczy Gekko, nie mówiąc o tym, co robił na Big Shell... Poza tym wydawało mi się, że ta walka za bardzo usiłuje przypominać walkę z Psycho Mantisem -- z marnym skutkiem. Rozumiem, że miała ona w sobie jego osobowość, ale to wciąż nie wyjaśnia, skąd ma te moce.
Nevar
banan

Postprzez uci » Cz lip 03, 08 21:08

pewnie się z nimi urodziła jak Mantis
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Kazuun » Cz lip 03, 08 22:39

Zdecydowanie nr 1 to dla mnie Crying Wolf. Za to ze najbardziej pasuje do serii moim zdaniem. Czuć w niej też ducha przeszłości sprzed 10 lat. Sentyment dużo robi...

Potem jest Vamp. Szkoda ze to nie jest prawdziwa walka, bo sceneria jak i sam przeciwnik (Vamp to jedna z najbardziej lubianych przeze mnie postaci w uniwersum MGS) jak dla mnie rządzą.

I na trzecim miejscu (tu pewnie sie zdziwią niektórzy, ale nie Ocelot :P) REX vs RAY. Również za sentyment do części pierwszej i za to, że REX, w przeciwieństwie do Ray'a, JEST ładny :)

Czemu nie wymieniłem Ocelota ? BO ta walka ma faktycznie wiele emocji w sobie, ale.... jest mało "bossowa". Cieżko mi ją jako boss fight uważać. Dla mnie to troche odmienny fragmencik gameplay'u.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Blady » Pt lip 04, 08 13:08

Ja zagłosowałem na walkę z Vampem. Ten moment zastanowienia na początku- że niby jak ja mam nagle móc go pokonać? Po chwili domyśliłem schematu - pomyślałem- do czegoś w instrukcji pisali o wstrzykiwaniu serum podczas trzymania w CQC.
No i fakt, że mogłem go ogłuszyć wystrzeliwując w niego całą taśmę z M60 był bardzo satysfakcjonujący ("To za Emmę!!")
Następująca potem eksterminacja Gekko jest dobrym uzupełnieniem pojedynku. Oł je.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Relict » Pn lip 07, 08 13:08

Ray versus Rex stawiam na pierwszym miejscu... (W końcu tutaj też walczymy przeciwko Ocelotowi :D ).
Pojedynek na pięści niestety znalazł się u mnie na drugim miejscu.
Relict
Red Blaster

Postprzez Shinigami » Pn lip 07, 08 14:04

Praktycznie z każdym bossem była lekka zagwózdka "co do cholery mam teraz zrobić?", więc w sumie trudno wybrać ulubioną. Ale walka z Liquidem zawsze dostarcza sporo emocji, bo nie ma stuprocentowego sposobu. I jest wspaniałym rozwinięciem walk z poprzednich trzech Metali. To jest mój numer jeden. Reszta jest na drugim miejscu. A Wolf, za rozciąganie walki w nieskończoność, ląduje na trzecim.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez sonofbigboss » Pn lip 07, 08 22:51

Dla mnie nr 1 to walka z Liquidem.
Niesamowita, swietne prace kamery i efektowne akcje. Walka wrecz to jednak walka wrecz ;)
Swietne numery w tle przy ktorych przypomina sie cala saga MGS.

Nie dziwie sie ze B&TBU nie dostaje za duzo glosow bo dla mnie te bossy sa beznadziejne zbytnio odrealnione nawet po wysluchaniu opowiesci o nich ;/ coz mi sie nie podobaja moze Wam tak, a jezeli mialbym wybierac to wybralbym walke z Wolf gdyz jest na cudowej wyspie Shadow Mosses a do tego w sniegu podczas walki z FROGS, mozna sie pobawic w chowanego i atakowac z zaskoczenia ;).
Moja kolekcja Metal Gear Solid...
http://img247.imageshack.us/img247/5281 ... 841qp3.jpg

aka SeveSnake ];->

http://pl.youtube.com/watch?v=sJ3Xh0yHmok
sonofbigboss
Okres próbny

Postprzez SaseK » Śr sie 06, 08 21:22

One word...LiQuid ;] wieta dlaczego ;) czlowiek placze jak brata zbic musi a Ci takie tongi ze kabaret :P
SaseK
Arnold

Postprzez Hidden » Śr sie 06, 08 21:27

Zgodzę się z większością - piękna, wspominkowa walka z Liquidem zauroczyła mnie na tyle, że powtarzałem ją już parokrotnie. Jej niezwykła filmowość sprawia, że Tekken może się schować. :)
Hidden
Red Blaster

Postprzez Sephirothek » Śr sie 06, 08 22:09

Zgodzę się z większością co do Liquida, jednak walka MG vs MG to był jeden z powodów, dla których kupiłem combo PS3 + MGS4 (ach, te trailery). Mimo to, najciekawszą walką było starcie z Laughing Octopus (liczne niespodzianki, nawiązanie do jedyneczki, klimat i autentyczne poczucie strachu podczas walki; JEDYNY BOSS, KTÓRY ZROBIŁ MNIE W KONIA) i na nie oddałem głos ;)
czyli podium prezentuje się następująco:
1. Octopus
2. RAY
3. Liquid
Sephirothek
Machinegun Kid

Postprzez rimek » Pt sie 15, 08 00:40

Oczywiscie ze Liquid/Ocelot potem rzecz jasna Metal Gear Rex vs Metal Gear Ray <do rex'a czuje tak jakos wiekszy sentyment i ciesze sie ze nim sterowalismy>
rimek
Coward Duck

Postprzez Adamska » Cz sie 21, 08 01:49

R A Y !

fuck, nawet nie smialem marzyc, ze wbije sie kiedys za stery ktoregos z mgs'ow i bede tlukl sie z drugim ;d
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Drax » Cz sie 21, 08 02:19

Kazuun napisał(a):Zdecydowanie z Liquidem. Walczac z nim czujemy jakby cala seria przelatywala nam podczas tej walki. Genialne.

dokładnie. Dla tego na to zagłosowałem.

Na drugim miejscu RAY. Świetnie prowadziło się Rex'em i tyle.

Na trzecim Crying Wolf. Podoba mi się powrót do miejsca drugiej walki z Sniper Wolf.
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez abovePL » Pt sie 22, 08 13:02

wredny napisał(a):Zdecydowanie z Liquidem. Walczac z nim czujemy jakby cala seria przelatywala nam podczas tej walki. Genialne.

Druga walka: z Octopus, genialna muzyka, jedna z moich ulubionych taka mocna, no i fajny patent z tym jej chowaniem :)

Na trzecim miejsciu: Crying Wolf, przede wszystkim za klimat, grajac pierwszy raz mozna miec dreszcze ^^

Ja jak pierwszy raz gralem i musialem z nia walczyc to nie powiem strasznie balem sie wyjsc z pod tej ciezarkowki. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat plus ta zadyma, pustka i sam fakt ze jestesmy na Shadow Moses.

W walce z Ocelotem nie podobal mi sie fakt ze postacie nei moga biegac ino "odskakuja" w bok, przod i tyl, a ze nie jestem maniakiem bijatyk na konsolach wiec mialem okropne problemy z przejsciem tego momentu bo ja tu chce wlac Ocelotowi a ten unik i cap. Podobala mi sie tez walka z Ray'em oraz Vampem ;)
abovePL
Coward Duck

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 01:26

Na początku myślałem, że z Vamp będzie tym MGS'owym libero - to jego "Take this" do dziś dźwięczy mi w uszach. Jednak MGS4 ma kilku wybitniejszych przedstawicieli w tym segmencie. Potyczka z Screaming Mantis bardzo przypadła mi do gustu - taki klimat Silent Hill się nawet udziela. Spotkanie z Raging Raven również zapadło mi w pamięci, choć tutaj bardziej przez sam początek - przedstawienie bossa i ten fachowy głos. Niezła fighting games wyszła z Liquid Ocelot'em , przy tych łokciach człowiek tylko puszczał mimowolne "uuuu". No cóż "Splendid brother!" ^^'
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Słonio » Pn wrz 15, 08 17:48

Nie potrafię wybrać między L. Octopus za patenty z chowaniem, Rayem za tą dziecięcą uciechę za sterami Rexa, Liquidem za epickość, klimat i naprawdę siarczyste ciosy ;) , w sumie podobała mi się też walka z Vampem za tą satysfakcję kiedy samemu wpadało się na pomysł żeby wytłumić mu nanomaszyny i walka nie sprawiała już problemu... Chyba w ogóle nie zagłosuję :P
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Sylvan Wielki » Pt wrz 19, 08 00:26

Cóż , prawda jest taka, iż każda walka w MGS4 ( i nie tylko w tej części) jest niezwykła.
Jeśli chodzi o bossów, to MGS (seria) jest jak Vieftiful Joe - 1sza liga.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez endryups2 » Pn wrz 22, 08 06:19

Walka z Vampem przy którym spędziłem kawał czasu zanim zaczaiłem co trzeba zrobić żeby go uśmiercić no i ostatnia z Liquidem która swoim klimatem mnie wbiła w fotel , jest miodzio i 1wsze wrażenie jest piorunujące, kto grał ten wie o czym mówię.
endryups2
Coward Duck

Postprzez siddhartha » So paź 18, 08 11:32

Każda walka ma swoją magie ale.. sterowanie rexem to coś o czym marzyłem ale walka z ocelotem czy tam liquidem to cudo,a dalej może potyczka na snowfield za wielki sentyment do niej..
siddhartha
Black Color

Postprzez naked 69 » N lis 09, 08 22:22

1metal gear rex vs metal gear ray
2liqid vs snake
3vmp vs snake
naked 69
Machinegun Kid

Postprzez kamilinho » Śr lis 26, 08 02:17

1. Crying wolf (za powrót do shadow moses,za klimat,za świetny efekt śnieżycy -mniam :p,ogólnie rozdział w shadow moses-mój ulubiony),
2. Liquid (za oprawe muzyczną walki -motywy z różnych części,dobry system walki,nawiązanie do walki z jedynki),
3.Ray(naprawde nigdy nie sądziłem że siąde za sterami Rex'a :D,wypasik)

no i walka która mnie najbardziej zaskoczyła-walka z Vampem,zciąłem mu 3 lub cztery paski energii,przetestowałem wszystko aż wkońcu się udało :D
psn: kamilinoPL
kamilinho
Machinegun Kid

Postprzez ColonelAI » Pt lut 20, 09 18:17

Tak naprawdę to każda walka przypadła mi do gustu, każda była inna. Jednak musiałem wybrać więc w ankiecie widnieje mój głos na Screaming Mantis. Dobrze zbudowany klimat oraz niebanalny sposób na pokonanie bossa. No i te lalki.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez zenzifreak » Pt lut 20, 09 22:25

Walka z Liquidem na big boss extreme była mistrzostwem świata.Bardzo emocjonujaca i nasycona dramatyzmem akcja. The best.
zenzifreak
Inkarnacja VR

Postprzez Brylant156 » Pt lut 20, 09 22:50

Oczywiście Liquid ta muzyka zmieniana co etap .naprawde coś pięknego.
Brylant156
Black Viper

Postprzez Simon » Pt cze 12, 09 16:39

Bezapelacyjnie REX vs RAY no i Liquid Ocelot!
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4