Big Boss Extreme - Riverside West

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Big Boss Extreme - Riverside West

Postprzez Matikus91 » Pt paź 10, 08 15:29

Siemka

Mam mały problem z przejściem Riverside West (Eastern europe/church courtyard). Gdy jedziemy na motorze z Big Mama to zawsze ktoś mnie ubije... Znacie może jakiś sposób żeby to przejśc bez continue?

Z góry Dziękuje za pomoc.
Matikus91
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » Pt paź 10, 08 15:54

Z tego co wiem to Solar Gun dobrze się sprawdza w tej sytuacji.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Whale Killer » Pt paź 10, 08 17:39

The Boss Extreme dokładniej mówiąc :) . Dobrą bronią jest też twin barrel z amunicją ogłuszającą. Oprócz tego możesz spróbować emocjonalnych granatów dymnych.
Po prostu 'cuda
Whale Killer
Vulcan Raven

Postprzez uci » Pt paź 10, 08 18:44

twin barrel nie jest wcale szybszy w przeładowaniu niż pistolet na strzałki, emo granaty dają radę.

Osobiscie uważam że najlepiej zaliczyć to następująco
2 pierwsze kawałki trasy pistoletem na strzałki lub twin barrelem, kwestia gustu, jeden strzał usypia/nokautuje więc nie trzeba starać się w celowaniu alo jechac auto aimem.

3 kawałek trasy jest najgorszy
- latające ptaszyska nic nam nie robią
- potem mamy do załatwienia 4 hammery z karabinami (tutaj trzeba się starać i przejść wszytskie hammery bez utraty życia), wszystkie nalezy załatwic autoaimem. Potem kiedy robimy wslizg pod dwoma wybuchającymi hammerami, nalezy wyciągnąć solarguna i z solargunem wycinac żabki (jeden strzał zalatwia żabę) i miec nadzieje że dojedziemy do końca.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Pabian01 » Pt paź 10, 08 19:15

O jak już taki temat to i ja skorzystam ;)

Gram oczywiście na najwyższym poziomie, bez zabijania kogokolwiek. W akcie trzecim jest moment w którym musimy strzelać. A że z nabojami usypiającymi cięzko, to możecie mi napisać ile powinnem sobie zostawic na ten moment gry ?? Tylko bez przesady nie piszcie mi dokładnej liczby naboi ;) Dajce "lekki" zapas. Solar Guna nie posiadam
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pt paź 10, 08 20:19

bez solarguna to dopiero jest tam "extreme"
no zapas dość spory, ale powinienes mieć tez strzałki emo wiec korzystaj z nich w czasie pościgu, jedna strzałka - jeden ogłuszony, ewentualnie twin barrelem + v.ringi. W miejscu obu barykad podczas 2 czesci pościgu polecam też emo granaty.

Jak mówilem najgorszy moment to jak nas gonia żabki po scenie wybuchu dwóch hammerów. Słyszałem też ze dobrym pomysłem jest ten kawałek przejechac na stunach.
uci
Uber Big Boss

Postprzez greyfox » Pt paź 10, 08 23:23

Ja osobiscie polecam na ten kawalek granaty dymne. Tylko najlepiej przed tym momentem "przysejwić" żeby obadać dokładnie miejscówki w które trzeba rzucać. Przeszedłem to z nawet sporym zapasem HP właśnie dzieki odpowiedniemu miotaniu "dymkami" na prawo i lewo :D warto też od czasu do czasu poprostu się do Evy przytulić :D
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez badzio » Pt paź 31, 08 11:29

Nie będę zakładał nowego tematu, ale mam problem na Boss Extreme. Gram bez zabijania, uzywania racji itd. i zatrzymałem się na pierwszym spotkaniu z Meryl, gdy atakują ich oddziały Frogs. Ma ktoś jakiś pomysł jak przejść ten fragment?
badzio
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Pt paź 31, 08 11:52

Walka z frogs jest dość trudna, ale da się ją dość łatwo przejść.
Napewno podstawową bronią będzie Mk. 22, gdyby ci brakowało Ammo, Johnny w niektórych miejscach podrzuci ci skrzynkę z ammo.
Solid eye właczone na night vision, łatwiej celować do żab i polecam też uzywać stunów i granatów dymnych - te drugie utrudniają żabą dokladne celowanie, granaty emocjonalne znów powodują że się duszą i kaszlą, dzięki czemu też mniej atakują.
No i przedewszytskim pamiętaj o Meryl i jej drużynie, oni też atakują żabki i czasem dobrze jest się po prostu za nimi schować.

Kiedy masz mało życia - synergie i połóż się ewentualnie jakaś lecząca MP3 bo one nie zaliczają sie do itemów medycznych.
uci
Uber Big Boss

Powrót do Metal Gear Solid 4