To jest grób The Boss...

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

To jest grób The Boss...

Postprzez tomekd » N cze 18, 06 12:46

Na forum strony www.metalgearsolid.org poddano analizie trailer w wersji HD. Cz?sciowo ale wyra?nie wida? na nim, ?e grób przy którym stoi Snake to grób The Boss. Zobaczcie zreszt? sami (mniej wi?cej na po?owie strony):
http://www.metalgearsolid.org/forum/vie ... php?t=9855
tomekd
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N cze 18, 06 12:57

Hmmm.Wprawdzie kilka liter da si? odczyta? np.:WHO SAVED co niby sugerowa?o by ?e jest to grób The Boss, ale ona by?a pochowana na innym cmentarzu.Po prostu otocznie si? nie zgadza.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez tomekd » N cze 18, 06 17:22

Mo?liwe. lecz otoczenie mog?o si? zmieni? przez te 50 lat. Ale kto inny móg?by mie? taki napis na nagrobku, a dat? ?mierci mo?na mniej wi?cej odczyta? na rok 1964. Albo poprostu Kojima znowu chce si? zabawi? z graczami i wprowadzi? ich w b??d. Narazie to jedyny domys?, który ma swoje takowe potwierdzenie.
tomekd
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N cze 18, 06 17:59

Co do tej daty to wida? jedynie na pocz?tku 1 pó?niej druga data 19.Reszt? zas?ania cie?.Otoczenie natomiast mog?o si? zmieni? np.jakie? pomniki w tle,dodane barierki, ale w?a?nie dok?adnie obejrza?em groby na trailerze jak i w MGS 3 i to one budz? we Mnie najwi?cej w?tpliwo?ci-otó? je?li zwrócisz uwag? na nagrobki w MGS 3,tam gdzie sta? Big Boss,s? identyczne o tych samych kszta?tach roz?o?one równo obok siebie w rz?dach,tymczasem na trailerze widzimy ju? nagrobki o ró?nych kszta?tach czasami innaczej po?o?one.Poza tym za Big Bossem jest jeszcze kilka rz?dów grobów,na trailerze za? za Snejkiem kilka nagrobków,jaka? ?cie?ka i kawa?ek otwartej przestrzeni na której l?duje ?mig?owiec.No i nie zapominajmy ?e mówimy o cmentarzu wojskowym tam chyba nie ro?nie tyle zielska a mi?dzy grobami nikt nie stawia barierek.Tak jak tutaj:
http://www.arlingtoncemetery.org/images ... 09_jpg.jpg
Jeszcze mo?na by?oby doda? co Snake robi przed grobem The Boss i do tego salutuje?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N cze 18, 06 18:19

hmm

ale zwa? ?e to 50 lat...
Stan grobów mo?e si? mocno zmieni? przez 50 lat, moga si? zapa?c, pochyli?, dzia?aj? na nie si?y natury przez bardzo d?ugi czas

Co wi?cej Gray fox zosta? rozdeptany przez Rexa, a BB spalony przez Snake`a a potem jego cia?o posz?o pod nó?, wiec obaj nie posiadali grobów.
Co do napisu - znalaz?em taki gif na tamtym forum

Obrazek

Co do zielska, nie jestem pewien ale te kwiaty wygl?daj? ja te w których zgine?a the boss, mo?e to taka symbolika.

No i czemu solid jej salutuje?
Hmm mo?e to co ma zrobi? Snake b?dzie takie jak zadanie the Boss, robi dobrze, ale dla reszty ?wiata zostanie potepiony?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » N cze 18, 06 18:33

Tylko ?e te nagrobki obok i za Snejkiem si? wci?? nie zgadzaj?.A ?e 50 lat?
Link do zdj?cia pokazuje m.in. grobu z czasów Drugiej Wojny ?wiatowej jak i z Wietnamu.Wojskowe cmentarze si? nie zmieniaj? i do tego s? starannie piel?gnowane.Co do BB i Gray Foxa to nagobki mog? by? tylko symboliczne,nie musz? tam spoczywa? cia?a.Wprawdzie chcia?bym zobaczy? ?e to grób The Boss ale to si? nie trzyma kupy.Snake nawet pewnie nie s?ysza? o The Boss,na nagrobku nie ma nawet jej imienia,ma Ona znaczenie dla historii Snake Eater ale dla Snake'a ?adnego.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez tomekd » N cze 18, 06 21:36

No ale rok 192X musi ju? co? oznacza?.
tomekd
Uber Big Boss

Postprzez uci » N cze 18, 06 22:45

ale zwa? ze mine?o X yeras, wystarczylo kilka godzin by snake dowiedzial sie o Patriotach itp.

co za problem by przy pomocy Mei ling dowiedziec sie czegos o historii BB, odkryc historie The Boss. A co do cmentarza, czy ja wiem czy to jest wojskowy cmentarz? W stanach wszytskie cmentarze s? takie same...

No a co do gorbów BB i foxa, fox oficialnie zostal uznany za zdrajce, jak przy?azy? sie do outer heaven, podobnie jak BB, a zdrajcom nie robi sie grobów w kraju. Boss byla za to patriot?, cho? wszyscy uwazali inaczej.

Ponadto Snake musial znac the Boss, w ko?cu wiadomo bylo ?e BB zyska? swój nickname, po zabicu the boss, wiec musialo mu sie to obic o uszy. Teraz wiedz?c wiecej postanowil z?o?yc honor najwi?kszej patriotce na ?wiecie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez borx » Pn cze 19, 06 11:13

Odsy?am do tematu przypuszczenia fanów!

Tomekd - ostrzezenie za zak?adanie tematu bez wiedzy moderatora i do tego tematu ktory nadaje sie do PRZYPUSZCZEN a nie na osobny:/
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez odin » Pn wrz 11, 06 19:32

Borx, mo?e nie tak ostro co :) ? Czasy jak kopalismy po ty?kach ju? mine?y. A wyjasnienie jakie da?e? to istny hardcore :D Zak?adanie tematu bez wiedzy moderatora ? :D Tomekd si? nie przejmuj.

Z jednej strony borx ma racj? z drugiej jednak temat wart za?o?enia.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 14, 06 13:28

No i jak kto? jeszcze jest za tym ?e to grób The Boss?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz wrz 14, 06 13:38

No przeciez to jest jej grob.

http://66.90.96.17/images/Animation12ebd.gif
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 14, 06 13:47

Who Save The World

1... 19..

Mnie to naprawd? nie przekonuje:) Bo np. jakim cudem otoczenie tak si? zmieni?o? To cmentarz wojskowy a tam porzadek panuje no i nikt nie zmienia nagrobków, w stosunku do MGS 3 sporo tam si? zmieni?o i niewa?ne ile lat mine?o to nie cmentarz cywilny. No i czego Snake szuka przed jej grobem( o ile to jej grób), ?e niby przyszed? odda? jej ho?d? To zbyt naci?gane. Ona mia?a znaczenie dla historii Big Bossa ale nie dla Snejka. Chyba ?e Kojima j? wskrzesi razem z BB ?eby nakopali Liquidowi.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz wrz 14, 06 13:53

Minelo rowniutko 50 lat, pol wieku. Cmentarze sie zmieniaja, groby sie przenosi, to naprawde jest strasznie duzo czasu.
A masz pomysl czyj to moglby byc grob? Kto inny uratowal swiat o kim wiemy?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Uzion » Cz wrz 14, 06 16:10

Ale to jest bez sensu jak juz to napisaliby na tym grobie imie i nazwisko nieboszczka a nie jakis tam nick czy codename.

A moze: "Who save The Boss"??
Uzion
The Fury

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 14, 06 16:16

Nie wiem czyj to jest grób ale je?li to jest The Boss to Kojima musia? go przenie?? na inny cmentarz. Albo jest to scena symboliczna której pó?niej w grze nie b?dzie lub nawi?zanie poprostu nawi?zanie do MGS 3. Nie wiem.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kotlet_schabowy » Cz wrz 14, 06 16:23

Uzion napisał(a):Ale to jest bez sensu jak juz to napisaliby na tym grobie imie i nazwisko nieboszczka a nie jakis tam nick czy codename.

Na tym nagrobku z MGS 3 nie ma ani imienia i nazwiska, ani codename The Boss, to taki nagrobek "dla wtajemniczonych" (czyli niewielu), po prostu taki symboliczny, tym, co znaj? j? histori?, wystarczy "In memory of The Patriot who saved the world 19xx-1964" by wiedzie?, ?e chodzi o The Boss. Ja uwa?am, ?e Snake si? dowiedzia? o niej w jaki? sposób, cho? to takie sobie wyt?umaczenie. Sporo tych teorii jest.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez FOX HUND » Cz wrz 14, 06 16:35

Przychylam sie do opinii kolegów, kotleta i kula. Bo kogo innego mia?by by?ten grób. Oczywi?cie ze The Boss.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez kul2 » Cz wrz 14, 06 16:39

Saladin01 napisał(a):Albo jest to scena symboliczna której pó?niej w grze nie b?dzie lub nawi?zanie poprostu nawi?zanie do MGS 3. Nie wiem.

Jak juy napisal kotlet, na grobie w MGS3 nie ma nic napisanego. A ta scena powinna byc w grze, no bo chyba nie pokazywalby nam cmentarza z ktorego Snake zostanie zabrany, tylko po to zeby zrobic symboliczne nawiazanie do MGS3. Bo gdyby tak bylo, napis na nagrobku bylby o wiele wyrazniejszy.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 14, 06 16:41

Mimo wszystko bardzo ci??ko to udowodni?. Wystarczy spojrze? na liczby- 1... 19.. gdyby napis widnia? 192X - 1964 nie by?oby w?tpliwo?ci, ale tych liczb poprostu nie wida?.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz wrz 14, 06 16:50

Tam na pewno jest 19..-19..
Who Saved
T

I wiecej nie odczytam z tej fotki, albo sie zalatwi jakas inna, albo to celowo zamazali.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 14, 06 16:54

Ja widz? jeszcze World
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz wrz 14, 06 16:58

Nie mam bladego pojecia gdzie, ale gratuluje, jezeli widzisz tam World to wiadomo ze to The Boss.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » Cz wrz 14, 06 17:06

Ja w sumie te? widz? troch? "world", specjalnie ogl?dn??em ten trailer w HD na laptopie, bo tam szybko mog? sobie odwróci? kolory po prostu patrz?c z do?u. Siedzia?em przy tym kilka minut :D.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Cz wrz 14, 06 18:41

Nie wiem jak wy ale ja tam widze W ale na samym ko?cu wi?c nie world... a bardziej ***S(?)W.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Dymek » Pt wrz 15, 06 10:55

Jak wspomnia? Saladin groby wojskowe s? identyczne na ca?ym cmentarzu. Kto? si? ca?y czas nimi opiekuje itp. Wi?c to raczej niemo?liwe by nagle wszystkie groby si? pozmienia?y i wygl?da?y jak na cywilnym cmentarzuu. Kto? powiedzia?, ?e ta le?a?y kwiaty takie jakb BB zostawi?...NO LUDZIE!! Kwiaty le?a?y sobie 50 lat?! Bez przesady.

Cmentarz po za tym nie przypomina tak bardzo tego z MGS3. Tam by?o wi?cej grobów. Ale przecie? na cmentarzach chyba nikt grobów nie po usuwa? co nie?

Kolejny powód dlaczego nie mo?e to by? Boss. Snake jej nie zna? i nie ??czy?a go ?adna wi?? z ni?. Wi?c nie mia? powodu by tam i??.

No i ostatni niepodwa?alny dowód. W MGS3 na grobie jest napisane 192X a tutaj jest napisane 1 19. Wi?c to nie mo?e by? Boss. Nikt grobu nie zmieni a po za tym sk?d by wiedzia? o dacie urodzin Boss, jak j? ma?o kto zna?...
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Pt wrz 15, 06 11:00

Czlowieku...
Dwie osoby powiedzialy juz ze widza napis Who Saved The World, w tym Saladin, ktory sam mowi ze to nie jest jej grob.
Wy naprawde wierzycie ze zdrajce narodu pochowaja na cmentarzu wojskowym?:D Nawet jezeli, to mija 50 lat i predzej czy pozniej wyjdzei jakas afera i ten grob przeniosa. A nawet jezeli nie ma afery, to 50 lat to szmat czasu, a wszystko sie moze zmienic.
A na grobie jest napisane 19 zamazane dosc sporo 19 zamazane, to jest The Boss.
Teraz pytanie jezeli mowicie ze to nie The Boss to mowcie kto to jest Waszym zdaniem.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » Pt wrz 15, 06 14:51

wed?gu mnie to nie mo?e by? grób the boss poniewa? takich grobów nie stawiano w latach 50 w ameryce je?eli si? dobrze orientuje jak kto? by móg? to niech poda mi dat? ?mierci BB bo Otacon mówi do liquid ocelota ?e czeka na niego stary przyjaciel a nie wiadomo którego ?wiadomo?c bierze gór?!! a trzeba pami?ta? liquid snake traktowa? solida z szacunkiem jak godnego rywala wi?c wiecie..... ;)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kul2 » Pt wrz 15, 06 15:08

BB zabity w 1999 przez SS.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Dymek » Pt wrz 15, 06 16:12

A wiadomo kiedy BB si? urodzi?? By? mo?e te pierwsze liczby oznaczaj? nie date ?mierci tylko narodzin.
Dymek
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4