Spadek płynności w MGS 3

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Gillian » N mar 15, 09 03:44

Oczywiście że jest płynniej. Przy rozdzielczości 1440x900 średnio 60fps? Kiedy PS2 to te 480i w na oko 20fpsach... Problem tylko z tym v-sync. Jakby poczekać, aż cała klatka się zrenderuje przed wyświetleniem, to pewnie ich liczba spadłaby do średnio 40. Co i tak jest dużo.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Socom » N mar 15, 09 12:34

Gac666 napisał(a):No jak dla mnie to chodzi równie dobrze jak nie lepiej niż na ps2. Patrz na ilość klatek w lewym górnym rogu. To nie piractwo jesli masz oryginalną gre.

No chyba bede musiał odzyskać pada i przetestować emulator ^^.

No może i masz rację. Sory nie zauważyłem tych klatek. Ale chodziło mi o ten moment gdzie w korytarzu zwalnia do 43 klatek i to widać wyraźnie nawet bez patrzenia na klatki. Na Ps2 też tak zwalnia? Jeśli tak to zwracam honor podwójnie :) A z piractwem to chodziło mi o biosa PS2 bez którego emulator nie działa a sam bios, o ile się nie mylę, jest niestety nielegalny. No chyba że Sony miłosiernie udostępniło biosa w sieci, nie wiem dawno nie czytałem na ten temat :P
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." -Voltaire
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez Gac666xx » N mar 15, 09 13:26

Twilite ja myśle, że jakby rozdziałke zwrócic do 1024x768 lub nawet 800x600 i włączyć v-synca to będzie już cacy.

Są jakieś skoki to widać, ale cholera na PS2 bywały gorsze przynajmniej jak ja grałem.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Pabian01 » N mar 15, 09 22:02

Socom napisał(a):No chyba że Sony miłosiernie udostępniło biosa w sieci, nie wiem dawno nie czytałem na ten temat

Wydaje mi się, że tak. Sony odpuściło odnośnie PS2.
Jak dla mnie to jest płynnie i widać, że jest szybciej niż na PS2
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » N mar 15, 09 22:15

Pabian napisał(a):Wydaje mi się, że tak. Sony odpuściło odnośnie PS2.

Jakiś link do źródła może? Bo absolutnie w takie rzeczy nie wierzę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » N mar 15, 09 22:21

No prawie ;)
Cytując PE#136:
BlaBlaBla "Sony zdecydowało się ogłosić Playstation 2otwartą platformą w Europie. Oznacza to innymi słowy koniec kontroli koncernu nad softem, jaki ukazuje sie na ten sprzęt."
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » N mar 15, 09 22:54

Co nie znaczy, że Sony zrzeka się praw do BIOSu : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn mar 16, 09 08:46

Wypróbowałem tą wersję ePCSX 2 i lipa, w ogóle się nie uruchamia. Wypróbowałem więc wersję najnowszą z tymi samymi wtyczkami i działa, ale jest właśnie jedno ale. Gameplay jest między 50-60 fps, ale tylko jak się włącza filmik to się robi 25 fps i już potem tak zostaję, więc gra jest not playable jak dla mnie. Wole to na PSX2
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn mar 16, 09 10:33

Faja napisał(a):ale tylko jak się włącza filmik to się robi 25 fps i już potem tak zostaję, więc gra jest not playable jak dla mnie. Wole to na PSX2
Przecież na PS2 standardowo jest 25 klatek i poniżej. Więc jest to tak samo grywalne pod tym względem jak na konsoli.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn mar 16, 09 10:42

twilite kid napisał(a):
Faja napisał(a):ale tylko jak się włącza filmik to się robi 25 fps i już potem tak zostaję, więc gra jest not playable jak dla mnie. Wole to na PSX2
Przecież na PS2 standardowo jest 25 klatek i poniżej. Więc jest to tak samo grywalne pod tym względem jak na konsoli.

Ale na kompie jest o wiele wolniej. Głos jest rozciągnięty, ogólnie jest źle i oto mi chodzi. Może to jest mniej niż 25 fps, kurczę sprawdzę jak wrócę z pracy.
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn mar 16, 09 11:51

A może chodzi Ci o to, że animacja się rozciąga? Może tak być, kiedy masz grę w standardzie 30/60fps a odpalasz ją w emulatorze jako PAL 25/50fps. W NTSC sekunda "trwa" te 60klatek, ale jeżeli ją odpalisz w trybie 50fps, to ta sekunda rozciągnie się na 50klatek + 10, czyli będzie trwała 1,2 sekundy. Bo wszystkie klatki muszą być wyświetlone.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn mar 16, 09 12:37

Nie nie nie, gra jest w PAL i emu tez PAL. To się dzieje tylko w filmikach. Intro jest ok do momentu jak słychać zdanie "Jack I've got important news" wtedy już "przerywa" i jest już nienaturalnie. Potem jak już da się grać to jest ok do momentu jak się włącza filmik jak Jack sobie przypomina "basics of CQC" a potem już się grać nie da bo jest tak wolno, że hej. Zresztą na kompie + monitor gra się chyba gorzej (przynajmniej dla mnie) niż na PS2 + TV.
Faja
Big Boss

Postprzez Socom » Pn mar 16, 09 14:14

To zależy jaki masz sprzęt. Emulator potrzebuje naprawdę mocnego kompa.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." -Voltaire
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez Faja » Pn mar 16, 09 15:26

Mi się wydaje, że to jednak ustawienia i dobór odpowiednich wtyczek, bo komp porównywalny, a nawet lepszy jeśli chodzi o sprzęt w porównaniu z tym co podany jest przy filmiku. Problem w tym, że ta paczka, co koleś podał w linku u mnie nie działa. Coś jest zrypane i ja nie wiem co. Ale tak jak mówiłem wcześniej, nie po to jest konsola, żeby w gry na nią przeznaczone grać na kompie.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez facecamo » Śr mar 18, 09 11:58

Saladin01 napisał(a):Płynna trójka na emulatorze PCSX2:

http://www.youtube.com/watch?v=5SERj0O4 ... re=related

I po problemie :)

Problem pozostaje bo można grać ale tylko do pewnego momentu, występują liczne błędy, które uniemożliwiają dalszą rozgrywkę.Wszystko można znaleźć TUTAJ
Obrazek
facecamo
Revolver Ocelot

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence