Pytania co do Ocelota

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Pytania co do Ocelota

Postprzez Dymek » Pt sty 02, 09 19:58

Siemka. Mam zamiar na wakacyjny konwent anime, robic cosplay Ocelota. Jednakże mam parę pytań. Jaki on ma mundur? Patrzyłem umundurowanie GRU, czy KGB, jednak wogóle nie przypominało tego co miał na sobie Ocelot. Kolejnym pytaniem jest jakie on miał odznaczenia? Jakieś dwa medale oraz baretki. Ma ktoś zdjęcia tych odznaczeń, bądź ich nazwy? I jeszcze jedno pytanie ma ktoś jego arty w dużej rozdzielczości? Zgóry dzieki za pomoc.
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Pt sty 02, 09 20:55

Na ZL pisze, że OCU noszą mundury Wojsk Artyleryjskich ZSRR. Niestety nie wiem jakie miał odznaczenia. :/
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Crusher » Pt sty 02, 09 20:57

osobiście radziłbym ci cospley'ować Liquid Ocelota z MGS4 bo ogólnie nieźle wygląda i zdaje mi się że jest łatwiejszy w obróbce hłęhłę.
A gdzie ten konwent anime się odbędzie i kiedy?
Crusher
Vamp

Postprzez Dymek » Pt sty 02, 09 21:04

Liqiud Ocelot może i jest łatwy. Ale ja jestem mlody X) A po ostatnio zrobionym Pyramid Headzie czuję się na siłach na mocne stroje.

Co do daty to nie wiem dokładnie. Mam zamiar to robić na jakiś wakacyjny konwent. Prawdopodobnie warszawskie Animatsuri 2. Ew. Balcon 2009.
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 02, 09 21:06

Mundur wojsk artyleryjskich i beret wojsk powietrzno desantowych.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Dymek » Pt sty 02, 09 21:19

Przeglądałem te mundury artyleryjskie jednak one wszystkie szare a nie czarne...z tego co się domyślam, były one szyte ze zwykłej bawełny co nie? Bo jeśli nie znajde nic to będe musiał samemu szyć.
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Pt sty 02, 09 23:51

Dymek napisał(a):A po ostatnio zrobionym Pyramid Headzie czuję się na siłach na mocne stroje.

Mógłbys się pochwalić jakimś zdjęciem? :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Dymek » So sty 03, 09 00:25

Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » So sty 03, 09 00:39

Szacunek, genialny hełm. Jakbym cię zobaczył w nocy, to bym spieprzał jak głupi :D.
Ok, no to liczę, że uda ci się zrobić równie świetnie ocelota.
Bizon

Postprzez Dymek » So sty 03, 09 01:31

Na konwencie też spieprzali ^^.

Potrzebuje tylko jakiś dobrych obrazków z Ocelotem. Ja nic nie znalazłem, pomożecie?
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » So sty 03, 09 15:27

Dymek napisał(a):Przeglądałem te mundury artyleryjskie jednak one wszystkie szare a nie czarne

ale to chyba o kroj chodzi nie o kolor. te mundury OU i tak byly troche przerobione, np mialy inne patki.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Dymek » Cz mar 05, 09 01:21

Dobra potrzebuję ponownie pomocy. Jaki inny mundur jest najbardziej podobny do ocelotowego? Nie chcę samemu szyć go, bo wtedy lipnie wyjdzie.

Jak latałem po necie to zobaczyłem, że całkiem podobny jest czarny mundur polowy policji polskiej.
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz mar 05, 09 01:55

No troszkę w kolorach podobny ale plamy kamuflażu to już w ogóle nie podobne.

Poszukaj i popytaj tutaj .
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Dymek » Wt mar 17, 09 14:12

Pytanko kolejne. Czarny mundur BDU

http://allegro.pl/item577918576_mundur_ ... _l_ss.html

Taki. Po przeróbkach, by pasował? Jaką długość ma ta kurtka? Jak wiadomo Ocelot miał prawie do kolan swoją. Ktoś sie może orientuje?
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Wt kwi 07, 09 11:47

Ok to ja żeby nie śmiecić zapytam tutaj o jedną rzecz jeśli loto o Ocelota. Mianowicie, jak po raz pierwszy się spotyka ze Snake'iem to coś kombinuje z pistoletem i nabojem. Potem Snake mówi, że nie próbuje się zasłyszanej techniki na polu walki. Może mi ktoś wytłumaczyć o co loto? Co to za technika, o co chodzi, czemu ma służyć itp itd. Thanks.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt kwi 07, 09 12:12

Chodzi o poprawienie celności przez "podrzucenie" ręki w łokciu co ogranicza odrzut podczas wystrzału , tyle zrozumiałem z gadki Snake'a i o sposób załadowania pierwszego naboju do komory ale tego już nie zrozumiałem , poprawcie mnie jeśli sie mylę.
Ostatnio edytowano Wt kwi 07, 09 12:17 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN

Postprzez Faja » Wt kwi 07, 09 12:16

Mi chodzi o ten trick z nabojem. Temat ręki dotyczy uwagi, że Ocelot byłby lepszym rewolwerowcem:]
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt kwi 07, 09 12:32

http://www.youtube.com/watch?v=_Ppyyl6JQeo&feature=PlayList&p=C571D9A1C2C05B4B&index=0&playnext=1

Tu jest ta scenka , chodzi o załadowanie pierwszego pocisku ręką a nie z magazynku.
SALADYN

Postprzez Faja » Wt kwi 07, 09 12:45

No właśnie i wtedy się zacięła, ale Snake też mówi:

"I see what you're trying to do", a potem o testowaniu techniki, o któej się słyszało itp itd.... i właśnie to mnie zastanawia co to by dało Ocelotowi, to załadowanie naboju z ręki, co to za technika?
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt kwi 07, 09 13:01

Chodzi o to, żeby załadować nabój do komory, a potem dołożyć do magazynku jeszcze jeden nabój tak by mieć na stanie 9 pocisków zamiast 8 zanim się skończy magazynek.

Wkładanie pocisku poprzez komorę w momencie gdy jest włożony pełny magazynek doprowadza do tego, ze pocisk się zacina.
Ostatnio edytowano Wt kwi 07, 09 13:02 przez Gac666xx, łącznie edytowano 1 raz
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Wt kwi 07, 09 13:02

Faja napisał(a):"I see what you're trying to do", a potem o testowaniu techniki, o któej się słyszało itp itd.... i właśnie to mnie zastanawia co to by dało Ocelotowi, to załadowanie naboju z ręki, co to za technika?

Dało mu to chociażby jeden nabój do wystrzelenia więcej.
Bizon

Postprzez Faja » Wt kwi 07, 09 13:05

Widzę pewną niekonsekwencję w tym co mówicie :D Skoro włożenie naboju przez komorę w momencie kiedy jest cały magazynek powoduje zacięcie, to jakim cudem da mu to jeden strzał więcej?
Faja
Big Boss

Postprzez Kazuun » Wt kwi 07, 09 13:17

Masz magazynek mieszczący 8 naboi, wkładasz go. Pistolet niby załadowany ale strzelić nie strzelisz póki nie cofniesz zamka (ta górna część pistoletu co się przesuwa). Dopiero wtedy pistolet będzie gotowy do strzału w stanie: 1 pocisk w komorze i 7 pocisków magazynku.
Wkładając pocisk do komory poprzez miejsce z którego wypada łuska, a potem magazynek masz sytuację: 1 pocisk w komorze i 8 w magazynku.

Rozumiesz? Nie jestem specjalistą, ale inaczej nie umiem tego wyjaśnić...
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Faja » Wt kwi 07, 09 13:22

No teraz zakumałem, błąd Ocelota polegał na tym, że ten najpierw cofnął zamek, a potem włożył pocisk przez komorę.
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt kwi 07, 09 13:54

Nie. Błąd Ocelota polegał na tym, że miał włożony magazynek jak cofał zamek i wkładał nabój. Gdy cofasz zamek to pobierasz pocisk do komory, przez co włożenie drugiego pocisku jest niemożliwe.

Do komory nie da się wcześniej włożyć pocisku niż po cofnięciu zamka, wtedy zamek się otwiera i widać komorę.

Sposób jest taki by cofnąć zamek, włożyć pocisk, włożyć pełen magazynek (wtedy mamy 1 pocisk w komorze i 8 w magazynku), pistolet jest już załadowany, więc trzeba przełączyć zabezpieczenie by sobie jajek nie odstrzelić.

To wszystko jest tak skonstruowane by dało się wyciągnąć cały pocisk z komory bez wystrzelenia, wystarczy ponownie cofnąć zamek z wyjętym lub pustym magazynkiem. Ale podwójnej penetracji to żaden pistolet nie lubi.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence