Snajperka i The End

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Snajperka i The End

Postprzez Q-bak » So lip 26, 08 01:22

Witam
Przedzieram sie juz do gór, zeby spotkac sie z Ewą, ale z tego co tutaj widze czeka mnie potyczka z The End'em. Nie chce sobie psuc zabawy ogladaniem sposobow na niego, nie chce tez o nie pytac. Jedyne moje pytanie - na ktoryms tam filmiku (gdzie gosc usmiercal The End'a jeszcze gdy ten siedzial na wozku) widzialem, ze SVD zebrano.... Nie pamietam jak to sie pisze, w kazdym razie w lokacji, gdzie bylo pare lodek, duzo zaopatrzenia i beczki z czyms latwo wybuchowym. Niestety, tam SVD nie zebralem i teraz zastanawiam sie, czy gdzies w dzungli bedzie chowac sie ta bron, bez ktorej walka ze Staruszkiem straci caly swoj smaczek ?
Pozdrawiam
Q-bak
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » So lip 26, 08 09:23

W pierwszej lokacji Sokrovenno South a dokładnie w jej północno zachodnim rogu znajduje sie mały magazyn zaopatrzeniowy gdzie znajdziesz Dragunova , uważaj jak będziesz podchodził do niego niedaleko nad nim znajduje sie The End.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Q-bak » So lip 26, 08 13:08

czyli jednak bede musial sie wracac. No dobra, jakos dam rade
Q-bak
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » So lip 26, 08 13:33

Sokrovenno South to lokacja w której zaczynasz walkę z The End nie musisz się wracać tylko przekradnij się w kierunku w którym napisalem wcześniej tam masz SVD
SALADYN

Postprzez Q-bak » So lip 26, 08 13:48

Ahh, rozumiem :D
pomylilo mi sie z warehouse west (tak mi sie wydaje)
Q-bak
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » So lip 26, 08 17:46

Powodzenia jeśli walczysz z nim pierwszy raz nie baw sie w podkradanie do niego tylko wal z snajperki w czerep.
SALADYN

Postprzez Hidden » Cz sie 07, 08 02:35

To jak już mowa o snajperce i The End, gdzie dorwę tę broń przed możliwością rozwalenia mu głowy, gdy siedzi jeszcze na wózku?
Hidden
Red Blaster

Postprzez SALADYN » Cz sie 07, 08 10:08

W lokacji w której brodzisz w płytkiej rzeczce (Svytagornyj zdaje się) gdzie nad głową latają ci żołnierze spacnazu na flying platform , jest odnoga prowadząca na zachód. Jest tam magazyn a w nim SVD , jeśli nie będziesz umiał znaleźć tej lokacji spójrz na mapę (w lewym górnym rógu lokacji jest do niej wejście).
SALADYN

Postprzez Operator » Pt sty 02, 09 12:44

Mam małe pytanie odnośnie tego "dziadygi" a nie chcę zakładać nowego tematu. Gdzie dokładnie leży Mosin? (Podobno można zdobyć go wcześniej)
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Bizon » Pt sty 02, 09 13:28

Operator napisał(a):Gdzie dokładnie leży Mosin? (Podobno można zdobyć go wcześniej)

Mosina można zdobyć tylko po zbiciu Endowi staminy, a znajdziesz go w tej lokacji w której jesteś po scence. Powinien leżeć mniej więcej na środku lokacji.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Socom » Pt sty 02, 09 13:29

Jak ktoś nie ma snajperki to jest jeszcze sposób na snajperski strzał z Mk22 lub M1911A1. Wystarczy lornetka i wciskanie przycisków na padzie w odpowiedniej kolejności ;) Przydatne, zwłaszcza że można bez problemu uśpić strażnika po drugiej stronie lokacji :D
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." -Voltaire
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez Faja » Śr kwi 15, 09 23:09

No nie chcąc zakładac nowego tematu podziele się z Wami jedną kwestią. Mianowic jestem w trakcie przechodzenia pierwszy raz MGS3 i od 3 dni męczę się z The End. W zasadzie dziś udało mi się go wreszcie pokonać i wiecie co? Jestem cholernie z siebie dumny. Namęczyłem się jak nigdy, ale za to za jednym zamachem zdobyłem jego snajperkę i kamuflaż. Co do ostatniego to właśnie przeczytałem na stroniie, że aby go zdobyć to trza mu zrobić "freeze" z jakiejś mocnej broni. Ja zrobiłem mu "freeze" ze zwykłego MK22. Zakradłem się za nim, ładnie się ustawiłem wymierzyłem w głowę, a tamten dziwnie pokręcił głową i powiedział "I don't think so". Nie spuściłem go z celu. Ten znowy powiedział to samo i dopiero za trzecim razem oddał swój kamuflaż. Więc mocna broń nie jest wymagana. No także to tyle co chciałem powiedzieć. Mocny był. Finalny pojedynek trwał ponad godzinę. Dziadunio żywił się dwa razy, dopiero potem załatwiłem mu papugę, potem poszło jakoś łatwiej.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Bizon » Cz kwi 16, 09 10:08

Oooooook - jesteśmy z ciebie dumni.

Jeszcze coś ciekawego, czy mogę ten temat zamknąć?
Bizon

Postprzez SaladinAI » Cz kwi 16, 09 10:52

Ja przechodziłem go dwa dni i też byłem siebie dumny. Bizon, masz coś do tego?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Cz kwi 16, 09 15:54

Saladin01 napisał(a):Ja przechodziłem go dwa dni i też byłem siebie dumny. Bizon, masz coś do tego?

Sorki, dziwnym trafem wydawało mi się, że Faja jednak założył nowy temat, żeby się tym pochwalić, stąd moje oburzenie. Jeszcze raz sorki.
Bizon

Postprzez Sgt. Han » Wt lis 03, 09 10:40

Ja niestety za pierwszym razem "załatwiłem" dziadka savem... zapisałem grę podczas walki, przez ponad tydzień nie grałem i kiedy w końcu znalazłem czas... THE END był martwy :(
"A sense of duty when the risks run high"
Sgt. Han
Arnold

Postprzez Rise » Wt lis 03, 09 23:50

The Enda zawsze udawało mi się położyć za pomocą Mk22 czy kilku granatów ogłuszających, ale zazwyczaj wiele razy obrywałem zanim zdołałem się do niego choćby zbliżyć, o zdobyciu camo nie wspominając. Ważne jest raczej to, że walka miała klimat. Nigdy nie wiedziałeś czy staruszek jest na tej samej mapce co ty, możliwe że właśnie miał cię na muszce, czasami mogło ci się skończyć jedzenie a perspektywa wracania tych kilku poziomów do miejsca walki z bossem (w przypadku kiedy przegrasz) była właściwie gorsza niż śmierć. Potyczka jest świetna, możesz gościa położyć używając wielu trików i masz do tego odpowiednią motywację - to mi się podoba.

Mówiąc szczerze, Sniper Wolf ma ładne ciało i tylko to w niej tak na prawdę lubię. Walka z nią też jest niezła, ale na swój własny sposób. Dlatego też The End > Sniper Wolf.
Rise
Arnold

Postprzez Gac666 » Śr lis 04, 09 00:31

Rise napisał(a):Mówiąc szczerze, Sniper Wolf ma ładne ciało

Podnieca cię 300 polygonów na krzyż :D?
Gac666
Big Boss

Postprzez Rise » Śr lis 04, 09 00:33

Zaraz tam podnieca, jest kobietą, choć komputerową. Wyobraźnia działa, polygony pomagają xD
Rise
Arnold

Postprzez Snake_VR5 » So lip 02, 11 19:13

Snajperka i The End ? nie wyobrażam sobie, wole zmieniać kamuflaże i po prostu podejść go. Raz że takie wytopienie go sprawa frajdę i dwa że daje kamuflaż.Poza tym wytropienie go go nie jest trudne, zdradza go kilka rzeczy. A) Ciepło, więc Thermal Goggles, B) Blask lunety Mosin-Nagant i C) Sen, gdy pada deszcz widać nad jego głową ''Z Z Z''. Potem to już łatwo idzie bo gdy ucieka szukać nowej pozycji, idziesz po jego śladach.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence