To tak, 5 minut temu zostałem szczęśliwym posiadaczem Stealth Camo. Dziękuję wszystkim za rady i odpowiedzi, oraz pozwolę sobie odpowiedzieć na swoje pytania, na które odpowiedzi nie dostałem, a nuż komuś się przydadzą. [imao dosyć istotne fakty jeśli ktoś będzie się brał za szukanie Stealth Camo.]
2)Nie mam sił zbierać znowu żabki. Czy ten drugi sposób to "TYLKO" 0 alarmów + 0 kill'ów, nic więcej? [pytam dla pewności]
Otóż są dwa sposoby.
-TYLKO żabki, czytaj 64 i nic innego Cię nie interesuje.
-0 alarmów + niekonicznie 0 kill'ów. Na internecie sam widziałem filmiki, gdzie liczba zabitych równała się 1. Antycypuję, że był to jakiś boss, ale jak widać, wcale nie trzeba mieć kompletnego 0 kill'ów.
[wiadomo, że można próbować 2 sposobów naraz ale to czyste szaleństwo według mnie]
3)AD4. Chodziło mi o taką sytuację: Skończyłem grę, nie ma Stealth Camo., jestem co do niektórych żabek pewny w 101%, czy grając New Game [load po skończeniu gry] wszystkie żabki trzeba zabijać od nowa, czy tylko te brakujące? [ponieważ oglądam te filmiki na YT jeszcze raz i zaczynam mieć wątpliwości co do jednej]
Tak, tak, jeszcze raz tak.
Odpalamy New Game, zbieramy 30 żabek, kończymy grę, zapisujemy, robimy load tego zapisu = zaczynamy grę "od nowa" i owe 30 żabek jest już ustrzelonych. Niestety, tylko Nasza pamięć decyduje o tym, które to są. [w moim przypadku zabrakło mi jednej]
3)Odnośnie używania GA-KO. "Kumka", on niezależnie gdzie byśmy nie stali, czy musimy być niedaleko żabki?
GA-KO - wykrywacz nieustrzelonych żabek. Działa na 99% w każdym miejscu danej lokacji. [nawet jeśli jesteśmy przy wejściu, a żabka jest na końcu]. Aktywuje się go poprzez ubranie. Jeżeli w danej lokacji nie ustrzeliliśmy żaby - kombinezon "zakumka" 3 razy, ale dużo krótszymi dźwiękami, niż zastrzelona żaba. GA-KO nie działa kiedy wejdziemy z nim z lokacji numer 1, do lokacji numer 2. Trzeba go w nowym miejscu "przebrać". [nie ma konieczności wychodzenia z menu. Po prostu ustawiamy inny strój - potwierdzamy - zmieniamy na GA-KO - potwierdzamy] Zauważyłem też, że im bliżej żabki jesteśmy, tym głośniej GA-KO "kumka", ale jest to bardzo mała różnica.
Jeżeli ktoś jest/był w takiej sytuacji jak ja, czyt. brakuje tylko jednej żaby, dla niego wybawieniem jest tylko fakt, że w danej lokacji się ona znajduje.
Dokładną lokalizację już zapewnia opis na stronie, który również jak i SALADYN potwierdzam.
PS. Wszystkie informacje dotyczą wersji Subsistence.