Najciekawszy boss w MGS3.

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Najciekawszy boss w MGS3.

Postprzez Smutek » Pn mar 13, 06 00:04

W tym temacie piszcie ktory z bossow jest wedlug was najciekawszy,najbardziej intrygujacy, i dlaczego.[/list]
Ostatnio edytowano So gru 15, 07 15:42 przez Smutek, łącznie edytowano 1 raz
The spirit of the warrior... will always be with you. Don't be sad... we'll meet again someday.
Smutek
Inkarnacja VR

Postprzez Relict » Pn mar 13, 06 00:29

Dlamnie najciekawszym Bossem by? "the Fury " .
Kole? mia? niez?? przes?o?? ... spali? si? w kosmosie a teraz sam biega z miotaczem ognia. w samej grze fajnie jest si? z nim zmierzy? , sekwencje ucieczki od p?omieni jest ekscytuj?ca :D jak i same naparzanie z karabinku w lataj?cego The Fury ... :wink:
Relict
Red Blaster

Postprzez barth » Pn mar 13, 06 12:10

The Boss, ze wzgl?du na epicko?? tej walki, otoczenie i to, ?e samemu misimy ostatecznie poci?gn?? za spust, ten motyw naprawde pojecha? po moich uczuciach, chyba z 5 min. z tym zwleka?em, chlip, chlip...
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez FOX HUND » Pn mar 13, 06 14:05

z bosów...heh no o Big Boss. OK ju? na serrio.
Najbardziej mi sie podoba? The End poniewa? bardzo lubie snajperki, a ten cz?onek The Cobra's posiada? w?a?nie tak? i umia? sie nia nie?le pos?ugiwa?..no przecie? najlepszy snajper swoich czasów!Tak?e podoba?o mi sie miejsce walki-ogromny teren i du?o miejsca na ukrycie sie.
Ale nie tylko on sie mnie podoba?...ale najbardziej ze wszystkich.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Relict » Pn mar 13, 06 14:32

Tak?e podoba?o mi sie miejsce walki-ogromny teren i du?o miejsca na ukrycie sie.

z tym Bossem by?o najwi?cej frajdy .. zapisujesz stan gry wlaczadsz po kilku dniach the end nie zyje hehe ... fajny motyw . :evil: :x
Relict
Red Blaster

Postprzez FOX HUND » Pn mar 13, 06 14:43

heh nie tylko 1 taki motyw! s? jeszcze 3 inne!
1-tak jak mówi?e?.
2-zasejwowa? zaraz na poczatku,wy??czy? playa i poczeka? 2 dni. To Snake bedzie spa? i po chwili wstanie,a The End trafi Snejka i go we?mie.
3-Da? sie uspi? The Endowi,czyli nie wyci?ga? strza?ek w "cure"
4-Zabi? The Enda jak jest na wózku inw.! ( ale to jest nie fair i g?upie)

-Jeszcze mo?na zabi? i zje?? Jego papuge. :)
Ostatnio edytowano Pn mar 13, 06 15:00 przez FOX HUND, łącznie edytowano 1 raz
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Relict » Pn mar 13, 06 14:45

2-zasejwowa? zaraz na poczatku,wy??czy? playa i poczeka? 2 dni. To Snake bedzie spa? i po chwili wstanie,a The End trafi Snejka i go we?mie.

OCB ??? JAK TO trafi snejka i we?mie go ??? sorka ale nie rozumiem doko?ca ... :twisted:
Relict
Red Blaster

Postprzez borx » Pn mar 13, 06 16:46

Relict napisał(a):

OCB ??? JAK TO trafi snejka i we?mie go ??? sorka ale nie rozumiem doko?ca ... :twisted:

Trafi go tranqulizerem, we?mie na plecy i zaniesie do lokacji wi?ziennej. Obudszisz sie w celi. przechodzilo sie przez ta lokacje duzo wczesniej przed walka z The Endem. jesli natomiast przestawic czas w ustawieniach konsoli wiecej niz tydzien do przodu, wtedy The End umrze zanim zaczniemy z nim walke. temat byl walkowany na forum wiele razy. Panowie przegladajcie forum lub czytajcie informacje zawarte na OH! Tam wszystko jest. Zakladajac glopie tematy lub zadajac pytania na ktore latwo znale?? juz odpowied?, zasmiecacie forum czym szkodzicie sobie oraz wszystkim nowym uzytkownikom.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Smutek » Pn mar 13, 06 21:06

Wg. mnie najcikawszym bossem by? The Fear, a dok?asdniej filmik z jego ?mierci?, gdzie wida? zbli?enie na jego nieludzkie oczy. Jest w tym co? filmowego. :)
The spirit of the warrior... will always be with you. Don't be sad... we'll meet again someday.
Smutek
Inkarnacja VR

Postprzez Dymek » So mar 18, 06 19:06

a mi najbardziej podpad? do gustu Volgin. ?wietny pomys? z tym ?eby strzela? pirunami. MIa? doskona?y g?os, i ten jego szalony wzrok i sadystycczne tortury. Wszystko sprawioa ?e jest bardzo ciekaw? postaci?.
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Snake PS2 » Pn mar 20, 06 00:19

Hmmm... Mi to si? najbardziej podoba?y 2 najciekawsze i najbardziej rewolucyjne walki :) :) :evil: Najlepszymi s? :
1.Walka z The End'em.....Najbardziej rewolucyjna i najlespsza walka z bossem....te szukanie po lesie i ukrywanie sie daje prawdziwy klimat Survival'a: :) Snajperka Las I Boss.....Rewelacja....
2.Oczywiste.....The Boss. :) :) To co wszytko otacza nas podczas walki daje klimacik niepowtarzalny......i akcja z poci?gnieciem za spust...jest niesamowita(az sie p?akac chia?o :( :( :cry: ) Naprawde nie chesz tego zrobic ale wiesz ze nie masz innego wyjscia.....Mysle ze Kojima i ca?a ekipa Konami sie naprawde napracowa?a i postara?a aby oddac nam, czyli graczom ten wspanialy klimat, który powoduje ?e ty sie stajesz tym g?ownym bohaterem....ze to nie jest zwykle trzymanie joypad'a :D :D To by by?o wszytko na ten temat :) :) :D :D :D :roll:
Snake PS2
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Pn mar 20, 06 03:38

Mnie sie bardzo podoba?a walka z The Endem, aczkolwiek momentami mnie krew zalewa?a ;P. Pokona?em go po 5 próbach (bo zawsze za d?ugo si? babra?em i mnie zachodzi? od ty?u... kojarzycie). Jednak od pocz?tku robi?em b??d, bo usypia?em go Mk22 my?l?c, ?e b?d? móg? wytrz??? MOSS camo z niego. Zapomnia?em, ?e to trzeba by?o go zfreezowa? :x. No nic pech :P.

Ocelot, coza ciota z niego, go?? tak gestykuluje... to mi sie strasznie niepodoba :/. Sama walka z nim nawet ok, aczkolwiek bez ?adnych fajerwerków.

The Pain ?? Hmmm mia?em z nim na pocz?tku problemy, ale w sumie nurkowanie i strzelanie spod wody z ka?acha za?atwi?o spraw?.

The Fear. Ten kole? mnie wkurza?, bardzo szybki przez co nie mog?em z ga?k? analogow? namierzy?. Znalaz?em jednak miejsce pod drzewkiem/ska?k? (jest drzewko dzieki ktoremu mozna wejsc na takie plaskie wzniesienie). Przytulilem si? tam i mialem Feara w garsci. Wystarczylo zestrzelic jabkla i je zebrac, podrzucic zatrute jedzenie i strzelac w jeden z 3 punktów (bo zwykle skaka? tylko na nie). Go?? nie móg? mnie trafi? i jedyne zagro?enie jakie by?o to walka wr?cz.

The Fury Heh by? z nim problem, ale zagonienie go pod beczki + pare wybuchów za?atwi?o spraw?, ci??ko mu jednak uciec jak cie goni na jetpacku.

Do The Boss jeszcze nie doszed?em, ale smutno mi si? zrobi?o na torturach. Mocne prze?ycia trzeba przyzna?.
Najlepszy ubaw mia?em z Fake Death pill, bo nie wiedzia?em kiedy go wzi???. Dopiero jak przez przypadek wcisn??em L2 na napisach "Snake is Dead" to si? zorientowa?em o co chodzi :D.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez PiotrB » Wt mar 21, 06 11:05

Najbardziej lubi? walk? z Volgin'em i The Boss. Zaznaczam, ?e zabawa zaczyna si? dopiero na poziomie Extreme b?d? European Extreme. Bardzo podoba mi si? system CQC i g?ównie dlatego tak lubi? te walki.

Ocelot - jest to jeden z najprostszych bossów nawet na EE, poniewa? przy u?yciu auto-celowania walka jest du?o ?atwiejsza ; sama walka jest ciekawa bo mo?na strzela? w mieszkanko pszczó?ek czy pokaza? par? sztuczek Ocelotowi u?ywaj?c SAA.
PiotrB
The Fear

Postprzez Gac666x » Wt mar 21, 06 13:21

" poniewa? przy u?yciu auto-celowania"

Co? takiego istnieje ? :D ROFL nigdy tego nie u?ywa?em.

Gram na normal i walka z Volginem doprowadza?a mnie do sza?u ( noale juz pojalem jak z nim walczyc, pewnie na trudniejszych poziomach bym sobie poradzi?).

Zosta?a mi jeszcze The Boss i koniec gry, ech.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez PiotrB » Wt mar 21, 06 13:51

Gac666 napisał(a):" poniewa? przy u?yciu auto-celowania"

Co? takiego istnieje ? :D ROFL nigdy tego nie u?ywa?em.

Gram na normal i walka z Volginem doprowadza?a mnie do sza?u ( noale juz pojalem jak z nim walczyc, pewnie na trudniejszych poziomach bym sobie poradzi?).

Zosta?a mi jeszcze The Boss i koniec gry, ech.

Auto-celowanie masz pod przyciskiem L1 (trzeba nacisn?? kiedy trzymasz kwadrat czyli gdy celujesz w normalnym trybie, nie FPP). Snake po naci?ni?ciu tego przycisku atomatycznie celuje w korpus rywala. Tak jak pisa?em bardzo przydaje si? w walce z Ocelot'em.
PiotrB
The Fear

Postprzez barth » Wt mar 21, 06 16:28

kiepski pomys? na psucie sobie walki, szkoda traci? fajn? potyczke z bossem przez jakie? autocelowanie
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Wt mar 21, 06 20:10

Nigdy w zyciu tego nie u?ywa?em :D z racji tego, ?e strzelanie w korpus jest idiotyczne, nawet po 3-4 strza?ach zo?nierz potrafi sta?. No ale dzi?ki za u?wiadomienie, ?e co? takiego istnieje ;]. Przydaje sie pewnie w czasie ucieczki motocyklem nie ?
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Wt mar 21, 06 21:57

eee... nie, tam lepiej patrze? z oczu i celowa? w kierowce :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Wt mar 21, 06 23:05

Mówie akurat o momencie strzelania do piechoty, nie na motorach :)
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Śr mar 22, 06 09:01

to te? bardziej przydaje sie widok z oczy(z oka), pe?no snajperów na dachach i tego ty[u sprawy
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez PiotrB » Śr mar 22, 06 13:31

Gac666 napisał(a):Nigdy w zyciu tego nie u?ywa?em :D z racji tego, ?e strzelanie w korpus jest idiotyczne, nawet po 3-4 strza?ach zo?nierz potrafi sta?. No ale dzi?ki za u?wiadomienie, ?e co? takiego istnieje ;]. Przydaje sie pewnie w czasie ucieczki motocyklem nie ?

Ca?y ten auto-aim nie jest taki idealny. Czasami bywa?o, ?e musia?em pu?ci? i
znowu nacisn?? przycisk, aby Snake znów celowa? tam gdzie chcia?em.

Ogólnie wol? celowa? w FPP bo wtedy trafisz w g?ow?, ale czasami wspomniane auto-celowanie przydaje si? w bossach zw?aszcza w Ocelocie, gdzie ma?o jest czasu na celowanie w FPP i podczas w walki z Fury, gdzie mo?emy trafi? go?cia, gdy ten leci wysoko w górze. Podczas jazdy na motorze nie sprawdza?em tego patentu, ale s?dz?, ?e b?dzie pomocny :) .
PiotrB
The Fear

Postprzez borx » Cz mar 23, 06 00:46

Gac666 napisał(a):Nigdy w zyciu tego nie u?ywa?em :D z racji tego, ?e strzelanie w korpus jest idiotyczne, nawet po 3-4 strza?ach zo?nierz potrafi sta?. No ale dzi?ki za u?wiadomienie, ?e co? takiego istnieje ;]. Przydaje sie pewnie w czasie ucieczki motocyklem nie ?

LOL! Gac gra w MGS3 :shock: Jak tam brachu wrazenia? Czujesz sie "lepszym cz?owiekiem"? hehehe

Wracajac do tematu, uwielbiam walke z Shogohodem. Od samego poczatku do konca. Shogo to chyba moj ulubiony boss w grze tyle ze jest dziad za prosty:/ Nawet na extreme nie sprawia zadnych klopotow bo poprostu nie ma sie czym bronic. Te pare rakiet ktorymi pierdzi latwo omijac a poza nimi Shogohod nie ma praktycznie nic do obrony w walce krotkodystansowej. No nic ale to w sumie prototyp i do tego nieskonczony
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » Cz mar 23, 06 03:48

"LOL! Gac gra w MGS3 Shocked Jak tam brachu wrazenia? Czujesz sie "lepszym cz?owiekiem"? hehehe "

Przez to PS2 o?lepne.

Nie mam si? si? zabra? za fina?, czyli the Boss, bo wiem jak rzuca?em mi?sem gdy walczy?em z Volginem. Mo?e jutro przejde, w ko?cu trzeba odda? konsole :x .

Walka z Shago jest jak z MG ray, walisz w kolano, a potem w pysk, tu jest tak samo praktycznie.

Najlepsza w walce jest sama Eva. 3 razy mnie rozjecha?a motocyklem, goopya ***** ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Xenmorph » Cz kwi 06, 06 21:59

osobiscie najbardziej podoba mi sie walka z The Endem ^^
Obrazek
w?asnie slucham :
Obrazek
Xenmorph
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Cz kwi 06, 06 22:17

Zapomnia?em doda?, ?e przeszed?em MGSa 3 ==' Sorry ch?opaki ;). Nie zrobi?o na mnie jakiego? wielkiego wra?enia w porównaniu do MGS 2 ;P.

Btw. Walka z The Boss nie by?a taka z?a, aczkolwiek mia?em 3 podej?cia. Taktyka zablokowywania jej CQC + 3 strza?y z usypiacza w morde (oczywiscie termowizjer w??czony non stop) okaza?a si? najlepsza.

Nie uda?o mi si? wylosowa? rewolweru z nabojem, na szcz??cie by? ?lepakiem hehehe :P. Adam mnie wkurza, ta jego gestykulacja jest TAKA nienaturalna, ?e g?owa boli.

Jednak najbardziej co mnie rozbroi?o to ?miech BB... Ten wyszczerz i to: " Ha HA... Ha HA HA.... HA HA HA HA HA HA HA Ha HA... Ha.." my?la?em, ?e zejde...
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Pt kwi 07, 06 10:26

buahahahahahaha

co sie tak przypierdalacie(bo inaczej tego nazwa? nie idzie) do gestykulacji Ocelota, nie kapujecie, ?e ona ma by? taka przesadzona, w ko?cu to dzieciak(ile on mo?e mie? lat, 22?), który naogl?da? sie ameryka?skich westernów(wida? to po butach), gdzie gestykulacja by?a dok?adnie taka i teraz stara sie j? na?ladowa?, gdyby wszystkie postacie zachwowa?yby sie tak jak on nie widzieliby?cie tego, ale widac takie by?o za?o?enie twórców, ?eby jej sztuczno?? razi?a

Nie klnij <<<borx
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Pt kwi 07, 06 19:23

Barth, my?lisz, ?e ja nie wiem, ?e to tak specjalnie? Wiem o tym bardzo dobrze, ale chodzi o to, ?e mo?na robi? gestykulacje i "gestykulacje". Robi to beznadziejnie i mnie to wpienia?o, czy by? tego ?wiadom czy nie, moje zdanie.

Poza tym w?a?nie... nie klnij.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Pt kwi 07, 06 19:57

dobra tylko dalej nei rozumiem zamiast przyj?? rzeczy tak? jak? jest marudzicie o tym w kó?ko, jednak marudzenie to polska rzecz :D

sorry za przekle?stwo, ale jak powiedzia?em nie umiem tego inaczej nazwa? :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Pt kwi 07, 06 20:53

S? rzeczy które czasami kogo? wkurzaj?, mnie wkurza Adam, nie lubie go, moje zdanie... Sheesh nie rozumiem po co ta dyskusja.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Pt kwi 07, 06 22:15

hehehe gestykulacja Ocelota jest tak kiczowata ze az smieszna. Mi to nie przeszkadzalo ale fakt jest faktem;)
Obrazek
borx
Global Moderator

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence