Porady do EE - European Extreme

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Miraz123 » Śr lip 16, 08 21:14

:D Heh... ale może poda ktoś jak ich ładnie zabić... próbowałem ich ominąć ale zawsze mnie ze wzgórza zauważali... szprytne dranie :D:D
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - European Extreme
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez Johny Sasaki » Śr lip 16, 08 22:10

Jak znasz droge i masz pare smoke grenadeow to pokombinuj tym. Jeden kolezka z niemiec (Merlin) kiedys pokazywal mi filmik na ktorym wlasnie tak to przeszedl, niestety nie ma tego na YT.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez SaseK » Cz lip 17, 08 12:33

proste niezabijaj the enda bedziesz mial jednego dziada a nie 10 obwiesiów :P a na powaznie to poloz sie na ziemi w kamuflażu (jak masz w co wątpie moss) lub leaf (jak masz moss i polozysz sie na ziemi w mapach the enda czyli sokrovenno masz 100% kamuflażu i to bez stealth malo tego nawet ruszajac sie mozna utrzymac kamuflaz na poziomie 100% wystarczy sie czołgac nie analogiem tylko przyciskami kierunkowymi, snake sie wtedy czolga wolniej ale cicho i ruch nie obniza stopnia kamuflazu... dalej zakladasz thermal google i powolutku czolgajac sie lokalizujesz misiów... sa praktycznie kolo siebie... dalej bierzesz se ulubiona pukawke a najlepiej proce i włala FPP pozbierac kamyki i jazda! cicho i bezboleśnie powolutku pokoleji ;) z ta proca to zartowalem ;) pozdro ;)
SaseK
Arnold

Postprzez Miraz123 » Cz lip 17, 08 13:49

dalej bierzesz se ulubiona pukawke a najlepiej proce i włala FPP pozbierac kamyki i jazda! cicho i bezboleśnie powolutku pokoleji ;) z ta proca to zartowalem ;) pozdro ;)

Heh... domyśliłem sie jakoś :D:D:D

Już udało mi się to przejść... :D:D:D

Założyłem sobie camo dające w bezruchu 95 % i czołgałem się prawą stroną... musiałem uśpić tylko 2 przeciwników.
Przeszedłem dalej i tam też Ocelot Unit tylko, że oddział składający się z 9 osobników... zwabiałem ich w jedno miejsce granatami i biegłem inną stroną do wyjścia :D
Jakoś udało mi się to przejść...
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - European Extreme
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez K4thos » So wrz 26, 09 02:19

Eszz poddaje się :/ Przechodzę European Extreme zdobywając po drodze całe żarcie i nie zabijając żadnego wroga. Do tej pory wszystko szło gładko ale utknąłem na walce z The Fury. Dopóki nie biega wszystko idzie bez problemu, ale od 1/2 hp zaczyna się hardcore. Jakim cudem pokonać tego dziada? Dodam tylko, że gram na new game więc odpadają późniejsze camo, special items etc. Nie mam też zamiaru używać life medicine. W grę wchodzi tylko stamina kill. Próbowałem już triku z fake death pill ale nie zdaje on egzaminu. Jakieś inne pomysły?

edit: Dla uściślenia gram w Subsistence :happy6:
K4thos
Machinegun Kid

Postprzez Johny Sasaki » So wrz 26, 09 02:48

Zapewne chodzi Ci o The Fear nie The Fury? Bo The Fury nie biega...

http://www.youtube.com/watch?v=QYmK0cp1lk4

Zajrzyj tez do dzialu z poradami do speedrunow bo to juz troche walkowany temat byl
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez K4thos » So wrz 26, 09 03:00

Być może faktycznie mogłem napisać o szybkim przemieszczaniu się za pomocą jetpack'a zamiast o bieganiu, aczkolwiek wydawało mi się, że wściekłemu zdarza się ganiać po korytarzach, gdy akurat nie lata :) Oczywiście chodzi mi o walkę z The Fury a nie The Fear - z tym bossem nie miałem żadnych problemów. Zapoznam się z poleconym tematem i być może znajdę coś dla siebie. Dzięki.
K4thos
Machinegun Kid

Postprzez Johny Sasaki » So wrz 26, 09 04:13

ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence