Najciekawszy boss w MGS3.

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez PiotrB » So kwi 08, 06 20:47

Mi równierz nie przeszkadza?a gestykulacja Ocelota. Mojemu bratu nawet si? spodoba?a i sam zacz?? tak gestykulowa? :) .

Podobnie jest ze ?miechem Big Boss'a :lol: .
PiotrB
The Fear

Postprzez Flyman » So kwi 08, 06 23:05

Ja nawet polubi?em Ocelota, a co do jego gestykulacji to mnie nie rusza. Kole? ma taki styl i tyle. ?miechu Big Boss'a nie mog? wytrzyma? :lol:
Flyman
Zanzibar

Postprzez phsx » N kwi 09, 06 19:55

Mi sie podobaly te dziwaczne gesty Ocelota, szczegolnie to jego syukanie sie w glowe. :?
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Sokoov » N kwi 23, 06 09:49

Mi te? przypad?y do gusty jego gesty. Szczegulnie mnie podniecaj? jego tiki z rewolwerem.
Sokoov
Fire Trooper

Postprzez Super Big Boss » N kwi 30, 06 10:39

Bez w?tpienia najleprza by?a potyczka z The End'em, za pierwszym razem spzr?tno?em go ze snajperki jak jecha? na wózku po scence, ale potem pokona?em go w uczciwej walce. M?czy?em si? z nim chyba z 2 godziny.
Super Big Boss
Inkarnacja VR

Postprzez Sokoov » N kwi 30, 06 11:05

?eczywi?cie, potyczka z The Endem to istna poezja. Ja dosy? szybko go rozwali?em i to z pozbawieniem staminy. Klimatowi tej potyczki doruwnuje tylko walka z The Sorrow.
Sokoov
Fire Trooper

Postprzez Relict » N kwi 30, 06 15:30

Mnie zabardzo , tak jak was moi drodzy nie podnieca?a ta ca?? zabawa z The End'em . Wole bardziej szybkie ruchliwe oraz emocjonuj?ce walki ... a nie takie tam kampowanie :evil:
Relict
Red Blaster

Postprzez PiotrB » Pn maja 01, 06 10:20

Relict napisał(a):Mnie zabardzo , tak jak was moi drodzy nie podnieca?a ta ca?? zabawa z The End'em . Wole bardziej szybkie ruchliwe oraz emocjonuj?ce walki ... a nie takie tam kampowanie :evil:

Ja z kolei wol? zdecydowanie najbardziej walki z bossami na go?e ?apy. W MGS3 przeciwnikami z którymi tak walczysz to Volgin i The Boss, ale pod warunkiem, ?e u?ywasz CQC.

Sokoov napisał(a):?eczywi?cie, potyczka z The Endem to istna poezja. Ja dosy? szybko go rozwali?em i to z pozbawieniem staminy. Klimatowi tej potyczki doruwnuje tylko walka z The Sorrow.

Wi?c ile zaje?a ci walka z nim za pierwszym razem? W moim przypadku by?a to godzina.
PiotrB
The Fear

Postprzez Sokoov » Pn maja 01, 06 14:05

Mi rozwalenie The Enda za pierwszym razem zaje?o ok. pó? godziny, a bawi?em si? z nim w podchody.
Sokoov
Fire Trooper

Postprzez Super Big Boss » Cz maja 04, 06 22:43

A na jakim poziomie grali?cie, bo ja na hard.
Super Big Boss
Inkarnacja VR

Postprzez PiotrB » Cz maja 04, 06 22:52

Za pierwszym razem gra?em na normal. Potem na hard, extreme i european extreme. Ogólnie rzecz bior?c MGS2 by? trudniejszy.
PiotrB
The Fear

Postprzez Frog Master » Cz cze 08, 06 11:20

Je?li mia?bym wybra? najciekawsz? posta? z Cobra Unit na pocz?tku zrobi? bym podzia?. Na posta? pod wzgl?dem charakteru i historii oraz samej walki. Pod wzgl?dem charakteru i historii wygra?a by The Boss ( The Joy ) poniewa? przez ca?? gr? dane jest nam w ka?dym drobniejszym szczególe pozna? jej ?ycie. Co robi wielkie wra?enie na graczu. A je?li chodzi o reszt? jest inaczej gdy? pozosta?ych historie zosta?y nie wyja?nione lub jak to woli niedopowiedziane.

Natomiast je?eli chodzi o walk? to na pewno wygra?by dziadunio na wózku ( The End ). Poniewa? walka jest niesamowita, ale tylko do momentu kiedy nie bawimy si? w podchody.
What a thrill
With darkness and silence through the night
what a thrill
I'm searching and I'll melt into you
What a fear in my heart
But you're so supreme !
I give my life
Not for honor, but for you...
Frog Master
Inkarnacja VR

Postprzez La Li Lu Le Lo » Śr cze 28, 06 13:32

Dla mnie najlepszy jest The Fear, poniewa? dzi?ki temu, ?e wyci?ga ko?ci ze stawów ptorafi ró?ne akrobacje wyczynia?, a ja uwielbiam tak? gimnastyk?, z w-f mia?o si? 6 ze sprawdzianów ze stania na r?kach i takich tam :) Teraz w te wakacje ucz? si? mostka z postawy stoj?cej, dzi?ki temu mozna robi? salto w ty? po odpowiednim ?wiczeniu. Ale wracaj?c do tematu, gimnastyka u Strachu/(a) to nie wszystko. Jego kamufla? i to jak poluje na ofiar? jest imponuj?ce. W ogóle po przej?ciu MGS3:SE stwierdzi?em, ?e powinna wyj?? osobna gra stworzona przez KP, bijatyka zawieraj?ca wszystkich bossów ze wszystkich MGS wraz ze Snake'iem (Solidem oraz np. do odblokowania Big Bossem). Co Wy na to?
Mam zamiar napisa? tekst, w którym przedstawi? wszystkie postaci z umiej?tno?ciami i opisz? jak to ma wygl?da?. Wtedy umieszcz? go na forum.
Poza The Fear wszyscy Bossowie stoj? na równej pozycji, po prostu uwa?am, ?e ka?dy boss w MGS3:SE jest ?wietny a The Fear wybitny. To wszystko :)
Touche . . .
La Li Lu Le Lo
Night Sight

Postprzez Adamska » Śr cze 28, 06 18:05

Ooooo taaaak:
"I will give you such a fear, that you never expieriend before."- pamietny tekst ;) A poza tym to oprócz tego co powiedzia? La Li Lu Le Lo chcia?em jeszcze dodac, ?e aktor podk?adajacy g?os do Fear'a naprawd?... ale to NAPRAWD? wczu? si? w role... :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez La Li Lu Le Lo » Śr cze 28, 06 19:19

Ooooo taaaak:
"I will give you such a fear, that you never expieriend before

Powinno by? "I will give you fear such as you've never experienced before"

Ale to taki drobny b??d ;) Poza tym masz racj? Adamska, jego wyst?pienie na d?ugo zapada w pami?ci a aktor bardzo si? wczu?. Mo?e to sprawi?, ?e The Fear to mój ulubiony cz?onek The Cobras, jak i najciekawsza moim zdaniem posta? w grze.
Touche . . .
La Li Lu Le Lo
Night Sight

Postprzez Snake VR » N paź 01, 06 12:11

W MGS 3 nie gra?em ale z róznych trailerów najciekawszym bossem wydaje mi sie THE FURY, ze wzgledu na historie tej postaci i ogólnie dobre wrazeniem na mnie zrobi?.Ma fajny kombinezon kosmiczny :lol:
Snake VR
banan

Postprzez kul2 » N paź 01, 06 12:22

Zagraj, poznaj jego 'historie' i wroc...
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez penval » So paź 07, 06 13:07

"Kole? mia? niez?? przes?o?? ... spali? si?(...)"

?e co? Sk?d Ty to wystrzasn??e?? Jak na spalonego, to wygl?da on ca?kiem zdrowo, spalony to on by? po walce z Snake'm.
we're all stars now, in the dope show
penval
Coward Duck

Postprzez kotlet_schabowy » So paź 07, 06 15:34

Oto mój post z podobnego tematu na forum Psx Extreme :

Po sko?czeniu Metal Gear Solid 3 wypowiem si? na temat boss'ów z tej cz??ci.

Ocelot : bardzo fajna walka, ?wietna muzyka (jedna z najlepszych je?li chodzi o walki z boss'ami), klimat fajny wogóle, miejsce walki, stra?nicy stoj?cy za Naked Snake'iem, ogólnie spoko.

The Pain : fajna walka, ale nic bardzo specjalnego, muzyczka dosy? spoko, posta? niestety ?rednia

The Fear : przy pierwszym "przechodzeniu" MGS 3 uwa?a?em t? walk? za niezbyt dobr?, szybko go pokona?em, posz?o bardzo ?atwo i wogóle jako? tak dziwnie, ale przy drugim ko?czeniu gry zmieni?em zdanie ca?kowicie ! PRzede wszystkim : super muzyka ! Po drugie : walcz?c na stamin? klimat jest kozacki, cho? wogóle nie jest z?y, wyobra?am sobie, jak b?dzie na wy?szych ni? Normal poziomach trudno?ci, fajna "plansza" walki, du?a, z pu?apkami.

The End : po wielu pochlebnych opiniach spodziewa?em si? czego? jednak "mocniejszego", jest ok, d?uga walka, z kilkoma sposobami pokonania, posta? The End budzi respekt, Sokrovenno to wielka i najbli?sza d?ungli arena (w?a?ciwie trzy), szkoda jednak, ?e nie ma w czasie walki muzyki. Plus, ale nie jaki? szok (cho? mo?e zbyt ma?o si? wczu?em w snajpowanie).

The Fury : kozak. Wygl?d ?wietny, teksty, bro? sprz?t te?. Muzyka w czasie walki przy pierwszym ko?czeniu gry by?a jedn? z najbardziej przeze mnie "zauwa?onych" jako ?wietne. Walka ma co? w sobie z walki z Raven'em, jednak bardziej mi si? podoba.

The Sorrow : klimatycznie spoko, tak dziwnie , muzyczka niez?a, posta? jako niestety jedna z niewielu w?ród boss'ów dosy? ciekawa i "g??bsza".

Volgin : bardzo fajna walka. W sumie wykorzystywa?em g?ównie CQC i Mk22, w czasie walki gra niez?a muzyka, obecno?? Ocelot'a te? dodaje klimatu.

Shagohod i Volign na nim :
dosy? dobre walki, muzyka spoko, cho? strzelanie to w "wiert?a", to w "ty?" maszyny troch? s?absze jest ni? walka z REX'em czy zgraj? RAY'ów, gdy Volgin na nim stoi to ju? troch? lepiej, bo mo?na kierowa? Snake'iem.

The Boss : ?wietna walka, jednak szkoda, ?e przez po?ow? bez muzyki, a po po?owie muzyka to ju? znany w grze motyw, szkoda, ?e nie dobrano czego? specjalnie dla tej walki. Sposób walczenia (mo?na kilka ró?nych wykorzysta?), arena, to du?e plusy. Sama posta? oczywi?cie jedna z najciekawszych w MGS 3.

Ogólnie boss'owie w MGS 3 to du?y plus tej gry. Walk jest sporo (nie tak, jak w MGS 2), cho? szkoda troch?, ?e historia wi?kszo?ci boss'ów (Cobra Unit) jest niezbyt rozwini?ta. W ka?dym razie najlepiej oceniam walki z

Ocelot'em
The Fury
Volign'em
The Boss.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Hal » N paź 08, 06 00:07

Temat brzmi "Najciekawszy Boss", wi?c wybior? takiego z którym pojedynek by? niezapomniany. Bezapelacyjnie wygrywa wi?c...The End. MGS3 przeszed?em trzykrotnie i za ka?dym razem walczy?em z nim jak "Pan Bóg przykaza?" :D Mo?e dlatego walka ta utkwi?a mi w pami?ci i nie ma zamiaru si? z tamt?d ruszy?. Klimat, atmosfera, ?rodowisko, wymagana cierpliwo?? i opanowanie, to wszystko sk?ada si? na najciekawsz? walk? nie tylko w skali "trójki", czy ca?ej serii, ale gier video w ogóle.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Zychu(snipershit) » Pt paź 20, 06 00:17

Boss..Ulubiony..jakos nie widze postaci..zbyt oczywistej..ale niech bedzie Fury, no za fajn? historie, i ten moment na koncu co gada ze leci do domu jest swetny. Ale najlepsza walka z THE BOSS A tak przelecmy od poczotku Ocelot swietnie ze jest!! Ale jakos odkrywcza walka nie jest za 1 razem na normal, Pain ciekawy pomysl z tymi owadami naprawde ale tez latwa Fear, dlamnie az za banalna...za 1 razem baz zadnych problemow..no i sie zazynaja schody, End ta mi wagla nie podpasowuje!! dlamnie jest za dluga..(dobijaj? mnie loadingi po przejsciach przez sektory) Chodz walka bardzo orginalna, najbardzej ze wszystkich. na pocztku bawilem sie snajperk? i szukalem goscia szukalem..i nie znalazlem, bylo to az nudne, ale pomyslelm wloczylem Termo google i walka stala sie zbyt prosta..Gosci pozostawia slady, ktore widac zlapiesz go raz puznej ucieka i po sznurku mozna pobiec bo jego sladach, Fury, walka moze byc, trudnejsza przeszedlem za 3 razem, troche schizowa..The Sorrow, trudno go nazwac bossem, ale patenet z nim genialny, a ta muzyczki schizowaVolgin..a z nim sie meczylem, jak odkrylem system na niego to tak 3-4 walki..no i the Boss naprawde najciekawsza walka te zastosowanie CQC..fajny patent ze nas rozbraja naprawde genialny. Tylko i tu trzeba wloczyc termal google aby lepiej jo widzec, w sumie szkoda, bo to naprawde piekna plansza. I mamy przy tej walce jakos wieksz? gadke!! Szkoda ze hide tak splaszczyl te postacie, prawie wogle nie bylo zadnej gadki z the pain Fear Fury Pain.

Troche bezie Off top, ale na temat bossow, swietni byli, ale jakos potecjal zostal zatracony, jakos tak malo orginalnie sie ich rozwalalo. No i najwikszy minus ze postacie nie mialy zbytnio swojej "histori"
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez Gac666x » Pt paź 20, 06 03:21

Nie rozczyta?em si?...
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Zychu(snipershit) » Pt paź 20, 06 11:49

Off top, Nie pisze ? ,? ? ?..jesli wezmiesz to pod uwage bedzie ci latwiej
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez kul2 » Pt paź 20, 06 12:56

Drogi SniperShit, gdyby zrozumienie Twojego postu zalezalo tylko i wylacznie od uzywania polskich fontow, to kazdy bez najmniejszych problemow by go zrozumial. Przykladowo moje posty sa rozumiane, mimo iz takze nie stosuje znakow diakrytycznych.
Problem polega na tym, iz interpunkcja jest u Ciebie...no wlasnie, nie ma jej. Bardzo szybko piszesz, przez co popelniasz mase literowek, ze juz nie wspomne o bledach semantycznych.
Gdybys mogl starac sie na przyszlosc pisac w sposob bardziej czytelny i przejrzysty, bylbym niezwykle wdzieczny. Bo w chwili obecnej, moim zdaniem, wykazujesz brak szacunku dla osob, ktore czytaja Twoje posty.
Nie zrozum mnie zle, nie mam zamiaru Cie karac w jakikolwiek sposob, bo kazdy pisze tak jak potrafi, ale wiem ze przy odrobinie checi bedziesz w stanie pisac posty w sposob jasny i klarowny.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Pt paź 20, 06 14:20

Ok powiedzmy inaczej. Niechlujów nie chce mi si? deszyfrowa?. Mo?na napisa? wolniej, a ?adniej i od razu nie ma problemu. Za? tak to kazdy sniper shita b?dzie uwa?a? za przeci?tnego nieznacz?cego shita.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Pt paź 20, 06 14:35

Ja tam wszystko zrozumia?em bez problemu, sorry za offtop'a, ale musz? podnie?? na duchu Sniper Shit'a :D.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Zychu(snipershit) » Pt paź 20, 06 18:36

oki oki. porawie sie, racja chaotyczny ten post byl

Jak juz mowimy o Bossach musze dodac swoje 3 grosz na temat Ocelota, ten ocelot jest za malo "ocelowaty". Te ruchy, sposub zachowania, gadania, bardzo sie ruzni od starego, za bardzo. Wiadomo ze czlowiek sie zmenia ale chyba nie az tak, jedyne wspulne dla nich jest wywijanie broni?.
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez kul2 » Pt paź 20, 06 19:24

My go poznajemy dopiero 41 lat pozniej, a to szalenie dlugi okres czasu.
Ja wiem czy on sie tak bardzo rozni.
Byl mlodszy, zwinniejszy - stad w koncu jego pseudonim i nazwa oddzialu, widac jak w MGS3 dojrzewa, nabiera zainteresowania torturami i fascynuje go Big Boss.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Pt paź 20, 06 19:34

Moim zdaniem Ocelot jest jeszcze na tyle m?ody, ?e nie ma swojego w?asnego stylu tylko style zaporzyczone. Cz?owiek zwykle w?asny styl wyrabia troche pó?niej w miare jak ju? dojrzewa. Dlatego jest taka ró?nica. Ocelot w MGS3 to szczeniak, popisuje si? jakimi? rzeczami, które ogl?dn?? w kinie ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » N lis 05, 06 20:15

Najciekawszy wg mnie jest Fury (w kosmosie byl, musial doswiadczyc nieprzecietnych wrazen, ktorych inni ludzie raczej nie doswiadcza). Najbardziej podobal mi sie pomysl na walke z TheEnd. Kosmicznie sie mozna wczuc w klimat panujacy na polu walki (zle sie ruszysz - kulka). Apropo The Enda mam tez pytanie - lekki offtop, ale nie chcialem nowego tematu zakladac. Czy myk z przestawieniem daty nie popsuje statystyk potrzebnych do zdobycia IFP?
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence