warto kupić subsistance?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 24, 07 03:41

A jak ktos jest zasobnym fanem to niech nie sprzedaje SE tylko dokupi S do kolekcji
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Solidny » Śr sty 24, 07 18:01

Johny Sasaki napisał(a):A jak ktos jest zasobnym fanem to niech nie sprzedaje SE tylko dokupi S do kolekcji

Ja mam obie wersje, a jednak cieżko mi opchnąć tego Snake Eater, może przez te wyniki, które zdobyłem przechodząc grę i dodatkowe tryby ;)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Old Snake » Śr sty 24, 07 23:50

To fakt. Niestety przy kupnie Subsistence trzeba skasować save'y Snake Eater bo gra ich nie czyta :(
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Strife » Cz sty 25, 07 19:20

Zawsze je można zgrać na pendriv`a launch elfem ;p
Strife
Inkarnacja VR

Postprzez Old Snake » Cz sty 25, 07 20:53

Tylko po co ? To raz.
Trzeba mieć przerobioną konsolkę albo Swap Magika to dwa.
Old Snake
Vamp

Postprzez PiotrB » So sty 27, 07 16:30

Solidny napisał(a):
Johny Sasaki napisał(a):A jak ktos jest zasobnym fanem to niech nie sprzedaje SE tylko dokupi S do kolekcji

Ja mam obie wersje, a jednak cieżko mi opchnąć tego Snake Eater, może przez te wyniki, które zdobyłem przechodząc grę i dodatkowe tryby ;)

Ja oczywiście też jeszcze mam mojego Metal Boxa Snake Eater. To pudełko jest tak świetne, że go nigdy nie sprzedam :D .
PiotrB
The Fear

Postprzez Johny Sasaki » So sty 27, 07 19:05

A wlasnie, ja mam pytanko w zwiazku z tym co napisal Piotr i pare innych osob. Aktualnie nie posiadam MGS3:SE, mam mozliwosc kupic nowa oryginalna gre za 70zl, z tym, ze to DVD Box. Oplaca sie, czy lepiej poszukac metalowej edycji metala?:)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Old Snake » N sty 28, 07 05:18

Kup sobie lepiej Subsistence, a za 70 zł to ci się opłaca snake eatera (metalowe pudełko to tylko bajer) kupić.
Old Snake
Vamp

Postprzez Johny Sasaki » N sty 28, 07 13:46

S mam, dlatego pytam o SE.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez plastus » N sty 28, 07 13:56

to po co kupować SE,jak masz S?
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Johny Sasaki » N sty 28, 07 13:59

Po to, ze jest tanio, po to zeby bylo do kolekcji po to, zeby miec oryginal.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Kolor » Pt lut 02, 07 16:27

Czy w wersji Subsistence kamera z widoku FPP (R1 :P) jest wyżej?
Oglądałem filmik, na którym koleś patrzył przez okno w gabinecie Sokolova w Rassvet i wszystko widział (wersja Sub.). Jednak gdy ja patrzę przez to okno widzę tylko mur... Kamera jest niżej!!!

więc jak jest naprawdę?
Kolor
Inkarnacja VR

Postprzez wredny » Pt lut 02, 07 16:34

Nacisnij R2 i L2 , Snake stanie na palcach.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez PiotrB » Wt lut 06, 07 14:45

Johny Sasaki napisał(a):A wlasnie, ja mam pytanko w zwiazku z tym co napisal Piotr i pare innych osob. Aktualnie nie posiadam MGS3:SE, mam mozliwosc kupic nowa oryginalna gre za 70zl, z tym, ze to DVD Box. Oplaca sie, czy lepiej poszukac metalowej edycji metala?:)

Najlepiej kup edycję platynową Snake Eatera, w której masz film MG Saga. Sama edycja platynowa też jest metalowa z tego co widziałem.
PiotrB
The Fear

Postprzez SaladinAI » Wt lut 27, 07 17:56

Tak, jak najbardziej warto kupić Subsistence, zwłaszcza teraz:

http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=155

A teraz na poważnie, Konami ma centralnie gdzieś graczy którzy kupili ten tytuł dla trybu online. A dla reszty dodatków, wyłączając rozgrywkę online, MGS 3: S nie jest warte złamanego grosza. Kochamy cię Konami!!!
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Wt lut 27, 07 18:06

To wszystko wina Paytona i jego usilnego promowania online w MPO.
Gdyby nie to, nie zwiekszyloby sie oblozenie serwerow i spokojnie moznaby grac.

;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solid_stolec » Wt lut 27, 07 19:17

ale lipa, cieszę się że jednak nie kupiłem. :)
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Bizon » Wt lut 27, 07 19:34

czy zna ktos oficjalne powody zamykania tych serwerów?
Bo skoro wszyscy tak wychwalają tan MP, to musi być jakiś inny powód niż mało graczy... :?
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Solidny » Wt lut 27, 07 19:36

Saladin01 napisał(a):Tak, jak najbardziej warto kupić Subsistence, zwłaszcza teraz:

http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=155

A teraz na poważnie, Konami ma centralnie gdzieś graczy którzy kupili ten tytuł dla trybu online. A dla reszty dodatków, wyłączając rozgrywkę online, MGS 3: S nie jest warte złamanego grosza. Kochamy cię Konami!!!

Nie zgadzam sie co do złamanego grosza, nowa kamera jest bardzo fajna :). Zupełnie inaczej się gra, zdziwiłem się jak bardzo ciężko mi było, a to przecież ta sama gra, którą ukończyłem około 10 razy. No i film na trzeciej płycie, też wesoła sprawa :). Na koniec możliwość zagrania w zaktualizowane stare Metal Geary na PS2.

O reszcie typu Demo Theatre, Duel Mode (też nowa kamera) nie wspominam, bo było w Snake Eater. No i Secret Theatre, które można mieć z internetu, ale komplet na PS2 i TV też jest ok.

Na Allegro za trochę ponad 100zł schodzi już - moim zdaniem warto, jako fan.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez kul2 » Wt lut 27, 07 19:53

Bizon napisał(a):czy zna ktos oficjalne powody zamykania tych serwerów?
Bo skoro wszyscy tak wychwalają tan MP, to musi być jakiś inny powód niż mało graczy... :?

U gory masz wyjasnione.
Naprawde za tym wszystkim stoi, oficjalnie, MPO, ktore potrzebuje miejsce na laczach Konami, a ze miejsce to obecnie zajmuje MGO, najtanszym sposobem jest po prostu jego usmiercienie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Wt lut 27, 07 21:29

Hahahaha *chlip*...

To największy cios poniżej pasa. Szczerze mówiąc, gdyby to było na PC to machnąłbym ręką, bo to nie problem, zawsze z każdą grą tak jest (tworzą się i tak servery fanów). Jednakże z PS2 już jest gorzej :/. Domyślam się, że dałoby się założyć servery hostujące MGSa3, już jacyś maniacy się tym zajmą, jednakże jest to czyste okrucieństwo dla konsolowców, szczególnie, że tak mało czasu minęło...

Szczerze to wszystkim współczuję, zaś Konami mogę pokazać kawałek mojego tyłka, bo szczerze to zasługują :/.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt lut 27, 07 22:22

Najbardziej boli stwierdzenie z listopada

"This is MGO GM!
The japanese MGS3S server will be closing down in December 2006.
Do not worry! The European and American servers will not be ambushed! Ignore any propaganda you may have read on the net!
So, get back to combat!
Over and Out!"
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Strife » Wt lut 27, 07 23:18

afff taki mały offtop:

można hostować grę samemu czy tylko na serwerach Konami można grac ?
Strife
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666x » Wt lut 27, 07 23:26

Nie jestem pewien na jakiej zasadzie to działa ale spekuluje że tak:

Konami tworzy servery, na których można hostować kanały własne lub dołączać się do obecnych.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Śr lut 28, 07 20:31

Po prostu hamstwo. Jedyny poza kamerą TPP naprawdę ważny dodatek MGS 3 : Subsistence, dwa razy droższego od "zwykłego" MGS 3, i jeszcze go odbierają powoli użytkownikom, no nie.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez PiotrB » Śr mar 14, 07 17:44

Gac666 napisał(a):Nie jestem pewien na jakiej zasadzie to działa ale spekuluje że tak:

Konami tworzy servery, na których można hostować kanały własne lub dołączać się do obecnych.

Jest dokładnie tak jak napisał Gac666.
PiotrB
The Fear

Postprzez metalsega » Śr mar 14, 07 19:11

Ja tam się nie martwie ze zamkną serwery MGO w Europie bo narazie się na to nie zanosi. Tylko co ruszyła oficjalna liga w MGO. Spokojnie można kupować Subsistance dla trybu online, który jest genialny.
"World needs only one Snake and one Big Boss"
Metal_PL w MGO
metalsega
Arnold

Postprzez pajda » Pn mar 26, 07 12:56

To jest ciekawy i trudny temat czy warto czy nie warto, ponieważ różnica w celnie jest bardzo znaczna, to po pierwsze ja osobiście grając w Subsistance i nie które starcia bądź jakieś inne fragmenty gry przechodziłem zmieniając kamere z 3rd person na standard i odwrotnie ,raz lepiej był tak a raz inaczej, w Metal gear 1 i 2 tak nie grałem, wiecie na pewno że po przejściu tak emocjonującej gry jak MGS 3 nawet nie można patrzeć na MG:) wniosek moze być nastepujący: z powodu 3rd kamry warto kupić substance ale TYLKO z tego powodu nie widze innych argumentów ,a jako ciekawostke podam ze w/g rozmaitych rankingów najlepeszych gier na PS2 najczęsciej spotykałem Snake Eater na pierwszym miejscu. Myślę że cena subsistance jest troche za wysoka ,lecz jak ktoś ma szmal to wybrałbym rozszerzoną wersje ,natomaist z SE też będziesz zadowolony......To tyle:)
pozdrawiam
pajda
banan

Postprzez Johny Sasaki » Pn mar 26, 07 13:53

pajda napisał(a):To jest ciekawy i trudny temat czy warto czy nie warto, ponieważ różnica w celnie jest bardzo znaczna, to po pierwsze ja osobiście grając w Subsistance i nie które starcia bądź jakieś inne fragmenty gry przechodziłem zmieniając kamere z 3rd person na standard i odwrotnie ,raz lepiej był tak a raz inaczej, w Metal gear 1 i 2 tak nie grałem, wiecie na pewno że po przejściu tak emocjonującej gry jak MGS 3 nawet nie można patrzeć na MG:) wniosek moze być nastepujący: z powodu 3rd kamry warto kupić substance ale TYLKO z tego powodu nie widze innych argumentów ,a jako ciekawostke podam ze w/g rozmaitych rankingów najlepeszych gier na PS2 najczęsciej spotykałem Snake Eater na pierwszym miejscu. Myślę że cena subsistance jest troche za wysoka ,lecz jak ktoś ma szmal to wybrałbym rozszerzoną wersje ,natomaist z SE też będziesz zadowolony......To tyle:)
pozdrawiam

No bo kto by gral online w MGS3, przeciez online w tej grze to najmniej rajcujacy dodatek.

Kwestii MG i MG2 nie skomentuje, bo hm... no jak ktos jara sie grafika nie fabula, to niech gra sobie w Obliviona.

Jak nie przetestowales wszystkiego co gra ma do zaoferowania, to badz tak dobry i nie wypowiadaj sie na temat, bo masz niepelne informacje...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Pn mar 26, 07 14:07

Ej oblivion ma super fabułe się czepiasz :P.

Ogólnie IMHO Subsistance to jak spatchowana wersja Snake Eater i dla samego tego warto kupić. Dodatków zaś jest też sporo więc nie ma co się zastanawiać jeśli nie ma się juz Snake Eatera.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence