Nie płacz...

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Poruszylo Cie zakonczenie MGS3?

Tak
60
85%
Nie
11
15%

Liczba głosów : 71

Postprzez Lazuli Lapis » So sty 01, 11 15:26

oj tak, zapomniałabym o tym... "Way to Fall" jest niesamowite, idealnie wpasowuje się w zakończenie, zawsze jak go słucham to mi się od razu smutno robi... poza tym w sumie nie wiem która z końcowych scen jest smutniejsza, jak stoi nad grobem The Boss czy jak mu nadają tytuł Big Bossa...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Helerek » Pn sty 10, 11 23:03

Pod koniec gry nie rozpłakałem się ani trochę. Przeciwnie. Byłem zły. Bo ending pokazuje jaki świat jest naprawdę. Prawi ludzie prawdziwi patrioci, którzy umierają w boju za jakiegoś polityka, który chciał tylko coś utajnić kosztem życia innej osoby. Byłem zły bo pokazywało to świat od innej strony. Zacząłem myśleć czy czasem nie jest tak naprawdę xd, nie wiedziałem nawet czy mam wierzyć w coś takiego jak wybory na prezydenta? Bo kto wie czy to wszystko nie jest ustawione? Cały świat? Wszystko, a my jesteśmy tylko pionkami.

Jak się nazywa ta melodyjka z MGS'a nie wiem którego, ale w 3 jest na 100%. Taka bez słów sama melodia chyba trąbki? Kojarzy mi się ona z MGS'ami :3. Czy mógłby mi ktoś podać jej nazwę?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Helerek » Wt sty 11, 11 16:07

Ending MGS'a 3. W 1 albo 2 też chyba była :O?
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Lazuli Lapis » Wt sty 11, 11 18:16

Podczas endingu czy napisów? Jeśli podczas napisów i miałaby być też w innych MGSach to chyba trudno tu wymyślić coś innego niż main theme...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Helerek » Wt sty 11, 11 20:59

Niet to nie main theme 1,2 ani 3. :/.

http://www.youtube.com/watch?v=8ryT4hrnOHg
5:30

Nie wiem czy to dokładnie to :X, ale chyba. Przejde MGS 2 i 3 PW PO jeszcze raz. Może tam znajdę a jak nie to . To będzie to :p.

/ sorka że nie jestem pewny bo mi się te wszystkie melodie pomieszały xd i każda mi się teraz kojarzy z MGS'em.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Lazuli Lapis » Wt sty 11, 11 22:17

Ten motyw się pojawia w 3 gdzieś tak pośrodku main theme, a w 4 ma własny kawałek: [link]

(jeśli o ten właśnie ci chodzi)
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Pabian01 » Pn sty 17, 11 16:02

Tak jak napisała Lazuli. Ten kawałek co teraz dałeś to Metal Gear Saga występujący tylko w MGS4, ale domyślam się, że chodzi Ci o to: http://www.youtube.com/watch?v=IWw_jhlZ9M0
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence