Życia

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Życia

Postprzez SnakeMGS3 » Pn cze 16, 08 13:45

Witam wszystkich jestem tu nowy i chce się spytać jak się podwyższa życia co trzeba zrobić, możecie pużniej zamknąć ten temat, chce tylko się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby mieć więcej żyć, Żeby mieć tyle co cały pasek staminy.
"Metal Gear Solid 3 Snake Eater"
SnakeMGS3
Inkarnacja VR

Postprzez MrPayne » Pn cze 16, 08 15:16

Pasek staminy a pasek życia to dwie różne bajki. Wierz mi, że nie chciałbyś mieć staminy tak małej, jak zdrowia. :D Pasek życia wzrasta przez otrzymywanie i leczenie poważnych obrażeń. Może jeszcze są inne sposoby, ale nie słyszałem o nich.

P.S. A regulamin przeczytany? Zresztą mogłeś się przywitać w odpowiednim poście. :)
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Kazuun » Pn cze 16, 08 15:44

Mnie to pytanie bardziej nasuwa na myśl czasy pierwszego MGS. Tam pasek życia zwiększał się co pewien (z góry określony czas). O ile pamiętam głównie po pokonaniu kolejnych bossów. I tak też zrozumiałem pytanie. Jednakże wydaje mi się ze w MGS 3 już od początku pasek LIFE jak i STAMINA mają jednakową długość, czyli maksymalną. Chyba ze coś się pozmieniało w Subsistance (posiadam pierwotną wersję), albo mam sklerozę i faktycznie ich długość jest różna.

Co do reszty, kolega powyżej już powiedział.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez SnakeMGS3 » Pn cze 16, 08 18:26

Kiedyś widziałem jak mój brat grał w MGS3 Snake Eater i miał tyle żyć ile pełny na maksa pasek staminy, bo jak się rozpoczyna grę od nwe game to ma się życia nie pełne tyle co cały pasek staminy tylko trochę mniej a ja chcę się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby mieć tyle żyć co pełny pasek staminy.
SnakeMGS3
Inkarnacja VR

Postprzez Kazuun » Pn cze 16, 08 19:18

No to wg mnie wraz z postępami fabuły samo sie zrobi. Raczej nie przegapisz :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Whale Killer » Pn cze 16, 08 20:08

Wg. mnie to zależy od poziomu trudności na V.Easy masz tak długi pasek życia jak pasek stanimy ale na Hardzie jest już o połowę krótszy.
Po prostu 'cuda
Whale Killer
Vulcan Raven

Postprzez SnakeMGS3 » Pn cze 16, 08 20:58

Tak wiem ale jak przechodziłem tam kiedyś i robiłem CQC to te życia wzrastały na taką długość jak pełna stamina a teraz jak robie często na gościach CQC to nie wzrastają życia a robie ten cios "powalenie" że ogłusza przeciwników.
SnakeMGS3
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pn cze 16, 08 21:14

CQC nie ma zadnego wplywu na wzrastanie zycia.
Wplyw ma poziom trudnosci.
Metallica Snake uwaza ze pasek zycia zwieksza sie takze gdy leczymy powazne rany. A skoro http://www.metalgearspeedrunning.net/indexMGS.html tutaj sobie radzi tak dobrze to nie powinien sie mylic.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SnakeMGS3 » Pn cze 16, 08 22:14

Ok już wszystko wiem, dziękuje za wytłumaczenie z tymi życiami naprawdę dziękuje. :happy8:
SnakeMGS3
Inkarnacja VR

Postprzez SaseK » Cz cze 26, 08 12:23

Witka to moj pierwszy post ale ja wiem o co koledze chodzi... mianowicie jesli pokonujesz kazdego bossa z mk22 to pasek zycia Ci kawaleczek wzrasta a po the FURY masz juz pasek zycia równy staminie przynajmniej tak to wyglada na poziomie easy i normal bo za hard sie dopiero zabieram ;) pozdro:)
SaseK
Arnold

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence