MGS 3 na PS3 ? Is It possible??

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

MGS 3 na PS3 ? Is It possible??

Postprzez Matikus » Cz cze 18, 09 13:33

Witam :)

Mam pytanko jest jakaś możliwość żeby MGS 3:Snake Eater odpalić na PS3 ? Bo nie mam PS2 a chciałbym zagrać... Ponoć jest jakiś update do PS3, że można grać ale nie wiem dokładnie jak to zassać... Z góry dzięki za pomoc...
Matikus
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » Cz cze 18, 09 13:40

Z tego co ja się orientuję to trzeba mieć odpowiednią wersję PS3, bodajże ta z 80gb dyskiem twardym lub nowszą. W starszych nie zaimplementowali emulatora PS2, a w nowszych ponoć śmiga bardzo ładnie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Matikus » Cz cze 18, 09 13:48

A da się jakoś taki soft zassać? Żeby gry z PS2 chodziły
Matikus
Inkarnacja VR

Postprzez Faja » Cz cze 18, 09 13:56

Tylko pierwsze modele z dyskiem 60gb miały kompatybilność wstecz, jednakże nie działało to dobrze z każdą grą. Teraz nie ma szans, żeby trafić na nową konsole z tym softem.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz cze 18, 09 14:03

To w nowszych już tego nie ma? Ktoś na forum mówił inaczej ale fakt moge się mylić, mea culpa.

Nie ma softu na PS3 do emulacji PS2.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Matikus » Cz cze 18, 09 14:04

Ok dzięki za info szkoda ;( ps2 nie ma a MGS3 leży... a bym se zagrał :|
Matikus
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » Cz cze 18, 09 14:07

Pożycz od kogoś albo kup za 299zł gdzies ostatnio oferta była. Potem sprzedasz łatwo na allegro jak nie bedziesz chciał jej zatrzymać. Aczkolwiek jest masa gier jeszcze na nią więc warto w sumie mieć.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz cze 18, 09 14:19

Faja napisał(a):Teraz nie ma szans, żeby trafić na nową konsole z tym softem.
Z "hardem". W PS3 60GB był wrzucony Emotion Engine bodajże - więc to hardware odpowiadał za emulację. Teraz już tego nie ma przez wzgląd na cięcie kosztów produkcji.

Podejrzewam, że software'owo obecne PS3 pociągnełoby gry z PS2 i być może doczekamy się odpowiedniej aktualizacji.

PS2 wciąż świetnie się sprzedaje, więc nie ma sensu ładować emulatora do PS3, nie? : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Cz cze 18, 09 14:51

twilite kid napisał(a):
Faja napisał(a):Teraz nie ma szans, żeby trafić na nową konsole z tym softem.
Z "hardem". W PS3 60GB był wrzucony Emotion Engine bodajże - więc to hardware odpowiadał za emulację. Teraz już tego nie ma przez wzgląd na cięcie kosztów produkcji.

Podejrzewam, że software'owo obecne PS3 pociągnełoby gry z PS2 i być może doczekamy się odpowiedniej aktualizacji.

PS2 wciąż świetnie się sprzedaje, więc nie ma sensu ładować emulatora do PS3, nie? : )

Dokładnie z hardem ;) Pamiętać należy, że niedawno spece z SCE wraz z akcją promocyjną God of War 3 dodali ankietę z pytaniem "Co chcielibyście dostać w wersji kolekcjonerskiej?". Jedną z odpowiedzi było "God of War 1 i 2 na płycie BlueRay". Daje to trochę do myślenia. Oczywiście wszyscy zaprzeczają, że ta odpowiedź była do wyboru z racji potrzeby badania rynku. Ile razy ludzie z Sony kategorycznie zaprzeczali (np. temu że pracują nad nowy PSP), a potem się okazywało, że to prawda. Mi się zdaje, że PS3 kiedyś będzie miało możliwość emulacji PS2 i to całkiem niedługo. Dopóki ludzie chętnie kupują PS2 i grają na PS2 (konsola ta jest najbardziej popularną w tej chwili konsolą) to przecież nikt tam na górze nie "urwie kurze złote jaja" jak to Siara w Killerze powiedział.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Kazuun » Cz cze 18, 09 18:42

...tym bardziej że w miarę niedawno wyszła odnowiona PS2 (wizualnie odrobinkę nawiązująca do stylistyki PS3).

CO do działania starych gier na PS3. Final Fantasy X fryga ładnie, MGS3 także. Ale np w Soul Calibura 3 nie da się grać. Gra hula w stałej liczbie (yeah) MAX 15 klatek na sekunde xD
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Zalew » Pt cze 26, 09 03:04

Taka uwaga co do MGS3 na PS3. Coprawda nie mam pewności, że to wina systemu (w sumie czego innego ?) ale dwukrotnie sam usunął mi sie save (pierwszy raz zaraz przed walką z The Boss :/). Za to np. Silent Hilla 2'ke przeszedłem bezproblemowo.
Zalew
Night Sight

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence