Gran Turismo 6

Moderator: Hal

Re: Gran Turismo 6

Postprzez Gillian » Pt lis 08, 13 00:27

No właśnie ja się zastanawiam, czy rzeczywiście jeszcze miesiąc... Żeby za parę dni nie przenieśli premiery na 2014. Za cicho o tej grze...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez bigbudyn500 » Pt lis 08, 13 17:59

Pre-ordery leżą już na półkach , na gt-planet też świszczą ,że jeszcze miesiąc więc wszystko jest na najlepszym kursie.
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Hal » Pn lis 11, 13 18:29

Obrazek

Według tego zdjęcia, nie tylko główny tor z danej lokacji będzie wyposażony w zmienne warunki oraz porę (tak jak to miało miejsce w GT5), ale również wszystkie jego warianty! Nawet nie potrafię wyrazić, jak istotna jest to dla mnie zaleta. To była jedna z tych niewiadomych, na rozjaśnienie której czekałem z niecierpliwością.

Ponadto zdjęcie potwierdza, że GT6 będzie miało nie tylko najkrótszą (i chyba najbardziej znaną) wersję Brands Hatch - tzw Indy Course, ale także wariant dłuższy - tor GP. Kolejny plusik dla GT6:)
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gillian » Pn lis 11, 13 21:25

Niesamowite. Kaz potrafi budować napięcie... :D. Niby oczywista sprawa, ale w przypadku serii GT nic nie jest oczywiste :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez bigbudyn500 » Wt lis 12, 13 12:45

http://www.gtplanet.net/gt6-course-maker-gps-data/
Czyli najpierw powinniśmy otrzymać kreator ciut lepszy od tego znanego z gt5 a później wypas jakich mało ( już czuję jaką frajdę przyniesie każdemu z nas możliwość jazdy po torze wpisanym np. w lokalne drogi po których codziennie się poruszamy ) . Ciekaw jestem jak bardzo rozbudowana będzie ta aplikacja i czy będzie pobierać również dane o wysokości n.p.m. . Mam nadzieję że tak . Myślę tu o górskich odcinkach np . okolice Wisły , Szczyrku, Ustronia itp . Wspaniałe pętle na których zabawa jest przednia , a wersja cyfrowa będzie ciut bezpieczniejsza :) Czekam z niecierpliwością na gt6. Mus oczywiście będzie kupić nową konsolę i odnaleźć trochę czasu na granie . Swoją drogą to nie wiem jak dawałem radę znaleźć czas na pracę , rodzinę , garaż i granie ------ teraz jakoś się nie wyrabiam ?!
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Hal » Śr lis 13, 13 01:22

Według newsa, który wrzuciłeś, Budyń, różnice w wysokości trasy również będą uwzględniane. Oczywiście na tyle, na ile pozwoli sygnał GPS. Nie spodziewałbym się jakichś perfekcyjnie odwzorowanych z rzeczywistości odcinków...

Aż tak bardzo nie grzeję mnie ta opcja. Ot miła ciekawostka, która w późniejszym czasie użytkowania gry może poważnie przedłużyć jej miodność. Dla mnie kluczowe są tory rzeczywiste w wersji full premium (day/night, weather), których na szczęście będzie znaczna ilość. Istotne są dla mnie również nowe opcje online. Jednak w tej dziedzinie wciąż mało wiemy. na głównej stronie Gran Turismo, w dziale online, znajduje się informacja, jakoby jeszcze przed premierą gry opublikowane zostały szersze dane odnośnie rozgrywki sieciowej w Szóstce. Oczekuję tego z niecierpliwością, wszak od tego w głównej mierze zależy przyszły kształt naszego Eventu!;)
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez ArecaS » Śr lis 13, 13 02:38

Ale jeśli to będzie także GLONASSa używało, to IIRC ten już wysokość potrafi mierzyć precyzyjnie. No a obsługa tegoż standardu przez sprzęt jest dość powszechna i niemal niezauważalna dla użytkownika. To tak żeby rozniecić nadzieje. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Namingway » Śr lis 13, 13 15:09

To jak Pany? Kupujecie na premiere? Bo ja chyba zaczekam do zakończenia sezonu Eventu 4.0 ;) Bo jak się zachłysne "szósteczką" to ciężko bedzie się wracało do GT5 :P Tylko, że jak bedzimy jeździć raz na 2 tyg. to może być tak, że w tym roku sobie nie zagram :P
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Simon » Śr lis 13, 13 15:50

Ja raczej na wiosne sobie dopiero sprawie. Tym bardziej, ze w grudniu w plusie bedzie GRID 2:p
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Pt gru 06, 13 10:22

Wystartowały pierwsze recki - http://www.gamerankings.com/ps3/707208- ... index.html

Jak na razie średnia 75%.

W sumie pewnie się to wiele nie zmieni... Tak jak podejrzewałem jest to upgrade do piątki. Takie GT5 3.0. I tylko dla hardkorowych fanów, którzy dostrzegą różnicę.
Pewnie trzeba będzie poczekać na jakiś kolejny upgrade do wersji 4.0 przy okazji GOTY edition :). Martwi mnie to, że ponoć nie poprawiono rwania i dropów.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez bigbudyn500 » Pt gru 06, 13 11:18

gra w ręku ( kurier o 9:15) po południu przetestuję i zobaczymy czy było warto . W książeczce tylko niezbędne info (naprawdę absolutne minimum) .Przycisk R1 domyślnie przypisany do ..... nitro.. więc powrót do gt4 . Man nadzieję że nie jest to jedyna dodatkowa opcja tuningu auta. To będzie długi dzień w pracy :)
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Hal » Pt gru 06, 13 17:29

Jeszcze nie mam swojej kopii. Czekam na bardziej szczegółowe opinie community. Trochę dziwią mnie oceny wypływające z recenzji. Choć z drugiej strony GT5 również zostało bardzo ostro potraktowane. Na Gt Planet większość osób jest pod wrażeniem gry, która zdaje się naprawiać sporą ilość potknięć Piątki. GT6 jest krokiem w przód w stosunku do poprzedniczki, od której mimo to notuje słabsze noty.

Na osłodę, fragment recenzji, po którym można się jedynie znacząco uśmiechnąć:

Gran Turismo 6 is not a game for the uninitiated. It’s made for racing fans by racing fans. It’s for people who know that front/rear weight distribution isn’t a euphemism for holiday weight gain and that the Gap doesn’t refer to a mall clothing store. As a nonracing fan, there’s a lot about it I still don’t understand. What are performance points and why are they important? I have no idea what torque is. I have no idea what an exhaust manifold is or why it improves my car’s racing ability. Admittedly, some of this information is available in the game, but it’s densely packed into the user-interface and might prove intimidating to newcomers. I didn’t care enough to look for it. More importantly, Polyphonic did nothing to make me care. Outside of a few beginner driving lessons, it feels as if you’re supposed to know all of this stuff already, and that could alienate some of the new blood this aging franchise needs to stay relevant in the next console generation.
Hal
Zanzibar

Postprzez bigbudyn500 » Pt gru 06, 13 18:19

Już mi się nie podoba .............nawet qwa kredyty można zakupić 7 000 000 za 199pln .sprzedawczyki
Zatracają się

AAAlbo nie już lubie :) zmiana kolorów liczników rewelka hihi
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Gillian » Pt gru 06, 13 18:40

No wygląda na to, że GT6 jest kolejną iteracją GT5 a nie kolejną grą z serii. Stąd słabe recenzje. Wiadomo, że musi poprawiać błędy poprzedniczki, ale to nie wystarczy, skoro wciąż 1000 samochodów jest przeniesionych z PS2 i PSP.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Pt gru 06, 13 18:58

Budyń, jak tam nowa fizyka? Czuć jakieś namacalne zmiany czy nie bardzo? Fajnie się prowadzi autka?
Hal
Zanzibar

Postprzez bigbudyn500 » Pt gru 06, 13 19:23

czuć czuć :) :) jak ogarnę przymusowe zawody i przejadę parę kilometrów to postaram się to jakoś rzetelnie opisać

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Warte każdej złotówki choć pewnie porządny update gt5 załatwił by sprawę fizyka ciut lepsza , wyjazd poza tor owocuje wspaniałym dźwiękiem kamieni tłukących po karoserii :D . Wszystko wygląda jak by trochę lepiej ale może to tylko złudzenie. Jest hmmm .... łatwiejsza do ogarnięcia?? nie wiem . (jakoś lepiej się jedzie....) :D :D :D :D :D :D :D :D :D Za dużo emocji aby się rozpisywać , jak opadną to skrobnę coś bardziej obiektywnego bo są również i BBraki o których by trochę pisać . Pogram , wejdę w online , obadam co i jak.. a no i wsteczny wrzuca się co prawda trójkątem ale steruje się pedałem gazu i trzeba pamiętać co by pierwszy bieg zapiąć :) bo zdarza mi się pocisnąć jeszcze raz do tyłu zamiast do przodu :D
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Gillian » So gru 07, 13 12:20

Wsteczny trojkatem sie wrzuca? Dla Kaza nie ma ratunku...

Jeszcze powiedz ze domyslnie wciaz gaz jest pod Xem...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » So gru 07, 13 16:11

I co, nie mozna tego modyfikowac?

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Namingway » So gru 07, 13 16:57

Ale narzekacie.. To ze wstecznym to akurat zmiana na plus. W GT5 dopiero jest to niewygodne, bo trzeba przytrzymywać trójkat, a jak go puścisz to wskakuje jedynka.. A to strasznie niewygodne zwłaszcza na kierownicy, gdy jednocześnie musisz skręcać i trzymac ten cholerny przycisk :P A grając na padzie nie ma to znaczenia przecież ;) Zwłaszcza jak ktoś gra na automatycznej skrzyni ;)
PSN ID: Namingway_PL
Namingway
Predator

Postprzez Simon » So gru 07, 13 19:41

Ja nie narzekam, zadalem tylko pytanie.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Luqat » So gru 07, 13 22:31

8) Ale Twilite narzeka ;) Poza tym wątpię czy będzie grał tak jak i nie gra z Nami w 5-tkę, bo nie ma czasu albo stolika, a pierwszy do narzekania ;)
Wydaje mi się, że teraz to jest czepianie się takie na siłę, że gaz pod X. Nawet jeśli, to jaki problem zmienić w opcjach. Inne rzeczy są ważniejsze i wiem, że nadal pewnie będzie pełno niedoróbek czy wozy standard, ale nie przeszkodzi mi to zapewne w świetnej jak zawsze zabawie. Tym bardziej, że Bysiek kupił już grę i na dniach pewnie będę miał okazję potestować.

P.S. No, ale to kupowanie kredytów, to już przegięcie. Pomijając sam fakt takiej opcji, to wydanie 199pln, za 7mln kredytów, to już jakiś żart :O
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Gillian » N gru 08, 13 00:37

Ja nie narzekam, ja tylko chce zeby najlepsza scigalka na konsolach byla coraz lepsza. Nie zrozumialem o co chodzi ze wstecznym ale teraz lapie i sie ciesze ze ta niedorobka w jakis sposob zostala wyeliminowana. A jak to dziala przy manualnej skrzyni? Tez wystarczy trojkat wcisnac czy trzeba przebiec po wszystkich biegach az do wstecznego?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pn gru 09, 13 11:06

Zerknąłem sobie na listę trofeów z ciekawości czy znów jakichś głupot nie ma...no i jest jedno szczególne:
Spoiler:

Say whaaat?!? WTF...co ten Kaz ćpał? No ale najważniejsze, że już Vettela nie ma...:]

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez bigbudyn500 » Pn gru 09, 13 16:42

gdzie jest kreator tras!! , sie pytam gdzie?? :)
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Hal » Pn gru 09, 13 17:08

W styczniowym updejcie:P
Hal
Zanzibar

Postprzez Simon » Pn gru 09, 13 20:11

W DLC za 50zl:P

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez bigbudyn500 » Śr gru 11, 13 18:57

Jutro pierwszy update .BMW M4 ciekawe czy za free
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez Luqat » N gru 15, 13 13:22

Pograłem wczoraj chwilę u byśka i ...widzę, że Tar nie wyczymieł i zanabył drogą kupna (BB ;)) GT6. Hehe ;)

Kilka szybkich spostrzeżeń, jako że grałem chwilę w pojedynczy wyścig.

- Intro chyba najsłabsze ze wszystkich części gry. Ani przez chwilę nie było ciar na plecach, ani efektu wooow. No i te dzieci \, szkoła itepe...wtf? Pewnie zrobią intro 2.0 Tego raczej nie będę oglądał zbyt często, w przeciwieństwie do GT5 2.0 ;)

- Muzyka - te kilka kawałków, które słyszałem w ogóle mi nie podchodzą. Albo jakiś marny rock (rockczek?), albo dubstep... :o

- Apricott Hill - co to za cukierkowe kolory

- Prowadzenie aut - przyjemne i czuć różnicę w stosunku do GT5. Nie wiem czy na plus czy na minus, ale jest inaczej

- Dławienie/gubienie klatek i rwanie ekranu. Nie częste, ale widoczne np. po wypadnięciu w żwir (framerate)

- Pojawianie się na autach tekstur/elementów podczas zbliżania się do przeciwników (np. tablice rejestracyjne itp.)

To tyle na szybko, bo przerwa między zajęciami się kończy. Do wieczora.
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » N gru 15, 13 17:07

Nie zanabyłem drogą kupna, ale potwierdzam, jestem w tej chwili w posiadaniu gry:P

No i te dzieci \, szkoła itepe...wtf?

Instytut Senny.
Hal
Zanzibar

Postprzez Luqat » N gru 15, 13 19:51

No ja wiem, ze Senna, ale mogli to dac w grze, a nie do intra. W ogole nie pasuje i ktos nie w temacie nie zrozumie ocb. W gt5 to była droga auta od huty na tor i było to zrozumiałe. Poza tym druga czesc intra, ta własciwa bez ikry. I tak jak w 5tce ogladam intro praktycznie za kazdym razem, tak tu raczej sobie odpuszcze. No i ten podkład muzyczny - zero emocji i czegos charakterystycznego.
Luqat
Olga Gurlkovich

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gran Turismo Club