Nasze zakupy, czyli jak to się mawia będąc jazzy-szoping xD

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Re: Nasze zakupy, czyli jak to się mawia będąc jazzy-szoping

Postprzez SALADYN » Cz paź 02, 14 00:43

My tu chyba nomenklaturę tworzymy !
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » Cz paź 02, 14 02:34

Niestety miałem okazję zagrać w to cuś na PS4 i... nie. To jest crap, w najlepszym przypadku średniak. Raczej nigdy tego nie ruszę. Skoro wersja PS4 wyglądała momentami gorzej niż nowsze gry z PS3 to jak wygląda wersja z PS3? O.o
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Cz paź 09, 14 22:49

Obrazek

Kijek prawdy, jako wielki fan serialu nie mogłem przejść obojętnie obok tej gry.

Obrazek

Postanowiłem tym razem nie czekać na sytuacje gdy pad nagle wyzionie ducha i zakupiłem alternatywę.

Obrazek

A na koniec ładowarka do padów, gustowne i praktyczne. Żałuje że nie kupiłem wcześniej.
SALADYN

Postprzez Gillian » Cz paź 09, 14 23:04

SALADYN napisał(a):A na koniec ładowarka do padów, gustowne i praktyczne. Żałuje że nie kupiłem wcześniej.

Szkoda że pad mało gustowny :P
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Zancudo » Cz paź 09, 14 23:11

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 15:36 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Cz paź 09, 14 23:26

Ale przynajmniej ma działający krzyżak. :P Jeżeli o kształt chodzi, to dla mnie nic nie przebije starego Logitech Cordless Action na PS2. Szkoda, że nie wyszła wersja pod Xinput. :c
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Cz paź 09, 14 23:34

Gillian napisał(a):
SALADYN napisał(a):A na koniec ładowarka do padów, gustowne i praktyczne. Żałuje że nie kupiłem wcześniej.

Szkoda że pad mało gustowny :P

Gustowne i z dystansem to ty wrzucasz komentarze :P Zawsze chciałem jakiś kamuflażowy kolor to teraz mam.
SALADYN

Postprzez uci » Pt paź 10, 14 09:39

a jak ci spadnie na trawę?
w życiu go już potem nie znajdziesz ;)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt paź 10, 14 23:27

Na trawie żaden problem to w końcu urban camo gorzej jeśli spadnie na gruz.
SALADYN

Postprzez Sylvan Wielki » Pn paź 20, 14 10:20

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coś do pogrania i poczytania. Jakimś cudem SC:B ominął moją kolekcję. Przypomniałem sobie o nim niedawno i bardzo pozytywnie się ceną zaskoczyłem - niecały Kazimierz (44zł).
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Sylvan Wielki » Śr paź 29, 14 14:58

Obrazek
Sporo dobrego wyczytałem o tej grze w owych magazynach, zatem postanowiłem ja sprawdzić. Właśnie gram. Reedycja Demon's/Dark Souls na tym silniku to byłoby coś. Ogrom detali, znakomite efekty świetlne. Co prawda tylko trzydzieści klatek, ale gra jest dobrze animowana i niespecjalnie idzie co psioczyć w tym segmencie. To tylko liczby, a gra i tak jest jedną z najlepiej prezentujących się na bieżącej generacji.
Niestety podobno i tak potrafi zgubić klatki. Na szczęście tego nie uświadczyłem. Obraz chrzani się nieco podczas grania, ale zasysam aktualizację. Oby pomogła. W grze czuć ciężar bohatera i tego co na sobie ma. Wybrałem najwolniejsza klasę i nieco mnie mozolność irytuje - zupełnie jakby gra na średnim PC została puszczona i zwalniała subtelnie z tytułu, że komp nie wyrabia. Chyba zmienię na średnia klasę.
Mechanika rodem z DkS i to od razu widać. I dobrze. Audio bardzo w porządeczku. Potęguje klimat.

Obrazek
Na PS Trzy zgromadziłem ponad dwieście pudełkowych pozycji. Niektóre gry sprytnie mi się wymykały - vide Splinter Cell: Blacklist. Czasami jak coś się przypomni, kupuję to. Tak było z The Bureau.
Już w momencie premiery mnie intrygowała i pomimo takich, a nie innych opinii, chciałem ja mieć nawet za te dwieście zł. Wychodząc z Saturna przyuważyłem ja na półce. Niecały Kazimierz. Grzechem było nie kupić. Za kilka tygodni sprawdzę. Może rzeczywiście zauroczy, jak zakładam.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Faja » Wt lis 04, 14 15:40

Splinter Cell: Conviction
Gothic
Gothic 2: Gold
Gothic 3
Gothic 3: Forsaken Gods Enhanced

poza tym:
odprogowałem sobie basa :)

Obrazek
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Zancudo » Wt lis 04, 14 15:48

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 15:58 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » N lis 09, 14 18:48

Mam nadzieję ogólnie, że jeśli chodzi o wydania PS4 to już pozostaną przy tym wzorze, bo na PS3 drażni mnie to zróżnicowanie zależnie od okresu w którym gry były wydawane. Przez to The Darkness i The Darkness II trzymam osobno :(. Na PS3 są chyba trzy różne wzory, plus ten niebieski.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Wombat » N lis 09, 14 20:36

kALWa888 napisał(a):Mam nadzieję ogólnie, że jeśli chodzi o wydania PS4 to już pozostaną przy tym wzorze, bo na PS3 drażni mnie to zróżnicowanie zależnie od okresu w którym gry były wydawane. Przez to The Darkness i The Darkness II trzymam osobno :(. Na PS3 są chyba trzy różne wzory, plus ten niebieski.

Mam tak samo z Unchartedami oraz Batmanami :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Aszyn » Cz lis 13, 14 21:11

Jeśli ktoś jest zainteresowany Ground Zeroes na PS4, to na sklepie jest wyprzedaż i można go kupić juz za 37zł jak się ma plusa. Ja się skusiłem :) Chętnie porównam z wersją z PS3.
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez Faja » Cz lis 13, 14 21:39

Komiksy:
Żywe trupy 6,7,8 i 9
Książki:
Żywe trupy. Upadek Gubernatora 1 i 2

EDIT do postu niżej: tak
Ostatnio edytowano Pt lis 14, 14 08:12 przez Faja, łącznie edytowano 1 raz
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Zancudo » Cz lis 13, 14 21:41

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 15:37 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Wt lis 18, 14 12:48

Lata wzbraniania się przed PC Majster Rejs dobiegły końca. Znajomy wyszedł z propozycją i nabyłem takie oto bebechy:
CPU i5-3470
MSI GF GTX 660 TI
RAM GeIL DDR3 16GB Dual 1333MHz EVO Corsa
MoBo ASUS P8P67-M
PSU OCZ 600 W
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt lis 18, 14 15:28

Fajny sprzęcik, ile dałeś?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Wt lis 18, 14 15:39

Fajny, fajny, RAMu mi starczy już chyba na lata, procek i grafę zawsze będzie można ulepszyć, także ja jestem zadowolony. Co do ceny to powiem, że dałem mniej niż 2k.
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt lis 18, 14 15:52

No to sumka taka akurat, ja właśnie zamierzam takie 2 kupić, może z ciut lepszą grafiką, ale to dopiero w przyszłym roku. Po 7miu latach w sumie miło by było :)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Zancudo » Wt lis 18, 14 19:38

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 15:39 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Sylvan Wielki » Pt lis 21, 14 22:37

Obrazek

#ShoRyuKenHadouken

Stwierdziłem, że nie ma się co rozdrabniać z zakupami w segmencie growym w listopadzie i bawić się w "co wybrać", zatem sprawiłem sobie wczoraj 4 gry. W łikend dorwę jeszcze nowego CoD'a i będzie komplet.

- Pierwszy Dragon Age skradł kilkadziesiąt godzin mojego czasu, ponieważ zachwycił postaciami (kapitalny Loghian, całkowicie odmiennie, równie znakomicie nakreślony w książce - którą notabene polecam, oba tomy zresztą), systemem, klimatem, całą brutalną otoczką. Szkoda, że na konsolach ta gra ma tak tragiczną animację. Druga część zbierała srogie razy od wielu graczy, ale mnie niezwykle się podobała, platynę aż w niej zdobyłem. Liczę zatem, że Inkwizycja dostarczy niezapomnianych przeżyć i oby nie skończyło się jak z serią Dead Space - znakomite dwie pierwsze odsłony trylogii, a następnie wyraźny spadek formy.

- Mam wszystkie asasyny na półce. Nie żebym był jakiś specjalnym ich fanem, ale seria trzyma niezły poziom. Unity podobno ma problemy z animacją, sporo błędów, ale przypomniałem sobie zaliczone niedawno, znakomite The Bureau, które działało w 16 k/s, a powinno spokojnie w co najmniej 40 klatkach, a dostarczyło mi ogrom zabawy. Zobaczymy czy gracze nie wyolbrzymiają problemu. Choć rzecz jasna każda gra, a co dopiero tytuł takiego kalibru, powinny ukazywać się w pełni dopracowane, by nie było sytuacji jak w Bugfieldem 4, DriveKrapem, czy właśnie z nowymi waśniami zabójców z templariuszami.

- Far Kraj II był piękny, ale miał kiepski szkielet (te punkty kontrolne i dojazdy). Kontynuacja wygenerowała olbrzymie pokłady frajdy z czasu spędzonego przed TV. Nie była już aż tak urodziwa, ale czasami gra potrafi się innymi elementami obronić - patrz fenomenalne Front Mission Trzy i Castlevania: SotN. FC 4 to podobno poprzedniczka na zero - jedynkowych anabolikach (podobnie, ale więcej, ładniej), wiec liczę na kilkanaście godzin świetnej zabawy.

- GTA V jest wybornym zwieńczeniem poprzedniej generacji, a postać Trevora na lata zapadnie graczom w pamięć. Sukcesy kolejnych reedycji powodują odgrzewanie kolejnych kotletów. Nie ma co psioczyć. Kto nie chce, niech nie kupuje. Istotne, że gracze mają wybór. Ja z przyjemnością ukończyłem po raz kolejny TR, Metro, Diablo III, TLoU w lepszej szacie, a teraz to samo zrobię z GTA V. Szkoda tylko, że lekkie odświeżenie gry sprzed roku (umówmy się, wyższa rozdzielczość, nieco więcej obiektów, bądź nowy tryb nie jest reedycją na miarę RE z PSX na GC) bije po portfelu równie skutecznie co nowy tytuł. Jednak w tym przypadku mam pewniaka w materii zabawy na najwyższym poziomie.

Ogram po trochu je w najbliższym czasie i zdam relację.

Obrazek

Obrazek

"Krótkie wakacje Dzwoneczka nieomal kończą się tragedią. Gdy wróżka budzi się po wielomiesięcznej śpiączce, odkrywa, że całe życie, jakie znała, to tylko twór podświadomości, a prawda jest… zupełnie inna. Jaką rolę w intrydze odgrywa Cień i sam Piotruś Pan? I gdzie podziali się Chłopcy? Za odpowiedzi na te pytania Dzwoneczek będzie musiała zapłacić wysoką cenę. O ile w ogóle zdąży je poznać..."

Tom trzeci zapowiada się intrygująco.

Dodatkowo czerwony Dual.

Prezentuje się kapitalnie.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Pabian01 » So lis 22, 14 12:24

Ja to bym nie mógł kupić4 takich gier bo i tak nie miałbym czasu w którąś grać, a takie skakanie między tytułami po godzinie nie jest za dobre :P

PS. Założę się, że nie było Cię przy tym, ale pod okapem jest o jedną kafelkę za dużo :P
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So lis 22, 14 13:23

A tak w ogóle to polecam przemalować. Beżowe kafelki i zielone ściany? Brrr...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » So lis 22, 14 15:17

Pabian01 napisał(a):Ja to bym nie mógł kupić4 takich gier bo i tak nie miałbym czasu w którąś grać, a takie skakanie między tytułami po godzinie nie jest za dobre :P

Ja ostatnio tak kupiłem 5 tytułów, z czego praktycznie przeszedłem już 2 (każdy po 30-40h), więc jak ktoś umie to poradzi sobie z kolejkowaniem gier ;].

Obrazek
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez ArecaS » So lis 22, 14 19:18

Daj znać jak przejdziesz Beyond Earth. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » So lis 22, 14 19:21

Słowo klucz :D, ale myśle, że jak spędzę przy niej 50-100h to można bedzie uznać za wstępniak do zaliczenia :D
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » N lis 23, 14 10:34

Dziękuj Sylvan, że Ci się trafiła taka wyrozumiała Sosnowiczanka, która Ci pozwala tracić czas na te głupoty, które nazywamy grami :D

A u mnie tym czasem borem lasem nowy sprzęcior:
- CPU i5-3470
- MSI GF GTX 660 TI
- RAM GeIL DDR3 16GB Dual 1333MHz EVO Corsa
- MoBo ASUS P8P67-M
- PSU OCZ 600 W

do tego by sprawdzić możliwości kupiłem Thief'a, odpaliłem wszystko na maksymalnych ustawieniach, na maksymalnej możliwej rozdziałce dla mojego monitora tj. 1600x1050 i zdziwiłem się bo wygląda to jakoś dziwnie. Wszystko eleganckie, wyostrzone, świecące się jak psu jajca, ale jednak cholernie sztucznie to wygląda.
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik