Na spontanie czy wedlug planu???

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Na spontanie czy wedlug planu???

Postprzez Uzion » Pn gru 18, 06 22:16

Kurcze. Nie wiem czy taki temat juz byl, ale jesli tak to go wymazcie i pusćcie mi link. Mianowicie: czy Hideo Kojima kiedy robil pierwsza czesc tej gry mial juz wszystko ladnie poukladane co do fabuly? Cholernie mnie to ciekawi bo te wszystkie czesci tworza dopracowana, jednolita calosc, a elementy ze wszystkich czesci sie do siebie pieknie odnosza i nawracaja. Co o tym myslicie?
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Wt gru 19, 06 00:32

Jak robil MG1?
No raczej nie mial planow odnosnie MG2 ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » Wt gru 19, 06 00:47

Możliwe, że miał pewien zarys, co do fabuły (przynajmniej przy MGS1, 2 i 3), czy jakąś główną koncepcję, ale nic więcej - bo przecież tak bosowie (Dead Cell), miejsca, czy nawet postaci (Raiden) zmieniali się w trakcie produkcji. Nie wspominając już o tym, że przy MGS2 Kojima zapowiadał swoje odejście. To samo po MGS3...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez odin » Śr gru 20, 06 10:20

Pozatym czerpal inspiracje z filmow i jak sam mowil, gdy cos nie pasowalo, siadal przed telewizorem podpatrujac dobre rozwiazania innych. Poczytaj wywiady z Hideo na stronie glowej. Mozna sie o nim wiele dowiedziec. Powiedzial juz kiedys ze jego proces tworczy jest nieskrepowany, co masz rozumiec jako: nie ograniczam sie do okreslonego scenariusza, i to co uznaje za stosowne wplatam w to co do tej pory stworzylem.
Swoja droga, bardzo zdrowe podejscie, jednak trzeba uwazac. Sam osadz, czy mu sie to udawalo jak do tej pory.
Tak czy siak, masz zadanie domowe :) Poczytac wywiady z Hideo. Wszystkie wazniejsze sa w odpowiednich dzialach na stronie.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Uzion » Śr gru 20, 06 18:35

Dobrze panie profesorze Odinie;)))) Przeczytam na pewno.
Uzion
The Fury

Powrót do Wszystko o serii