Ulubione Czasopismo o grach komputerowych lub konsolowych

Moderator: GM

Ulubione Czasopismo o grach komputerowych lub konsolowych

Postprzez plastus » Wt sty 16, 07 21:48

jakie jest wasze ulubione czasopismo o grach komputerowych lub konsolowych?
bo moje to Cd Action.
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 21:55

A moje PSX Extreme i Neo+. Chociaz bardziej ze wzgledow takich, ze mam znajomych w obu redakcjach a nie ze wzgledu na profesjonalizm, bo oba magazyny strzelaja czasem gafy takie, ze az szkoda gadac.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez PiotrB » Wt sty 16, 07 22:37

Tylko PSX Extreme z gazet o konsolach (PC-towych nie czytam).

Johny tak z ciekawości jakie np. gafy znalazłeś w PSxie?
PiotrB
The Fear

Postprzez Solidny » Wt sty 16, 07 22:52

PSX Extreme

Pamiętam, jak był kiedyś taki artykuł w formie dyskusji dwóch osób. "Snake vs Fisher". Daty i fakty dotyczące historii Snake'a jakie tam podano to chyba dla żartów napisali. Rozwaliło mnie "Snake zabija Ocelota - 2011" (lub coś koło tego).
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 23:09

Myszaq piszacy o Samaelu w Silent Hill. Caly Mashter. Recenzja MGS2 by HIV. Literowki. Czasem bledy w opisach im sie zdarzaja. Ale to naprawde czepianie sie na sile:) Niektore txty w stylu gadki Kosa, ze bijatyki sa prymitywne i Pong jest ambitniejszy jak sam swiata poza pilka nozna nie widzi tez sa lekko pol srednie. A najbardziej mnie wqrzylo osadzanie od czci i wiary txtu Wajpera nt tego kto jak ocenia gry (o grafikach muzykach itd, to bylo obok HP, napewno kojarzysz) mimo, ze chlopak mial racje. Czepiam sie, Neo+ jest i tak lepszy (Claire Redfield w RE1 to moj ulubiony txt;]). Przykra byla tez recenzja filmu SH. O calym silentarium w NEO+ sie nie wypowiem, bo znam osobiscie Qoore, ale wiadomo co sadze o tym dziale mysle;]
Ostatnio edytowano Wt sty 16, 07 23:29 przez Johny Sasaki, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Anik » Wt sty 16, 07 23:17

Ja czytuje CDA ( kurcze gdybym nie wydała tej kasy na te gazety to bym miała na PSP!!! :/)
Anik
Crying Wolf

Postprzez Kazek » Wt sty 16, 07 23:26

Jako ze jestem konsolowym-pecetowcem :D moimi ulubionymi gazetkami sa PSX Extreme i CD Action, kiedys lubilem sobie tez poczytac Neo plus lecz dzisiaj mnie nie przekonują :(
Kazek
Running Man

Postprzez SaladinAI » Wt sty 16, 07 23:32

"Snake zabija Ocelota - 2011"

To był 2014 :D A tak przy okazji to nie czytam już żadnych, raz że szkoda kasy, dwa że humor w PSX Extreme Mnie zniesmaczył, trzy Neo Plus jest zbyt sztywne. Tyle.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 23:35

Mnie zniesmaczyla zapowiedz MGS:PO w NEO+, w ktorej Mielu napisal, ze do FH BB bedzie rekrutowal SW, PM, VR itd.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Śr sty 17, 07 00:07

No ja za zamierzchłych czasów jeszcze czytałem Secret Service (zacząłem zbierać od numeru 38 do końca, czyli 95, do dzis mam te numery + mam jeszcze 4,5,6,27 i 33, udalo mi sie dorwać heh :P), potem z braku laku sięgnąłem po CD action, aczkolwiek wiedziałem, że ich teksty i ogólnie wszystko było średnie. Teraz czytam regularnie CDA, ich teksty z wiekiem się poprawiły, no i ogólnie teraz są bardzo dobrym czasopismem (nie gazetą >< Anik! :P). Zaś tak od samego początku to zacząłem od staruśkiego Top Secret (mam cały czas ten numer ale który to to nie pamietam), a wczesniej to brat Bajtka czasem kupował, oj ale to 5 letni szczyl byłem ^^. Ech te czasy.

Od czasu do czasu kupie Clicka! z racji tego, że od czasu do czasu wrzucą jakąś grę, którą lubię :) (ale ogólnie to średnie czasopismo szczerze mówiąc :/).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Śr sty 17, 07 02:39

Tak samo jak Gac zaczynałem od Secret Service później był Gambler aż do jego "śmierci". Po Gamblerze przerzuciłem się na CD Action (około 2000 roku), a w liceum przestałem bo wielu kumpli zbierało i mogłem pożyczać od nich. Mój pierwszy PSX Extime kupiłem przypadkiem (nr 65) na początku 2003 i była w nim akurat recenzja Vice City, tak się napaliłem na tą grę, że kupiłem PS2, a Extrima kupuję do dziś. Uważam, że to najlepszy magazyn o grach video.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez solid_stolec » Śr sty 17, 07 08:35

w chwili obecnej nie kupuję już nic. zaczynałem od secret service - 18 numer. 8) równocześnie zbierałem gamblera. zdarzyło mi się kupić kilka numerów top secret i reset. przed i po upadku ss uzbierałem kilkanaście egzemplarzy cd-action, jednakże nie przekonały mnie na tyle, żeby kupować je dalej. neo plus zbierałem jak posiadałem jeszcze psx, miałem od 1 do bodajże 25 numeru, zdarzyło mi się nabyć czasem psx extreme, w tych samych latach 1997-1999. teraz szkoda mi pieniędzy, a poza tym istnieje gamespot i ign. :wink:
Ostatnio edytowano Śr sty 17, 07 09:31 przez solid_stolec, łącznie edytowano 1 raz
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez uci » Śr sty 17, 07 09:04

no ja z racji iż zaczolem jako konsolowiec to z początku porzyczając i kupując czytalem wie gazety psx extreme i playstation plus, póxniej konsola poszla z dymem i dostalem PC, to przerzucile sie na komputer świat gry i czasem CD-acton ( dzięki ktorym uzupełniłem kolekcje Legacy of kain), teraz juz jakos nie mam ochoty na kupowanie gazet.

a za dawnych czasów pamietam jeszcze nim mialem jaką kolwiek maszyne grającą, to czytalem często top secret, co jak co ale wszedzie tego pelno bylo.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Boras » Śr sty 17, 07 13:16

Czasami neo plus i psx extreme ...
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Bizon » Śr sty 17, 07 16:03

Ja od grudnia 2001 jestem stałym czytelnikiem CLICK!'a.
Szkoda że redakcja się zmieniła... (Randall wróć!!!)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 17, 07 16:10

Randall to w Gamblerze zdaje sie tez pisal. W ogole czesc redakcji Click!'a to z Gamblera panowie. Lacznie z tym skrajnie prawicowym palantem Jackiem Piekara, ktory pisze ksiazke w ktorej twierdzi, ze Jezus nie zmarl tylko zyje i jakas propagande sieje i w ogole uwaza konsolowe J-RPG za syf w ktory sie nie da grac.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Bizon » Śr sty 17, 07 18:47

Na Randall ma pewne dziwne poglądy (jego książek nie czytałem), ale on był w clicku jak kul w zanzibarze :)
Bizon

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 17, 07 18:50

To Piekara pod xywa Randall nie Frogger pisal?
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Uzion » Śr sty 17, 07 18:59

A kto to jest ten Randall???
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 17, 07 19:04

Uzion You've got to think. Your mind is Your most dangerous weapon.
Taki redaktor...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Bizon » Śr sty 17, 07 19:34

Nie, Jaciek "Randall" Piekara.
Frogger miał jakoś inaczej, nie pamiętam...
Bizon

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 17, 07 19:35

W Gamblerze pisal pod xywa Frogger... Albo bez xywy. I tak jakos dziwnie sie zdarzylo, ze jak ludzie zaczeli plakac podobnie jak Ty ("Randall wroc"), to akurat sie Frogger pojawil.

EDIT:
OK, moze jakis blad w druku byl. Bo Frogger jest mlodszy od Piekary ktory ma cos kolo 42 lat chyba juz.
Ostatnio edytowano Śr sty 17, 07 19:55 przez Johny Sasaki, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Bizon » Śr sty 17, 07 19:52

Jacek "Randall" Piekara Obrazek

Piotr "Frogger" Moskal (obrazka nie znalazłem :) )

Oboje należeżeli do redakcji clicka w latach 2001- 2004 (jakoś tak).
Frogger był redaktorem naczelnym.
Chyba oboje przedtem pracowali w gamblerze (chciaż Moskal wspominał też o Secret Service).

Ale skończmy offtop. Bo to nie o redaktorach, a o pismach.[/img]
Bizon

Postprzez b_gieroba » Śr sty 17, 07 20:10

czesc jestem tu nowy moim ulubionym magazynem jest CDA
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez Solidny » Śr sty 17, 07 22:12

Gosh, Click!

Pamiętam jak w recenzji Vice City na PS2 napisali, że grafika jest gorsza niż w GTA3. Kolesie nawet nie zauważyli, że można blur w opcjach wyłączyć. Pro...
wno nie czytałem, nie wiem jak to z nimi teraz...
Jeszcze recenzując FEAR na PC napisali, że gra w klimatach Siedem (film) i czegoś tam jeszcze. Dobra, jedna misja ten film "troszku" przypominała. Litości...

Niby się czepiam, ale nie podchodzą mi. Dawno nie czytałem, nie wiem czy się zmienili.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 17, 07 22:19

Ja to tak sobie kminie, ze Click! to dobry magazyn dla malo wymagajacych graczy, ktorzy wiedza co jest ciekawe a co nie. Bo co z tego, ze TR5 jest malo odkrywczy i jezdzi po standardach w dod. je kaszaniac, skoro mozna sie przy nim dobrze bawic? Na takiej zasadzie chyba wlasnie Ci redaktorzy pisali ten magazyn. Malo profesjonalnie, ale dbali o swoich czytelnikow. Plytki jakies, kalendarzyki, porady jaki internet kupic. Chociaz najbardziej to mi sie podobalo jak dali jakas dziewczyne trzymajaca pada Dark Rumble jako "grajaca na standardowym kontrolerze dolaczanym do PS2":) Ogolnie spoko magazyn jak juz mowilem, ale nie dla wymagajacych graczy. I chyba tylko niewymagajacy je kupuja. I dobrze, nie ma co narzekac na nich.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Old Snake » Cz sty 18, 07 03:01

Jacek Piekara to odpisywał na listy i robił opisy w Gamblerze, a Moskal był newsmanem. Po upadku Gamblera ich losów nie śledziłem.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez kotlet_schabowy » Cz sty 18, 07 16:19

Przed posiadaniem Playstation (ferie ziomwe 1999) czytywałem w czytelni w szkole Gambler'y i Secret Service'y, wtedy mój sprzęt grający to był komputer 386 i Game Boy Pocket. Po dostaniu PSX'a kupowaliśmy kilka miesięcy Oficjalny Polski Playstation Magazyn, ze względu na płytki z demami, ale zaczął mi się kształtować pogląd powoli :), stamtąd się dowiedziałem i zagrałem w MGS'a. Brat pewnego dnia kupił jeden numer Neo Plus'a (prawdopodobnie maj, czerwiec 1999), z którego najbardziej mnie chyba zainteresowała wkładka z cennikiem Ultimy :), mogłem tam zobaczyć zpecjalny zestaw Metl Gear Solid (dog tag'i, soundtrack i tak dalej). Następnie przez jakieś trzy, cztery lata kupowałem co miesiąc Neo Plus, w tamtym okresie jedynie kilka numerów Psx Extreme, które jednak zapewniały mi trochę śmiechu :). Klimat "panujący" wtedy w tych pismach był świetny. Psx Extreme zacząłem regularnie kupować mniej więcej od numeru z recenzją MGS 2 (jeden z najlepszych numerów chyba wogóle, jeszcze ten z GTA : Vice City można by tak wysoko ocenić). Od tego czasu Neo Plus kupowałem albo "przeterminowane" po niższej cenie, albo omijałem niektóre numery. Tak jest nadal, PE oferuje według mnie więcej, po prostu zróżnicowae teksty, publicystyka, to dla mnie duże plusy tego magazynu.

Co do komputerowych pism, to po kupnie nowego PC na jesień 1999 roku zaczął się "szał" na pisma z pełnymi wersjami, Click!, Komputer Świat Gry. CD Action mam chyba dwa numery, z czego jeden bez płytki :). Za drogie dla mnie było, a w okresie 1999-2002 powiedzmy nie zauważałem dla siebie jakichś specjalnie "gorących" gierek. Teraz nie kupuję w sumie nic dotyczącego PC, bo nie gram na nim prawie wogóle (na pewno nie w nowości :)), a wskazówki dotyczące systemu czy programów też mi się już zbytnio nie przydają.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Cz sty 18, 07 16:33

Kiedyś pożyczałem od kumpla Secret Service, gdy ten padł, CD-Action od innego kumpla ;].
W chwili obecnej raczej rzadko kupuje jakiekolwiek czasopisma (czytanie to już inna sprawa - Empik rządzi ;)). Ot tylko, jeżeli faktycznie jest kilka tekstów, które mnie interesuje (pozycje konsolowe), bądź pełne wersje (pozycje komputerowe).
Do typowych news'ów i recenzji w 100% wystarcza mi internet.

Swoją drogą, ciekawe: swego czasu gry dołączane do czasopism były elementem walki o klienta: kto da lepsze gry ten jest lepszym czasopismem; z czasem owe gry stały się wręcz plagą czasopism, sztucznie podbijając ich cenę: często po prostu, pomimo iż miałem ochotę sobie co nieco poczytać, nie kupowałem danego czasopisma, bo jakoś idea wydawania x złotych za czasopismo (które samo w sobie kosztowałoby dużo mniej) z dołączoną grą, która mnie w ogóle nie interesuje, jakoś nie za bardzo mi się podobała.
W tej chwili natomiast w dużej mierze same czasopisma stały się dodatkami do dołączanych do nich gier :/. Ludzie coraz częściej kupują daną gazetę nie dlatego, że lubią dane czasopismo, lecz dlatego, bo lubią grę dołączoną do czasopisma...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez whymaster » Wt sty 23, 07 11:42

CDA, Psx Extreme, Neo+ aktualnie. Kiedyś miałem tego tony, Playerstation plus, PSX Oficialny, SS, IO, ogólnie od cholery.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole