"F*ck this shit", czyli ulubione zespo?y rockowe

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez solid_stolec » So gru 16, 06 22:27

plastus, hity lat 80-tych rządzą. :) nie ma się czego wstydzić.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez arkham » N gru 17, 06 23:01

Głosniki juz mi sie rozpadaja od tego :D :

Korn,Slipknot,Fear Factory,HateBreed,Sepultura,Soulfly,Apocaliptica,Rammstein,Kill Swith Engage,Trivium,DigUp(Chłopy z Żywca :D ),Frontside i Totem
You....you will be killed by youre own son
arkham
Fire Trooper

Postprzez plastus » Śr gru 20, 06 14:40

Mały offtop:
SŁUCHAJCIE NIRVANY!!!!!!
NEVERMIND i Unpluged in New York rządzą!!!!!!!!!!
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Boras » Śr sty 10, 07 20:46

Zanim jeszcze zacząłem sluchac rapu i Hip hopu to sluchalem Metallicy, Acdc oraz TADA Nirvany YEAH!!
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez whymaster » Śr sty 10, 07 20:51

Creed.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez arkham » Śr sty 10, 07 20:53

Frontside-Absolutus
arkham
Fire Trooper

Postprzez kul2 » Śr sty 10, 07 21:11

Dobry zagraniczny zespol ten Frontside

[dowcip zrozumialy jedynie dla ludzi ze Slaska]
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez arkham » Cz sty 11, 07 00:24

:D
arkham
Fire Trooper

Postprzez solid_stolec » Cz sty 11, 07 06:36

frontside ostatnio daje siarczyście dupska. 'absolutus' jest najlepszym przykładem.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Dream » Pt sty 12, 07 17:39

Ja Lubie
Dream Theater
Pearl Jam
TOOL
A Perfect Circle
Transatlantic
Riverside
Rage Against The Machine
Liquid Tension Experiment
Porcupine Tree
Planet X
Opeth
Coma
Audioslave
Dream
Inkarnacja VR

Postprzez Anik » Pn sty 15, 07 15:33

Yay! Ciesze się że nie jestem sama - u mnie w klasie to tyko hip i hop itp :wink:

1.Linkin Park
2.Korn (ale te stare piosenki, nowe to totalny shit :( )
3.Rammstein (Raise Raise seeman Raise... :D )
4.Nightwish (to chyba bardziej gothrock jest)
5.Iron Maiden
:diabloanifire: Błahahaha
Ostatnio edytowano Śr sty 24, 07 18:49 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez plastus » Wt sty 16, 07 19:56

musze powiedzieć że linkin park nie pasuje do reszty zespołów które lubisz:)
zmień na coś innego.
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Old Snake » Śr sty 17, 07 06:40

U2 (i niech mi ktoś wyjedzie że to nie rock to potne czerstwą bułką)
Deep purple, Creedence Clearwater Revival, Metallica, The Doors, Rolling Stones, The Eagles, Guns and Roses, Areosmith

Z rocka to najbardziej lubie zespoły lat 70' i 80' jak np. Scorpions, Bryan Adams czy Twisted Sister
Z dzisiejszych czasów to raczej Linkin Park, System of a Down, The Killers, Rammstein, Evanesense
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Andreew » Śr sty 17, 07 13:05

ja podobnie jak old snake. do tego jeszcze Pink Floyd, Alice Cooper, Depeche Mode, Dżem, Breakout, Bob Dylan, Nirvana i Sex Pintols. A z tych nowszych, to Black Keys, Gorrilaz i The White Stripes. no i cały czas poszukuję innych zespolików. :)
Obrazek
Andreew
Arnold

Postprzez whymaster » Śr sty 24, 07 16:14

Anik napisał(a):4.Nightwish (to chyba bardziej gothrock jest)
5.Iron Meiden

Jak dobrze pamiętam nightwish to symphony metal, ale moge się mylić. I jest Maiden, takie fajne urocze słowo.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez solid_stolec » Śr sty 24, 07 16:55

nightwish to namiastka muzyki rockowej serwowana dla 14-16 letnich odbiorców.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez whymaster » Śr sty 24, 07 17:16

Jak można tak mówić, nikt inny nie gra takiej muzy jak nightwish. 14-16 latków, nie szalejesz zbytnio?
whymaster
Semper Fi

Postprzez solid_stolec » Śr sty 24, 07 18:36

to definicja mojego znajomego, który pracuje dla wytwórni płytowej. zresztą, podzielam ją w 100%. ta muzyka nie ma jaj. zapytaj jakiegokolwiek radiowca albo człowieka z branży muzycznej co o nich sądzi. nie brakuje im rzemiosła, ale ich muzyka nie jest sztuką. porównaj nightwish i załóżmy deep purple, czujesz różnicę?
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez whymaster » Śr sty 24, 07 19:19

a co mnie definicja jednej osoby, która może po prostu jej nie lubić. Jak ona nie ma jaj, to co drugi zespół nie ma według mnie. Jeżeli chcesz jechać tak dobry zespół to dopisz prosze "według mnie", bo raczej nie każdy się z tym zgodzi.
whymaster
Semper Fi

Postprzez solid_stolec » Śr sty 24, 07 23:13

Jak ona nie ma jaj, to co drugi zespół nie ma według mnie.

podejrzewam, że jest nawet więcej tych zespołów bez jaj.
Jeżeli chcesz jechać tak dobry zespół to dopisz prosze "według mnie", bo raczej nie każdy się z tym zgodzi.

WEDŁUG MNIE

ok, sprostowanie. widzę, że mnie nie zrozumiałeś. muzykę dzielimy na komercyjną i niekomercyjną. z uwagi na ten podział możemy powiedzieć, że na ogół muzyka komercyjna trafi do 85% odbiorców i im się spodoba, podczas gdy niekomercyjna do zaledwie 15% ( mówiąc komercyjna - mam na myśli duże kontrakty płytowe, patronat i promocję prowadzoną przez duże wytwórnie, niekomercyjna - promocja na niższą skalę lub jej brak, niezbyt wysokie kontrakty, większa niezależność artystyczna ). nie można powiedzieć, że wszystko co komercyjne jest złe - do mainstreamu przenika mnóstwo genialnych wykonawców, których muzyka mogłaby wydawać się niszowa. nie sztuką jest nagrać kawałek, który sprawia wrażenie skomplikowanego i połamanego, podczas gdy nie ma w nim cienia melodii. popatrz na to z tej strony, przykładowo - do mainstreamu przeniknął miles davis ( a kto zna przynajmniej 10 innych jazzmanów? ), nie odebrało to jednak niczego jego muzyce, dało mu za to nowe możliwości rozwoju i komponowania z artystami na całym świecie. z muzycznym biznesem jestem dosyć blisko, znam osobiście kilka osób pracujących na codzień w radio, studio czy wytwórni jak i samych muzyków ( swego czasu współprowadziłem audycję muzyczną ). porozmawiaj z nimi co sądzą na temat nightwish. nikt im nie odbiera umiejętności, nikt nie mówi że to beztalencia. w muzyce ważna jest innowacyjność, jeśli przebrniesz z czymś nowym to ludzie cię zapamiętają. czy nightwish to coś odkrywczego? owszem, wielką sztuką jest napisać utwór, który właśnie spodoba się tym 85%, zarobi na siebie i będzie jeszcze długo puszczany w mediach. nie da się ukryć, że jest to niemałe wyzwanie. ale czy nie mija się to z celem? tworzyć tylko dla pieniędzy? uważam, że muzyka nightwish to zwyczajny kawał dobrego rzemiosła, jednak kompletnie pozbawiony oryginalności i polotu. dodam, że nastawiony głównie na robienie kapusty, ale przecież po to jest ten biznes. mam dla ciebie radę, posłuchaj pink floyd, poczuj różnicę.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Sage » Śr sty 24, 07 23:21

czy nightwish to coś odkrywczego? owszem, wielką sztuką jest napisać utwór, który właśnie spodoba się tym 85%, zarobi na siebie i będzie jeszcze długo puszczany w mediach. nie da się ukryć, że jest to niemałe wyzwanie. ale czy nie mija się to z celem? tworzyć tylko dla pieniędzy? uważam, że muzyka nightwish to zwyczajny kawał dobrego rzemiosła, jednak kompletnie pozbawiony oryginalności i polotu. dodam, że nastawiony głównie na robienie kapusty, ale przecież po to jest ten biznes. mam dla ciebie radę, posłuchaj pink floyd, poczuj różnicę.

sw33t, to może pokaż co jest oryginalne? w sensie, gdzie jest drugi taki zespół jak nightwish? mainstream ma to do siebie że wszystko jest do siebie obrzydliwie podobne, a muzyki podobnej do N raczej nie znajdziesz. Sorry, ale czy ty naprawdę myślisz że nightwish podoba się 85% słuchających muzyki oO? Tak, to już prędzej jest zespół niszowy, daleko bardziej niż to co mieści się w mainstreamie, to co się puszcza w radiu vivach, emtiwi, onyxach i im podobnych.
Yeah, Nightwish jest całkiem odkrywczy, ich muzyka jest słodko kunsztowna and so on. Chociaż szukam, to nie mogę znaleźć niczego co wywoływałoby takie wrażenia jak ich piosenki, jak wokal Tarjy i tak dalej, więc ergo, ich muzyka jest oryginalna.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez solid_stolec » Śr sty 24, 07 23:49

odpowiedź jest prosta - THERION.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Sage » Śr sty 24, 07 23:58

dunno, przeslucham to odpowiem.
swoją drogą to ciekawe, skoro są podobni to wyraźniej stawiasz ich mniej więcej na podobnych poziomach, nawet jesli uważasz że naśladują theriona or whatever, bo żadnego wyzywania o plagiat czy małpowanie na uświadczyłem, a tymczasem nightwish wg ciebie jest namiastką rocku dla 14-16 latków..ciekawe.
no i ja wiem że metal pochodzi od rocku, ale nightwish to raczej symfoniczny metal jest.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez solid_stolec » Cz sty 25, 07 00:08

podobni pod względem przyjętej stylistyki. nie mówię, że nightwish naśladuje therion, ale therion już na przełomie lat 1994/1995 zaczął przyjmować podobną formę, nightwish jeszcze nawet nie istniał.
uważam metal symfoniczny ( szufladkowanie swoją drogą :roll: ) za przerost formy nad treścią, choć w odróżnieniu od nightwish, therion gra przynajmniej z żywym instrumentarium.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez whymaster » Cz sty 25, 07 00:09

Nigdy nie umniejszałem Pink Floyd, ale wbrew temu co mówisz różowi zdobyli taką sławe, któr Nightwishowi nigdy się nie śniła, a do tego co dobrego człowieka zapytam o muzykę, to o nightwishu mało słyszało, więc ciężko mi zgodzić się, że jest on "nastawiony na kase" jak nie trafia do zbyt wielu ludzi. Jednak, gdy komuś puszcze ich kawałki, na serio uważają ludzie uważają, że czegoś tak ciekawego nie słyszeli. Theriona tez nie znam, więc nie wypowiem się. Jednak trwam przy tym, że Nightwish nie gra niszowej, mało oryginalnej muzy. Zespołów rockowych, którzy ludzie kochają itp. jest od cholery, zespolów co grają symphony metal jest na lekarstwo, więc czy na pewno się kasa liczy?
whymaster
Semper Fi

Postprzez solid_stolec » Cz sty 25, 07 00:18

Zespołów rockowych, którzy ludzie kochają itp. jest od cholery, zespolów co grają symphony metal jest na lekarstwo, więc czy na pewno się kasa liczy?

na fali najtłisza wyskoczyły inne 'perełki' pokroju within temptation lub epici, więc masz w czym wybierać. :wink: jest trochę nieznanych szerzej kapel, które starają się operować podobną stylistyką.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez whymaster » Cz sty 25, 07 00:36

W stosunku do zespołów rockowych i metalowych? Jest ich naprawde niewiele.
whymaster
Semper Fi

Poprzednia strona

Powrót do Pierdolnik