MGS4: Guns of the Patriots

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

MGS4: Guns of the Patriots

Postprzez borx » Pt wrz 16, 05 08:09

:P Na www.gametrailers.com dzi? od 8 rano mozna juz oblukac trailer nowego MGS'a. No i wyskoczyl tytol przy okazji ;D Wiem ze caly filmik, jest pewnie renderkiem, jasne, ale wyglda nieziemsko!!!
hehehe no i wychodzi na to ze jako pierwszy wydedukowalem sroodowisko walki a na miniaturyzacje MG wpadlismy z gacem tez chyba pierwsi :P (Gacek, nie ciesz sie i tak nagrody nie bedzie :P)
Qrcze, ale filmik mnie rozwalil, czegos takiego jeszcze nie widzialem...có?, zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 07 20:22 przez borx, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
borx
Global Moderator

Odp: MGS 4: GUNS OF THE PATRIOTS

Postprzez kul2 » Pt wrz 16, 05 08:40

Ten MG to, tak jak pisal Raven w newsie, MK2 ze snatchera, juz tam byl naszym komunikatorem, co wiecej, w instrukcji do MG2 znajodowalo sie kilka Metal Gear'ów o roznych rozmiarach i MK2 nie byl najmniejszy.
Guns of the Patriots - strzelby patriotow ;) no kto tak dzielnie walczyl w kazdej czesci zeby Patriotom sie nic nie stalo :D
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez borx » Pt wrz 16, 05 09:01

No tytol to strzal w dziesiatke.
Taki cho?dzik pewnie dla Snake'a - najwiekszego pupilka Patriotów ;D
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 05 09:02 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Nothingman » Pt wrz 16, 05 11:03

Wow, ps2 dawalo czadu jak zadna inna konsola , a ps3 jakoscia generowanej grafiki z czysto technicznego punktu mnie powalilo, no przynajmniej mamy pierwszy wiarygodny trailer real-time(jak wiadomo kojima nigdy sie nie wspomagal prerenderami ani renderami od czasu premiery MGS1) , jak narazie najlepiej wygladajaca gra na TGS.Ale dosc o grafie poza tym bardzo odpowiada mi ten brudny zardzewialy , zmeczony i przepocony wizerunek MGS.Szykuje sie jeszcze bardziej ciezka i hardcorowa wizja bohatera niz w MGS3.Mam tylko nadzieje ze z tego twardzielstwa ostatecznie nie wyjda przyglupawe grunty z Gears Of War.
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 05 11:23 przez Nothingman, łącznie edytowano 1 raz
Nothingman
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pt wrz 16, 05 11:16

jak wiadomo kojima nigdy sie nie wspomagal prerenderami ani renderami

Niestety tu sie mylisz, bo pierwsze trailery MGS1 byly renderowane.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez borx » Pt wrz 16, 05 11:25

Ten trailer to piekny filmik ale dajcie spokuj, to tylko filmik koncepcyjny przygotowany na TGS na stacjach graficznych. Nie ma jescze nawet pe?nych dev kitów i kojima nie mogl miec tak zaawansowanego technicznie, gotowego fragmentu gry w takim czasie. Mozliwe ze sa tam drobniutkie elementy gamepalya, ale o zadnym real timie nie ma mowy. To koncepcja - Kojima chcialby by MGS4 tak wygladal ale czy bedzie tak naprawde to dopiero zobaczymy... miejmy nadzieje. przypomnijcie sobie pierwsze zapowiedzi gier na PS2. Nie wygladaly duzo gorzej niz ten tariler
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Nothingman » Pt wrz 16, 05 11:30

Poza wpadka z Getaway(ale to nie japonczycy0 nie pamietam by cos bylo sciema : MGS2 , DMC,GT3,AC4,FFX wszystko napierwszych fotkach i filmikach wygladalo powalajaco i sie sprawdzilo.Poza tym tekst w trailerze mowi sam za siebie "Forget Pre-Render Stuff" ;) Jakby ktos jeszcze mial watpliwosci to relacja naocznego swiadka bo na ty filmiku i tak za duzo nei widac ;)

We don't need to tell you that Guns of the Patriots looks utterly incredible--the screenshots certainly speak for themselves--and unlike some other PS3 games shown back at E3, we can say with confidence that enough aliasing and pixellated textures were evident in this trailer to indicate that it was running smoothly in real-time. This is pretty much one of the best-looking games we've ever seen. Whether or not this footage warrants such a grandiose statement will soon be for you to decide--it's reported that Kojima Productions will post the trailer itself on the MGS4 site at the close of TGS' first day, just a few hours from now. We await further details on this game with baited breath, and will bring them to you as soon as we have them.

By Brad Shoemaker, GameSpot POSTED: 09/15/05 08:36 PM

Mysle ze mamy sprawe jasn?.
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 05 11:31 przez Nothingman, łącznie edytowano 1 raz
Nothingman
Inkarnacja VR

Postprzez snake_2000 » Pt wrz 16, 05 11:41

Jakby to powiedzia? kul filmik by? "taki taki w kurwe zajebisty" ;),jestem podekscytowany,i niemog? si? doczeka? nowych trailerów ahh,b?dzie pi?knie.
A co do grafy,có? to wko?cu maj? ju? by? Next-Geny,które maj? wprowadzi? nowy standard,wi?c ja mimo wszystko my?l?,?e gra b?dzie wygl?da? podobnie je?li nawet nie lepiej,jak na tym trailerze.
snake_2000
Machinegun Kid

Postprzez borx » Pt wrz 16, 05 12:20

Wiecie co,
tam widac ze nektore tekstury i efekty s? gotowe i przygotowane pod mozliwosci devkitów, ale jest sporo elementow ktore na bank sa przygotowane na potrzeby targów. Chocby animacje robocika "Otacona" , przemarsz woja itd. calosc musiala byc zrobiona na jakies stacji graficznej polaczonej z niekompletnym dev kitem PS3. pamietajmy ze nawet CELL nie jest jeszcze w pelni gotowy, podobnie ukalad graficzny. Pozostaje miec nadzieje ze gra przeniesiona na PS3 bedzie tak wlasnie wygladala i co najwazniejsze tak plynnie smigala.

Cieszyc sie natomiast nalezy z tego co juz na dzien dzisiejszy wydaje sie pewne. Z tego ze nowoczesna technologia nie zabila klimatu gry. Nowy trailer jest przesiakniety tym nieuchwytnym, MGSowym klimatem. Mozemy chyba odetchn?c z ulga.
Druga sprawa - design Snake'a. IMO masakra. facet wyglada bardzo sugestywnie i fajnie ze dostal pare latek.
No i trzecia sprawa - wyglada na to ze dostaniemy wreszcie filmiki plynnie przechodzace w gameplay. Miodizo

Wow, ps2 dawalo czadu jak zadna inna konsola
- od strony technicznej? PS2 to najgorszy pod wzgledem mozliwosci technicznych curent gen i do tego najbardziej awaryjny. chyba ze nie chodzilo ci o technikalia a o gry ale i tutaj nie wywyzszal bym tak bardzo PS2 :)

Poza tym tekst w trailerze mowi sam za siebie "Forget Pre-Render Stuff" Jakby ktos jeszcze mial watpliwosci to relacja naocznego swiadka bo na ty filmiku i tak za duzo nei widac

lepiej nie badz taki latwowierny. W tej branzy liczy sie teraz agresywny marketing. Ludzie mowia duzo i pieknie, tak by nas przekonac, ale dopiero praktyka zweryfikuje ich gadanie. do tego czasu proponuje pozostac lekko sceptycznym. wtedy przynajmniej mozemy milo sie rozczarowac. A na dzien dzisiejszy to ludziom ktozy klekaja przed zdjeciami PS3 i wzdychaja do "wszechmogacego" Sony - proponuje jakies czopki w dupe na uspokojenie. :P

Oby MGS4 prezentowal takie rozwiazania i poziom techniczny jak ten filmik, ale przedewszystkim by byl dobrym MGSem...nawet jesli pokazywana dzis grafika mija sie nieco z prawd?. Tak czy siak nowy MGS bedzie cudowny ;D
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 05 12:36 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Nothingman » Pt wrz 16, 05 12:35

Tak czy inaczej Hideo znowu odniosl sukces , takie same spekulacje mialy miejsce w przypadku pierwszych scen z MGS2 i potem wszystko okazalo sie prawda ;).Zmianiaja temat , widze gigantyczny potencjal w tym malym robociku , mobilny system GPS sledzacy trasy patroli, skanujacy otoczenie, kreujacy holograficzny obraz naszego bohatera tak by zmylic przeciwnikow, hakowanie roznego rodzaju elektorniki, wysylanie go w miejsca dla nas niedostepne, ze juz o wykorzystaywaniu go w charakterze broni nie wspomne ;D.No nic trzeba poczekac

Borx - wiecej optymizmu w tym kraju jest juz dosyc narzekajacych ludzi;D
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 05 12:37 przez Nothingman, łącznie edytowano 1 raz
Nothingman
Inkarnacja VR

Postprzez Liu Shang » Pt wrz 16, 05 15:29

Ten trailer,podoba mi si? tylko,pod wzgl?dem grafiki.
Snake wygl?da,jak (Bez Komentarza).
I nosi strój strasznie podobny do stroju Raidena,no ale,
niestety,po tym ?e Otacon mówi na tego,pana w podesz?ym wieku:"Snake"
To znaczy ?e to musi by? snake. ;D
"Ponury ?wiat Niebezpiecznych Przygód" - Taa...lasek za moim blokiem chyba...
-------------------------------------------
Obrazek -Virond- Jestem tylko nic nie znacz?cym elfem z dalekiego rodu...
Liu Shang
Black Color

Postprzez Sage » Pt wrz 16, 05 15:50

A fig?.

Do Raidena na pocz?tku Big Shell te? mówili Snejk. Mo?e Snejk nie ?yje, Raiden przej?? jego rol?, sam si? postarza?, a umys? Otacona jest przerzucony do pami?ci MG mkII -_-. Nie wiadomo czym nas zaskoczy Kojima, d?ugo pewnie si? nie dowiemy. Poza tym cholera wie, czy w kompletnym MGS4 w tej scenie b?dzie Snejk (je?li to on), ba czy w ogóle b?dzie ta scena. Pomy?lcie, co widzieli?my przed MGS2 ;]
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Blady » Pt wrz 16, 05 15:54

A ja jestem wielkim optymist?, naprawd?, po zobaczeniu tego filmiku po prostu urwa?o mi ryja, to normalnie mój little dream come true! MG klimat, Snake i jego wierny druch na polu nowoczesnej wojny. Snake zm?czony walk?, zniszczony chorob?, zapala papierosa, ?eby nagle z hukiem ruszy? poprzez pola poprzez ??ki...
A wiedzia?em, ?e to sztuczne oko wyt?umaczy te tabelki z broni? i Soliton Radar :D
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez PiotrB » Pt wrz 16, 05 17:50

Najnowszy trailer jest jednym z najlepszych jakie widzia?em ! Nigdy jeszcze nie odczu?em takich emocji ogl?daj?c filmik prezentuj?cy gr?. Nisamowicie ciekawie zapowiada si? fabu?a. Nowe design Snake'a jest jak dla mnie ciekawy. Ciekawy jestem w jakiej roli pojawi si? Raiden? Solid nauczy? si? CQC i to mnie cieszy.
PiotrB
The Fear

Postprzez Mr_Zombie » Pt wrz 16, 05 19:33

Znajomy z zagranicznego forum, który w tej chwili znajduje si? na targach TGS, napisa? na forum:

rumours of a second trailer are begining now, that will be shown around 9-10PM Japenese time, and in this trailer will be everyones favourite
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kul2 » So wrz 17, 05 10:23

To nie plotki, ma to byc dluzszy trailer, okolo 12 minut.
Czekamy i zobaczymy.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez phsx » So wrz 17, 05 11:21

Trailer super, grafika wyrabana ale wiele bardziej ciekawi mnie fabula, MGS w czasie wojny ... jedyne co mnie denerwuje to ze to bedzie na PS3 - nie bede mial kasy zeby kupic i bedzie taka historia jak z MGS2 bede zbieral kase i czekal 3 lata zeby zagrac :'(
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Gość » So wrz 17, 05 11:52

Jeszcze pewne pytania i przemy?lenia po kolejnym seansie ???

Czas akcji niby jest nie znany, ale mo?na si? domy?li?, i? b?dzie to 3-10 lta po BS. Mnie natomiast zastanawia mijsce akcji, co to za miasto? bo jako? Nowego Jorku mi to nie przypomina <nawet po bombardowaniu>. Chyba to co ogl?damy na trailerze dzieje si? w jakim? innym kraju ni? USA? Pozostaj? jeszcze spekulacje odno?nie tego czy ca?a akcja gry b?dzie si? dzia?a w "jednym" miejscu, czy b?dzie przeskok/ki jak w MGS2.

Jeszcze jedna ma?a ciekawostka: Snake dmucha dymem z papierosa a Otacon go odczuwa i kaszle :)

Bardzo podoba mi si? ?e te Metal Geary przypomniaj? z wygl?du REX-a bo tworzy to spójn? ca?o?? je?li chodzi nie tylko o postacie ale i o technologie.
Gość

Postprzez Sage » So wrz 17, 05 12:59

Kaszle mo?e po to, by wkurzy? Snejka, a MG mkII móg? mie? to zaprogramowane ;]. Ja bym stawia? na wi?cej ni? 3 lata, nawet przy przy?pieszonym starzeniu Snejk nie móg? si? tak postarze? (ró?nica mi?dzy Shadow Moses a Big shell), oczywi?cie zak?adaj?c, ?e jest to Snejk. Wci?? m?czy mnie ten nó?.

BTW, je?li to jest Snejk, to zdaje si?, ?e ujawniaj? si? jego niedostatki wobec Big Bossa (najgorszy klon). BB w tym wieku radzi? sobie troch? lepiej, cho? MSX mog?o tego dobrze nie oddawa?.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez seraphim » So wrz 17, 05 13:04

Jak dla mnie trailer fajny. O grafice nie ma si? co rozpisywa? bo sami widzieli?my jak si? prezentuje czyli bardzo dobrze i oby taka by?a w tym co ujrzymy ostatecznie. Co do miejsca akcji to chcia?bym zasugerowa? jedn? rzecz. Kiedy? czyta?em w wywiadzie z Kojim?, ?e mówi? on ?e je?li b?dzie kontynuowa? seri? MGS to chcia?by wzorowa? si? na tym co si? dzieje obecnie na ?wiecie. Jak wiadomo Hideo zawsze chcia? zrobi? gr? o wojnie wi?c mo?liwe, ?e i teraz spe?ni? swoje kolejne ma?enie i wzoruje si? na tym co si? obecnie dzieje na ?wiecie. Wydaje mi si?, ?e akcja lub chocia?by jej cz??? w MGS4 mo?e rozgrywa? si? na Bliskim Wschodzie. Ostatnie wydarzenia w USA i dzia?ania zbrojne tego kraju w?a?nie na Bliskim Wschodzie mog? by? dla Kojimy dobrym materia?em na scenariusz. Pozatym to ?rodowisko które ukazane jest na trailerze, pe?no piachu i kilka budowli które swoim elementami przypominaj? nieco styl orientalny. Pozostaje nam czeka? na kolejne trailery aby dowiedzie? si? wi?cej ;)
He who experiences the joy and tension of battle... will place himself battlefields for the rest of his life. Once the battle instinct surfaces it never sleeps again. What solely can fill your desire is not power, money nor sex. There's only one thing... War!
seraphim
Inkarnacja VR

Postprzez Blady » So wrz 17, 05 13:32

Snake sobie nie radzi? A jego bieg pod koniec dobitnie wzkazuje, ?e dziadzio ma jeszcze power w ko?czynach. A nie zapominajmy, jak radzi? sobie The Endo, zatem nie widze przeciwskaza?, ?eby Snake walczy? rze?ko i ostro mimo zm?cznia ci?g?? walk?.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gość » So wrz 17, 05 15:20

seraphim napisał(a): Pozatym to ?rodowisko które ukazane jest na trailerze, pe?no piachu i kilka budowli które swoim elementami przypominaj? nieco styl orientalny.

Dok?adnie mia?em takie same odczucia,( szczególnie patrz?c na te drewniane okna czy wszechpanuj?c? ?ukowato?? do?? charakterystyczn? dla islamskich budowli) i? jest to styl orientalny.

Tak jak zauwa?y?e? ma to znaczenie dla fabu?y, szczególnie w powi?zaniu z obecn? sytuacj? na ?wiecie.

Ale skoro ustalili?my mniejwi?cej miejsce akcji to zastanówmy si? mo?e g??biej co z tego wynika dla fabu?y... Ci?gle widzimy bombardowania i si?y inwazyjne które tylko czyszcz? zbombardowany teren.Mnie zastanawia co to za si?y? Ameryka?skie wojsko? Chyba nie bo nigdzie nie wida? flag czy napisów US ARMY jak na MG RAY-ach z MGS2. Macie mo?e jakie? pomys?y?
Gość

Postprzez Liu Shang » So wrz 17, 05 15:50

Mo?e Patrioci,po?czyli,si?y z jakim? wojskiem
np:Terrory?ci,albo Rosja :D
Z tymi samolotami,to mo?e,sa Ameryka?skie wojska,które próbuja zatrzyma? wroga,bo za ruinami miasta,znajduje si?,jaka? wa?na baza.Mo?e b?dzie pokazane jak snake,dostaj? si? do jakiego? transportera który przewozi go do bazy.
Dalsze pomys?y?
Liu Shang
Black Color

Postprzez borx » So wrz 17, 05 16:55

Stawiam na jeszcze wieksza niz dotychczas nie jednoznacznosc - napewno nie bedzie tu podzialu:
?li terrorysci - dobrzy Amerykanie
Kojima juz dawno udowodnil za taki dziecinny podzial na biale - czarne go nie bawi. Mysle ze dostniemy brutalny ciezki konflikt zbrojny w ktorym zadna strona tak naprawde nie jest t? "dobr?"
Kojima uwielbia wstwaic drugie i trzecie dno w swoich opowiesciach a bohaterów pokazywac jako ludzi dokonujacych ciezkich wyborow. Tu nie ma miejsca na krystalicznych bohaterów bez skazy i mysle ze to wlasnie to oblicze MGA'a bedzie podstawa Guns of the Patriots.
Ostatnio edytowano So wrz 17, 05 16:56 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez seraphim » So wrz 17, 05 19:32

Zgadzam si? w pe?ni z Borxem, od siebie chcia?bym doda? tyle, ?e my?l?, ?e sam Metal Gear w MGS4 nie odegra ju? takiej roli jak w cz??ciach poprzednich. Nie b?dzie ju? super broni? mog?c? zagrozi? bezpiecze?stwu ?wiata a jedynie zwyk?ym narz?dziem wykorzystywanym w walce. Po tym jak Ocelot sprzeda? plany REXa na czarnym rynku teoretycznie ka?dy mo?e mie? tak? bro? i to w masowych ilo?ciach. Sam mech si? na pewno pojawi w swojim najnowszym i najlepszym modelu ale przestanie by? g?ówn? osi? fabu?y, zast?pi go jaka? skomplikowana intryga w któr? zostanie wci?gni?ty Snake. Wydaje mi si?, ?e du?? rol? odegra w tej cz??ci FoxDie który Snake ma w swoim organi?mie oraz posta? Naomi.
He who experiences the joy and tension of battle... will place himself battlefields for the rest of his life. Once the battle instinct surfaces it never sleeps again. What solely can fill your desire is not power, money nor sex. There's only one thing... War!
seraphim
Inkarnacja VR

Postprzez Liu Shang » So wrz 17, 05 19:38

Jesli snake ma,tak wyglada?,to ja chce ?eby umar?,i chce RAIDENA!
Liu Shang
Black Color

Postprzez Sage » So wrz 17, 05 19:43

Swoj? drog? to Raiden b?dzie teraz ko?o 30-35 lat, ciekawe jak si? zmieni. Wiadomo, ?e z mieczem dalej b?dzie biega?, ale jak zmieni si? jego charakter? Ciekawe jak b?dzie przypomina? Snejka. Powtórze si? znowu. Snejk mo?e umrze? w tej cz??ci. Niech jego rol? przejmie Raiden.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gość » So wrz 17, 05 19:48

eee tam, im d?u?ej si? patrz? na Snake'a z MGS4 to tym bardziej mi si? podoba. Ju? sie poprostu przyzwyczai?em, tak samo jak musia?em si? przyzwyczai? do Raidena(sic!) w MGS2.

A co do tego, ze Snake mo?e umrze?... to powiem przewrotnie, i? licze, ze to Raiden umrze:P b?dzie bardzo dramatycznie i ofkors wszystkim bedzie go bardzo ?al :P ;)
Gość

Postprzez Liu Shang » So wrz 17, 05 20:57

W?a?nie przeglada?em,strone o MGS 4,i zobaczy?em ?e Snake\Raiden , jest przebrany w skull suit,trzyma karabin w sposób podobny do Raidena,(Kto? ju? o tym wspomina?).Wi?c mo?e to Raiden nie ?yje?,albo to jest Raiden.
W?osy ma szare,w?sy móg? zapu?ci?,on te? móg? zarazi? si? Fox Die od Snaka.
Snake nie lubi no?y,wi?c prawdopodobne ?e Raiden si? nauczy? CQC.
A Otacon mówi? na niego snake,bo poprostu lubia?.
Ale na trailerze zauwarzy?em ?e Snake\Raiden mia? na lewym policzku ?lad,jakby namalowany farb?,przypatrzcie si? dobrze,to zobaczycie.Czekam na dalsze odpowiedzi.
Liu Shang
Black Color

Postprzez phsx » So wrz 17, 05 21:07

Szczerze watpie zeby to byl Raiden, w trailerze na enginie MGS3 przeciez na krzeselku z main character usiada Snake, Pozatym Raiden nie palil chyba, a na policzku ma jakas jakby blizne taka dziwna ale co to ma do rzeczy ?
phsx
Sniper Wolf

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4