GRY ( na blaszaka i konsole )

Moderator: GM

GRY ( na blaszaka i konsole )

Postprzez borx » Wt wrz 20, 05 14:12

To chyba najlepszy moment zeby wepchna? na Forum temat o grach. ( co wy qrwa tylko w MGS'y gracie? :P )
Powod dobry bo za nami Tokyo Game Show i net a? chuczy od trailerow gier na konsole obecne i przedewszystkim na Next Geny. Pewnie wiekszosc trailerow na PS3 to tylko rendery ale ewidentnie pokazano wiecej niz na E3 ( bo w Lipsku to juz wogole gówno i bu?ka z bananem ) W filmach prezentujacych gry na PS3 jest coraz wiecej elementow real time i to sie czuje.
Polecam w szczegolnosci trailer Devil May Cry 4!
Dla przypomnienia: www.gametrailers.com

Dobra, to nawijajcie tu o grach zanim Kul sie wqrwi ze zakladam tematy z dupy :P
Ostatnio edytowano Wt wrz 20, 05 14:13 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Odp: GRY ( na blaszaka i konsole )

Postprzez kul2 » Wt wrz 20, 05 14:26

Nieboj borx, kul sie nie wkurwi :)
Ja sie ciagle 'podniecam' grami na current geny i polecam kuknac na http://www.atari.com/indigo/, oraz cholernie pomyslowe Okami.
Zastanawia mnie rowniez Black, ktory ma pokazac na co tak naprawde stac PS2.
Pozyjemy zobaczymy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez borx » Wt wrz 20, 05 14:39

kul napisał(a):Nieboj borx, kul sie nie wkurwi :)
Ja sie ciagle 'podniecam' grami na current geny i polecam kuknac na http://www.atari.com/indigo/, oraz cholernie pomyslowe Okami.
Zastanawia mnie rowniez Black, ktory ma pokazac na co tak naprawde stac PS2.
Pozyjemy zobaczymy.

To widac mamy podobny gust bo dokladnie te gry zainteresowaly mnie najbardziej 9 jesli chodzi o current geny )
Indigo Prophecy to pierwsza gra jaka zakupie w najblizszym czasie. Demko mnie wgniotlo w ziemie glownie za sprawa muzyki Angelo badalamentiego ( to ten od filmow Davida Lincha ) Tylko zastanawiam sie czy nabyc gre w wersji na PC - kosztuje 59 zeta :o bo na konsole - 169.
Okami wyglada kozacko. wlasciwie to nie da sie opisac, trzeba zobaczyc samemu trailer
Black - to samo
W ogole jest jescze masa swietnych gier na currenty na horyzoncie. Tylo sk?d tu brac czas na to wszystko ( ze o kasie juz nie wspmne ) :-\
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Sage » Wt wrz 20, 05 15:48

A ja poza MGS w ogóle nie interesuj? si? dzisiejszymi grami. Dla mnie czas stan?? (a raczej cofn?? si?) w erze SNES/PSX. Gry z tamtych czasów najbardziej mnie wci?gaj?. Dzisiaj ci??ko znale?c mi co?, co naprawd? by mnie zaciekawi?o (bodaj?e najnowsz? z gier które lubi?, nie licz?c MGSów jest ONI z 2001 roku). Po prostu w dzisiejszych grach prze?adowanych efektami ?wietlnymi, pieknymi walkami i p?ytk? nieciekaw? fabu?? nie umiem znale?? sobie miejsca. Najwi?cej frajdy sprawiaj? d?uuugie, wci?gaj?ce dwuwymiarowe rpg xD. Co do RPG. Ostatnio (czemu tak pó?no? nie wiem) wzi??em si? za Chrono Trigger. Zacz??em gdzie? 29-30 sierpnia, po raz pierwszy uko?czy?em chyba tydzie? temu, a gra?em w ka?dej wolnej chwili (których wtedy mia?em do?? du?o, ko?o 8 godzin dziennie). Gra wgniot?a mnie w fotel. Dawno co? nie sprawi?o mi takiej radochy.
Fabu?y chyba nie musz? zbytnio przybli?a?, w ko?cu nawet ja mniej wi?cej wiedzia?em o co chodzi. Akcja rozpoczyna si? w roku 1000 (co nie oznacza naszego tysi?ca, bo ju? wtedy s? tam inteligentne roboty), a pó?niej przenosi do roku 600, 2300, a nawet do Ko?ca Czasu... Trójka postaci jest rzucana w przód i w ty? w czasie, niezmieniaj?c zbytnio swej pozycji w przestrzeni. W 2300 dowiaduj? si?, ?e ich ?wiat ma zosta? prawie doszcz?tnie zniszczony, wi?c cofaj? si?, by temu zapobiec...
Bardzo do gustu przypad? mi g?ówny bohater (wywijaj?cy katan?, chodz?cy w bandanie, no to mówi samo za siebie xD), cho? w czasie gry bardzo wkurza?o mnie, ?e prawie si? nie odzywa? (by?a kiedy? taka tendencja do milcz?cych postaci). ??cznie jest 6 grywalnych postaci, naraz mo?na kierowa? trzema.
No i co najbardziej mnie roz?o?y?o - 12 zako?cze?. Oj, b?dzie grania, b?dzie...
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Wt wrz 20, 05 15:53

Zako?cze? w Chrono Trigger jest chyba nawet wi?cej ale g?owy uci?? nie dam, to mój kumpel w to grywa?, ja po Golden sun mia?em juz do?? ;).

Ja obecnie pykam sobie w Rogaliki przeró?ne i tylko to mnie wci?ga na d?u?ej. Czasem odpale sobie Chaos League i Far Cry'a.
Teraz za? ide z dziewczyn? m? pyka? po sieci w Doom'a 3 tryb Cooperative (z modem open coop 1.0, gra sie dosyc fajowo :D).
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Maxavelli » Wt wrz 20, 05 16:09

Wszelkiego rodzaju scigalki, zwlaszcza dotyczace tuningu (NFSU i Juiced), Enemy Territory, HL : CounterStrike, a z konsolowych to raczej tylko MGS... No, moge jescze powiedziec ze do gustu przypadlo mi Halo 1 i 2.
" You're not a Snake, and I'm not an Ocelot. We're men with names. My name is Adamska. What's yours? "
Maxavelli
Black Color

Postprzez kotlet_schabowy » Wt wrz 20, 05 16:37

Grami na konsole interesuj? si? od 1999 roku, odk?d dosta?em Playstation. Teraz mam PSX'a, PS2 i GB, którego prawie wogóle nie u?ywam. Lubi? przygodówki i platformówki. Niezbyt lubi? gry sportowe, wy?cigi i RPG, na bijatykach "si? nie znam zbytnio". Dzisiaj niedawno poznany konsolowiec po?yczy? mi JAK'a 2 : Renegade. Gra?em ponad godzin? i podoba mi si?. Grafika jest ?wietna, muzyka nawet fajna, gra si? spoko, cho? czasami gierka jest frustruj?ca, ale spoko. Ostatnio gra?em te? w MOH : Rising Sun i Killzone. Po so?czeniu MOH'a raz ju? zbytnio nie mam ochoty na granie od nowa. Killzone jest bardzo fajny, cho? te? niezbyt mi si? chce "przechodzi?" misje po raz kolejny innymi postaciami, ni? po raz pierwszy, jednak gra i tak "starcza" na dugo. W najbli?szym czasie kupi? sobie by? mo?e Tony Hawk's Underground, a nast?pnie chyba Metal Gear Solid 3 : Subsistance. PC nie gram w sumie prawie wogóle, ma ju? sze?? lat, opró?z nowego twardego dysku i nagrywarki CD-RW.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Zombie_Snake » Wt wrz 20, 05 16:52

Có? na kosnolach zakocha?em sie (forgive me Hideo!!!) w Mercenaries: Playground of Destruction. Zar?bista giera, ?e normalnie momentami lepsza od GTA, ba nawet przewy?szaj?ca gr? RockStar. Polecam!!!!
Co jeszcze... Def Jam Fight for NY; James Bond 007: Everything Or Nothing; Ratchet i Clank 1&2

Na PieCa to obecnie szpilam w (fanfary!) Trickshot!! No bo w co mo?na gra? na 5 letnim sprz?cie?!
Ostatnio edytowano Wt wrz 20, 05 16:52 przez Zombie_Snake, łącznie edytowano 1 raz
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez phsx » Wt wrz 20, 05 17:46

Ja tez gram w Mercenaries, a widze ze nie tylko mnie demko Fahrenheita przygniotlo do ziemi ;D Musze miec te gra, demo mialo taki klimacik ... zapowiada sie super gierka.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Maxavelli » Wt wrz 20, 05 23:44

Fahrenheit juz jest, na wszystkie platformy :-). Na PS2/XBOX na szczescie PAL'owy.
" You're not a Snake, and I'm not an Ocelot. We're men with names. My name is Adamska. What's yours? "
Maxavelli
Black Color

Postprzez borx » Śr wrz 21, 05 07:45

Maxavelli napisał(a):Fahrenheit juz jest, na wszystkie platformy :-). Na PS2/XBOX na szczescie PAL'owy.

Jest, jest tylko sporo kosztuje i musze sie wstrzymac jeszcze z tydzien w morde :-\ Tani jak borszcz jest na kompa -59 zeta ale wole na konsole ( co za rym :P )

"Sejd?" napisa?:
Po prostu w dzisiejszych grach prze?adowanych efektami ?wietlnymi, pieknymi walkami i p?ytk? nieciekaw? fabu?? nie umiem znale?? sobie miejsca.

Tja, mainstream dopad? gry. Wydawca na reke jest sprzedawa? sequele znanych gier w my?l zasady inzyniera Machonia co to najbardziej lubil te piosenki ktore juz zna?.
Ale wcala nie jest zle. Jest wielu ambitnych develperów i powstaje ciagle naprawde duzo nowatorskich gier. Kul pisal o Okami i Fahrenhaicie a zaraz ukazuje sie u nas Psychonauts, potem Shadow of the colossus i kilka innych gier. Od jakiegos czasu jest swietny Killer 7 itd. Nie jest zle
Polecam stronke: www.gamerankings.com
Ostatnio edytowano Śr wrz 21, 05 07:49 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Sage » Cz wrz 22, 05 09:43

Yep, jak ?le nie b?dzie, zawsze jakie? pere?ki si? znajd?. Problem w tym ?e mój komp tych pere?ek nie wytrzyma (400MHz mówi samo za siebie, eh?), a naprawd? nie mam teraz kasy na jego zmian?. Grywam sobie czasem (nawet do?? cz?sto) u kumpli w nowsze gierki, ale serio, rzadko co? mi si? naprawd? spodoba.
A co do kasy, mo?e jaka? by si? znalaz?a ale s? ciekawsze sposoby wydawania pieni?dzy ;].

No i btw mi?o, ?e ludzie jeszcze pami?taj? mój podpis z poprzedniego forum xD ("sejd?") :D

BTW2

Skoro ju? jeste?my w temacie gier...zastanawim si? nad kupnem PSP. Mam pytanie - czy jest mozliwo?? nagrania MGS1 psx na p?ytki psp i odpaleniu go? Samo MGA jako? nie bawi mnie a? tak -_-
Ostatnio edytowano Cz wrz 22, 05 13:16 przez Sage, łącznie edytowano 1 raz
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Zombie_Snake » Cz wrz 22, 05 15:56

Chyba nie ma? mo?e gdyby by?a nagrywarka UMD. Chociaz mo?esz spróbowac ?ci?gn?? z sieci emulatora i gierk? i wsadzi? ja na Memory Stick. Nie gwarantuje, ?e zadzia?a, ale gdzie? o tym czyta?em
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Maxavelli » Cz wrz 22, 05 17:08

Oczywiscie, ze mozna. Trzeba tylko miec duzy MS i programik o nazwie FastLoader - nie wiem jak reszta, ale MG AC!D smiga :-)!

EDIT: Sorry nie doczytalem do konca. W gry z PSX chyba sie jescze nie da, ale sledz emulatory dla PSP na stronie www.emuhq.com !
Ostatnio edytowano Cz wrz 22, 05 17:36 przez Maxavelli, łącznie edytowano 1 raz
Maxavelli
Black Color

Postprzez liquid kaczor » Cz wrz 22, 05 17:10

Sage zobacz na forum Extreme'a tematy dot. emulatorków PSP. Ja si? nie znam ale wydaje mi si? ?e to raczej nie mo?liwe.

Ja teraz pogrywam w Enclave, fajna gierka nawet.
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Zombie_Snake » Cz wrz 22, 05 17:39

Jest mo?liwe, ale sorki za pomy?k? nie MGS, a MG i MG2. MGS zajmowa?oby za du?o miejsca na Memory Sticku. Z reszt? nowe wersje PSP b?d? mia?y nowe zabezpiecznia, które i tak hackerzy z?ami?. Jeszcze raz sorka za pomy?k? :-[ :-\ :-X
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Sage » Cz wrz 22, 05 20:10

Teh, na emuhq.com znalaz?em emulator snes, wi?c b?d? móg? sobie pogra? w chrono trigger (i wiele innych gierek, cho?by Yoshi Island...?oooo) wi?c zdecydowa?em si?. Rodzice te? si? zgodzili, po?ow? kasy mam, do grudnia powinienem mie? ^^
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Cz wrz 22, 05 21:08

Ciekaw jestem czy dzia?a?by na tym cacku emulator Atari ;D. Do tego jeszcze zeby dzia?a? X-com:Enemy unknown, Terror from the deep i JA: Deadly Games i mog? kupowa? w ciemno ::) Ech marzenia...
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Maxavelli » Pt wrz 23, 05 00:19

Sage napisał(a):Rodzice te? si? zgodzili, po?ow? kasy mam, do grudnia powinienem mie? ^^

Tylko kup Value Pack, coby mialo dobry jakosciowo wyswietlacz...
Maxavelli
Black Color

Postprzez Dymek » Pt wrz 23, 05 09:12

JA to mam starego kompa. Wiele nowych gier nie ma bytu na nim :). Jedynie w nowe gry mog? pogra? u wuja. teraz czekam na FEAR i Stalkera. Ostatnio gra?em w Fallouta2 i komputerowego MGS. W nowe gry na swojego kompa po prostu si? niezaopatrzam. Niewiem kiedy go b?de "tuningowa?" ale napewno troche jeszcze minie czasu do tego momentu.
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez borx » Pt wrz 23, 05 14:54

Maxavelli napisał(a):Tylko kup Value Pack, coby mialo dobry jakosciowo wyswietlacz...

O so chozi ??? W sprzedazy jest tylko value pack i ka?da konsola ma taki sam wyswietlacz szarpa
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Maxavelli » Pt wrz 23, 05 18:04

A ja wyczytalem chyba na CDRinfo ze sa jescze wyswietlacze szajsunga...
Maxavelli
Black Color

Postprzez Zombie_Snake » N paź 23, 05 12:57

W chwili obecnej z niecierpliwo?ci? czekam na S.T.A.L.K.E.R: Shadow fo Chernobyl (Oblivion Lost brzmialo lepiej :-\). Pok?adam wielkie nadzieje w naszych s?siadach zza wschodniej granicy. I tak najpierw musz? za?atwic sobie nowego kompa :D

Oprócz tego zacz??em ostatnio szarpa? w starego Operation Flashpoint: Cold War Crisis. Dozna?em chwile refleksji i pomy?la?em, jakby to wygl?da?o, gdyby wymiesza? z MGS3. To by by?a mieszanka wybuchowa, prawdziwy SURVIWAL! Ech... Mo?e taki realistyczny klimacik dostaniemy w MGS4.
Ostatnio edytowano N paź 23, 05 12:58 przez Zombie_Snake, łącznie edytowano 1 raz
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez borx » Pn paź 24, 05 13:16

Ja szarpie w FEAR na kompie i w spartana na PS2. W przerwach pocinam w Lumines na PSP ale te przerwy sa raczej krotkie bo F.E.A.R wprost nie pozwala odejsc od kompa. Fantastyczny Fps tylko wymagania nie wspolmierne do jakosci grafy, Ot taki Riddick wygladal prawie tak samo a smigal tysiac razy lepiej. tyle ze FEAR oferuje powalajaca ilosc efektow i elementow ktore lataja w powietrzu podczas ostrej zadymy. to wlasnie jest takie mordercze dla plynnosci.
Co po za tym? Za kilka dni pierwszy wysyp hiciorów:
- The Warriors,
- SLY3,
- Fahrenheit,
- Prince of Persia: Two thrones,
- GTA: Liberty city stories,

to tylko kilka z zapowaiadanych na nasz rynek tytolow. a to tylko poczatek. Qrwa znowu czychaj? na moj portfel :P
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez kotlet_schabowy » Pn paź 24, 05 21:36

Ostatnio pykam sobie w JAK'a 2, ale ju? chyba z miesi?c go "przechodz?", czasami gram na PS2 tylko raz w tygodniu, jako? tak ostatnio jest mniej czasu, szko?a, komp, pole, czasami jaki? fajny film w TV. Co do gry : jest bardzo fajna, grafika jest ?wietna, ale animacja czasami "przycina", ale mnie to jako? bardzo nie przeszkadza. Muzyka fajna, klimacik jest spoko, czasami "industrialny", czasami "zielony". Gra nie jest monotonna, by zacz?? misje podró?ujemy po mie?cie, a zadania s? ró?ne, strzelaninowe, zr?czno?ciowe, wy?cigowe. Przyznam jednak, ?e to jedna z niewielu gier w jakie gra?em na Playstation 2, która tak cz?sto mnie wkurza. Frustruj?cych momentów jest sporo. Jednak ogólnie gra jest bardzo fajna i polecam j?.
Borx : co z Twoim sklepem ? Fajnie, jakby? mia? nied?ugo po premierze Metal Gear Solid 3 : Subsistance w jakie? fajnej cenie :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Pn paź 24, 05 21:51

No ja gram od dzi? w Quake'a 4. Hmm tak samo jak Doom 3 podoba mi si? i to bardzo. Gra ju? tak nie straszy, starcia s? równie dymaniczne jak u poprzedniczki. Gra si? bardzo przyjemnie, jest wiele nawi?za? do Quake 2 (w ko?cu fabu?a dzieje si? tu? po). Graficznie cud miód i orzeszki, aczkolwiek ci co pami?taj? Quake'a 2 mog? si? troch? zawie??, poniewa? zmieni? si? wygl?d broni i przeciwników (no ale co tam, mnie to wogóle nie przeszkadza, a Quake'a 2 gram do dzi? :P). Polecam tym, którym Doom 3 si? podoba?, a ci którzy nie bardzo lubili mroczny klimat zag?ady te? polecam, poniewa? warto.

Teraz gwoli wyja?nienia. Gra nie jest skomplikowana, a wr?cz przeciwnie, jest prosta, szybka, dynamiczna i bardzo dobrze. Wed?ug mnie idzie ?eb w ?eb z FEAR, ale to dlatego, ?e obie gry s? bardzo dobre. Ka?da ma swoje plusy i minusy dlatego nie mówi?, ?e która? jest lepsza.

Niestety moja ocena Quake'a 4 mo?e by? zani?ona i nijaka, ale to dlatego i? nie mog? si? skupi? na grze, poniewa? m?czy mnie jakie? choróbsko co bardzo nie pozwala mi si? wci?gn?? w swoje szpony. Bleech... Ide spa? :(.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Wt paź 25, 05 11:25

No to sie kuruj man!
A co do Quake'a 4 - nie gram bo losztuje u nas 249 zeta!!! Powiedziano mi w MM ze to cena tylko taka "przedpremierowa" i normalna cena bedzie w Grudniu. Czyli dzisiaj placisz za towar 250 zeta a za dwa miesiace za ten sam towar zaplacisz jakies 80!!!
jawnogrzesznica przecierz to jest pierd...ne z?odziejstwo! co za kraj. >:(
sytuacja analogiczna do polskiej premiery GTA: San Andreas . ?enada.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » Wt paź 25, 05 13:58

No ja zamówi?em sobie wersje PL, bo kosztowa? bedzie 89 z? w Ultimie, ale jako, ?e nie mog?em si? powstrzyma? to narazie sobie ?ci?gn??em wersj? mniej oryginaln? ;).

Je?li chodzi o kurowanie. W nocy prze?y?em ostre zatrucie pokarmowe (nie tylko ja, bo okazalo si?, ze mój dziadek np. te? i moja bratanica) Jakie? wirusowe czy co?, w ka?dym b?d? razie masakra pi?? ?a?cuchow?, my?la?em, ?e po karetke trzeba bedzie dzwoni?.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Pt paź 28, 05 12:57

Zaraz po premierze Splinter Cell: Chaos Theory ?ykna?em ta gre na PC i po kilku godzinach gry stwierdilem ze to kicha z ?adna grafik? ( fatalne glosy polskich aktorów tez sie do tego przyczynily ). Teraz od kilku dni cioram w wersje na PS2 i stwierdzam ze gra sie niesamowicie przyjemnie. Cholerka ta gra jest naprawde dobra. wersja konsolowa mimo gorszej grafy i kilku uproszczen w gameplayu ( chocby mniejsza ilosc scierzek jakimi mozemy smigac po mapach ) ma w sobie ta niepowtarzalna magie ktorej zabrak?o mi w wersji pecetowej.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » Pt paź 28, 05 15:16

No nie pierdziel stary :]. Jak uproszczona wersja gry mo?e by? gorsza od rozbudowanej (dodatkowo z lepsz? grafik?) ?? Przeciez to jest to samo. SC:CT jest ?wietny pod prawie ka?dym wzgl?dem (fabu?a ciut za bardzo dziwna w porównaniu do poprzednich cz??ci). Jednak najwi?kszym jej atutem jest tryb COOPERATIVE. Granie z kumplem przez internet jest niesamowite!

Borx... jak mog?e? instalowa? polskich lektorów ? =='... Ja nawet nie próbowa?em, bo wiem wtedy, ?e to kicha, oryginalne najlepsze.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole