Fallout 3 + New Vegas

Moderator: GM

Fallout 3 + New Vegas

Postprzez Gac666x » Śr maja 02, 07 22:29

Przepraszam, że nowy temat, ale chyba nie musze jakoś strasznie tłumaczyć.

FALLOUT III

ZA 29 DNI TEASER!! ide uprać spodnie :).
Ostatnio edytowano Wt lis 02, 10 21:43 przez Gac666x, łącznie edytowano 2 razy
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Śr maja 02, 07 23:23

Ooo. Widzę, że będę miał w co pograć... kiedyś... xD
Gacu widzę, że znasz się na grach... Dobry gust :P
Wiesz może coś ciekawego na temat trójki??
Szkoda, że jeszcze chwile poczekamy na nowego Fallouta. Swoją drogą ciekawe czego dopiero teraz wychodzi trójka skoro dwójka wyszła w 1998 roku. Dość dawno...

Ja też idę uprać spodnie. Dobrze, że mam pralkę automatyczną :P
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez solid_stolec » Cz maja 03, 07 01:04

popuściłem w gacie. :)
nie mogę się doczekać. setki godzin spędzone nad serią mówią same za siebie. :)
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Gac666x » Cz maja 03, 07 01:46

Na temat F3 za dużo nie wiadomo. Jedyne co to że Bethesda wykupiła licencje w 2004 roku bodajze. Na E3 2006 pojawiło się stoisko z F3 ale nic na nim nie było. Teraz dopiero niedawno jak widać pojawiła się strona. Ponoć jest to motyw przewodni (muzyka). Za 34 dni będzie teaser, więc się dowiemy co i jak :).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Cz maja 03, 07 10:56

Jak ja żałuje że mój komp tego nie pociągnie :(

Już traciłem nadzieję że trójka wyjdzie, bo premiery było non-stop przekładane. Nareszcie
Bethesda sobie Fallouta 3 wykupiła i chyba możemy spać spokojnie.
Tylko dajecie już jakiś trailer!! :wink:
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez solid_stolec » Cz maja 03, 07 14:08

ja mam obawy co do owego zakupu licencji przez bethesdę. oby tylko nie zrobili z tego kolejnego obliviona.
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez uci » Cz maja 03, 07 14:20

no ja tam sie boje ze dostaniemy Obliviona z pusytniami i karabinami:/
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Bizon » Cz maja 03, 07 14:50

No właśnie dlatego musimy poczekać do pierwszego trailera, moze wtedy się dowiemy czym będzie trójeczka...

Jak dla mnie to mogła by być na silniku jedynki, ale żeby miała to co w Falloutach urzekało nas przez te tygodnie przed kompem...
Bizon

Postprzez solidus grabczas » Cz maja 03, 07 20:24

mnie to w Falloucie wkurza fakt że nie mogę się z tą grą zapoznać bo:
F1 i F2 nie chcą działać na XP (przynajmniej u mnie)
mój komp to złom więc pewnie w F3 nie będzie dane mi zagrać :/

ale mimo wszystko jak będzie teaser to zarzuć ktoś tu linkiem bo jak ma to nie być oblivion to muszę to zobaczyć :D
jednakże (wypluć i odpukać) jak ma być to oblivion w innej skórce to współczuje wszystkim fanom Fallout'a gdyż, według mnie przynajmniej, będzie to rzeź niewiniątek
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Bizon » Cz maja 03, 07 21:44

U mnie i u moich kolegów na XP'ku działał bez problemów, więc to nie przez "okienka".
Bizon

Postprzez Gac666x » Cz maja 03, 07 22:26

Fallouty działają bez problemu pod XP.

http://phx.pl/forums/index.php?showtopic=2181 To poczytaj, powinno pomóc.

Z Falloutami trzeba się zapoznać, bo to herezja by nie ^^.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Pt maja 04, 07 01:20

u mnie problem tkwi w tym że nie chce się zainstalować (mam akurat F1 oryginał żeby nie było) a jako powód podaje niekompatybilny system...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666x » Pt maja 04, 07 01:33

Spróbuj z inną wersją gry np. z CD-action.

http://www.nma-fallout.com/article.php?id=1593 I poczytaj to powinno pomóc.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Albercik » N maja 06, 07 10:14

Skoro już wam się ząbki zaostrzyły na F3 to proponuję zapoznać się z tech demo upadłego projektu, którym jest Van Buren. Miała to być nieoficjalna kontynuacja Fallouta, jednak z rozwiązaniem Black Isle projekt padł na pysk i wszystko przejęła Bethesda.

http://www.nma-fallout.com/forum/dload. ... ile_id=892
Obrazek
Albercik
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666x » N maja 06, 07 13:35

Taa widziałem, popłakałem się z wrażenia :/.

Dla tych co nie mają ochoty lub czasu bawić się z tech demem.

http://www.youtube.com/watch?v=1uuDKrY7eW0
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » N maja 06, 07 13:58

Nie widziałem tego, tzn. widziałem na screeneach.
Mi to by w 100% wystarczało! Wszystko jak w starych Falloutach, tylko w 3D.
Dlaczego Black Isle musiało upaść?! :(
Bizon

Postprzez Gac666x » N maja 06, 07 17:10

Popatrz jeszcze na to z tej strony, że gdyby upgradowali engine, dodali efekty dx8 lub nawet dx 9 (bo dodać w enginie, szczególnie własnym to nie problem) to gra wyglądałaby super a do tego byłaby jak stare fallouty .

Ja mam nadzieje taką wielką, że bethesda przejeła od nich źródło i po prostu Van Burena przerobią/dokończą, bo to byłoby najlepsze rozwiązanie.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » N maja 06, 07 18:12

gdzieś czytałem że bethesda scenariusz black isle opublikowała a sami chcą zrobić wszystko od podstaw więc wiesz nie tylko ja mam mieszane uczucia do tego projektu...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Bizon » N maja 06, 07 18:19

Ja będę ściągał demo tego Van Burena (podobno ma full bugów i zajmuje 250mb, ale muszę to sam sprawdzić...)
Bizon

Postprzez Albercik » N maja 06, 07 20:59

solidus grabczas napisał(a):gdzieś czytałem że bethesda scenariusz black isle opublikowała a sami chcą zrobić wszystko od podstaw więc wiesz nie tylko ja mam mieszane uczucia do tego projektu...

Czytanie, czytaniem. Ja czytałem, że Bethesda planuje stworzy F3 w pełnym FPP niczym Obliviona. Ile w tych plotkach prawdy? Dowiemy się za miesiąc.
Obrazek
Albercik
Inkarnacja VR

Postprzez uci » N maja 06, 07 21:07

no ale osobiscie uważam że fallout jako całość był genialny, nawet jak wywalą ten turowy tryb walki to co pozostanie? HL2 w klimatach postapokliptycznych + NPC jak w morrowindzie...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » N maja 06, 07 21:13

Ja tam nawet w Tactics lubiłem włączyć tury, a jeżeli ten fallout naprawdę będzie FPP, to powinni to wydać pod innym tytułem chociaż, bo to dla mnie nie będzie już Fallout...
Bizon

Postprzez Gac666x » N maja 06, 07 22:49

E tam. Ci co grali w STALKER'a wiedzą, że można osiągnąć fallouta w trybie FPP. Do Stalkera potrzeba tylko lepszego systemu RPG (bo jest minimalny, aczkolwiek satysfakcjonujący) i jeszcze więcej swobody i otwartego terenu ^^.

Ja napewno dam sie "sprzedać" za fallouta, nie ma to tamto ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Pn maja 07, 07 07:00

STALKERa wczoraj mój kolega kupił (jeździłem z nim po oryginał żeby nie było) i jesteśmy po niezłym wrażeniem a jeżeli F3 ma być lepszy no to zmienia całkowicie postać rzeczy (aczkolwiek nie wiem jak bethesda wypada w dziale FPP :) )
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666x » Pn maja 07, 07 12:45

Ja osobiście posiadam wersje kolekcjonerską, pikna pucha. Gre osobiście przeszedłem już 3 razy, swoboda działania jest powalająca :). Wklejam tu moją reckę z innego forum:

Gra ma niesamowity klimat, ale strasznie wygląda na niezbalansowaną. Momentami za dużo strzelania, mój kill count na koniec gry to jakieś 2000 stalkerów i z 1600 mutantów, co jak na FPP rpg to troche za dużo (z racji tego, że to nie jest prawdziwe rpg). Zwiedzanie za to jest wspaniałe, pełno zakamarków i ukrytych bonusów.

Jeśli chodzi o questy to są i w sumie tyle. Główny wątek porywa, ale poboczne momentami są jakieś nijakie. Czasem karzą ci przynieść artefakt, który kosztuje 2500Rubli, a dostajesz w zamian 1000Ru i butelke wódki -_-'. Drugi problem to taki, że czasem jak masz takiego pecha jak ja to może się okazać, że questa nie zakończysz bo NPC przez przypadek zginął Razz, a mnie to zdarzało się w 8 na 10 przypadków ;].

Sammael nie wiem jak ty, ale ja nawet z najprostszej broni robie headshoty. Z pierwszej pukawki jestem w stanie zrobić headshota na jakies 25 metrów, jak na taką pipidówe to bardzo dobrze (z racji tego, że strzelałem z bodajze tego pistoletu na strzelnicy (PMm to chyba P64) i na odległość 15 metrów już miał rozrzut lekki). Zresztą potem jak dostałem kałacha to już moja celność była ponad 50 metrów, nie mówiąc już o tym jak miałem karabin szturmowy G36 (G37 w grze), wtedy strzelałem na odległości 200-300 metrów i za 2-3cim strzałem zwykle gość padał. Sposób na to jest taki. Stajesz w miejscu, kucasz i przyciskiem prawym poprzez celownik lub muszkę strzelasz, biorąc pod uwagę to, że kula lekko opada im dalsza odległość (balistyka w grze jest bardzo dobra). Jak strzelałeś normalnie z bara to powodzenia w dalszej grze Wink.

Z drugiej jednak strony faktycznie przeciwników jest za dużo :/, nawet jak masz pomocników w postaci NPCów to zwykle i tak ci giną pierwsi -_-'. A-life (AI którym sie chwalą twórcy) robi swoje. NPCe ze sobą gadają, siedzą przy "ogniskach" i grają na gitarze zajadając konserwy, opowiadają sobie kawały, oczywiście wszystko po rosyjsku. Czasem także gdy wpadną bandyci lub psy (wszystko dzieło przypadku) muszą się bronić, a często też wędrują, w końcu to też stalkerzy.

Idąc dalej. Gra ma wielki potencjał, ale dała na starcie dopiero jakąś 1/3 swojej mocy. Brakuje dużo rzeczy, których obiecali, ale jest nadzieja. Otóż na ich forach są tematy o tym co byśmy my fani chcieli zmienić w grze. Tak więc istnieje szansa, że będą dodawali nowe rzeczy, poprawiali stare i gra coraz bardziej będzie przypominać marzenie. Zresztą za miesiąc wyjdą narzędzia do moddingu, więc myślę, że będzie baaardzo ciekawie Smile.

Jeśli chodzi o grafikę to moim zdaniem jest bardzo ładna, a szczególnie efekty pogodowe jak i anomalie. Wszystko wokół jest brudne, zniszczone i opustoszałe, ale w grze i tak wiele sie dzieje.
Od strony technicznej wielu użytkowników (w tym ja) mają problemy z płynnością gry. Niektórzy na świetnych sprzętach i tu przykład:
AMD 64 4200+ X2
2xGF7900GT na SLI
2gb ram

mają po prostu pokaz slajdów, niezależnie od ustawień. Wina enginu z tego co czytałem i nad tym pracują. Ja osobiście na Amd 64 3000+ GF6800LE i 1gb ramu mogłem grać na prawie pełnych ustawieniach gdyby nie to, że po 5 minutach gra zaczyna się dławić i to bez powodu.

Ok troche się rozpisałem, ale sam się sobie nie dziwię, bo gra jest niesamowita .

Obrazek
(Na zdjęciu brakuje jeszcze napoju energetycznego STALKER i książki Strugackich "Piknik na skraju drogi")

Jestem przygotowany na fallouta a wy?

Obrazek
Obrazek
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Pn maja 07, 07 17:20

szlag Gac ta wersja kolekcjonerska mi się okrutnie podoba ale nie zakupię jej z dosyć durnego powoda - mój komp tej gry nie uciągnie ;( a zanim wsadzę w niego części odpowiednie to ta gra wyjdzie za 20 zł więc mam ogólnie przechlastane...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez snake_2000 » Pn maja 07, 07 21:24

hehe Gacu ja też mam kolekcjonerkę S.T.A.L.K.E.R.A. Żeby tak więcej gier wydawano w ten sposób to cholerne bym się cieszył, lektor też jest świetny.
A penetrowanie strefy w exoszkielecie Duty z ulepszonym AK-74 u to coś wspaniałego, klimat zabija :iconbiggrin:, ja przeszedłem grę na razie dwa razy.

Co do Fallouta 3 to też sie mogę się doczekać, mam nadzieję że nic nie spieprzą i dalej będzie ten wspaniały klimat który zabijał swego czasu w jedynce i dwójce.
snake_2000
Machinegun Kid

Postprzez Gac666x » Pn maja 07, 07 22:00

Jaki masz numer kolekcjonerskiej? Ja mam 162/999 :)

Wole G36 (G37 w oryginale, gram na modzie SagerSTALK mod 1.55 albo Reality Enchantment 4.5). Gra sie jeszcze lepiej ^^ :)
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn maja 07, 07 23:42

heh...:(
az mi smutno gdy to czytam, mi takze piec nie uciągnie stalkera ( no niby da rade, ale nie lubie grać w pokaz slajdów), wiec i F3 mi przejdzie kolo nosa:(

btw. puszka z stalkera świetna, choć podobno wczesniej to miala być walizka??
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Wt maja 08, 07 00:35

W wersji USA jest też puszka, ale prostokątna jak po ciastkach maślanych z nadrukiem przypominającym odłażącą farbę i rdzę. Wolę tę wersję :).

Zaś jeśli chodzi o lektora to niestety się nie zgodzę... Nie mogłem go zdzierżyć. Dlatego mam zachowaną angielską wersję i gram na tej. Wole już ruska kaleczącego angielski (nawet pasuje ^^) niz słyszeć głos gościa, który robił głos do gadacza WP.PL czy cos takiego (ten co często ludzie uzywają do podkładania głosu, a teksty przez niego mówione zwykle zawierają 100 przekleństw na minutę <_<)
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole