przez mrgs » Pt cze 20, 08 21:42
Myślę, że oddzielny temat się przyda. Na początek napisze ja (opierając się na doświadczeniu po Big Boss hard).
Laughing Octopus
Szukanie, odkrycie, seria z M4 i granatnik, czasem można i 2 serie pod rząd. Podczas gdy się kryje nic ci nie zrobi, a znalezienie jej nie jest takie trudne (po dźwiękach, np. za półkami, na modelu ciała, pod sufitem, przed obrazem, czasem nabiera cię,
że jest MK. II). Jedynym problemem był jej atak, kiedy zwijała się i kręcila po planszy. Wtedy starałem się wskoczyć przez okno/stanąć na czymś wysokim).
Raging Raven
Przy drugiej grze pobiłem ją jej własną bronią - granatnikiem. Najlepiej wejść na samą górę, trzymać w miarę blisko do klatki schodowej, w której cię nie trafi pociskami. NV pomoże ją namierzyć wśród innych skrzydlatych przeciwników i seria z karabinu. Czasem sama się zatrzyma w powietrzu, żeby cię zaatakować, również jest to świetna okazja do ataku.
Crying Wolf
Próbowałem kampić się na nią schowny gdzieś na górze, ale FROGSy często się mną intresowały, a bossa trudno było znaleźć. Tym gorzej, że tutaj Psyche szybko Snejowi spada. Za to bardzo spodobała mi się taktyka położenia na śniegu, usypiania FROGS i szukania Wolf. NV z łatwoscią wskaże kilka dyndających pasków z jej zbroi, a gdy jest zmęczona to kiwający się tułów. Kamera zwrócona w stronę, w którą wieje wiatr, Wolf potrafi cię wyczuć.
Metal Gear Ray
Kiedy jest na średnim dystanie najlepsze będzie Machine Gun, kiedy się trochę oddala rakiety, kiedy nie jest w stanie cię tak łatwo zaatakować to laserek. z bliska ataki nogami, ciągle duzo uników. po unikach jest dobry moment na atakowanie go.
Praying Mantis
Żeby się odciąć od jej wpływu używa sie syringe, kiedy bawi się Meryl trzeba ją kilka razy powalić na ziemię, nie ma co się bawić strzałkami usypiającymi. Na normalu na Mantis zadziałały jakoś stun granade'sy, jednak wydaję mi się, że trzeba po prostu strzelać w jej lale, unik, kiedy robi atak z bliska, a kiedy lala odpadnie to zebrać ją i celować w Mantiskę.
Liquid/Liquid Ocelot/Ocelot
Na BB hard męczyłem się z godzinę, ale kiedy go w końcu pokonałem miałem ponad połowę życia, i po raz pierwszy położył mnie dopiero w drugiej formie.
Trzeba korzystać ze wszystkich ruchów - najbardziej przydatne - atak R1, unik (skok w bok) - X + kierunek. Najlepsza taktyka to defensywna, ja go prowokowałem podchodząc i robiąc szybkie uniki, a kiedy robił swój mega atak piąchą unik i szybka kontra.
Przy kominach można przytrzymać R1 i wcisnąć trójkąt, potem kilka (różnie,3-6) razy R1, by na koniec zakończyć trójkątem.
"I'm not living unless I'm in battle, so I have to find my own reason to fight. I have to pass what's been handed down to me" - Big Boss.